Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 13:05)
Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis.

O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau...  ax.gif Ar ten mus holivudo filmui filmuoja, kad neduok dieve atrodysiu isprakaitavusi, paraudusi, susiriebalabusiais plaukais, pakraujavusi .. Koks skirtumas, jei, kaip sakote- svarbu sveikas leliukas.

sveikos mergaitės, galiu pasidalinti patirtimi, pirmąjį (sūnų) gimdžiau natūraliai, apie nuskauminamus nebuvo net kalbos, nes tuo metu Lietuvai buvo sunkus metas,blokada. Sūnelis gimė nuo sunkaus gimdymo su priešgalviuku, bet palyginus sveikas. Suplyšau, vos nenumiriau, temperatūra laikėsi 3 dienas, bet gydytojams tai nelabai rūpėjo, kol atėjo budinti gydytoja ir užuodusi palatoje puvimo kvapą pakėlė ligoninės administraciją ant kojų. Buvo atrasti vaistai ir aciū dievui likau gyva. Ilgai bijojau pastoti. Antrą kartą gydytojų komisija neleido gimdyti pačiai, dėl randų po pirmo gimdymo. Prasidėję sąrėmiai galėjo suplėšyti gimdą. Darė CP. Gimdyme jau buvo galima dalyvauti vyrui. Mergytė gimė sveika, jau pirmą dieną pakėlė galvytę. Tad šiuo klausimu tarkiitės su gydytojais(keliais).Būtinai turėtų gimdyme dalyvauti artimas žmogus.
Atsakyti
Na, o fobijos tai... tokios psichologines busenos,... kurias reikia iveikti, o ne joms tarnauti... Tam yra psichologai ir visa kita...

As nesneku, kai yra konkrecios CP indikacijos, bet jei ju nera, o tera fobija... Tai su ja reikia kovoti...
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 14, 22:00)
Na, o fobijos tai... tokios psichologines busenos,... kurias reikia iveikti, o ne joms tarnauti... Tam yra psichologai ir visa kita...

As nesneku, kai yra konkrecios CP indikacijos, bet jei ju nera, o tera fobija... Tai su ja reikia kovoti...

o kam kovoti jei gimdymai nebuna kasdien ? schmoll.gif
kam tas sunkesnis kelias paciai sau? kokia prasme ?
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 14, 20:32)
o kam kovoti jei gimdymai nebuna kasdien ?  schmoll.gif
kam tas sunkesnis kelias paciai sau? kokia prasme ?

Kodel kovoti su fobijom?.. Kad tapti stipresniu, laisvu nuo ju... Kad tos fobijos neitu grandine per dukteru, anukiu, proanukiu kartas... Nzn..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 14 lapkričio 2010 - 21:53
QUOTE(Selva @ 2010 11 14, 22:52)
Kodel kovoti su fobijom?.. Kad tapti stipresniu, laisvu nuo ju... Kad tos fobijos neitu grandine per dukteru, anukiu, proanukiu kartas... Nzn..

jetau... kiba tapciau stipresne jeigu pagimdyciau schmoll.gif o kad ir eitu per kartas, tame nieko blogo nematau schmoll.gif lai tik gimine tegu tesiasi, nesvarbu kokiu budu atsiranda tie vaikuciai.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 14, 22:52)

As jau geriau pinigus, kuriuos isleisciau "kovojimui" su savo gimdymo baime psichologo kabinete save analizuojant, paskirsiu ateinancio vaikelio gerovei ir patogumui. O savo dukrom nepirsiu gimdymo budu. kai ateis laikas, pasirinks pacios, taip kad grandinines mano fobijos reakcijos bus isvengta.
Atsakyti
butu FB, Daukantiene, parasyciau 'patinka lotuliukas.gif
nors as manau, jei kada turesiu dukrele, patarsiu tik CP darytis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 14, 23:06)
jetau... kiba tapciau stipresne jeigu pagimdyciau  schmoll.gif o kad ir eitu per kartas, tame nieko blogo nematau  schmoll.gif lai tik gimine tegu tesiasi, nesvarbu kokiu budu atsiranda tie vaikuciai.

