QUOTE(akcent @ 2011 10 05, 19:17)
Lenkų kalbos nesimokinsim, nes panaudoti ją mažai kur bus galima, o ir graži ji man nėra
O as dar ir kaip dziaugiausi, kad lenku moku, kai buvau Slovakijoje, Serbijoje ir Juodkalnijoje
Jau rasiau, kad sudejus kelias kalbas as be problemu suprasdavau, o ir susiklabedavau irgi gana lengvai. Kuo daugiau kalbu moku, tuo geriau
Lenku praverte ir kai is ju papigiai kelione pirkau savarankiskai, ir aplamai, kai reikia informacijos pasiieskoti apie bet ka: namai, receptai, aplinkos apzeldinimas, pagaliau ir kai renkuosi kelionems informacijos.
Nesakau, kad visi pulkime mokintis lenku, nes be jos niekur. Kiekvieno asmeninis reikalas. Bet pati as labai dziaugiuosi ir esant galimybei butinai dar palavinu ja, o panaudojusi jau esu ne karta ir pasidziaugusi, kad moku. Vyras irgi dziaugiasi, kad mokejimas labai pravercia.
O kas liecia anglu kalba ir susikalbejima kitose salyse, tai nei as ja laisvai bendrauju, nei mano vyras. Na susikalbame, bet.. Ir tiesa sakant, tai vistik dazniau kitose salyse susiduriame ne su ta problema, kad nepakankamai laisvai kalbame angliskai, kiek su tuo, jog aplamai jokia kita kalba, kaip tik vietine neimanoma susikalbeti
Todel namu darbai su nors keliais vietiniais zodeliais ir butinai nors kazkoks meniu ju kalba buna pasirasoma. Nuo pat pirmos keliones tai pasiteisino. Ypatingai valgiu pavadinimai. Nors Juodkalnijoje pora kartu teko ir i virtuve eiti, kad isitikinti, jog gausime tai, ka ir isivaizduojame
Dabar i Katalonija irgi patiekalu pavadinimu kataloniskai kruva susirasiusi ir atsispausdinusi
Nezinau ar prireiks, nes turesime ir pusrycius ir vakariene, bet kad paskui kokiu baisiu dalyku netektu ragauti
Akcent pries kelione siunciau, bet gal ir kitiems pravers:
http://www.staypolan...nku_virtuve.htm