Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

Nesupratau - tai prasta psichologine gimdyves busena tik po cp buna ar kaip g.gif O pogimdymine depresija irgi tik po cp buna?
Atsakyti
Na man dare ekstra cezari, nors norejau gimdyti pati. Psichologiskai del to labai blogai jauciausi, nors buvau nusiteikus, kad gali to prireikti. Jauciuosi kaip nuskriadusi savo vaika, kaip kazka is jo atemusi. Ateityje butinai bandysiu gimdyti pati, cezaris - tik ekstra atveju.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 15, 15:14)
na aš dabar visų neišvardinsiu,nes tas buvo senokai ir tiksliai jau nepamenu,bet žinau,kad kreivakaklystė buvo  unsure.gif ,dar kažkas

Na, įgimta kreivakaklystė galėjo atsirasti dėl tam tikros vaisiaus pozicijos gimdoje dar nėštumo metu, arba iš tiesų galėjo būti gimdymo trauma, kuri CP atveju nėra labiau būdinga nei natūralaus gimdymo metu.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 11 15, 15:27)
bei tam tikru aplinkos spaudimu("tai nepagimdei"....)

kur kas durniau, kai kiekvienam gydytojui, pas kurį lankaisi su vaiku, turi aiškinti, "kodėl nepagimdei pati" ir visas bėdas, kurių turi vaikas, nurašo CP. Net jei to CP įvertinimas vaikui buvo apgar 10/10... Sako, "aaaaa, na tai cezaris"...
Atsakyti
dange, o kiek buna ABSOLIUCIAI nekomlikuotu gimdymu?
kazkaip nesu girdejus kad be kirpimu, plysimu praeitu schmoll.gif schmoll.gif o jei cia kokia ir atsiras- thumbup.gif sveikinimai. taciau to niekaip nenumatysi, nepasiruosi, o pskui jau bus per velu. kad ir kaip nusiteikus, pasiruosus moteris gali buti, gali plysti ir gimdos kaklelis ir vaikas invalidas likti, o tu komplikaciju ne viena nesitiki ir visos pries gimdyma ruosiasi. taciau ne viskas gi pasiruosime yra. taip, gali buti mediku kalte, bet kas is to?!?
O ir siaip nemanau kad naturalus gimdymas gali suketi euforija, kazkodel temos kad ir siame skyrelyje yra vien tik apie klyksmus, kirpimus, mediku ranku sukisimus i gimda siekiant istraukti placenta, apsikako*imus gimdymo metu ir t.t. Brrrr....

cp- atvaziavai i ligonine, palindai po dusu, atsigulei i lova, padaro nejautra, nuveza i palata, guli, kalbiesi su vyru, daktarais, mano operacijos metu ir muzika grojo smile.gif) o stai ir vaikelis ! tuo labaiu viskas greitai - 30min ir esi mamyte smile.gif su korsetu vaiksciojau ir as, taciau ne del kazkokiu skausmu, bet kad pilvukas graziai susitrauktu smile.gif
Atsakyti
O dar pastebejau , kad kazkokios ...liudnos tos naturalistes, vis stradalina, grauzia save, gavosi/nesigavo, depresijos kazkokios .
Jus gi MAMOS wub.gif , na koks skirtumas kaip doh.gif ,
o tai kaip tada ivaikina vaikus zmones g.gif , kai tada ta vaika myleti, gi nei gimdymo, nei nestumo g.gif .

<Neginčytinas operacijos minusas – psichologinė gimdyvės būsena, kuri aiškinama hormonų pusiausvyros sutrikimu. Organizmas negauna signalo apie praėjusį gimdymą, todėl atsiranda netikrumo ir neteisingumo jausmas. Be to, gimda mažėja ne taip greitai kaip po natūralaus gimdymo, ypač jei moteris naujagimio nemaitina krūtimi.>

O ka, yra skirtumas kokiu greiciu mazeja gimda blink.gif , niekada nepagalvociau smile.gif . Mano psichologine busena po CP buvo puiki ir iki siol puiki . Labai man patiko tas netikrumo jausmas nail.gif , opa ir jau viskas thumbup.gif . Del hormonu kolkas nezinau, va nueisiu pas endokrinologe, veliau parasysiu ( ne pro sali visom pasitikrinti, kaip po CP , taip ir po naturalaus, nestumas cia JAU isbandymas hormonu pusiausvirai, nekalbant apie gimdyma ir zindyma ).
O tai kame trukumai ?