Tingiu ginčytis su jumis,kaip sakant-vis tiek beviltiška.tik tiek pasakysiu,kad natūralus gimdymas mane laabai sustiprino ,o kad kurią Cp sustiprintų dar neteko matyt...Norim nenorim,bandom kitiems(o gal labiausiai sau) įrodyt kad viskas uoga su ta operacija ,bet iš tiesų nėra taip,deja...Ir jei dabar,praėjus mažam laiko tarpui po jo,atrodo viskas puiku,tai nereškia kad ateity tai neatsilieps...Pati turiu pjūvį,praėjo nuo Cp 10 metų ir nepasakyčiau kad randas suteiktų man jėgų..Mielai jo neturėčiau..O natūralus gimdymas nepaliko JOKIO pašalinio poveikio ir jokių psichologų po jo neprireikė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 14 lapkričio 2010 - 22:23
QUOTE(klaara @ 2010 11 14, 22:21)
Tingiu ginčytis su jumis,kaip sakant-vis tiek beviltiška.tik tiek pasakysiu,kad natūralus gimdymas mane  laabai sustiprino ,o kad kurią Cp sustiprintų dar neteko matyt...

Gimdymas eina ir praeina, man stiprumo suteikia mano vaikai, o ne būdas kaip jie gimė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2010 11 14, 23:21)
Tingiu ginčytis su jumis,kaip sakant-vis tiek beviltiška.tik tiek pasakysiu,kad natūralus gimdymas mane  laabai sustiprino ,o kad kurią Cp sustiprintų dar neteko matyt...Norim nenorim,bandom kitiems(o gal labiausiai sau) įrodyt kad viskas uoga su ta operacija ,bet iš tiesų nėra taip,deja...Ir jei dabar,praėjus mažam laiko tarpui po jo,atrodo viskas puiku,tai nereškia kad ateity tai neatsilieps...Pati turiu pjūvį,praėjo nuo Cp 10 metų ir nepasakyčiau kad randas suteiktų man jėgų..Mielai jo neturėčiau..O natūralus gimdymas nepaliko JOKIO pašalinio poveikio ir jokių psichologų po jo neprireikė smile.gif

na man is viso keista kaip gimdymas gali sukelti stiprumo jausma. man stiprybes, pasitikejimo savaimi suteikia mano diplomai, karjera, rezultatai darbe. o vaikutis yra tiesiog seimos pilnatve, visiskai kas kita negu pasitikejimas savimi, stiprybe.
kazkada labai bijojau sunu- prisipratinau, nebeturiu tos fobijos. tacaiu, kad nuo tos fobijos butu lengviau pasidare gyvent - nepasakyciau. tai tokia smulkmena.. rolleyes.gif
Atsakyti
Tikrai nera ko gincytis, as manu kiekvienam savo tongue.gif as pavyzdziui uz naturalu gimdyma 4u.gif atsikankini ir kaip isvysti savo angeleli wub.gif zinai del, ko visa tai buvo 4u.gif 4u.gif 4u.gif pamirsti visus skausmus issyk thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 14, 23:55)
na man is viso keista kaip gimdymas gali sukelti stiprumo jausma. man stiprybes, pasitikejimo savaimi suteikia mano diplomai, karjera, rezultatai darbe. o vaikutis yra tiesiog seimos pilnatve, visiskai kas kita negu pasitikejimas savimi, stiprybe.
kazkada labai bijojau sunu- prisipratinau, nebeturiu tos fobijos. tacaiu, kad nuo tos fobijos butu lengviau pasidare gyvent - nepasakyciau. tai tokia smulkmena..  rolleyes.gif

Hm...laikina ta diplomų stiprybė.Kiekvienai savo mirksiukas.gif
Atsakyti