Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(kregždutė @ 2010 11 15, 16:20)
Greitai man bus 3 gimdymas. Dvynukės. Prieš tai gimdžiau natūraliai, tik antrą su epidūtu. Tai dabar vėl noriu TIK natūraliai. Net bijau pagalvoti, kad gali pjauti, o gali, nes dvynukės, visaip gydytojai gali nuspręsti. Jei cezaris, tai tik dėl gresiančių komplikacijų, o šiaip natūralus gimdymas tik padeda moteriai ir vaikui.

O del ko bijote, vasada galite atsiakyti CP, be jusu paraso niekas nieko nedarys ax.gif .

P.S. O kuo padeda tas naturalus gimdymas ? ( o tai raso , raso visi, vis bendromis frazemis, ir nieko konkretaus )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 15 lapkričio 2010 - 14:28
Niekada nemirštanti tema: natūralus gimdymas prieš CP bigsmile.gif
Akivaizdus ir neginčytinas dalykas tėra vienas: natūralus nekomplikuotas gimdymas turi absoliutų pranašumą prieš nekomplikuotą CP. Pirmiausia- moteriai.Visais kitais atvejais, kai imama kalbėti apie galimas ar įvykusias komplikacijas, vieningos nuomonės nei tarp moterų, nei tarp medikų- nėra.
Atsakyti
dange, koks tas pranasumas moteriai??
Atsakyti
Viena SM narė šios temos pradžioje rašė apie tai, kad po CP moterys serga depresija. Nemažai buvo ir tų, kurios pasityčiojo... unsure.gif Aš pati savo pirmąjį taip "gavau", nors norėjau pagimdyti pati. CP prisimenu kaip košmarą (ne iki galo nusiskausminusi operacija - pokalbis su angelais, temperatūra, antibiotikai, žiaurus skausmas visą mėnesį, gydytojos žodžiai, kad dar keik ir vaikelis būtų vienturtėlis, fizinis skausmas, be korseto negalėjau visą mėnesį būti, absoliuti bejėgystė ir jėgų trūkumas, pieno trūkumas, pilvo jautrumas ir dabar dar ne iki galo atsistatęs) Iki šiol save graužiu, kad negalėjau pagimdyti pati: CP buvo ekstrinis, nes skatinamieji neveikė (nesugebėjo sukelti jokio skausmo ir jokių sąrėmių, nors gimdyti atvažiavau su pernešiojimu ir 6 cm atsidarymu doh.gif ). Aš asmeniškai jaučiu trūkumą ir kaltę (net nežinau, prieš ką ji, gal prieš save), kad nežinau, ką reiškia pagimdyti. Nors vaikelis nebuvo nei minutės ne vieno iš mūsų - po operacijos jis buvo su MB ir daktarais, o po operacinės jau buvom visi trys kartu... Dabar kalbėdama apie tą dieną na negaliu sakyt "pagimdžiau"... unsure.gif Labai tikiuosi, kad kita istorija bus kitokia... Ir labai bijau, kad vėl mano lūkesčiai neišsipildys... Paniškai bijau skausmo, bet niekada negalvojau, kad jo taip lauksiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alvyda: 15 lapkričio 2010 - 15:11
QUOTE(dange @ 2010 11 13, 12:49)
Gal galėtumėt detalizuoti: apie kokias konkrečiai traumas eina kalba?

na aš dabar visų neišvardinsiu,nes tas buvo senokai ir tiksliai jau nepamenu,bet žinau,kad kreivakaklystė buvo unsure.gif ,dar kažkas

QUOTE(S.w.a.t @ 2010 11 15, 13:14)
pas mus toks keistas poziuris i gyvenima..tai, kas iprasta, Gamtos per milijonus metu isdirbta..ir veikia neklystamai..t.y..gimdymo procesas, zindymas..dabar staiga..dvidesimtame amziuje..jo vidury tapo..kazkas britkaus, nesveiko..
dzin..cia diskusija..mastyma pakeisti sunku..gaila, kad sunku suvokti...kad is tikro..jei leistum savo protui..kai kada nevadovauti..o pasikliautum tik instinktu..viskas eitusi kur kas papraschiau...

