Įkraunama...
Įkraunama...

Tikai

Kai mano mazasis pradejo eiti i mokykla, jam buvo prasidejes tikas. Padejo paprasciausi magnio miltukai. Gerem juos dvi savaites.
Atsakyti
QUOTE(Venus @ 2011 11 11, 20:30)
O raminantys vaistai mane lydi visą gyvenimą, tai jie kartais padeda. Jei konkrečiau , tai antikonvulsiniai. Ar nebandė daryt EEG tyrimo? (elektroencefolografijos)


Mano vaikui taip pat nuo streso atsiranda tikai. Kai darėme tyrimus ligoninėje, jei EEG butų nors kažką parodę, diagnozė jau būtų visai kita. Kaip supratau prie tikų EEG jokų pakitimų neturi būti. Gydymo jokio neskyrė. O antikonvulsiniai vaistai ir priešepilepsiniai tai ne tie patys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidė @ 2011 11 12, 23:22)
Mano vaikui  taip pat nuo streso atsiranda tikai. Kai darėme tyrimus ligoninėje, jei EEG butų nors kažką parodę, diagnozė jau būtų visai kita. Kaip supratau prie tikų EEG jokų pakitimų neturi būti. Gydymo jokio neskyrė. O antikonvulsiniai vaistai ir  priešepilepsiniai tai ne tie patys? g.gif


Gali būti ir nežymūs funkciniai pakitimai, juos gali interpretuoti tiesiog kaip didžiulį vaiko jautrumą. Pas mane tokie ir buvo. EEG daryta ir suaugusiai. Kiek pamenu sakė tą patį ką ir vaikystėj. Epilepsijai nustatyti dominuoja kitoks bangų diapazonas, nors skiltis ta pati ( priekinė kaktinė).
Antikonvulsiniai vaistai skirti gydyti ne tik epilepsijai, tai pagalbinis vaistas (mano atveju tiesiog kasdieninis maisto papildas) ir keletui kitų ligų gydyti. Maža būdama gėriau finlepsiną kelerius metus, bet tikus apmažino tik nežymiai.
Dėl magnio- tai jis labai gerai nervų sistemai. Bet kitiems vien to neužtenka. Pasak visų mano praeitų gydytojų, tai geriausiai padeda valerijonų šaknų arbata. Suprantu kad vaikui sudėtinga būtų ją sugirdyti, tai bent tabletėlėm galima būtų pagert. Aišku kad ne po vieną. Nes jos labai silpnos. ir reiktų gert ilgai. Beje, valerijonai kažkiek ir man pedėjo, bet tik kol gėriau juos. Tiesiog susitaikiau su savo trūkumu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, radau šią skaudžią temą, galiu ir savo patirtim pasidalinti.
Mano sūnui tikai atsirado kai tik pradėjo lankyti mokyklą.Gimė jis netgi labai lengvai, jokių pridusimų ir komplikacijų nebuvo. Bet kaip ir jūsų vaikučiai -labai aktyvus ir jautrus.Čia gal ir yra pagrindinė priežastis.
Iš psichologų ir psichiatrų naudos nebuvo,netgi priešingai.. schmoll.gif .Gal neprofesionalai pasitaikė,esu labai nusivylus.
Dabar jam 14 metų.Tikai ramesni, bet kartojasi.Nepasakosiu kiek visko išbandėm ir ką praėjom, bet pastebėjimai tokie;
,kai jis aktyviai ką veikia, sportuoja- jam būna geriau, kai sėdi be veiklos-pablogėja.Jie juk hiperaktyvūs vaikai.!
Vaistai padeda tik trumpam,
padeda magnis kalcis,omega3,masažai,(akupresūra gal, bet jos nebandem)
reikia namie nedrausti, nebarti, nesureikšminti to tiksejimo,geriau iš viso jam to nepriminti (tik susinervina)
draugai irgi prie to pripranta ir priima ji toki koks yra
pats išmoko suvaldyti tuos tikus ir prie svetimų žmonių kurį laiką valios pastangom gali netiksėti.
Kai kas iš to išauga, kai kas ne,tiesiog reikia su tuo išmokti susitaikyti.O vaikai tie puikūs bigsmile.gif
Linkiu mamytėm kantrybės ir meilės smile.gif
Atsakyti
P.S noriu pasitaisyti, tie vaikučiai su tikais paprastai būna labai aktyvūs, bet ne hiperaktyvūs,kaip paminėjau ax.gif
Hiperaktyvūs vaikai manau daug sudėtingesnė diagnozė unsure.gif
Atsakyti