Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(žydrynė @ 2010 11 10, 14:51)

Oi,ir kiek dar naujagimių skyriuose guli traumuotų vaikų po CP unsure.gif

Naujagimių skyriuose guli daug vaikų, kurie buvo traumuoti būtent CP metu ir jų būklė yra tiesioginė atlikto CP pasekmė g.gif Ar visgi kalbam apie gimdymo metu išsivysčiusias patologines būkles, dėl kurių gimdymas buvo užbaigtas skubiu CP ?
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 11 11, 12:19)
sugebejau susitarti ir del Natukes akcentuojamo pirmo kontakto. Viskas imanoma, dabar turiu nuostabius prisiminimus.

Gal galėtumėte aprašyti smulkiau kaip tai fiziškai atrodė ? Jums padėjo nuogą ant nuogos krūtinės ar kaip kitaip ? Labai aktualu, aciu. Ar tai įmanoma VGN ar antakalnio ligoninėje ? Kad jau apie tai pradėjom diskutuoti. Man po cp dave pabuciuoti, tada tik taip paziureti, vel pabuciuoti ir isnese.
Atsakyti
Kiekviena is musu turime skirtingus lukescius, skirtingas vertybes ir prioritetus, del to atitinkamai ir renkames.

Kaip Natuke yra minejusi- tokiuose dalykuose negalima apsieiti be asmeniskumu, nes butent musu asmeniskas pajautimas, suvokimas, norai, o kai kam ir - patirtis lems vienoki ar kitoki apsisprendima.

Man asmeniskai PC kaip pasirinkimas, o ne neisvengiama butinybe- nepsiimtinas.

Taciau nepriimtinas ir gimdymas su vaistu (skatinamuju, nuskausminamuju) invazina, taip pat su pernelyg dideliu med personalo isikisimu.

Idomu, kiek tu "naturaliu" gimdymu, pasibaigusiu traumomis butent ir buvo sumedikalizuoti g.gif

Jei imant du idealius atvejus- CP (be komplikaciju) ir naturalu gimdyma (be mediku ir vaistu isikisimo)- as asmeniskai nematau CP nei vieno pliuso, kuris galetu nusverti naturalu gimdyma.

Taip yra del to, kad as zinau ir vertinu, naturalaus gimdymo privalumus, man jie yra prasmingi ir reiksmingi, as noriu ju kuo maksimaliau gauti.

Visu pirma tai- galimybe leisti vykti naturaliai hormonu kaitai mano ir beateinancio kudikio organizme. As tikiu, kad tai mums abiems butu geriausias startas. Tai svarbu tarpasmeninio rysio uzmezgimui, pogimdyvines depresijos prevencijai ir pan. Nesakau, kad tai- vienintelis imanomas budas aptureti ta gera starta, as sakau, kad tai- maksimaliai geriausias, pagal mano surinkta info ir savo pacios natura.

As taip pat noriu tureti galimybe suvokti ir pajausti saremiu skausmo prasme, noriu pajausti, kad esu igali isiklausyti i savo kuna taip, kad galeciau padeti savo kudikiui ir sau. Noriu kiek imanoma pati valdyti situacija, tikiu, kad esu pajegi prisiimti atsakomybe.

Noriu tureti galimybe pabandyti pati atsipalaiduoti, be vaistu pagalbos ir pati ieskoti skausmo istverimo budu, taip pat be vaistu pagalbos. Noriu, kad ir mano kudikis ateitu i si pasauli be MAN leidziamu vaistu, kurie pateks ir i JO kraujotaka.

Noriu buti blaivi per stumima, kiek imanoma geriau prisiminti tas akimirkas, nenoriu, kad nesekminga epidura, kuri mane pernelyg nujautrintu (kas gali atsitikti, nors ir retai) tam sukliudytu. Noriu velgi pati pabandyti pajausti, kokia poza mano vaikeliui yra lengviau ateiti i pasauli ir noriu, kad vaikelis ateitu i mano glebi. Noriu, kad ne zandeliu prie manes butu priglaustas, o atsigultu visu kuneliu ant mano krutines, kad galeciau ji apglebti, kad jo nestresuotu akinancios operacines sviesos, negasdintu zmoniu gausybe, liecianciu ji su svetimom, gumenimis pirsinemis aptrauktom rankom.

Noriu, kad leliukas pats guledamas ant krutines, susirastu kruti ir pazistu. Taip mes vienas kitam padesime- man greiciau susitraukines, issivalys gimda, prades gamintis pienas, o jis- greiciau nusiramis, atrades "nauja gimda"- mama ir skanaus maistelio.