drinks_cheers.gif ne tik kad keistas,bet iškrypęs dabar žmonių ir mąstymas,ir supratimas,ir požiūris į daugelį dalykų,neišimtis gimdymas,žindymas... unsure.gif
drinks_cheers.gif

QUOTE(Selva @ 2010 11 15, 14:35)
Taip, naturalus gimdymas gali sustiprinti. Kai suvoki, kad esi igali pajausti savo kuna ir bent minimaliai ji kontroliuoti net esant dideliam skausmui, Kai pasiseka isiklausyti i savo organizma ir dirbti komandoje su juo kad padeti sau ir leliukui ir tt ir pan.. Nzn toks patyrimas nedali paveikti kitaip, kaip tik teigiamai.

drinks_cheers.gif Gaila tik,kad oponentės-cezario šalininkės to niekada nesupras,nes šiuo atžvilgiu jų mąstymas ribotas(atsiprašau,nenoriu nieko įžeisti,bet taip yra).Būtent visa tai pajausdama ir išgyvendama ir pasijauti stipresnė.Tuo tarpu kai kurios gali pasijausti stipresnės tik dėl materialių dalykų.Ameniškai aš po natūralaus gimdymo patyriau begalinę euforiją,kurią jaučiau labai ilgai,vien dėl jos neatsisakyčiau natūralaus gimdymo,o po cezario atvirkščiai,jaučiau didelę dvasinę tuštumą,kuri tikrai man stiprybės neteikė,iki šiol liūdna ir nemalonu tai prisiminti unsure.gif ir tai ne tik dėl to,kad negalėjau pati pagimdyt,o dėl to,kad kažko trūko...labai svarbaus ir reikšmingo patyrimo,išgyvenimo...Bet,beprasmiška apie tai rašyti,nes kai kas vis tiek nesupras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 15 lapkričio 2010 - 15:21
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 15, 15:01)

Susitariam pradžiai, kad lyginame du absoliučiai nekomplikuotus dalykus: natūralų gimdymą ir CP. mirksiukas.gif Po nekomplikuoto gimdymo turime sveiką naujagimį ir sveiką(neplyšusią, nekirptą ir tt ir pan) moterį, kurios organizmas daugiau ar mažiau atsistato per šešias sav.Po nekomplikuoto CP turime sveiką naujagimį ir moterį, kuriai buvo atlikta gana rimta operacinė intervencija. Nepriklausomai nuo to, kaip ji jaučiasi ir kada "atsistoja ant kojų", oda, pilvo sienos raumenys, gimdos raumenynas buvo perpjauti. Rezultatas- randas.Jei odoje jis tik mažai reikšmės turintis kosmetologinis defektas, tai to negalima pasakyti apie gimdos audinius.Randas gimdoje reiškia, kad esant kitiems nėštumams, tai bus ta silpnoji vieta, kuri gali sukelti daug problemų:placentos prisitvirtinimo, priaugusios placentos, rando nepakankamumo, distocijų ir tt ir pan. Ar visa tai nutiks?- nebūtinai, tačiau bet kuris ginekologas sutiks, kad buvęs CP didina riziką kiekvienam sekančiam nėštumui.
Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2010 11 15, 16:10)
Aš asmeniškai jaučiu trūkumą ir kaltę (net nežinau, prieš ką ji, gal prieš save), kad nežinau, ką reiškia pagimdyti.

parašiau ir pamačiau,kad ir kita mamytė parašė apie tą patį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 11 15, 15:14)

O tas zodis ABSOLIUTUS...vien tik jis kiek reiskia ( pvz MAN nekada liezuvis neapsiverstu viska suabsoliutinti  g.gif , va butent tai ir turejau omeny rasydama apie ....  "pasinesima " )

Kaip moteris, kuriai buvo atliktas CP biggrin.gif , dar kartą galiu pakartoti: lyginant du nekomplikuotus dalykus, natūralaus gimdymo pranašumas- absoliutus.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 11 15, 14:57)
Akivaizdus ir neginčytinas dalykas tėra vienas: natūralus nekomplikuotas gimdymas turi absoliutų pranašumą prieš nekomplikuotą CP. Pirmiausia- moteriai.Visais kitais atvejais, kai imama kalbėti apie galimas ar įvykusias komplikacijas, vieningos nuomonės nei tarp moterų, nei tarp medikų- nėra.

