Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos Čekijoje su vaikais, 2010 rugpjūtis

6 diena.
vėl kalnai - šiandien pasisekė, orai leidžia važiuoti į Čekijos Šveicariją clap.gif

Čekijos Šveicarijoje, mano nuomone, geriausi taškai, prioriteto tvarka:
1. Mariina Skala (Mary's Rock)
2. Plavcicka brana (Plavcicka Gate)
3. Falkenštejn pilis
4. Trpasliči skala (Dwarf's Rock), Rynartice kaimelyje - ant uolų nupiešti Miegančioji gražuolė ir 7 nykštukai - čia dėl vaikų
5. Uzke cshody (Narrow Stairs) / Mouse hole
6. Šaunštejn pilis
7. maršrutas Velky doubicky okruh (Big Doubice Circle)

šiandien suplanuotas maršrutas į Falkenštejn pilį ir Trpasliči skala. maršruto pradžia Jetrichovice, 2 val kelio nuo Prahos, 130 km.

gerai, kad užėjau į TIC miestukyje, pasirodo, į Falkenštejn uždarytas maršrutas, dėl ką tik praūžusių potvynių sad.gif
potvynio pasekmes matėme ir važiuodami pakeliui, upelio nuplauti kelio pakraščiai, sukritęs asfaltas, potvynio nuplauti sodybų kiemai....

renkamės kitą maršrutą iš to paties taško, lipsime į Mariina skala (jos nuotrauka ir yra pirmoji šioje temoje).

trobelė aukštai bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 14 lapkričio 2010 - 12:13
Jau pradejau pati sau burbeti, kad tesinio vis nera ir nera. biggrin.gif

QUOTE(*Jūra* @ 2010 11 10, 11:57)
pamačius pirmus tokius laiptukus, dičkio akys pasidaro didelės ir apvalios: nelipsiu schmoll.gif cry.gif
visgi niekur nedingsi, tenka lipt  biggrin.gif
user posted image

Kazkaip darosi isvada, kad visi Rojai yra totalus pragaras. doh.gif
Po Slovaku Rojaus dar buvo vilties, kad tos siaubingos kopecios tik ten ir buvo. Bet jau matau, kad savo marsrutuose busimu Roju tureciau vengti. doh.gif biggrin.gif

Laukiam tesinio. 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jūra, rodyk dar kalnų 4u.gif , nors ir Prahą miela buvo prisiminti. Pritariu linolei, man ta pat mintis galvoj sukos apie rojus, bet man po slovakų visai nieko, todėl noriu ir čia pabuvot.
Jungiuosi prie laukiančių tęsinio.
Atsakyti
ačiū, linole, Ingel 4u.gif

linole, heart.gif:
ačiū, kad tik pati sau burbėjai notworthy.gif lotuliukas.gif negalėjau kelias dienas rašyti.

konkrečiai šioj Čekijos Rojaus vietoj buvo laiptų. bet yra keli masyvai, nžn, kaip kituose masyvuose, gal ir paprastesni maršrutai.
Čekijos Šveicarijoj tikrai yra visokių maršrutų, ir paprastų, takučiais pėdint, ir įdomesnių bigsmile.gif
o Slovakijos Rojuj senokai buvau, kiek pamenu, ten visokių maršrutų yra, bent jau man pasitaikė paprastas maršrutas, be kopėčių. turbūt nuo maršruto grožio kopėčių kiekis priklauso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 14 lapkričio 2010 - 17:11
taigis, lipame bigsmile.gif
takai potvynio išplauti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

laiptukai į namuką ant uolos
user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

ir į šitą lipsime bigsmile.gif
user posted image

user posted image

užlipimas - kopėčios, yra tokie turėklai (spec.linolei lotuliukas.gif )
user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
maršrutas geras, smagus, gražus, suaugę pasišvilpaudami praeitų. o su vaikais įdomiau - labai yra ką veikt, kai reikia du ganyt smile.gif

grįžtam atgal skubėdami - lietus jau sparčiai artinasi.
user posted image

spėjam - pirmi lašai nukrenta, tik spėjus vaikus į auto susodint smile.gif
kelias namo mastau.gif kaip čia pasakius g.gif kalnų keliukai, tamsa ir stiprus lietus...
lyja, potvynis vėl, ar dar pasiseks mums čia atvažiuot?...

