Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 10, 12:50)
ar cia as viena tokia realiste ar kaip cia g.gif  lotuliukas.gif na nesureiksminu as to pirmo prisilietimo ar pan  rolleyes.gif nors po cp vaikuti is karto dave vyrui, jis atnese ji man, vyras laike ji ant ranku ir abu dziaugemes smile.gif nejauciu jokios traumos kad pirma paiemiau ne as, o MB. ir pirma pampersa pakeite jis smile.gif)) tu pampersu paskui buvo ir buvo dar 2 metus, o ir ant ranku nesiojimu dar buvo ir buvo.. ir apsikabinimu ir pamylavimu ir t.t.  ir yra iki siol kiekviena miela diena.
na nesu is tu mamu kurios buna su vaiku 24h per para su vaiku ir daugiau nieko nemato ir gyvena tik del vaiku.

drinks_cheers.gif bent jau man po CP kūdikį iškart atnešė prie veido, priglaudė, palaikė. Manau tai priklauso tiek nuo situacijos, tiek nuo personalo.
Atsakyti
QUOTE(Megaera @ 2010 11 10, 11:10)
Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai.  Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama.
Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu schmoll.gif

Oj siaubeli lotuliukas.gif , oj negaliu skaityti lotuliukas.gif . Pvz as visiskai nesu mazochiste schmoll.gif , nemegstu skausmo ir nezinomybes schmoll.gif . Gal ir yra moteriskiu, kurios depresuoja po CP, taciau manau, cia ne del CP, o aplamai, nuo visiskai kito gyvenimo budo, tik bando suversti viska i viena kruva, ir CP ir depresija ir nesugebejima prisitaikyti prie visiskai naujo gyvenimo tarp saukelniu, betvarkes , barskuciu ir laiko sau nebuvimo, vietoj svaraus ofiso, intelektualiu pokalbiu apie madas, vyrus ir karjera .
O ir kas ten TOKIO tame gimdyme, ko verta butu patirti g.gif - guli issiskietus , kaip vista ant pjaustymo lentos, ziauru doh.gif .
Esu isgyvenus TA MALONUMA doh.gif su visom pasekmem doh.gif , jeigu kas ax.gif .
O kita karta " iskart " sisigalvojau , kad reikia CP mirksiukas.gif .

QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 10, 13:50)
ar cia as viena tokia realiste ar kaip cia g.gif  lotuliukas.gif na nesureiksminu as to pirmo prisilietimo ar pan  rolleyes.gif nors po cp vaikuti is karto dave vyrui, jis atnese ji man, vyras laike ji ant ranku ir abu dziaugemes smile.gif nejauciu jokios traumos kad pirma paiemiau ne as, o MB. ir pirma pampersa pakeite jis smile.gif)) tu pampersu paskui buvo ir buvo dar 2 metus, o ir ant ranku nesiojimu dar buvo ir buvo.. ir apsikabinimu ir pamylavimu ir t.t.  ir yra iki siol kiekviena miela diena.
na nesu is tu mamu kurios buna su vaiku 24h per para su vaiku ir daugiau nieko nemato ir gyvena tik del vaiku.

As, as nesureiksminu nei pirmo, nei antro presilietimo. Iskart perspejau , kad NEDUOTU man vaiko po gimdymo, o atnestu jau svaru, grazu ir aprengta, nes nemegstu tika gimusiu kudikiu, net savu blush2.gif . Bijau kraujo, nemegstu visokiu kvapu ir man tas vaizdas visiskai nesukelia jokio dziaugsmo.
Bet vistiek pakiso pabucuoti doh.gif , naturalistai biggrin.gif .
Buvau labai laiminga, kad pavyko " susitarti" , kad nakciai vaika isnestu i vaiku skyriu ( ir taip visas tris dienas ). O kaip buna lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 10 lapkričio 2010 - 14:15
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 17:38)
taip, kas pažeista tai pažeista, lygiai taip kaip tarvietės randai, blogai gyjančios žaizdos ir infekcijos, mažai kur minimi gimdos kaklelio plyšimai ir pan. Gaila, kad ne visoms lemta atvažiavus į ligoninę atsigulus ant stalo be jokių plyšimų, kirpimų pagimdyti per porą valandų. Aš irgi mokiausi medicinos.

