Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

Selva, neatsizadek ubago lazdos ir cp. Siaip ar taip linkiu lengvo gimdymo, tiek jums tiek sau. Lankiau kursus, viskas taip grazu, pirmas kontaktas, pirmas maitinimas,lia lia lia, tik kazkodel realybe visai kitokia. Turekite ir tai mintyse, bus lengviau, jei bus cp smile.gif

Temos komentarai nukrypsta nuo temos, noretusi konkreciu pavyzdziu ka rinkosi, kodel rinkosi. Siaip ar taip kiekvienos apsisprendimo SM nenulems.
Atsakyti
Perskacius Selvos posta ir pagalvojau, kad va, koks grazus gimdymas thumbup.gif ir tik veliau supratau, kad cia tiesiog autores fantazijos, kad zmogus ne tik dar nepagimde, bet ir aplamai dar neturi vaiku ax.gif ( dabar supratau is kur atsiranda tos depresijos ir saves grauzimas po EXTRA CP ).
Selva, as tikrai linkiu jums sklandaus ir grazaus gimdymo, taciau patariu maziau skaityti internetiniu straipsniu, sm foruma, ir ypatingai " gimdymo istorijas ", nes zinokite daugelis raso apie savo gimdyma ne iskart po gimdymo, o daug veliau, o tada jau viskas taip idealizuojama doh.gif . Ir praejus 20 metu po pirmo gimdymo as irgi galiu pasakyti , kad ne taip jau baisiai viskas buvo, bet grizus mintimis i praeiti vel pradedu zliumbti.
Ir aplamai internete tiesos mazai, cia kiek pastebejau zmones renkasi, kad
arba bent virtualiai patirti tai, ko nepavyko patirti realiam gyvenime, pateikti viska taip ,kaip noretusi, o ne taip kaip yra, nes tie pozitivus postai buna tokie jau saldus, na busiu kaip Snanislavskis kad na netikiu as ax.gif ,
arba pasidalinti savo bedomis ( va tarp ju ir galima ieskoti tos realios informacijos )
Gyvenimas viska pakoregoja savaip, ir niekada tos fantazijos netampa realybe- viskas vistiek buna KITAIP. Kartais geriau, kartais blogiau, bet kitaip.

Ir as tikrai tikiu , kad yra tokiu moteru, kurios pagimde greitai, neskausmingai, be jokiu pasiekmiu ir tikrai, jeigu buciau taip gimdziusi, butu keista skaityti apie tai kad kazkas, net nepabandes iskart praso CP.

O kalbant apie pasirinkima tarp CP ir naturalaus gimdymo, tai galiu pasakyti, kad kiek metu stebiu si foruma ( ir ne tik si ax.gif ), labai retai buna kazkokiu basiu pasakojimu apie pasekmes , arba apie ilga ir sunku atsistatymo perioda po PLANINIO, kartoju PLANINIO CP. Nes extra CP jau savaime yra didele komplikacija, riba nuo kurios prasideda kova uz GYVYBE, gimdyves, arba kudikio, o dazniausiai ir vieno ir kito ir zinoma pasekmes negalima palyginti su net paciu blogiausiu ir sunkiausiu naturaliu gimdymu. nors cia kaip kada g.gif
Gimdymo traumos yra labai daznas reiskinys, baisiausiai kad daznai isaiskeja daug veliau ir statistiskai sunku susieti, ar cia zmogus siaip trenktas, fobijos visokios, baimes, dusulis neaiskus, ar alergijos, ar cia del to kad be vandenu 12 val. isbuvo, o veliau dar ir tauke su replem ir galva perdaug suspaude, beto dar ir skatinti pries tai bande 8 val. gan stipriais medikamentais .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 12 lapkričio 2010 - 15:46
QUOTE(Selva @ 2010 11 12, 14:30)
Uzsieny vien del skausmo cp nedarys. Ar irgi apkaltinsit juos antimodernizmu?..

žiūrint kur mirksiukas.gif
Atsakyti
Uzsieny vien del skausmo cp nedarys. Ar irgi apkaltinsit juos antimodernizmu?..

QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 12, 17:44)
žiūrint kur  mirksiukas.gif

Negyvenau uzsienyje, nezinau, taciau kazkodel manau, kad tai priklauso nuo draudimo sumos mirksiukas.gif . Valdiskoje manau tikrai nedarys mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2010 11 12, 14:27)
Selva, neatsizadek ubago lazdos ir cp. Siaip ar taip linkiu lengvo gimdymo, tiek jums tiek sau. Lankiau kursus, viskas taip grazu, pirmas kontaktas, pirmas maitinimas,lia lia lia, tik kazkodel realybe visai kitokia. Turekite ir tai mintyse, bus lengviau, jei bus cp smile.gif

CP neatsizadu, atsizadu CP, kaip pasirinkima wink.gif O jei tai butinybe- jokiais budais nestociau piestu. Dar daugiau, i savo gimdymo plana itrauksiu ir pageidavimus, esant CP- daugiau, kas liecia velgi pirmaji kontakta su kudikiu ir pan.

