Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

Sveiki,
Būkite atsargūs, venkite Warsaw Prestige Hostel. Mes per booking.com buvome užsisakę kambarį birželio mėn, o dabar neseniai nuo kreditinės nuskaičiavo didelę sumą zlotų. Pasirodo, buvęs darbuotojas pavogė duomenis ir ne tik mūsų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(domisodo @ 2013 08 13, 22:57)
Sveiki,
Būkite atsargūs, venkite Warsaw Prestige Hostel. Mes per booking.com buvome užsisakę kambarį birželio mėn, o dabar neseniai nuo kreditinės  nuskaičiavo didelę sumą zlotų. Pasirodo, buvęs darbuotojas pavogė duomenis ir ne tik mūsų. cool.gif

Kazkaip keista g.gif juk booking kazkaip konktroliuoja tokius dalykus... ir kaip jums dabar grazins?
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2013 08 14, 09:35)
Kazkaip keista  g.gif juk booking kazkaip konktroliuoja tokius dalykus... ir kaip jums dabar grazins?

Visus reikalus dabar tvarko bankas. Bookingas pasakė, kad jei bankas nepadės, imsis jie.
O ką ten bookingas sukontroliuos, viešbutis juk pavedimus daro. Mačiau, kad tas viešbutis iš bookingo jau išimtas, bet kas ten žino, gal kitose sistemose dar yra? g.gif
Atsakyti
Šių metų atostogų maršrutas Zakopane (Tatrai) - Krokuva. Iš Kauno vėl pajudame 3 val nakties, 7 ryto (pirmadienis) pasiekiame Varšuvą, sukame link Katovicų į Osvencimą. 10-11 val ryto jau aplankome koncentracijos stovyklą, ji padalinta į dvi dalis. Vienoje muziejus, už kelių gatvių stovykla su barakais (į šią įėjimas nemokamas). Plotas nesvietiško didumo, lauke 32 laipsniai... Iki Zakopanės viso labo jau liko tik 120 km, tačiau juos važiuojame 5-6 val blink.gif Kamščiai, kamščiai, kamščiai. Šiaip ne taip nusikapstom, įsikuriam puikiuose svečių namuose Hawran ir išeiname į miestelį alučio ax.gif Ryt iš ryto atsikėlę sprendžiam kurią trasą griebti, sprendimas - iki Rysy. Pajudame link Morskoe Oko, pasistatome mašiną aikštelėje (20 zl) ir pėdinam 9 km iki ežeriuko.
user posted image
user posted image
Vaizdai nuostabūs, pasiekę prisėdam kavinėje. Papusryčiaujam, rytas dar ankstyvas, tad turistų nėra labai daug.
user posted image
user posted image
user posted image
Pajudame palei ežerus link viršūnės, oras keičiasi kas kelias minutes, tai rūkas, debesys, tai saulė. Kojytėms daro sočiai, kitą kartą nepagailėčiau pinigų avalynei... Dalis kelio dėta akmenimis, paskui takas baigiasi, tačiau kas keli metrai sužymėtos vėliavytės, kad turistai neišklystų iš trasos.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pagaliau pasiekiame viršūnę! Tiesa, pakeliui prasilenkėm su močiute, kokių 65-70 metų lotuliukas.gif Deja, visur debesys, vaizdo nesimato, girdim, kaip atidunda perkūnas, nusprendžiam kuo greičiau leistis, kad bent stačiąja dalimi spėtume. Spėjame, ir pradeda merkti lietutis, su padundenimais...Žemyn nelipame, o skriejame! Lenkdami kitus turistus. Pagaliau po kelių valandų jau stovime prie mašinos, šlapi šlaputėliai, sušalę ir nebevaldantys kojų, tačiau laiminti it 1000 indėnų radę kibirą biggrin.gif Tiesiu taikymu namo. Atsikėlę ryte vis dar nevaldom kojų, už lango lietus, važiuojam į terminius baseinus. Nieko panašaus nebuvau mačius. Vanduo ne šiltutis, o karštutis! lotuliukas.gif Bilietas 2,5 val 59 zlotai, žmonių pilna, niekas anei rusiškai, anei angliškai, kaip ir Zakopanėje biggrin.gif Atsigauname ir vakarop gryžtam, pagaliau nustoja lyti, tad išeinam į miestelį. Prisiperkam sūrių, deja, daugelis jų man netgi labai neskanūs... blush2.gif Trečiadienio rytą pajudame link Niedciza. Aikštelė 4 zlotai, bilietas į pačią pilį - 12 zlotų. Neverta eiti, beveik nieko nėra joje, ekspozicija labai skurdi..
user posted image
Pasivaikščioję pasukam link Veličkos. Bilietas į druskų kasyklas 75 zlotai, šalia aikštelė, gatvėje stovi vaikinas ir gaudo su vėliavėle turistų mašinas, užkimbame ir mes, susimokame už aikštele 15 zlotų, ir paėję kelis metrus pamatome nemokamai pastatytas mašinas...Taip pat niekur neparašyta, jog pusę ekspozicijų uždarytą ir vietoje 3 val eskursijos, lieka tik 1,5 valandos po tunelius. Labai nusiviliame. Tęsiam kelionę link Krokuvos. Nuvažiavus į užsakytą viešbutį (pačiame centre), paaiškėja, jog po mumis striptizo klubas... blink.gif Randame netoli mokamą aikštelė, susitariame kad priims mūsų mašiną tik už 50 zl lotuliukas.gif Kambaryje keistas kvapas, na bet pinigai sumokėti, liekam, išeiname į vakarinę Krokuvą. Įspūdžio jokio... schmoll.gif Praeiti neįmanoma, kas keli metrai bruka lankstinukus ir tampo už parankių, jog užeitume į kavines. Prisėdame lauko kavinėje, pasiėmę 2 alaus, mažą pepsi ir užkandį prie alaus sumokame 80 zlotų. Sakyčiau, brangoka unsure.gif Į viežbutį grįžtame vėlai, iki pat paryčių lova šokinėja nuo muzikos, beveik ištisai leidžiama ta pati daina, matyt pagal ją geriausiai šokama aplink stulpą thumbup.gif
Naktis beveik be miego, ryte atsikeliame ir nusprendžiama Krokuvą pamatyti dienos šviesoje. Ne. Vistik ji mus nesužavėjo, praeiti neįmanoma, senamiestis kaip senamiestis. Pajudame link vandens parko, susimokame už visą dieną, įėjus į baseinų zona pagalvoju: kaip įdomu. Pagrindinis įėjimas pro varlynėlį. Ir dar koks oras šaltas, o vanduo tai ledinis! Paisvaikščiojus supratau, tai ne varlynėlis, tai visas vandens parkas... blink.gif blink.gif blink.gif Tuoj pat ir išeiname. Visu greičiu į viežbutį, susidedame daiktus, nors dar turime likti iki rytojaus, namo, namo, namo! 8 vakaro pasiekiame Varšuvą, man ji pasirodė kur kas gražesnė nei visų išgirtoji Krokuva. 3 val nakties mes jau namuose thumbup.gif Artimieji negali patikėti biggrin.gif
Keliavome 5 dienas, išleidome kažkur 1200-1400. Daugiau kojos nekelsiu į Krokuvą, bet Tatrai! wub.gif Jau planuojame ten visą sav praleisti... Grįšim, grįšim, grįšim wub.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 08 27, 12:16)
8 vakaro pasiekiame Varšuvą, man ji pasirodė kur kas gražesnė nei visų išgirtoji Krokuva.