Ir bukime kaip sakoma biednos , bet teisingos, juk tema apie PASIRINKIMA tarp CP ir naturalaus gimdymo, tai reiskia nereikia cia pasakoti baisiu EXTRA CP , kalba eina apie PLANINI CP. O cia didelis skirtumas mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 15 lapkričio 2010 - 15:41
jetau, ksiatau ir netikiu kokiu kompeksuotu moteru yra ! kompleksuoti kad pati nepagimdei?!?! taip dar buna pasirodo... rolleyes.gif as kaip tik visad pabreziu, kad ne pati gimdziau, kad CP buvo biggrin.gif ir nuo to jauciuosi tik geriau biggrin.gif

"nu o pretekstas cezariui neistampyta putka, nu tai sorry, bet juokinga."

o kame cia juokas? esu skaicius ne viena komentara ir cia SM, kai vyrai raso kad 'kaip i kibira'... unsure.gif
Atsakyti
[quote=dange,2010 11 15, 16:27]
Jaučia netikrumą ir neteisingumą, bet nejaučia CP minusų g.gif
Su CP susijusius negatyvius jaumus galima aiškinti kaip hormonų balanso sutrikimu, taip ir jausmais, atsirandančiais dėl neišsipildžiusių lūkesčių(pagimdyti pačiai, duoti geriausią pradžią vaikui, savo, kaip idealios mamos, susikurto įvaizdžio neatitikimu), bei tam tikru aplinkos spaudimu("tai nepagimdei"....)

Nejaucia-taip rasydama,turejau omeny,kad tos,kurioms <dzin>gera vaiko pradzia atsiranda del hormonu sutrikimo ,todel ir nera kai kurioms CP blogis ir net ,kaip matom is sitos temos,tampa dideliu pliusu..Nes pats svarbiausias dalykas,kad viskas TEN butu puiku,o vaikas-palauks,ne pirmoj gi vietoj jis..
As pati is tu,kuri labai jauciau diskomforta po CP,todel dejau pastangas,kad antra vaika pagimdyt pati ir pavyko.Ir,isivaizduokit,NEPLYSAU NET lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 15, 15:40)
jetau, ksiatau ir netikiu kokiu kompeksuotu moteru yra ! kompleksuoti kad pati nepagimdei?!?! taip dar buna pasirodo...  rolleyes.gif  as kaip tik visad pabreziu, kad ne pati gimdziau, kad CP buvo  biggrin.gif ir nuo to jauciuosi tik geriau  biggrin.gif

o kuo didžiuotis, kad prapjovė ir ištraukė? Va išpjovė mano pirmagymį, o kažkada anksčiau išpjovė apendicitą, o dar prieš tai - anginą... O pagimdyti galima tik savo vaiką, todėl labai to noriu.
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 15, 15:40)
"nu o pretekstas cezariui neistampyta putka, nu tai sorry, bet juokinga." 

o kame cia juokas? esu skaicius ne viena komentara ir cia SM, kai vyrai raso kad 'kaip i kibira'...  unsure.gif

nu tai jei vyrui kibiras, susisiut galima,. bais beda. plysai, paprasai, kad siauraiu pasiutu ir vualia.

