Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(Karina20 @ 2011 08 03, 15:54)
Patarkit kur pinigelius geriau keisti? Iskart i zlotus mainyti? g.gif  4u.gif

Aš galvoju, kad prie sienos. Arba gali vežtis kortelę ir nusiimti bankomate. Bet už kiekvieną išgryninimą imamas mokestis. Tad geriau nusiimti didesnę sumą. Keliaujant mums valiutos nekeitė nei MAlborke, nei Olštyne. Išsikeitėm tik Gdynės kantore. Sunku su ta valiuta viduj. Tai gal geriausia prie sienos susitvarkyti ir ramiai sau keliauti.
Atsakyti
Sveiki,gal kas važiavote keliu A8 Varšuva-Katovicai ,atrodo ten vyksta dideli remonto darbai ,kokios alternatyvos?
Atsakyti
Vienas Varšuvietis atsiuntė nuorodą pigios autobusų kompanijos, su simple express pasiekus Varšuvą už 9 lt galima pasidaryt labai pigią kelionę
http://polskibus.com/
Jie skelbia kad bilietai nuo 2 zlotų.
Radau tokias geras kainas iš Varšuvos:
Praha 110 zl
Viena 120 zl
Bratislava 95 zl
Vroclavas 35 zl
Krokuva 30 zl
Liublinas 15 zl iš čia ir Ukraina netoli su pigiaisiais traukiniais
Atsakyti
QUOTE(spyglele @ 2011 08 02, 21:51)
O gal kas nors lankėsi dinozaurų parke prie Bialystoko?
http://www.jurajskiparkdinozaurow.pl/

Kokie būtų atsiliepimai?

thumbup.gif
Kalbu, lygindama su vienu parku Čekijoje: čia minusas tik vienas - dinozaurai nejuda ir neriaumoja. Pliusas - išdėstyta miške, einama taku, po visą parką girdisi įvairūs garsai iš užmaskuotų kolonėlių smile.gif - taip tikrai įdomiau.

Dar vienas diiidelis pliusas - žaidimų vieta šalia, daug atrakcijų ir mažiems, ir didesniems. Kavinės, smėlio dėžės, žaidimų aikštelė.
Geriausias atrakcionas šis (7 zl vienam ratui):
http://www.jurajskip...parklinowy.html

user posted image

Dar šalia upės - paplūdimys, tik nemačiau maudantis g.gif Bet ir nežiūrėjau labai smile.gif

Beje, ten turėkite grynais, artimiausias bankomatas ir valiutos keitykla Bialystoke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 17 rugpjūčio 2011 - 08:01
QUOTE(Aruna @ 2011 06 20, 07:54)
Krokuva žavinga- yra ką aplankyti ir apžiūrėti  biggrin.gif
Ten dabar po centrine aikšte atidarytas didelis kasinėjimų muziejus.  biggrin.gif

Gal galima tikslų aikštės pavadinimą? Arba muziejaus?
Ačiū.

Atsakyti
ką domina vokiškos pilys. geras žemėlapiukas smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2011 08 17, 14:51)
Gal galima tikslų aikštės pavadinimą? Arba muziejaus?
Ačiū.

Centrinė turgaus aikštė
Atsakyti
Šioje temytėje pastebėjau, kad jau klausta ir Arunos atsakyta apie Mozūrijos kraštą. smile.gif
Man šis kraštas paliko taip pat gerą įspūdį. Norintiems praleisti keletą dienų Lenkijos Mozūrijos krašte, galėčiau parekomenduoti Pisz regioną.Esu praleidusi čia , konkrečiai Ruciane-Nida miestelyje (apie 200 km. nuo sienos) keletą dienų įvairiais metų laikais-tiek rudenį, tiek vasarą, tiek žiemą-labai gražu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Daug ežerų, kurie vieni su kitais sujungti kanalais.Ši vieta ideali mėgstantiems baidarių sportą-čia yra viena iš gražiausių ir įdomiausių trasų visoje Lenkijoje.Tačiau ir nesportuojant galima puikiai leisti laiką, aplinkui yra keletas lankytinų objektų. smile.gif

http://www.ruciane-nida.pl/

apie visą regioną čia:

http://www.powiat.pisz.pl/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 13 rugsėjo 2011 - 13:30
QUOTE(Aruna @ 2011 10 05, 16:48)
Tiesa sakant, o ko gi noret- salis didele ir mes pas juos sveciuose. Pabandykit Prancuzijoj, toj pacioj Ispanijoj, net Vokietijoj pasikalbet kita kalba. Cia mano kuklia nuomone musu mazos tautos savotiskas kompleksas. Zinoma visu kalbu negali moketi, bet anglu kalba pasaulyje tikrai ne panaceja, nors mums taip daznai atrodo.  biggrin.gif Is kitos puses va jum stimulas pramokti dar viena kalba  biggrin.gif

O kelius jie per metus susiremontuos ir patikekit oi, kaip mums bus pavydu tu keliu  biggrin.gif Leksim per Lenkija su vejeliu ir dziaugsimes  biggrin.gif