As nezinau, kaip man lemta- tureti pieno upes, ar ne, todel noriu, kad startas maksimaliai leistu isnaudoti visas imanomas galimybes. Todel teikiu tokia didele reiksme vaiko ir mano odos kontaktui, ankstyvam pazindymui ir pan.

Galiausiai noriu, kad as pati, o ne operaciju skaicius reguliuotu, kiek ir kada noriu tureti vaiku. Noriu buti laisva nuo tos priklausomybes- kaip sugis randas, ar ne ir panasiai.

Nesakau, kad naturalus gimdymas- tai tik vienas vienintelis isskirtinas budas artimam mamos ir vaiko rysiui, sekmingam zindymui, abieju sveikatai ir pan. Taciau tikiu, kad tai- maksimumas, ka galima padaryti, geriausias imanomas startas. Nenoriu to atsisakyti. Noriu padaryti maksimaliai, kas nuo manes priklauso.
Atsakyti
manau, kad kaip akys skirtos matyti, ausys - girdėti, nosis - užuosti, taip ir gimda duota išnešioti 2.gif:, o gimdymo takai - pagimdyti wink.gif

juk ir i skrandį maistas gali per žarnelę šone patekti, bet tuo pagreitintu ir be galo patogiu būdu (nereikia kramtyti, paskui dar ir dantų valyti...) kažkodėl nesižavima, nors CP būtent tai ir yra palyginus su gimdymu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 12, 08:26)
bet visgi nsuprantu ir nesuprasiu noro patirti skausma, kirpimo, plysimo, praplatejimu bei issitampymu galimybe..

būtent- galimybę mirksiukas.gif Taigi yra tikimybė, kad viso šito ir nebus smile.gif Lygiai taip pat galima pasakyt ir apie cezarį- visada yra galimybė nebeatsikelt nuo operacinės stalo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2010 11 12, 09:38)
būtent- galimybę  mirksiukas.gif Taigi yra tikimybė, kad viso šito ir nebus  smile.gif Lygiai taip pat galima pasakyt ir apie cezarį- visada yra galimybė nebeatsikelt nuo operacinės stalo  cool.gif

na issitampymas bei skausmas- ne galimybe, kaip esu ne viena kart girdejus - pas gimdziusia moteri niekada nebus ten taip kaip pas negimdziusia. o kiek cia pasiskaitau- beveik visos plysta arba visoms beveik kerpa. na o o po CP kad nebepabustu nesu dar tokio atvejo girdejus smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 12, 08:05)
na issitampymas bei skausmas- ne galimybe, kaip esu ne viena kart girdejus - pas gimdziusia moteri niekada nebus ten taip kaip pas negimdziusia. o kiek cia pasiskaitau- beveik visos plysta arba visoms beveik kerpa. na o o po CP kad nebepabustu nesu dar tokio atvejo girdejus smile.gif))

Man įdomiau, kiek is tu plysusiu ir kirptu (stipriai, o ne vos vos) is tiesu apturejo natūralu gimdyma, be vaistu ir gydytoju invazijos... Idomu, kiek jos ruosesi gimdymui, kiek pavyko pritaikyti is to, ką suzinojo.
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 12, 09:26)
Selva, sekmes jums, tikekites kad viskas taip ir bus kaip isivaizduojate, bet visgi nsuprantu ir nesuprasiu noro patirti skausma, kirpimuo, plysimo, praplatejimu bei issitampymu galimybe..

Gaya, jei valgant nuolat skaudetu, sukeltu kancias ir t.t. zinoma kad eiciau operuotis ! smile.gif)

Žmogus vos ne eilėm, puse puslapio parašė, kodėl nori būtent natūralaus starto savo kūdikiui, o jus čia dėl išstitampymų ir plyšimų wink.gif
Atrodo, kaip būtų kas pasakojęs, kad vat lips ant kalno viršunės, ką matys, ką jaus kai užlips.. kaip bus gražu ir kitaip nuostabu...
user posted image
ir... iš auditorijos išgirs klausimą - ar nebijot nago nusilaužt? lotuliukas.gif

Dėl išsitampimo - na tikrai ne visos jaučia, kad kažkas pasikeitė wink.gif nors gal ir keičiasi ten, bet juk mes visos augam, keičiames, tampam vyresnes g.gif ir amžinai mergaitės nebusim g.gif. Na ir man atrodo, kad lyt santykių kokybė nelabai priklauso nuo to išsitempimo g.gif nuo randų -taip, bet jos užgyja... ne bent gimdymą vedė gydytojas-"veterinaras" kaip rašė mama kitoje temoje.. tada jau taip... paduoti į teismą ir už atgautą kompensaciją pasidaryti plastinę operaciją.. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 12 lapkričio 2010 - 12:17
QUOTE(gupija @ 2010 11 11, 22:34)
Selva, kuo didžiausios sėkmės Jums. Lauksim įspūdžių.