Pukepienes, as is tu naturalisciu be komplikaciju. nuo stalo nulipau pati, jauciausi puikiai. Vyras, medikas, stebejes abudu gimdymus, po antrojo naturalaus ivardino ji kaip klasikini vadovelini. nors velgi pabrežiu, po cezario, taigi su didele rizika, plius mazelis 4 kg, ne eilinis smulkme. be skatinimu ir su trumpu epiduru.

po naturalaus jauciausi psichologiskai daug lengviau. o po cezario is ties buvo nekaip. ir nusibliaut gerokai norejosi ir siaip.
Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2010 11 15, 15:35)
kur kas durniau, kai kiekvienam gydytojui, pas kurį lankaisi su vaiku, turi aiškinti, "kodėl nepagimdei pati" ir visas bėdas, kurių turi vaikas, nurašo CP. Net jei to CP įvertinimas vaikui buvo apgar 10/10... Sako, "aaaaa, na tai cezaris"...

Tai irgi tam tikra aplinkos spaudimo dalis mirksiukas.gif Ir netiesiogiai tačiau primygtinai jaunai mamai peršamas kaltės jausmas: vaikas serga, nes CP, o CP- nes nesugebėjai pagimdyti pati.

QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 15, 15:35)
dange, o kiek buna ABSOLIUCIAI nekomlikuotu gimdymu?
kazkaip nesu girdejus kad be kirpimu, plysimu praeitu  schmoll.gif  schmoll.gif o jei cia kokia ir atsiras-  thumbup.gif sveikinimai. taciau to niekaip nenumatysi, nepasiruosi, o pskui jau bus per velu. kad ir kaip nusiteikus, pasiruosus moteris gali buti, gali plysti ir gimdos kaklelis ir vaikas invalidas likti, o tu komplikaciju ne viena nesitiki ir visos pries gimdyma ruosiasi. taciau ne viskas gi pasiruosime yra. taip, gali buti mediku kalte, bet kas is to?!?
O ir siaip nemanau kad naturalus gimdymas gali suketi euforija, kazkodel temos kad ir siame skyrelyje yra vien tik apie klyksmus, kirpimus, mediku ranku sukisimus i gimda siekiant istraukti placenta, apsikako*imus gimdymo metu ir t.t. Brrrr....

cp- atvaziavai i ligonine, palindai po dusu, atsigulei i lova, padaro nejautra, nuveza i palata, guli, kalbiesi su vyru, daktarais, mano operacijos metu ir muzika grojo smile.gif) o stai ir vaikelis ! tuo labaiu viskas greitai - 30min ir esi mamyte smile.gif su korsetu vaiksciojau ir as, taciau ne del kazkokiu skausmu, bet kad pilvukas graziai susitrauktu smile.gif

Statistikos nežinau,bet tai tikrai nėra tie pavieniai atvejai, apie kuriuos kalbate. Be abejo, visų galimų gimdymo komplikacijų nenumatysi, kaip ir nenumatysi visų galimų CP komplikacijų. Tai, kad jums, su planiniu CP, ar man- su extriniu, viskas praėjo puikiai, pooperacinis laikotarpis buvo sklandus, visiškai nereiškia, jog CP tampa ne rimta chirurgine intervencija, o pasivaikščiojimu žalia pievele.
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 15, 16:26)
jetau, koks priekabumas.
nerasiau kad JUOKIAUSI, o juokavome. o kas cia nenoramlaus? ka daryti reikia gimdymo metu, per cp, 30min ? verkti, gailetis saves, smerkti, kokia esu nedorele, kad myliu ir save?  lotuliukas.gif

Nu tikrai šauniai jautėtės operacijos metu. Mane per vieną CP išvis atjungė, o per kitą matyt mano akys tokios nusigandusios buvo, kad personalas man juokingas istorijas pasakojo, kad tik nesikaltočiau aš ten visa... Mintys buvo- "greičiau, greičiau; ką jie ten pjauna, kad toks garsas; kodėl jie susižvalgė- kažkas blogai; ką ta anesteziologė ten mano lašelinej reguliuoja; kad tik neįpjautų leliukui".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ende: 15 lapkričio 2010 - 16:48