Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(Aruna @ 2012 04 16, 16:21)
Plius iki jūros važiuojant ojoj kiek lankytinų objektų  doh.gif

drinks_cheers.gif Tiek mūsų vaikams, tiek ir mums su vyru po pakeliui aplankytų Mozūrijos pilių ir ežerų lenkiškasis pajūris nublanko. Na, gal įtakos turėjo ir tai, kad patys prie jūros gyvename, o ežerus kur kas rečiau matome.

O šiaip pritarčiau, kad reiktų apsispręsti, ar kalnai, ar jūra. Maniškiai sakė, rekomenduotų kalnus biggrin.gif .
Atsakyti
Gal kas esat buvę Liubline? Nutarėme į Slovakiją važiuoti ne visiems įprastu keliu pro Krokuvą (pro ją planuojame važiuoti atgal), bet pro Liubliną. Atstumas beveik tas pats. Nakvynę užsakiau netoli Liublino, laiko kažkiek turėsime, tai norėsime po miestą pasivaikščioti. Gal kas buvę patartumėte, ką vertėtų pamatyti? Ar Liubline netoli centro sudėtinga mašiną pasistatyti?
Atsakyti
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 04 17, 16:32)
Gal kas esat buvę Liubline? Nutarėme į Slovakiją važiuoti ne visiems įprastu keliu pro Krokuvą (pro ją planuojame važiuoti atgal), bet pro Liubliną. Atstumas beveik tas pats. Nakvynę užsakiau netoli Liublino, laiko kažkiek turėsime, tai norėsime po miestą pasivaikščioti. Gal kas buvę patartumėte, ką vertėtų pamatyti? Ar Liubline netoli centro sudėtinga mašiną pasistatyti?

Mes šią vasarą per Lubliną važiavome, man asmeniškai nepasirodė, kad ten būtų kas veikti, kiek žiūrėjau-toliau link Slovakijos pasienio yra Krosno, ten gal net būtų įdomiau laiką praleisti ir tikrai per 10-12 val. jį pasieksite. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2012 04 17, 15:46)
Mes šią vasarą per Lubliną važiavome, man asmeniškai nepasirodė, kad ten būtų kas veikti, kiek žiūrėjau-toliau link Slovakijos pasienio yra Krosno, ten gal net būtų įdomiau laiką praleisti ir tikrai per 10-12 val. jį pasieksite. 4u.gif

Hmm, aišku variantas. Bet kad jau nakvynė šalia Liublino užsakyta g.gif Ir šiaip būtume iš esmės iki Slovakijos per dieną važiavę, bet vairuotojai nenori daugiau kaip 500-600km per dieną važiuoti, deja schmoll.gif Žiūrėjau, kad Liubline yra pilis, senovinių bažnyčių, gražus senamiestis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasariukas76: 17 balandžio 2012 - 15:54
o kas tame chestakove? blush2.gif as tai vistie galvoju pabuti krokuvoj, zakopanej ir lekti iki pajurio, man ismeta apie 700km, bet pakeliui torune, lodze, wotclavek, katowice. ar verta kazi taip vaziuoti, ka tuose miestuose pakeliui verta pamatyti?
Atsakyti
QUOTE(bakatita @ 2012 04 17, 20:49)
o kas tame chestakove? blush2.gif as tai vistie galvoju pabuti krokuvoj, zakopanej ir lekti iki pajurio, man ismeta apie 700km, bet pakeliui torune, lodze, wotclavek, katowice. ar verta kazi taip vaziuoti, ka tuose miestuose pakeliui verta pamatyti?

kiek domejausi tai ten grazus vienuolyno ansamblis, kuriame yra garsus dievo motinos paveikslas,piligrimu lankoma vieta, lenkams labai sventa vieta
Atsakyti
QUOTE(bakatita @ 2012 04 17, 19:49)

Čenctochovos labai gražus ir didelis vienuolyno ansamblis, garsėjantis savo Juodaja Madona. Verta pasikelti į bokštą ir apžiūrėti iš viršaus viską. Pats miestelis visai neįdomus, išskyrus vienuolyną, kuri tikrai verta aplankyti. biggrin.gif

Lodzė negražus pramoninis miestas, visai nėra dėl ko jo lankyti.

Torunė - nuostabus senamiestis, Koperniko gimtinė, jei būsit paragaukit Torunės meduolių. biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau, Krokuvai labai daug pagyrų, bet man ten labai kažko lankytino nebuvo blush2.gif
Gražiausia turgaus aikštė ir Vavelio pilis (plius, kad viena netoli kitos) - pora valandų ir viskas aplankyta biggrin.gif
Krokuvos turgaus aikštė tikrai labai graži naktį - žmonių nedaug, apšvietimas neblogas.
Mes buvome per Kalėdas, tai taip tuščia ten buvo (vasara tą tuštumą užpildo turistai, lauko prekyba)... Labai džiaugiausi įtraukusi ir Zakopanę.