Realybe zinoma, kad gali buti kitokia- nesu naivi ir tai suprantu. Bet viena tai, kad gali kazkas ar viskas nepavykti, nezadu sudeti rankas ir nieko nedaryti. Ruosiuosi pati, ruosiu vyra, renkuosi atitinkama vieta gimdymui, kur dirba personalas, kurio idejos ir darbo patirtis- faktiskai atitinka mano poreikius.

QUOTE(Leonsija @ 2010 11 12, 14:42)
veliau supratau, kad cia tiesiog autores fantazijos, kad zmogus ne tik dar  nepagimde, bet ir aplamai dar neturi vaiku  ax.gif  

Jus tikrai galvojate, kad nei vienai nepavyko pagimdyti taip, kaip as rasiau? g.gif Taip, kol kas tai mano norai ir svajone, mano "fantacijos", bet yr amoteru, kurioms tai- realybe.

Kodel tu moteru patirtis nuvertinama, kaip nepatikima, kai tuo tarpu apturejusiu planinius, ekstrinius ar susitartus CP- ne? g.gif

Ir as tikrai tikiu , kad yra tokiu moteru, kurios pagimde greitai, neskausmingai, be jokiu pasiekmiu ir tikrai, jeigu buciau taip gimdziusi, butu keista skaityti apie tai kad kazkas, net nepabandes iskart praso CP.

As asmeniskai neturiu iliuciju pagimdyti neskausmingai ir greitai. Niekur apie tai nesnekejau. Atvirksciai, akcentavau, kad noriu isitikinti, kad esu pajegi istverti skausma ir nuovargi.

patariu maziau skaityti internetiniu straipsniu, sm foruma, ir ypatingai " gimdymo istorijas ", nes zinokite daugelis raso apie savo gimdyma ne iskart po gimdymo, o daug veliau, o tada jau viskas taip idealizuojama  .

O kodel jus galvojate, kad as rinkau info is jusu isvardintu saltiniu?.. g.gif Tiesa sakant, nesu net uzsukusi i "gimdymo istoriju" skyriu. O skaitau as ne internetinius straupsnius (nors velgi, kuo jie blogi- dauguma CP salininkiu irgi jais remiasi), o knygas, parasytas akuresiu ginekologu praktiku. Kalbu su draugem, kurios gimde ne viena ir turejo ivairiu patirciu, kalbu galu gale su savo akusere ir pan.

Galima sakyti, kad po laiko viskas idealizuojama- bet ar ne taip pat su CP? Is kitos puses, laikas kartais padeda atsirinkti, kas is tiesu buvo svarbu, pazvelgti i procesa is salies, be emociju ir pan. Gincytinas klausimas, kuris liudijimas yra tikslesnis, teisingesnis, adekvatesnis.

Gyvenimas viska pakoregoja savaip, ir niekada tos fantazijos netampa realybe- viskas vistiek buna KITAIP. Kartais geriau, kartais blogiau, bet kitaip.

Tai ka tuomet siulote? Pasiruosimas gimdymui- tai paprasciausias susitarimas pas ka gimdyt ir kiek duot?

Ne, man idomu daug daugiau.

Ir velgi, nezinau, kodel taip pavirsutiniskai priimama, kad neva as naiviai tikiuosi, kad VISKAS bus BUTENT TAIP, kaip AS NORIU. Na zinoma, kad as taip nemanau. Bet ar tai reiskia, kad nereikia stengtis? Ar tai reiskia, kad turiu atvaziuoti i ligonine ir pasakyti baltiems chalatams- va as esu tokioj padety, pagimdykite man mano vaika?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 12 lapkričio 2010 - 15:59
iš patirties pasakysiu, nors žinojau, kad bus cp, bet atvykus į ligoninę viskas pasisuko kitaip nei tikėjaus, sudėlioti daiktai kažkur pasislėpė, užėjo baisinis nerimas ir man ir vyrui, nebuvo minties net užsiimt saviįtaiga, kai davė drabužius persirengt ir eit gimdyklon...jau nekalbu apie visokius pamokymus, kuriuos žinojau kaip elgtis vienu ar kitu atveju.
Dar yra vienas aspektas pasakyti, bet neišjausti to ką pasakei, pasakyti galima bet ką, kad ir tai, kad begalinis malonumas jausti,kai tavo viduj sukištos rankos ar pan., man įdomu kaip vyras gali mokyti moterį gimdyt (kalbu apie kai kuriuos lektorius) pats net neįsivaizduodamas kas tas yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 12 lapkričio 2010 - 16:45
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 12, 15:38)
man įdomu kaip vyras gali mokyti moterį gimdyt (kalbu apie kai kuriuos lektorius) pats net neįsivaizduodamas kas tas yra  g.gif