Bet yra didelis skirtumas,kur randelis tarpvietėj,o kur pilve ir gimdoj

QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 19:49)
geriausiai pasakytų moterys gimdžiusi ir tuo ir tuo būdu.

aš gimdžiau abiem būdais

QUOTE(asareja @ 2010 11 09, 23:20)
Taip taip, dar niekur nesu girdėjus CP pasėkmių smile.gif
O va dėl natūralaus: neseniai gimdė 2 draugės - baisūs plyšimai ir mėnesis skausmo . Aš po cp jau po savaitės laksčiau patenkinta, o va pažįstama atsisėst dar negalėjo, gimdžius prieš mėn. Dar giminaitė kai gimdė išnarino vaikui rankytę.
Aišku smagu, kai viskas super, bet tas super turbūt tik 10proc. O ir ta vietevė niekada jau nebus tokia kaip buvo, pati ginė sakė  g.gif

Oi,ir kiek dar naujagimių skyriuose guli traumuotų vaikų po CP unsure.gif

QUOTE(Leonsija @ 2010 11 10, 15:14)
As, as nesureiksminu  nei pirmo, nei antro presilietimo. Iskart perspejau , kad NEDUOTU man vaiko po gimdymo, o atnestu jau svaru, grazu ir aprengta, nes nemegstu tika gimusiu kudikiu, net savu  blush2.gif . Bijau kraujo, nemegstu visokiu kvapu ir man tas vaizdas visiskai nesukelia jokio dziaugsmo.
Buvau labai laiminga, kad pavyko " susitarti" , kad nakciai vaika isnestu i vaiku skyriu  ( ir taip visas tris dienas ). O kaip buna 

doh.gif

Atsakyti
Griztant prie temos noriu paklausti, tai kada galima rinktis cp ar gimdyti ? Pateikite konkreciu pavyzdziu. CP buvo 2009 birzeli, dabar vel laukiuosi, bet privilegijos kaip matau i cp man tikrai nera.
Atsakyti
Radau, viena mamytė surašiusi :
Cezario pjūvio operacijos indikacijos:
Kartotinė operacija;
Distocija;
Sėdynės pirmeiga;
Vaisiaus hipoksija;
Kitos.
Planinės cezario pjūvio operacijos indikacijos:
Kartotinės operacijos:
· anksčiau atlikta daugiau nei viena cezario pjūvio operacija;
· klasikinis cezario pjūvis;
· anksčiau atliktos didelės gimdos operacijos ar buvo plyšusi ir susiūta gimda.
Distocija:
· gimdymo takų anomalijos (augliai, pertvaros, gimdos kaklelio atrezija, stenozė ar kitos);
· skersa vaisiaus padėtis;
· Vaisiaus galvos ir dubens neatitikimas (būtinas objektyvus vaisiaus galvos ir dubens matmenų nustatymas).
Siekiant užtikrinti gerą vaisiaus būklę:
· vaisiaus augimo sulėtėjimas esant patologinei vaisiaus kraujotakai (3 kraujotakos klasė);
· sunki vaisiaus mažakraujystė dėl Rh imunizacijos;
· vaisiaus būklės, kai natūraliai gimdyti negalima (apsigimimai, kuriuos numatoma koreguoti operaciniu būdu).
Sėdynės pirmeiga.
Kitos:
· placentos pirmeiga;
· motinos ligos, kai natūraliai gimdyti negalima;
· daugiavaisis nėštumas (daugiau nei du vaisiai);
· ŽIV infekcija (priklauso nuo virusinio krūvio);
· aktyvi lyties organų pūslelinė;
· nepalanki akušerinė anamnezė;
· anksčiau atliktos makšties plastikos, Burch, TVT operacijos.
Skubios cezario pjūvio operacijos indikacijos:
Kartotinė operacija:
· gresiantis gimdos plyšimas esant randui gimdoje.
Distocija:
· neprogresuojantis gimdymas;
· nesėkmingas gimdymo sužadinimas.
Vaisiaus hipoksija.
Kitos:
· smarkus kraujavimas nėštumo ar gimdymo metu;
· virkštelės pirmeiga gimdymo metu;
· gresiantis gimdos plyšimas;
· nėštumo sukelta hipertenzija, HELLP sindromas, jei nėra sąlygų greitai pagimdyti natūraliai.