Man labai fainos foto iš Krokuvos ir kitų Europos šalių wub.gif http://www.flickr.co...57616676394369/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 18 balandžio 2012 - 11:05
QUOTE(ausram1 @ 2012 04 18, 11:33)
dar norejau paklausti gal kas buvo apsistoje Krokuvoje Trzy Kafki Plus Hostel, kaip ten su parkavimu masinos, ar yra prie viesbucio ar kazkur kitur reikia laikyti mokamoj aikstelej

Jei tas hostelis yra Dolnych Mlynov gatvėje, tai mes jame buvome apsistoję. Gal 10 min pėsčiomis iki Sukienicų aikštės, labai gera vieta. Stovėjimas gatvėj aplink hostelį mokamas. O mokama ir saugoma visą parą aikštelė yra kitoj gatvės pusėj, koks 100 m nuo hostelio. Tik ten važiuodami turėkit miesto planą nes beveik visos gatvės apie tą vietą yra vienos krypties.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2012 04 18, 16:04)
Na, kiek pamenu, vien Vaveliui pirmąkart daugiau nei porą valandų sugaišau. O ir šiaip visas senamiestis gražus, Universiteto negalima praleisti - ir dėl architektūros, ir dėl sąsajų su Lietuva. Beje, vakarinė-naktinė Krokuva ir man paliko įspūdį - rekomenduoju bent vieną nakvynę daryti Krokuvoje ir pasinaudoti progą ją apžiūrėti temstant/sutemus.

drinks_cheers.gif Priklauso nuo poreikių ir kiek giliai norisi kapstyti smile.gif Man, kuo daugiau kapstau, tuo nebegražiau blush2.gif Pirmas įspūdis būna pačiausias ir dažniausiai tokį norisi parsivežti namo.
Krokuvos senamiestis irgi man šiaip sau (iškyrus turgaus aikštę), bet tik dėl to, kad kuo daugiau apkeliauji, tuo daraisi žmogus priekabesnis ir išrankesnis doh.gif unsure.gif
Va Gdansk'o senamiestis tikrai vertesnis dėmesio (nemažai gražių kampelių, ypač mėgėjams fotografuoti ir daryti meną) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 19 balandžio 2012 - 12:56
QUOTE(akcent @ 2012 04 19, 12:52)
drinks_cheers.gif Priklauso nuo poreikių ir kiek giliai norisi kapstyti smile.gif Man, kuo daugiau kapstau, tuo nebegražiau blush2.gif Pirmas įspūdis būna pačiausias ir dažniausiai tokį norisi parsivežti namo.
Krokuvos senamiestis irgi man šiaip sau (iškyrus turgaus aikštę), bet tik dėl to, kad kuo daugiau apkeliauji, tuo daraisi žmogus priekabesnis ir išrankesnis doh.gif  unsure.gif
Va Gdansk'o senamiestis tikrai vertesnis dėmesio (nemažai gražių kampelių, ypač mėgėjams fotografuoti ir daryti meną) smile.gif

Man grazu ir Krokuvoje, ir Gdanse. Bet Krokuva man mielesne, jaukesne. Gal jums toks ispudis, kad buvote ziema joje g.gif . Nes vasara ir rumuose zaliau, ir aplamai gana zalias centras, geliu prisodinta, vijokliai ant namu sienu, rumuose.. wub.gif Man patiko. Jei kada busiu, tai rumuose dar paieskosiu rekonstruoto karalienes Bonos laiku sodelio, labai jau man tokie dalykai prie dusios wub.gif Nesakau, kad tai ispudingiausias is mano matytu miestu, bet kazkodel vienas is nedaugelio, kur noretusi dar sugrizt, nors as aplamai neesu miestu megeja, bet su MB nutarem, kad kada nors skirsiam Krokuvai daugiau laiko.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 04 19, 14:39)
Man grazu ir Krokuvoje, ir Gdanse. Bet Krokuva man mielesne, jaukesne. Gal jums toks ispudis, kad buvote ziema joje  g.gif . Nes vasara ir rumuose zaliau, ir aplamai gana zalias centras, geliu prisodinta, vijokliai ant namu sienu, rumuose.. wub.gif  Man patiko. 

Metų laikas tikrai savo priduoda. Žiema jau tokia nykuma buvo, kad aš net nesupratau ar čia koks cunamis praūžęs buvo biggrin.gif Aikštė visiškai tuščia, miestas numiręs. Vienas iš tokių variantų, kai įkiši nosį, pažiūri ir leki tolyn...
Zakopanė žiemos metu labai patiko. Matosi, kad populiari vieta - veidų netrūksta nei vasarą, nei žiemą.
Atsakyti