QUOTE(Myllia @ 2010 12 02, 09:39)
Labas rytas, nusipirkau nukainuotas dvi orchidejas, galvojau kad jos pas mane atsigaus, bet vakar perskaiciau kokiu orchideju nereikia pirkti ir dabar nezinau ar man jas verta toliau laikyti. Saknys visiskai negrazios ir susitrauke, lapeliai su demem rudom, kiti nukrito, viena visiskai nuzydejus , kita dar su pumpurais keliais, bet ir tie keli nukrito. Ten kur jos stovejo dregna turbut labai buvo, nes tarp saknu toks kaip pelesis uzsidejes. Gal kas buvote tokias isigije? Ar jums atsigavo?
Dar vienas klausimas ar naudojate dregmes palaikymo lovelius? kur perkate? pas mane namuose labai sausa.
Dar vienas klausimas ar naudojate dregmes palaikymo lovelius? kur perkate? pas mane namuose labai sausa.
būtų gerai, jei įkeltum nuotrauką, nes kol kas iš pasakojimo tai viskas tikrai liūdnai atrodo
dėl drėgmės lovelių - kuo nuoširdžiausiai rekomenduoju iš pradžių išmatuoti, kokia tiksliai drėgmė namuose. jei mažiau 50 %, tuomet reikia galvoti apie oro drėkinimą, o jei daugiau 50 % - tai neverta vargti.
o dėl to "man atrodo, kad sausa", tai man irgi taip atrodydavo, kol nepamatavau drėgmės
QUOTE(mejinga @ 2010 12 02, 09:45)
sveiki,
kiek laik opo persodinimo nelaistyti Phanelopsio? persodinimo priežastis- papuvusios šaknys..
kiek laik opo persodinimo nelaistyti Phanelopsio? persodinimo priežastis- papuvusios šaknys..
gal galėtum plačiau papasakoti ir išvis būtų tobula, jei nuotraukas įkeltum matai, papuvusios šaknys nelygu papuvusioms šaknims - kiekvienas atvejis skirtingas.
QUOTE(eliss @ 2010 12 02, 10:10)
O kaip zinot,kad raibuoles saknys netikusios?Isemiau,grazios,pukuotos,zieves sausos,bet jauciasi toks pelkes kvapas.O gal ten lindo ziedas,o as palaikiau sudziuvusiu lapu,galiukas toks islindes Nezinau kaip atrodo,niekad nemaciau
negyvos šaknys yra minkštos, paspaudus lengvai susispaudžia, vandeningos.
iš kur lindo žiedas?
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2010 12 02, 10:29)
nenene jokių trąšų, jokių gausių liejimų. Dabar jiems kaip ir ramybės periodas, juk nenorit išprovokuot auginių augimo. Kišk į substratą pagaliuką medinį po kiek laiko ištrauk ir žiūrėk kad jis būtų vos drėgnas, tokią drėgmę ir palaikyk
ar tik šita išmintis ne iš seminaro pasisemta? aš irgi daug naudingo išgirdau