Papildyta:
Iš mano draugių tik viena norėjo Cezario pjūvio, nes jos tetai buvo, kad... Vienžo visos gimdė natūraliai , vaikai normalūs, vyrai dėl "išplatėjimų" nepabėgo hihihi.gif
Dabar, mamytės, pagalvokim apie save. Kuri iš čia rašančių gimė per cezarį? Vienetai. Mes traumuotos blink.gif ? Kuriai mūsų mamai po gimdymo uždėjo vaiką ant pilvo g.gif ? Nei vienai. Mamos mūsų nemylėjo? Viską taip perliankiam doh.gif
Pati turiu 2 vaikus, vienas cezarinis, kitas gimęs natūraliai. Myliu abu wub.gif . Nors vieną pamačiau po paros verysad.gif , kitas gulėjo ant pilvo po gimdymo wub.gif . Vaikam pasekmių jokių. Man sveikimas po cezario - košmaras doh.gif , po gimdymo - diskomfortas, nes 2 savaites negalėjau normaliai sėdėt g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kaktusija @ 2010 11 10, 16:14)
Radau, viena mamytė surašiusi :
Cezario pjūvio operacijos indikacijos:
Kartotinė operacija;
Distocija;
Sėdynės pirmeiga;
Vaisiaus hipoksija;
Kitos.
Planinės cezario pjūvio operacijos indikacijos:
Kartotinės operacijos:
· anksčiau atlikta daugiau nei viena cezario pjūvio operacija;
· klasikinis cezario pjūvis;
· anksčiau atliktos didelės gimdos operacijos ar buvo plyšusi ir susiūta gimda.
Distocija:
· gimdymo takų anomalijos (augliai, pertvaros, gimdos kaklelio atrezija, stenozė ar kitos);
· skersa vaisiaus padėtis;
· Vaisiaus galvos ir dubens neatitikimas (būtinas objektyvus vaisiaus galvos ir dubens matmenų nustatymas).
Siekiant užtikrinti gerą vaisiaus būklę:
· vaisiaus augimo sulėtėjimas esant patologinei vaisiaus kraujotakai (3 kraujotakos klasė);
· sunki vaisiaus mažakraujystė dėl Rh imunizacijos;
· vaisiaus būklės, kai natūraliai gimdyti negalima (apsigimimai, kuriuos numatoma koreguoti operaciniu būdu).
Sėdynės pirmeiga.
Kitos:
· placentos pirmeiga;
· motinos ligos, kai natūraliai gimdyti negalima;
· daugiavaisis nėštumas (daugiau nei du vaisiai);
· ŽIV infekcija (priklauso nuo virusinio krūvio);
· aktyvi lyties organų pūslelinė;
· nepalanki akušerinė anamnezė;
· anksčiau atliktos makšties plastikos, Burch, TVT operacijos.
Skubios cezario pjūvio operacijos indikacijos:
Kartotinė operacija:
· gresiantis gimdos plyšimas esant randui gimdoje.
Distocija:
· neprogresuojantis gimdymas;
· nesėkmingas gimdymo sužadinimas.
Vaisiaus hipoksija.
Kitos:
· smarkus kraujavimas nėštumo ar gimdymo metu;
· virkštelės pirmeiga gimdymo metu;
· gresiantis gimdos plyšimas;
· nėštumo sukelta hipertenzija, HELLP sindromas, jei nėra sąlygų greitai pagimdyti natūraliai.
Papildyta:
Iš mano draugių tik viena norėjo Cezario pjūvio, nes jos tetai buvo, kad... Vienžo visos gimdė natūraliai , vaikai normalūs, vyrai dėl "išplatėjimų" nepabėgo  hihihi.gif
Dabar, mamytės, pagalvokim apie save. Kuri iš čia rašančių gimė per cezarį? Vienetai. Mes traumuotos  blink.gif  ? Kuriai mūsų mamai po gimdymo uždėjo vaiką ant pilvo  g.gif  ? Nei vienai. Mamos mūsų nemylėjo? Viską taip perliankiam  doh.gif
Pati turiu 2 vaikus, vienas cezarinis, kitas gimęs natūraliai. Myliu abu  wub.gif . Nors vieną pamačiau po paros  verysad.gif , kitas gulėjo ant pilvo po gimdymo  wub.gif . Vaikam pasekmių jokių. Man sveikimas po cezario - košmaras  doh.gif , po gimdymo - diskomfortas, nes 2 savaites negalėjau normaliai sėdėt  g.gif .

