Įlindau dar kartelį į šią temą ir tikrai džiaugiuosi, kad negavau velnių už išsakytą nuomonę Gal antrąją pagimdysiu pati? (nors MB labai prieš, nes matė, kaip kankinausi sąrėmiaudama) na, bet ne diedams spręsti, ar ne? Tai va kai pagimdysiu, tai parašysiu.
Šiaip esu linkusi sutikti su Tinka dėl pojūčių per/po CP , tik mamos, nereikia kiekvienos moters pojūčių priimti kaip normos, viskas juk taip individualu. Viena eina pas stomatologę ir dainuoja, kad gręš dantį be nuskausminimo (pažįstu tokią ), o kita vien nuo MM skausmo alpsta (pvz, kaip aš... )
Nebuvo man jokių problemų dėl pienelio, pilvo nejautra - taip ji buvo - natūralu, bet aš praėjau masažų kursą ir viskas greitai atsistatė, drebulys operacijos ir po jos metu - net nenoriu prisiminti... Bet kai paklausiau ginės, paaiškino, kad tai dėl to, kad atsidalino placenta. Randas? Dzin man jis... Dar ir po apendicito turiu
Mamos, baikit rietis. Gimdykit, kaip tik norit ir turėkit sveikus vaikus.
Beje, su tarptautine tolerancijos diena
na taip, kiekviena skirtingai išgyvena, man nei per operaciją nei po nebuvo drebulio, atsigavau iškart tik vaikščiot neleido, lovoj laisvai apsiversdavau, antrą dieną šokau visą parą, nes vaikiukas verkė ir nieko, pas dantistą anestezijos neprašau, 5 dieną po CP tvarkiau namus, jokių blogų pojūčių nepatyriau, pilvas atitirpo po 4 m4n. pilnai, o randas nyksta
Atgaminau dar viena CP minusa - MB visgi buvo isspirtas lauk. nors ir susitare buvom, pats medikas, rezidentura toje ligoninej atlikes, operavo jo rezidenturos vadovas, bet vistiek buvo isgrustas laukti i koridoriu. o naturalaus gimdymo metu visa laika buvo kartu.
QUOTE(Tinka @ 2010 11 16, 12:49)
Atgaminau dar viena CP minusa - MB visgi buvo isspirtas lauk. nors ir susitare buvom, pats medikas, rezidentura toje ligoninej atlikes, operavo jo rezidenturos vadovas, bet vistiek buvo isgrustas laukti i koridoriu. o naturalaus gimdymo metu visa laika buvo kartu.
na, vyro buvima NG metu priskirciau prie didziausiu minusu.
o maniskis buvo visa laika salia per cp
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 12:55)
Cia matyt jau nuo tarpusavio santykiu priklauso.
As tai priskirciau prie pliusu.
QUOTE(Tinka @ 2010 11 16, 11:58)
po cezario man:
1. iki isimamnt siules skaudejo siule kosejant, juokiantis ir pan.
2. gera pusmeti virs rando kabejo odos ''desrele", kartais nutirpsta papilve
3. gera para velavo pienukas
4. vaikiuka pamaciau tik po nepilnos paros, nes pati juo rupintis vistiek negalejau, teko gulet, o del perpildytos ligonines ir tvarkos joje vyrui likti istisa para nebuvo kaip
5. kito nestumo metu teko zymiai atidziau sekti bukle butent del rando issiskyrimo rizikos
6. labai nemalonus pojuciai operacijos metu. prasikalatojau dar kelias valandas po jos ir visa operacija. Apie jausma, kai judina visus vidaus organus noredami greiciau pasiekti leliuka net nesneku. bjauresnio pojucio gyvenime neatsimenu
7. gerus pora menesiu buvo sustreikavusi slapinimosi veikla tra prasme, kad sujudinti nervai nebesiunte signalu, jog laikas i tulika. nueidavau, kai atsimindavau.
8. randas, nors ir maziukas ir nezymus, bet vistiek randas. tarpukojo randuko neberanda net vyras, o sitas sviecia vistiek.
po CP: 1- na skaudejo ir man juokiantis pirmas pora dienu, bet tai smulkmenu smulkmena.