Lenkų kalbos nesimokinsim, nes panaudoti ją mažai kur bus galima, o ir graži ji man nėra biggrin.gif
Dėl mūsų mažos tautos komplekso tai jis tikrai yra - mes išsijuosia mokomės visų kalbų, kad tik atvykusiems užsieniečiams įtiktume... blush2.gif Kodėl gi mes su užsieniečiais nekalbam lietuviškai savoj šaly g.gif
Važiuojant jau sutvarkytais keliais aš MB tą patį sakiau. Pavydėsim labai kelių drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 05 spalio 2011 - 17:45
QUOTE(akcent @ 2011 10 05, 18:17)
Lenkų kalbos nesimokinsim, nes panaudoti ją mažai kur bus galima, o ir graži ji man nėra biggrin.gif
Dėl mūsų mažos tautos komplekso tai jis tikrai yra - mes išsijuosia mokomės visų kalbų, kad tik atvykusiems užsieniečiams įtiktume... blush2.gif Kodėl gi mes su užsieniečiais nekalbam lietuviškai savoj šaly g.gif 
Važiuojant jau sutvarkytais keliais aš MB tą patį sakiau. Pavydėsim labai kelių drinks_cheers.gif

Bet nebūtina tą kalbą išmokti idealiai. Labas, viso gero, kryptis, skaičius kelis, patiekalų pavadinimus, prašom sąskaitą, porą frazių nakvynės vietoje, lankytinus objektus, nesuprantu lenkiškai, esu turistas iš Vilniaus smile.gif ir daugmaž taisykles kaip skaityti įvairius garsus. Ir svarbiausia nebijoti.

Mes su MB tai labai paprastai darom, aš prieš kelionę prisirankioju iš interneto visokiausių frazių ir pavadinimų ir kol važiuojam kelionės metu tuos pirmus km iki sienos PL ir toliau garsiai skaitau ir abu kartojam, visai linksmos tokios pamokėlės būna.

Nors šiaip mum su lenkų tai problemų mažai, bet va kai į Vokietiją važiavom, tai abu žali, bet po tokių pamokėlių kavinėse sugebėjom vokiškai užsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 10 05, 19:17)

O as dar ir kaip dziaugiausi, kad lenku moku, kai buvau Slovakijoje, Serbijoje ir Juodkalnijoje thumbup.gif Jau rasiau, kad sudejus kelias kalbas as be problemu suprasdavau, o ir susiklabedavau irgi gana lengvai. Kuo daugiau kalbu moku, tuo geriau thumbup.gif Lenku praverte ir kai is ju papigiai kelione pirkau savarankiskai, ir aplamai, kai reikia informacijos pasiieskoti apie bet ka: namai, receptai, aplinkos apzeldinimas, pagaliau ir kai renkuosi kelionems informacijos.
Nesakau, kad visi pulkime mokintis lenku, nes be jos niekur. Kiekvieno asmeninis reikalas. Bet pati as labai dziaugiuosi ir esant galimybei butinai dar palavinu ja, o panaudojusi jau esu ne karta ir pasidziaugusi, kad moku. Vyras irgi dziaugiasi, kad mokejimas labai pravercia.
O kas liecia anglu kalba ir susikalbejima kitose salyse, tai nei as ja laisvai bendrauju, nei mano vyras. Na susikalbame, bet.. Ir tiesa sakant, tai vistik dazniau kitose salyse susiduriame ne su ta problema, kad nepakankamai laisvai kalbame angliskai, kiek su tuo, jog aplamai jokia kita kalba, kaip tik vietine neimanoma susikalbeti biggrin.gif Todel namu darbai su nors keliais vietiniais zodeliais ir butinai nors kazkoks meniu ju kalba buna pasirasoma. Nuo pat pirmos keliones tai pasiteisino. Ypatingai valgiu pavadinimai. Nors Juodkalnijoje pora kartu teko ir i virtuve eiti, kad isitikinti, jog gausime tai, ka ir isivaizduojame biggrin.gif
Dabar i Katalonija irgi patiekalu pavadinimu kataloniskai kruva susirasiusi ir atsispausdinusi biggrin.gif Nezinau ar prireiks, nes turesime ir pusrycius ir vakariene, bet kad paskui kokiu baisiu dalyku netektu ragauti biggrin.gif

Akcent pries kelione siunciau, bet gal ir kitiems pravers:
http://www.staypolan...nku_virtuve.htm
Atsakyti
[quote=Cobre,2011 10 05, 20:55]
O as dar ir kaip dziaugiausi, kad lenku moku, kai buvau Slovakijoje, Serbijoje ir Juodkalnijoje thumbup.gif Jau rasiau, kad sudejus kelias kalbas as be problemu suprasdavau, o ir susiklabedavau irgi gana lengvai. Kuo daugiau kalbu moku, tuo geriau thumbup.gif Lenku praverte ir kai is ju papigiai kelione pirkau savarankiskai, ir aplamai, kai reikia informacijos pasiieskoti apie bet ka: namai, receptai, aplinkos apzeldinimas, pagaliau ir kai renkuosi kelionems informacijos.

/quote]
Mes visada prieš važiuojnat į kitą šalį pasimokom bent pagrindinių frazių. Pirmiausia, nes patiems įdomu, iš kitos pusės ir vietiniams žymiai maloniau, kai į juos bent kreipiamasi vietine kalba.

O su Cobre sutinku 100 procentų. Mokant rusų ir lenkų, žymiai lengviau orientuotis slavų kalbų grupę vartojančiose šalyse. Net Čekijoj kalbėdavau pusiau čekiškai pasinagrinėjus žodinėlį ( jau kad girdėtumėt- net pačiai juokas, bet svarbu mane suprato lotuliukas.gif ) ir tai tikrai padėjo daugelyje situacijų.
Turbūt tik Vengrija lieka neįveikiama su savo fino ugrų dialektu, kurio net šios kalbų grupės žmonės nesupranta lotuliukas.gif

Ir prisiminiau dėl sriubų Lenkijoj. Vienintelė burokėlių sriubytė bus grynas vandenėlis, nebent kai kur pasiūlo su ausytėm arba pyragėlių su mėsyte. Visos kitos tirštos ir sočios biggrin.gif
Atsakyti