Labai pritarsiu.
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 15, 15:01)

Nu gi- jokių randų pilve (apie vidų kalbų, ne randą išorėje), jokio pooperacinio sveikimo. jei dar ir be jokio epidūro- tai ir stuburas nesubadytas.
Nu mano akimis, tos kurios be jokių plyšimų ir tt. pagimdo pačios tikrai šį tą išlošia savos sveikatos sąskaita, nei tos kurioms nors ir idealiai CP padaryta...
Atsakyti
<Neginčytinas operacijos minusas – psichologinė gimdyvės būsena, kuri aiškinama hormonų pusiausvyros sutrikimu. Organizmas negauna signalo apie praėjusį gimdymą, todėl atsiranda netikrumo ir neteisingumo jausmas. Be to, gimda mažėja ne taip greitai kaip po natūralaus gimdymo, ypač jei moteris naujagimio nemaitina krūtimi.>

Cia mazyte citata apie Cp minusus..Matyt todel ir nejaucia dauguma mamu,turejusiu cezari,dideliu jo minusu....
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2010 11 15, 15:23)
<Neginčytinas operacijos minusas – psichologinė gimdyvės būsena, kuri aiškinama hormonų pusiausvyros sutrikimu. Organizmas negauna signalo apie praėjusį gimdymą, todėl atsiranda netikrumo ir neteisingumo jausmas. Be to, gimda mažėja ne taip greitai kaip po natūralaus gimdymo, ypač jei moteris naujagimio nemaitina krūtimi.>

Cia mazyte citata apie Cp minusus..Matyt todel ir nejaucia dauguma mamu,turejusiu cezari,dideliu  jo minusu....

Jaučia netikrumą ir neteisingumą, bet nejaučia CP minusų g.gif
Su CP susijusius negatyvius jaumus galima aiškinti kaip hormonų balanso sutrikimu, taip ir jausmais, atsirandančiais dėl neišsipildžiusių lūkesčių(pagimdyti pačiai, duoti geriausią pradžią vaikui, savo, kaip idealios mamos, susikurto įvaizdžio neatitikimu), bei tam tikru aplinkos spaudimu("tai nepagimdei"....)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 15 lapkričio 2010 - 15:35
Diskusija be pabaigos.
anoje temoje rasiau, dabar dar pasikartosiu. esu is tu, kurios turejo ir nekomplikuota CP (nors ir ekstra, bet gydytojo profesionalumo deka padaryta laiku, be zalos vaikiukui) ir nekomplikuota naturalu gimdyma. nors galejau po pirmo CP rinktis antra CP lygiai taip pat, nebutu reikeje net indikaciju ieskot is lempos, nekilo net minties nepabandyt paciai. Visu pirma del Alvydos mineto nepilnavertiskumo komplekso. pirmus metus net negaledavau pasakyt, kad vaikiukas gime. sakydavau, operavo. dabar jau pasakau, kad dickis gimes cezariu.
Cp yra operacija, kuri visu pirma gali itakot galima pastojima ateity. tuomet dar gali kilt problemu isnesiojant. gimdos plysimai ner jau taip reta, kaip atrodo. plius, ateities gimdymai velgi daznu atveju tik cezariu. o ir pastot daugiau nei 3 kart nerekomenduoja. koleges dukra jau po antrojo cezario turejo kruvas komplikaciju del endometriozes, kuri buvo butent CP pasekme. man paciai, nors ir randas graziai sugijo, ir siaip viskas tikrai ok, bet iki siol retkarciais uztirpsta visa papilve.

nu o pretekstas cezariui neistampyta putka, nu tai sorry, bet juokinga.
Atsakyti