As tai nebuciau tokia kategoriska... Taip pat galima paklausti, kaip onkologas gali gydyti vezi, pas juo nepersirges, kaip psichologas gali gydyti depresija, niekada jos neturejes, tuomet ir akuserem gali buti priimamos dirbit tik gimdziusios moterys ir pageidautina- ivairais budais, kad butu patyrusios ta pati, ka ir jos klientes ir t.t. ir pan...

Ir... Ka reiskia mokyti gimdyti?.. Idomu, ar isvis kas nors to moko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 12, 19:35)
As tai nebuciau tokia kategoriska... Taip pat galima paklausti, kaip onkologas gali gydyti vezi, pas juo nepersirges, kaip psichologas gali gydyti depresija, niekada jos neturejes, tuomet ir akuserem gali buti priimamos dirbit tik gimdziusios moterys ir pageidautina- ivairais budais, kad butu patyrusios ta pati, ka ir jos klientes ir t.t. ir pan...

Ir... Ka reiskia mokyti gimdyti?.. Idomu, ar isvis kas nors to moko?  g.gif

o tai kaip vadinasi pamokos apie gimdymo pozas, būdus ir pan.? pratimus gimdant? tiesą pasakius nelabai suprantu ko jūs ieškot šioj temoj? neįsižeiskit, bet jūs, bent jau taip atrodo, turit tik vieną tiesą gaunasis totalus OFF TOPIC.
Yra postų apie depresiją po CP, bet tikrai paskaičius kai kurių natūralisčių pasisakymus galima net virvę užsimaut ant kaklo doh.gif
Jei kalbant į temą, jei dar nebūčiau gimdžius, vistiek pasirinkčiau CP. Puikiai žinau pasekmes, pavojus ir pan., nes lygiai taip pat kaip dauguma nuo pat pradžios pastojimo rinkau info, dėjau pliusus ir minusus vieno ar kito atvejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 12 lapkričio 2010 - 18:51
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 12, 17:43)
o tai kaip vadinasi pamokos apie gimdymo pozas, būdus ir pan.?

Tai tiesiog priminimas, kaip amziu amziais gimde moterys pries tai, kai buvo paguldytos ant gimdymo stalo wink.gif

pratimus gimdant?

Nezinau tokiu, negaliu pakomentuoti.

tiesą pasakius nelabai suprantu ko jūs ieškot šioj temoj?

Vejate? g.gif Nieko neieskau. Dalinuosi savo motyvais. O kodel tai turetu buti tik CP liaupsinimo tema?

neįsižeiskit, bet jūs, bent jau taip atrodo, turit tik vieną tiesą ir norite, kad visos tuo tikėtų,

Rodos, nieko niekuom neitikineju, visada rasau, kad as taip noriu, isivaizduoju, kad man taip priimtiniau. Nezinau, kodel taip jautriai i tai reaguojama? g.gif Gal kazkokie uzslepti kompleksai islenda?. g.gif

Jei kalbant į temą, jei dar nebūčiau gimdžius, vistiek pasirinkčiau CP.

Tada tikrai nesuprantu, ko verti jusu argumentai mano atzvilgiu, kad viska reikia patirti, kad niekada nera taip, kaip atrodo? Gal ir jums nebus, kaip atrodo- sunku, su komplikacijom, plysimais, vaiko luosumu ir pan. Gal bus lengva ir paprasta.

