Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

nuotaikai pakelt http://www.youtube.c...h?v=hFTLEW65e6I
Atsakyti
kazkaip kad ir kiek berasytumet apie komplikacijas- visos mamai. o vaikeliui- neabejoju kad saugesnis budas (nekalbu apie extra atvejus, komplikuotus nuo pat pradziu).
del 4 ar daugiau CP nepergyvenu, nezadu ir daugiavaike mama buti tongue.gif klausiat apie aborta- gi yra begale budu apsisaugoti nuo nestuke.gif naudojuosi smile.gif))

seva, CP sakai siaip ar taip rizika, o naturalus gimdymas- ne ??????? dar ir kokia rizika. net ir didesne. vaikai visiskais invalidais po tokiu naturalumu palieka.
Atsakyti
Taip taip, dar niekur nesu girdėjus CP pasėkmių smile.gif
O va dėl natūralaus: neseniai gimdė 2 draugės - baisūs plyšimai ir mėnesis skausmo . Aš po cp jau po savaitės laksčiau patenkinta, o va pažįstama atsisėst dar negalėjo, gimdžius prieš mėn. Dar giminaitė kai gimdė išnarino vaikui rankytę.
Aišku smagu, kai viskas super, bet tas super turbūt tik 10proc. O ir ta vietevė niekada jau nebus tokia kaip buvo, pati ginė sakė g.gif
Atsakyti
QUOTE(asareja @ 2010 11 09, 21:20)
O va dėl natūralaus: neseniai gimdė 2 draugės - baisūs plyšimai ir mėnesis skausmo . Aš po cp jau po savaitės laksčiau patenkinta, o va pažįstama atsisėst dar negalėjo, gimdžius prieš mėn. Dar giminaitė kai gimdė išnarino vaikui rankytę.

O man vis tik idomiau ir naudingiau isgirsti, ne kas nutiko, o kas buvo daryta, kad to isvengti... Idomu, ar jos buvo skatintos, ar buvo nuskausmintos, ar buvo stumiama uz jas, t.y. spaudziamas pilvas ir panasiai, ar saremiuose ir stangose pragulejo ant stalo ir t.t. ir pan.

Pasikartosiu eilini karta- naturaliam gimdymui reikia ruostis.

Aišku smagu, kai viskas super, bet tas super turbūt tik 10proc.

is jur tokia statistika blink.gif g.gif

O ir ta vietevė niekada jau nebus tokia kaip buvo, pati ginė sakė  g.gif

Pas tokias gines- gasdintojas nei nevaiksciociau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 11 10, 01:23)
O man vis tik idomiau ir naudingiau isgirsti, ne kas nutiko, o kas buvo daryta, kad to isvengti... Idomu, ar jos buvo skatintos, ar buvo nuskausmintos, ar buvo stumiama uz jas, t.y. spaudziamas pilvas ir panasiai, ar saremiuose ir stangose pragulejo ant stalo ir t.t. ir pan.

Pasikartosiu eilini karta- naturaliam gimdymui reikia ruostis.
is jur tokia statistika  blink.gif  g.gif
Pas tokias gines- gasdintojas nei nevaiksciociau  schmoll.gif

manau, kad nieks nepasakys kas daryta buvo, jei vistik trauma įvyko, kai aš gulėjau GN iškart perspėjo, kad svarbiausia vaikelis, mama antroj vietoj, net jei per CP nlb veiktų nuskausminimas doh.gif todėl visokios priemonės naudojamos padėti vaikeliui, pažįsrama gimdė KMUK ir gimdant pradėjo stot vaikelio širdis, atsidarymas ne pilnas buvo tai rankomis gydytojas plėtė kaklelį g.gif
Atsakyti
Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai.
Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama.
Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Megaera @ 2010 11 10, 10:10)
Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai. 
Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama.
Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu schmoll.gif

nėr ko teisintis nei prieš save nei prieš kitus, tiesiog mano aplinkoj sklandžiai nė viena negimdė kaip ir aš pati, be abejo kiekvienam sklandumas kitaip atrodo, vienam 20 val. agonijos ir CP po to yra labai gerai, kitam mažytis randelis tarpvietėj tragedija, svarbu kad KŪDIKIS sveikas gimė.
Papildyta:
be to ši tema ką rinktis, o ne kas bus vienu ar kitu atveju
Atsakyti