aš po CP gimus, santykiai su mama puikūs, sveikata taip pat nesiskundžiu, psicholognės traumos nepatyriau, bet gi anksčiau ir natūr. gimę vaikai būdavo išnešami į vaikų skyriu ir atnešdavo tik maitint blink.gif tai visa mūsų karta traumuota tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 10, 16:49)
aš po CP gimus, santykiai su mama puikūs, sveikata taip pat nesiskundžiu, psicholognės traumos nepatyriau, bet gi anksčiau ir natūr. gimę vaikai būdavo išnešami į vaikų skyriu ir atnešdavo tik maitint  blink.gif tai visa mūsų karta traumuota tada  g.gif

Tai va, kad mes traumuotos doh.gif lotuliukas.gif
Sakau, kad viską perlenkiam mirksiukas.gif Ir cezario privalumus, ir gimdymo "žalą", ir natūralų maitimą kaip vienintelį teisingą ( aš už, bet mamos, kurioms neišeina, kartais net iki depresijos privedamos, tipo, aš bloga mama doh.gif )
Atsakyti

As, as nesureiksminu nei pirmo, nei antro presilietimo. Iskart perspejau , kad NEDUOTU man vaiko po gimdymo, o atnestu jau svaru, grazu ir aprengta, nes nemegstu tika gimusiu kudikiu, net savu blush2.gif . Bijau kraujo, nemegstu visokiu kvapu ir man tas vaizdas visiskai nesukelia jokio dziaugsmo.
Bet vistiek pakiso pabucuoti doh.gif , naturalistai biggrin.gif .
Buvau labai laiminga, kad pavyko " susitarti" , kad nakciai vaika isnestu i vaiku skyriu ( ir taip visas tris dienas ). O kaip buna lotuliukas.gif .

na gal vaikui tai gali būt svarbu g.gif juk ne kačiukas g.gif
nežinau, žiuint tuos video apie gimdymus - vaikutis paimtas ant staliuko, tvarkytis, svertis, raitosi, rankytes riečia į visas puses, bando įsikibti, ryškiai kaip ir išsigandęs g.gif. Kažkaip nesinori to savo vaikui g.gif nors kiekvienos reikalas, žinoma g.gif
http://www.youtube.c...h?v=K5XuNffaEEo
biški negražiai iškirpta ištrauka, bet esmę galima pagauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 11 10, 17:23)
nežinau, žiuint tuos video apie gimdymus - vaikutis paimtas ant staliuko, tvarkytis, svertis, raitosi, rankytes riečia į visas puses, bando įsikibti, ryškiai kaip ir išsigandęs g.gif. Kažkaip nesinori to savo vaikui g.gif nors kiekvienos reikalas, žinoma g.gif