Kodel jus sau leidziate daryti pasirinkima ir juo neabejojate, nepripazistate (sau) kitokios alternatyvos, o stai kitai pusei kazkodel to "neleidziate"?
Atsakyti
As pabusiu "i tema" ir pasakysiu, kodel pasirinkau CP. Man gimdymas pirmas, todel negaliu teigti, kad naturalus vaikelio atejimas yra siaubas baubas. Ypac dabar, kai savo mazyli jau taip stipriai myliu, tikrai zinau, kad visus skausmus galeciau istverti. Bet negaliu del vieno aspekto- atviro nuogumo. Man baisiausia naturalaus gimdymo dalis yra tas raitymasis ant stalo, suimtai skausmu, savo kuno nekontroliavimas. Na labai jau nemalonu, kai po antra gala krapstytusi akusere, daktaras, ar dar kokie praktikantai stebetu, juk tai taip intymu! Pirmiausia as moteris, o tik paskui mama. Jauciu, kad po naturalaus gimdymo prarasciau didele dali savo moteriskumo ir privatumo. Man tikrai klaikus gimdanciosios vaizdas, negaliu isivaizduoti saves tai darant.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 12, 19:56)
Tai tiesiog priminimas, kaip amziu amziais gimde moterys pries tai, kai buvo paguldytos ant gimdymo stalo wink.gif
Nezinau tokiu, negaliu pakomentuoti.
Vejate?  g.gif Nieko neieskau. Dalinuosi savo motyvais. O kodel tai turetu buti tik CP liaupsinimo tema?
Rodos, nieko niekuom neitikineju, visada rasau, kad as taip noriu, isivaizduoju, kad man taip priimtiniau. Nezinau, kodel taip jautriai i tai reaguojama?  g.gif Gal kazkokie uzslepti kompleksai islenda?.  g.gif Tada tikrai nesuprantu, ko verti jusu argumentai mano atzvilgiu, kad viska reikia patirti, kad niekada nera taip, kaip atrodo? Gal ir jums nebus, kaip atrodo- sunku, su komplikacijom, plysimais, vaiko luosumu ir pan. Gal bus lengva ir paprasta.
Kodel jus sau leidziate daryti pasirinkima ir juo neabejojate, nepripazistate (sau) kitokios alternatyvos, o stai kitai pusei kazkodel to "neleidziate"?

Todėl kad alternatyvos nebuvo, pasirinkau tokį būdą, nes žinau kaip būna baisu, kai laukimas virsta mirtimi, kai atrodo gyvenimas čia pat...
Man visiškai nė motais skausmas, plyšimas ar išsitampymas... yra baisesnių dalykų nei fizinis skausmas, kompleksų neturiu, vaikelio nemaitinau, nes to nenorėjau, kad ir kaip tai antžmogiška atrodytų, bet CP dėl to neturi įtakos, pieno buvo į valias, CP neliaupsinu, neveju ir neturiu teisės vyti Jūsų.
Taip, moterys gimdė ir gimdys, vienu, kitu, o ateity gal ir dar kokiu būdu, tiesiog kartais atrodo, kad ateinama čia pasmerkti moteris, kurios po CP. Žinojimas irgi rykštė, kartais nieko nežinoti yra geriau.
Jūs tai tik įsivaizduojate, o dauguma čia rašiusių jau patyrė, manau tai skirtigi dalykai. Ruoštis reikia tiek natūr. gimdymui tiek CP. "Gal ir man taip nebus" nebuvo svarūs argumentai, kad rizikuot VAIKELIO sveikata, nes manoji man buvo visai vienodai.
Papildyta:
QUOTE(daukantiene123 @ 2010 11 12, 20:00)
As pabusiu "i tema" ir pasakysiu, kodel pasirinkau CP. Man gimdymas pirmas, todel negaliu teigti, kad naturalus vaikelio atejimas yra siaubas baubas. Ypac dabar, kai savo mazyli jau taip stipriai myliu, tikrai zinau, kad visus skausmus galeciau istverti. Bet negaliu del vieno aspekto- atviro nuogumo. Man baisiausia naturalaus gimdymo dalis yra tas raitymasis ant stalo, suimtai skausmu, savo kuno nekontroliavimas. Na labai jau nemalonu, kai po antra gala krapstytusi akusere, daktaras, ar dar kokie praktikantai stebetu, juk tai taip intymu! Pirmiausia as moteris, o tik paskui mama. Jauciu, kad po naturalaus gimdymo prarasciau didele dali savo moteriskumo ir privatumo. Man tikrai klaikus gimdanciosios vaizdas, negaliu isivaizduoti saves tai darant.

o aš prieš CP gulėjau ant stalo, ir rakinėjo mane visaip, ir vandenis nuleisti bandė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 12 lapkričio 2010 - 19:17
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 12, 18:04)
Todėl kad alternatyvos nebuvo, 

Berods ne viena karta pasakiau, kad jei nera alternatyvos, jei yra indikacijos, nemanau, kad yra protinga atsisakyti CP. Greiciau atvirksciai.

Ruoštis reikia tiek natūr. gimdymui tiek CP.

Velgi, jau rasiau, kad apmastau ir CP, bei ruosiuosi itraukti punktu i savo gimdymo plana ir kas liecia operacija. Tik tiek, kad CP nelabai ka yra ruostis- nebelabai valdai pati situacijos, tas pasiruosimas yra labai minimalus... Na nebent as ko nezinau g.gif

O smerkti tai as nieko, berods, nesmerkiu- nebadziau pirstais, negasdinau baisiom pasekmem, depresijom, rysio tarp mamos ir vaiko nebuvimu ir pan. Kalbejau apie save ir savo pasirinkimo motyvus.

Atsakyti