schmoll.gif nebuvo net tokios minties apie tai, kad noriu gimdyti pati. Kai tik sužinojau, kad laukiuosi paskiau sau, kad susirasiu kas mane operuos. Vat buvo tokia nuojauta ir viskas. Bet indikacijos cezariui atsirado nėštumo eigoj, bet jeigu jų ir nebūtų buvę, būčiau tiesiog nusipirkus. Aš greičiau depresija būčiau susirgus po natūralaus gimdymo. Ką darysi, kai kurios, tame tarpe ir aš, taip galvoja smile.gif Ir dar, jau kai buvo sutarta diena planinei operacijai vienas pažįstamas ginekologas mane susitikęs pasakė "džiaukis, kad operuos, pagal tai kokia esi ir koks vaisius, vistiek nepagimdytum, arba baisiausiai išsikankintum"
Atsakyti

wooooowww.. na cia tai komentaras smile.gif
negerbiat tokiu, kurios is anksto nori CP ? o tai gerbiat tas, kurios grauziasi del to, kad nesugebejo pagimdyti pacios ?
jetau, man nuosirdziai gaila moteru, kurios gimdo pacios, kurios plysta, kurios ten lieka istampytos- tikrai GAILA. kam kankintis, kam buti auka, jeigu yra CP ? jetau, as save per daug myliu, kad bent pagalvociau apie naturalu gimdyma.
Atsakyti

is jur tokia statistika blink.gif g.gif
Pas tokias gines- gasdintojas nei nevaiksciociau schmoll.gif
[/quote]

Čia ne statistika, sakau TURBŪT g.gif nes kiek žinau realių situacijų, iš draugių, pažįstamų (o ne šiaip kažkur girdėjau), tai nei viena nepasakė - "Oj, kaip buvo faina, gražu ir miela, neskaudėjo ir nesikankinau , gimdyčiau ir gimdyčiau " . Atleiskit už išsireiškimą mirksiukas.gif
O va mane po CP su didžiausia šypsena išvežė: sakau vyrui kolike: Taip ir visą futbolo komandą pagimdyčiau lotuliukas.gif

O dėl ginės, kai jau buvo nuspręsta, jog darys CP, aš tada ir paklausiau, beto skaičiau daug prieš gimdymą (ne kažkokius pasakojimus, o normalius straipsnius), rašė tą patį ax.gif

Atsakyti
Man įdomu, ar tokios temos aplamai gali nepereiti į asmeniškumus?

Vienas iš natūralaus gimdymo pliusų - pirmi momentai po gimdymo - nesutrukdyti pilvo suvinėjimais ir kitais būtinais dalykais... plius visai kitoks hormonų balansas, kuris padėda mamai prisirišti prie naujagimio, jį pamilti jo rupintis net kai yra labai sunku. Kūno kontaktas su mažyliu, praktiškai nepertraukiamas - po sekundės jau galima glostyti mažylį ant krutinės, praktiškai be kliučių (jeigu neįvyko neplanuotų komplikacijų). - reiškia ir mažyliui šilčiau bei saugiau.. Na tiek to, vėl kas nors parašys, kad aš kaip sena boba - apie tą pati ir tą patį wink.gifwink.gif
Atsakyti
ar cia as viena tokia realiste ar kaip cia g.gif lotuliukas.gif na nesureiksminu as to pirmo prisilietimo ar pan rolleyes.gif nors po cp vaikuti is karto dave vyrui, jis atnese ji man, vyras laike ji ant ranku ir abu dziaugemes smile.gif nejauciu jokios traumos kad pirma paiemiau ne as, o MB. ir pirma pampersa pakeite jis smile.gif)) tu pampersu paskui buvo ir buvo dar 2 metus, o ir ant ranku nesiojimu dar buvo ir buvo.. ir apsikabinimu ir pamylavimu ir t.t. ir yra iki siol kiekviena miela diena.
na nesu is tu mamu kurios buna su vaiku 24h per para su vaiku ir daugiau nieko nemato ir gyvena tik del vaiku.
Atsakyti