ne kaciukas tai jau tikrai, bet manes irgi mamai nedave is kart po gimdymo, ir net keleta paru. atnesdavo tik maitint, o kadangi mama nemaitino krutimi, tai paciai reikdavo kovoti, kad duotu dukryte pasidziaugti.
ir nesu nuo to traumuota, ir sutariam puikiai ir sveikata mano puiki. na zodziu, nusiskundimu neturiu. p seses nosis truputi kreiva liko del natural. gimdymo smile.gif))) tikrai labai truputi, bet visgi gimdymo trauma smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 11 10, 18:23)

Zinoma, kad kiekvienos reikalas drinks_cheers.gif , as laikausi principo, laiminga mama- laimingas vaikas. Ir pagaliau ismokau buti egoiste. Ir CP pasirinkau todel, kad norejau, kad gimdymas butu greitas ir neskausmingas ( zinoma galvojau ir apie vaika, nes jam tai saugiausias budas ateiti i si pasauli ax.gif , taciau daugiausiai rupinausi SAVIMI, nes tik man veliau reikes gyventi su hemorojumi ir dar visokiom problemomis ). Ir visada ryte pirma pati isgeriu kavos, o tik veliau maitinu visus gyvunus, vaikus, vyrus tongue.gif ( eiles tvarka isvardinau, kad klausimu veliau nekiltu biggrin.gif ).
O kad issigandes, tai visas gyvenimas susideda is ivairiu emociju, ir zinoma kudikiui geriausiai ir saugiausiai butu pasilikti isciuose biggrin.gif .
Manau, kad gal tikrai nereikia taip visko sureiksminti. O tai apkabiname savo vaikus , kai jie dar nieko nesupranta, ir atstumiame , kai taip reikalingi musu apkabinimai. Ir butu viskas taip paprasta, jeigu vaiko gyvenime svarbiausias dalykas butu jo gimimo ir maitinimo budas , taciau tikrai taip nera mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 11 11, 01:39)
Manau, kad gal tikrai nereikia taip visko sureiksminti. O tai apkabiname savo vaikus , kai jie dar nieko nesupranta, ir atstumiame , kai taip reikalingi musu apkabinimai. Ir butu viskas taip paprasta, jeigu vaiko gyvenime svarbiausias dalykas butu jo gimimo ir maitinimo budas , taciau tikrai taip nera  mirksiukas.gif .

pilnai su jumis sutinku. Nors iš esmės esu prieš užsakomuosius cezarius, tačiau su jūsų požiūriu sutinku 100proc.
Tik labai gaila, kad kiekviena pusė labai paviršutiniškai gina savo pasirinkimą. Nors... jei man pirmą kartą būtų leidę rinktis CO (arba būtume turėję pakankamai pinigų ją tiesiog nusipirkti) ar natūralus gimdymas, būčiau visgi matyt irgi pasirinkus CO, nes gimdymo tikrai labai bijojau. Ačiū die, jis pasirodė visiškas niekalas biggrin.gif
Atsakyti
Su subjektyvia indikacija cezariui turejau galimybe rinktis, CP ar naturaliai.

Skyriau be galo daug laiko moksliniu duomenu paieskai apie tikras rizikas ir pavojus abiem atvejais. Megstu tiksluma. Miertingumo rizikos abiem atvejais yra 0,kazkiek, CP didesne ten gal 2 desimtosiom, plius neradau ivertinimo planinio ir ekstra. Man rodos, tokia rizika per menka, kad apie ja diskutuot.

Traumos vaikui CP atveju zymiai mazesnes.

Daug apie tai rasiau praeitoj temoj, nesikartosiu. Sudejau pliusus minusus ir turejau planini CP, sugebejau susitarti ir del Natukes akcentuojamo pirmo kontakto. Viskas imanoma, dabar turiu nuostabius prisiminimus.
Atsakyti