Labai ačiū blush2.gif 4u.gif visoms nestukems to paties linkiu 4u.gif
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 12, 07:26)
Selva, sekmes jums, tikekites kad viskas taip ir bus kaip isivaizduojate, bet visgi nsuprantu ir nesuprasiu noro patirti skausma, kirpimuo, plysimo, praplatejimu bei issitampymu galimybe..

Išvardinti natūralaus gimdymo pliusai man atsveria skausmą, kuris siaip ar taip laikinas. Praplatejimams, issitampymams yra kegelio pratimai, o geriausiai padeda meile ir vyro supratingumas wink.gif

Kirpimai, plysimai- viska darysiu, kad jų isvengciau, bet jei bus, tai bus.
Atsakyti
prisiminiau kursus kai nėščia buvau ėjau, ten vis pasakoja, pajutus sąrėmius r nubėgus vandenims, paruoškit vyrui pietus keliom dienom, išsimaudykit, jei vandenys žali tai greičiau tai atlikit, važiuojat į gimtadienį doh.gif nieko baisaus, pašokinėsit ant kamuoliuko, vyras jus pamasažuos, pagulėsit vonioj, jei nepavyks pagimdyti, berods po 18 val. bus atliktas CP, jei bus komplikacijų vaikelis bus gabenamas į klinikas ir pan. bla bla bla... juk tai taip natūralu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 12 lapkričio 2010 - 13:01
QUOTE(Selva @ 2010 11 12, 13:09)
Labai ačiū  blush2.gif  4u.gif visoms nestukems to paties linkiu  4u.gif

Išvardinti natūralaus gimdymo pliusai man atsveria skausmą, kuris siaip ar taip laikinas. Praplatejimams, issitampymams yra kegelio pratimai, o geriausiai padeda meile ir vyro supratingumas wink.gif

Kirpimai, plysimai- viska darysiu, kad jų isvengciau, bet jei bus, tai bus.

aisku,visi skausma pernesame savaip. as jo is viso nepernesu, todel CP buvo man tinkamiausias budas. kai nuvykau i ligonine baisiai rekdama kad skauda ir nebegaliu kenteti, maldavau kad greiciau suleistu vaistu ir darytu CP (mat buvo numatyta op daryt tik 3 savaitem veliau), pamatavus saremius kaip gerb daktaras pasake, kad cia dar tik pati pati pati pradzia, o jei gimdyciau naturaliai, sienom lipciau.

issitampymams nepadeda jokie kegelio pratimai, is artimiausiu draugiu, su kuriom apie viska atvirai nuosirdziai pasikalbam zinau. viena daresi net i operacija, bet nebe tas schmoll.gif nemanau kad save verta aukto del vaiko, tuo labaiu kad tam vaikeliui niekas nezino kas geriau.

o ar siaip gyvenime remiates tuo naturalizmu visur ? ar tikrai jis visad geresnis? pvz susirgus veziu-gydytis patariat tik zolelem- gi tai naturalu. gyvenat irgi pagal visus naturalumo desnius- kokiam pacios statytame moliniame name, be wc, vonios, buitines technikos ir t.t. o pampersus naudot zadate bigsmile.gif ? misinukus? tyreles is parduotuves?
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 12, 12:18)

o ar siaip gyvenime remiates tuo naturalizmu visur ? ar tikrai jis visad geresnis? pvz susirgus veziu-gydytis patariat tik zolelem- gi tai naturalu. gyvenat irgi pagal visus naturalumo desnius- kokiam pacios statytame moliniame name, be wc, vonios, buitines technikos ir t.t. o pampersus naudot zadate  bigsmile.gif ? misinukus? tyreles is parduotuves?

Kokie gajus yra stereotipai smile.gif neva naturaliam gimdymui gali pasiryzti tiktai neigiancios mokslo ir medicinos pazanga smile.gif

Į uzduotus klausimus- iki pampersu- atsakymas ne, po pampersu (imtinai)- taip. Jei jau tikrai idomu ax.gif tik vietoj misinuku svajoju apsieit su mp. Bet is kitos puses- ar tai nepakenks mano intymiam bendravimui su vyru? Juk krutys gali nukarti ir pan rolleyes.gif tongue.gif

Uzsieny vien del skausmo cp nedarys. Ar irgi apkaltinsit juos antimodernizmu?..

Aš esu uz pazanga, ypac medicinos srityje. Tik reikia protingai ta pazanga naudotis wink.gif kam operuoti pvz istrigusia raksti su pilna narkoze, jei gali ištraukti ja su adatele namuose?
Atsakyti