drinks_cheers.gif

Aš irgi su šviežiais yspūdžiais katik grįžus iš Lenkijos.
Ir...na nežinau, man irgi Varšuvoje labiau patiko.
Glabūt dėl to, jog po pačią Krokuvą dienos metu daug ir nepavaikščiojome, tik vakarais (nes dieną Aušvice ir Veličkoj buvom), bet kažkaip..nesužavėjo.
Visi sako - vaje vaje Varšuvoj nieko gero, o vat Krokuva...
nu ką žinau...Man Varšuvos senamiestis thumbup.gif

Pakilome į apžvalgos bokštelį (4zlotai studentams) ir nuostabu tiesiog..

user posted image

O Veličkoj aš irgi nusivyliau...Kaina baisi, gidė irgi nelabai man patiko,nuobodoka...
Po tuos tunelius pavaikščiojom ir tiek...
Atsakyti
Mes liepa buvom Krokuvoj, tai, kazkaip zmoniu kiekio didelio nematem unsure.gif gal, kad ryte anksti ejom, beje ar buvote karaliu pilyje? Tikrai verta nueiti tiek panorama pamatyti, tiek ir viduje bent po kiemus pavaikscioti, kas yra nemokama. Senamiestyje gal reikia zinoti, kur eiti ir ka zireti unsure.gif aisku, jie tokia grustis kaip Prahoje, tai tada viskas blanksta...man irgi tuscias Londono centras 5 val. Ryto daug labiau patiko, nei 13 val. Dienos, kai reik ziuret ne i aplinkui esancius pastatus, o kad taves kas nenumustu skubedamas doh.gif
Skirtumas dr toks, kad Krokuvos senamiestis yra originalus, t.y. Statiniai is 16 amziaus, kai Varsuva siaip jaunesnis miestas ir tapes sostine tik Vazos laikais, negana to Varsuva buvo sumobarduota ir senamiestis atstatytas, tai jo dydis ner labai jau grand, palyginus miestu doh.gif
Atsakyti
Krokuva man taip pat vienareiksmiskai ispudingesne uz Varsuva ir del originalaus senamiescio, ir siaip tvarkingesne yra, o vien Vavelis ko vertas smile.gif
Atsakyti
Man kultura elgesio Krokuvoje patiko...pasijauciau kaip Vilniuje, Varsuvoje, kazkaip tokie uzsinese, visi kruti doh.gif bet cia tik mano pojutis...gal jei sniurai turitu Krokuvoje, tai jauciu ir pacio miesto veido nelieka, nes vietiniu nematyt doh.gif o Velickose, kaip supratau, mums labai pasiseke, nes gidas buvo labai geras, idomiai su jumoru pasakojo, vaikas sienas nulaize, o mes tikrai labai daug idomios info gavom..aisku eiles vasara tai doh.gif
Atsakyti
kaip susiplanuoti ekskursija su auto i krokuva g.gif uzteks 2 dienu? kaip protingiau susiplanuoti marsruta? gal kas vaziave panasiai g.gif
Atsakyti
2 dienom? Taigi abi dienas vaziuosit po beveik 800 km. Jeigu norit miesto pamatyt, tai bent visa diena jame reikia praleisti. Ar jau tas dvi dienas jame praleistumete?
Atsakyti
kas vaziavo situ keliu ka gali pasakyti kur verta trumpam sustoti 4u.gif
ar imanoma vaziuoti be nakvynes? nakti isvaziuoti is lietuvos ir gryzti sekancia nakti g.gif 4u.gif
kelias
Atsakyti