2. ta desrele kiek zinau buna del virsvorio.
3. del MP nedioskutuosiu, mat nemaitinau
4. cia jau tik del nepasirupinimo normalia palata, CP ne prie ko.
7. 6. tai gal blogai nuskausmino?? nesuprantu akip jus galejot jausti kazka CP metu. visgi ar cp ar ng, jei sundaktaris- ne vienu ne kitu atveju nebus nieko gero.
8. bet randuko po CP nesijaucia ir po 2 savaiciu isdykaujant, o ten jauciasi metu metais.
Papildyta:
QUOTE(Soy @ 2010 11 16, 12:58)
o kaip kartais moterys apsirinka del tu tarpusavio santykiu.. visiems turbut zinomas pvz - Jackaite. kiek kartu yra kartojusi po visko, kad didziausia jos klaida buvo leisti dalyvauti gimdyme. daznai moterys isivaizduoja kad ju santykiai yra nepaprasti, vyras tobuliausias ir sauniausias, nors tie vyrai kazi ka su kitom isdarineja.
kad ir si savaitgali, bvom gimtadienyje, buvo moteriske viena su vyru, laukia pirmagimes. moteris vis pasakoja koks jos vyras nuostabus, kaip naktim valgyt nesioja jai, batus uzrisa ir t.t. o tas vyras sedi ir man aki merkia visa vakara taip kad negarbinkim tu vyru.
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 12:55)
Didziausius minusus pamatysite (arba nematysite, nes nenoresite ju matyti ) tik veliau.
Visi gime CP pagalba vaikai turi padidejusius smegenu skilvelius, ka be tokiu vaiku dar turi psichikos ligoniai ir alkoholikai. Jei vaikui skauda galva ir tevai kreipiasi i medikus - tai nustato, kam neskaudo - nenustato, bet tokie vaikai jautresni ir vis tiek turi panasiu problemu.
Dar vienas minusas - is vaiko atimama galimybe pasirinkti paciam kada gimti, tai padaroma uz ji. Jei ir toliau daroma panasiai, jis uzauga be jokio atsakomybes jausmo.
CP nei geris, nei blogis. Gerai, kad tokia galimybe yra, kai jos reikia, bet kai nereikia, o norima tik del baimiu ar savo egoistiniu noru - tai pasekmes buna tikrai liudnos.
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 11:55)
vėl kažko prisiskaitėt?
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 12:03)
8. bet randuko po CP nesijaucia ir po 2 savaiciu isdykaujant, o ten jauciasi metu metais.
tikrai? Bet gi jūs negimdėt, iš kur žinot?
Aha, pasiskaičiau apie pateiktą Jackaitės pavyzdį. Jūs rimtai tuo tikit? Kad šeima iširo dėl vyro stebėjimo gimdymą?
Gluosni, mano vaikui skilveliai buvo padidėję po natūralaus gimdymo. Čia ne tik CP problema.
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 13:08)
o kaip kartais moterys apsirinka del tu tarpusavio santykiu.. visiems turbut zinomas pvz - Jackaite. kiek kartu yra kartojusi po visko, kad didziausia jos klaida buvo leisti dalyvauti gimdyme. daznai moterys isivaizduoja kad ju santykiai yra nepaprasti, vyras tobuliausias ir sauniausias, nors tie vyrai kazi ka su kitom isdarineja.
kad ir si savaitgali, bvom gimtadienyje, buvo moteriske viena su vyru, laukia pirmagimes. moteris vis pasakoja koks jos vyras nuostabus, kaip naktim valgyt nesioja jai, batus uzrisa ir t.t. o tas vyras sedi ir man aki merkia visa vakara taip kad negarbinkim tu vyru.
O prie ko cia vyro garbinimas? As isvis ne tokio charakterio, kad vyra garbinciau
Ir Jackaites man ne pavyzdziai, neturiu su jomis nieko bendro.
Nereikia visu mauti ant pacio kurpalio.