Atsakyti
7 diena.
Adršpach uolos, startas miestelyje Horni Adršpach, 170 km nuo Prahos, beveik 3 val. kelio.
du masyvai Adršpach ir Teplice. rekomenduočiau (ir pati dab rinkčiausi) antrąjį, kuris mažiau žinomas, ir dėl to nėra žmonių grūsties.

user posted image

user posted image

user posted image

rimčiausia mano taktinė klaida per visą kelionę ir per visas paskutines keliones verysad.gif vaikai dar pavargę nuo vakar dienos ilgos kelionės, šiandien vėl ilga kelionė ir kalnai - jiems jau per daug verysad.gif todėl tik truputį pasivaikščiojam, o viso grožio nepamatom sad.gif
tik namuose nuotraukose pamatau, kad Čekijos Rojuje, nusileidę į slėnį, matėm kažką panašaus, tik mažesniais mąsteliais.

grįždami, turėdami laiko, užsukame į Nymburk miestelį.
(http://www.mesto-nymburk.cz/www/index.php?sekce=1&zobraz=english)
gražus senas miestukas su ypatingai sena istorija. bet specialiai į jį važiuoti negalėčiau rekomenduoti.

user posted image

user posted image

labai apsidžiaugiame radę vaikų žaidimo aikštelę - jų Čekijoje tikrai nedaug. (tuo labiau, palyginus su Latvija, kurioje kur besustotum, rasi ką nors įdomaus vaikams.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 15 lapkričio 2010 - 11:25
šviežia naujiena thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image

Prahos Vysočany rajone lapkričio 11d. įvyko prekybos centro Nova Harfa atidarymas, kuriame be įvairių parduotuvių yra siūlomas pramogų parkas, skirtas šeimos poilsiui. Parkas įkurtas ant komplekso stogo.

Kompleksas siūlo žaidimų aikštelę vaikams, čiuožyklą ir dinozaurų parką su natūralaus dydžio dinozaurų figūromis. Lapkričio 27 ir 28 dienomis svečių lauks interaktyvios vaikų žaidynės ant ledo, taip pat bus pristatoma paroda Dinozaurų atėjimas. Suaugusiems lankytojams bus siūloma stebėti mados šou, kurio metu bus pristatoma žiemos kolekcija. Mados šou vyks lapkričio 11 ir 21 dienomis.

Galerija HarfaNova yra didžiausias prekybos centras, atidarytas Čekijoje.

šaltinis:
http://www.baltictra...lt&pub_id=61891

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 15 lapkričio 2010 - 14:45
Mane taip pat vilioja si kelione thumbup.gif Ir arti ir taip grazu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2010 11 15, 11:49)
užlipimas - kopėčios, yra tokie turėklai (spec.linolei  lotuliukas.gif )

Del tokiu vaizdu verta visas baimes i sali nuvyti... wub.gif

Prisimenu, buvo kopeteles vienoje vietoje ir Adrspache. Bet kaip tai nebuvo baisu jomis.
Ir grandinemis Slovakijoje lipti man buvo idomu, nors is pradziu tai labai kojos drebejo. biggrin.gif
O jau tos Rojaus kopecios - tai asmeniskai man toks nemalonus dalykas. Aisku, reiktu ir lipciau, bet tikrai ne del malonumo. schmoll.gif O ir vaziavome tada su grupe, tai nelabai turejome galimybe pasirinkti marsruta. doh.gif

Atsakyti
Ledime, 4u.gif drinks_cheers.gif turint 7-10 dienų galima gerai paatostogauti.

linole, ko gero, laiptai laiptams nelygūs, kopėčios kopėčioms...
bet tie mano rodyti laiptai nebuvo baisūs unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 16 lapkričio 2010 - 09:49
QUOTE(*Jūra* @ 2010 11 16, 11:49)
Ledime,  4u.gif  drinks_cheers.gif turint 7-10 dienų galima gerai paatostogauti.

linole, ko gero, laiptai laiptams nelygūs, kopėčios kopėčioms...
bet tie mano rodyti laiptai nebuvo baisūs  unsure.gif

4u.gif smile.gif O jau kokia nuostabi gamta, noriu ir aš į tokią kelionę. thumbup.gif
Atsakyti