Nei mano santykiai tobuli nei nepaprasti, bet per 10 metu zmogu plius minus pazisti. Ir galiu tik ta pati pakartoti, priklauso nuo zmogaus ir tarpusavio santykiu. Tiek as noreciau, tiek vyras noretu dalyvauti ir antrame gimdyme, jei toks bus.
Man siek tiek juokingos tos moterys, besistengiancios itikti vyrams nuolat pasitempusios, neatsipalaidavusios, bijancios pasirodyti ne itin estetiskai ir tt. Cia labiau man panasu i vyro garbinima.
Mano vyras sveikai mastantis ir nejo i gimdyma pasiziureti estetisku vaizdeliu. Nors nieko neestetisko ten ir nemate, prie galvos stovejo, vandens atsigert paduodavo.
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 12:03)
po CP: 1- na skaudejo ir man juokiantis pirmas pora dienu, bet tai smulkmenu smulkmena.
7. 6. tai gal blogai nuskausmino?? nesuprantu akip jus galejot jausti kazka CP metu. visgi ar cp ar ng, jei sundaktaris- ne vienu ne kitu atveju nebus nieko gero.
2. desrele buna daugeliui moteru po cezario. virsvoris cia ne prie ko. arba tada visos mano pazistamos moterys, sveriancios apie 55-60 kg yra isstorejusios karves.
4. normalioj ligoninej pagal galiojancius ir priimtus sveikatos bukles gydymo algoritmus yra numatyta tam tikra laika po operacijos praleisti pooperacinej palatoj. ir kai toje palatoje dar yra kitu pacientu , rupintis tik savo egoistiskai interesais pabut vienai mano galva yra labaaaai nemandagu. vienute gavau po to. o kai ligonine perpildyta, tai joks pasirupinimas to gulejimo su vyru negarantuos. nes gydytojams in general rupi visos pacientes, o ne kazkokia asaba. nei man liudna, nei graudu del vyro nebuvimo salia.
7. nuskausmino gerai. t.y. tiek, kad kuo maziau anestetikai paveiktu vaikiuka. ir tokie ispudziai ne mano vienos. jei jus atjunge, jusu valia. mano atveju pirmiausia buvo galvojama apie vaikiuka, o ne apie mane. ir aciu Die.
8. kaip galit teigti, kad jauciasi, jei pati negimdet. arba painiojates parodymuose, arba turit netikslia info. man asmeniskai nutirpusi papilve joks kaifas. o jums gydytojas leido po dvieju savaiciu santykiaut ar cia jus pati nutaret? ir siaip jau as turejau omeny sikima, o ne sex'a.
QUOTE(Ūla @ 2010 11 16, 13:12)
vėl kažko prisiskaitėt?
Aha, pasiskaičiau apie pateiktą Jackaitės pavyzdį. Jūs rimtai tuo tikit? Kad šeima iširo dėl vyro stebėjimo gimdymą?
1. ir prisiskaiciau ir prisiklausiau ir paciau daug tokiu pvz aplink
taigi pati jackaite taip ir pasake
2. negimdziau pati, bet ir vel- pasiakitykit tema apie plysimus, kirpimus, visos ta pati tik ir raso.
gluosni, tai norit pasakyti, kad CP budu gime vaikai alkoholikai, psichikos ligoniai..? tai bent drasus pareskimas. dar to neteko girdeti. mhm, turbut butent del to , kad gime cp. ir greiciausiai visos psichiatrines dabar vien gime cp budu, ir kalejimuose tokie
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 16, 13:17)
taigi pati jackaite taip ir pasake
PATI Jackaite
Na argumentas nuzudantis, turbut taip ir bus kaip Jackaite sako
Jus isivaizduojat viskas gerai santykiuose, jei vyras pabega vien sudalyvaves gimdyme? Tai ne, zinokit reiskia negerai ir taip buvo.
O jei Jackaite neestetiskai susirgus butu? Na zinot, lovoj guli, jai sauskelnes reik keist, rupintis. Matyt irgi isgaruotu dzigitas. Tai kam reikia sitokio?
Tarp kitko stai as aisku ne Jackaite, bet sakau kitaip, mano vyras dalyvavo ir nepabego, dar daugiau jau apie antra vaika sneka