Įkraunama...
Įkraunama...

IVF viltys ir svajonės

QUOTE(Beta1 @ 2010 11 09, 15:57)
Rita, man per visa stimuliacija neatsirado nei vieno vienintelio jausmo, kad kazkas vyksta.Nei man ka skaudejo, nei maude, man net nuotaika superine visa laika buvo.Buvau prisiskaicius, kaip cia blogai buna ir jau tam buvau nusiteikus, bet nei cia kas blogo buvo, nei ka.....Nu tik po punkcijos buvau supanikavus, nes iki dabar jauciuosi kaip po traukiniu buciau palindus  lotuliukas.gif  O folikulu pas mane buvo 10.Nei tai daug, nei mazai.....Taip kad raaaaamiai  mirksiukas.gif
Papildyta:
Tai panasus atvejis.Man siule irgi viena siandien, bet taip nelabia noriai.Sako, nu jeigu laaaaabai nori tai dedam siandien 1, bet jokiais budais ne daugiau, o kitus auginam.

Sakykit mergaites,ar atsaldzius embrioniukus galima juos dar auginti iki blastocistu ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vilmosa:) @ 2010 11 08, 16:00)
kad dviem dienelem skiriames as dar taip toli negalvoju,bet zadu sumazint darbu pradziai  ax.gif o punkcija man ryt ir bus be narkozes tai ziuresim kaip ten bus ir kiek ju ten isims is manes...jei neisovulious jie man g.gif

Tu daraisi kažkur labai panašia taktika, kurią taiko ir pas mus. Tie patys vaistai ir punkcija be narkozės 4u.gif

QUOTE(Atiloja @ 2010 11 09, 12:55)
Man toks klausimas iskilo, o kokiais atvejais augina iki balstocistu?

Jeigu geri embrionai, jei kokybė nėra gera, siūlo neauginti, nes tokiu atveju jie gali nustoti dalintis ax.gif Kai kurie gydytojai tvirtina, kad geriausia terpė embioniukams - gimda.

QUOTE(Reginiukas.uk @ 2010 11 09, 13:08)
Sakykit mergaites,ar atsaldzius embrioniukus galima juos dar auginti iki blastocistu ar ne?

Nesu girdėjus tokio atvejo, manau, kad ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2010 11 09, 15:08)

latvijoj tikrai žinau, kad augina, mes kai su Treijs kalbėjom apie snaigutes,man sakė jei visi atšils ir dalinsis gerai, tai augins, žiūrės pagal situaciją
kitur blastocistas jau užšaldo, LV irgi bandė,bet sakė jiems nepasiteisino šis variantas, taigi šaldo 3d.embrioniukus, o paskui jei jiems viskas super ir yra ne vienas, tai augina
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2010 11 09, 17:45)
latvijoj tikrai žinau, kad augina, mes kai su Treijs kalbėjom apie snaigutes,man sakė jei visi atšils ir dalinsis gerai, tai augins, žiūrės pagal situaciją
kitur blastocistas jau užšaldo, LV irgi bandė,bet sakė jiems nepasiteisino šis variantas, taigi šaldo 3d.embrioniukus, o paskui jei jiems viskas super ir yra ne vienas, tai augina

Kadangi jie labiau linkę auginti iki blastocistų, ką daro kažin su jomis jeigu užauga daugiau g.gif jeigu nepasiteisino jų šaldymas, nejaugi naikina blink.gif
Atsakyti
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 09, 16:32)
Kadangi jie labiau linkę auginti iki blastocistų, ką daro kažin su jomis jeigu užauga daugiau g.gif jeigu nepasiteisino jų šaldymas, nejaugi naikina blink.gif

na aš kai dariau pilną ICSI rugsėjį, sakė gali būti toks variantas, kad jei daug bus puikių embrionių, keletą augins iki blasto, kitus užšaldys, o matyt yra paskaičiavę, kiek jų palikti auginimui, kad perdaug neliktų, tikriausiai praktika rodo, kad daugiau dviejų ar trijų neužauga

dar vieną laimingą atvėjį žinau kuris neseniai LV pas Treijsą pasisekė, viena mergina iš panevėžio, kuri čia nesilanko, laukiasi leliuko, jai įdėjo vieną blastocistą, buvo stipri hiperstimuliacija, gulėjo ligoninėj, skysčius nutraukinėjo, dabar jau paleista, džiaugiasi savo pilvelio gyventoju thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ailima: 09 lapkričio 2010 - 16:47
QUOTE(ailima @ 2010 11 09, 17:39)
na aš kai dariau pilna, sakė gali būti toks variantas, kad jei daug bus puikių embrionių, keletą augins iki blasto, kitus užšaldys, o matyt yra paskaičiavę, kiek jų palikti auginimui, kad perdaug neliktų, tikriausiai praktika rodo, kad daugiau dviejų ar trijų neužauga

Matau praktikos visur skirtingos.Kai as siandien paklausiau kas bus jeigu isaugs daugiau nei 2 blastocystos, tai sake uzsaldys be problemu.
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2010 11 09, 18:46)
Matau praktikos visur skirtingos.Kai as siandien paklausiau kas bus jeigu isaugs daugiau nei 2 blastocystos, tai sake uzsaldys be problemu.

Kiek žinau, VK šaldo blastocistas
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2010 11 09, 16:46)

na VK dabar geresnes terpes šaldymui naudoja, tai viskas turėtų būti super
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2010 11 09, 17:48)
na VK dabar geresnes terpes šaldymui naudoja, tai viskas turėtų būti super

Tikiuosi, kad blastocistu auginimui terpes taip pat ten geros... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2010 11 09, 16:44)
Labas mergaites smile.gif Nu pas mane tai idomiai kazkaip.Siandien susiruosiau ir visaip kaip moraliskai nusiteikiu susirinkti savo 3 vaikus, o kitus palikti saldymui.Bet kai atvaziavom sitai procedurai, U pasake, kad pirmiausia, tai 3 embrionu jinai tikrai pas mane nedes, galiu net nesvajoti.Nes jie visi labai puikiai dalinasi, yra geros kokybes ir ji man tikrai nelinketu trynuku.O kitas dalykas, tai abu su embriologu mus itikinejo, kad reikia palikti dar porai dienu augti juos iki blastocistu ir tada sodinti max 2, o geriausiai 1.Kai pradejau aiskinti, kad gali niekas is ju ir neisaugti, tai paaiskino, kad paprastai jie tokiom aviantiurom nesitasko, bet ivertinant mano amziu, tai kad esu gimdzius o ir siaip neturiu tik kiausintakiu, be to embrionai labai geri tam, kad isaugtu iki blastocistu, drasiai siulo toki dalyka ir liepia nesinervinti del to, kad gali nieko neisaugti. Oi nezinau kas per jausmas dabar....Nebuvau pasiruosus NEPARSIVEZTI savo vaiku,bet tai gal ca gerai ... ?  g.gif  Kartu ir dziaugiuosi ir siek tiek bijau  unsure.gif
Vilmosa, kaip tavo punkcija ? Ar neissiovuliuvao tavo brangenybes anksciau laiko ?  lotuliukas.gif

naujienos thumbup.gif dabar ramiai lauk susitikimo su leliukais! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2010 11 09, 15:44)
U pasake, kad pirmiausia, tai 3 embrionu jinai tikrai pas mane nedes, galiu net nesvajoti.Nes jie visi labai puikiai dalinasi, yra geros kokybes ir ji man tikrai nelinketu trynuku.

Beta1 - labai puikios naujienos. galiu is savo patirties pasakyti, kad U isties nesitasko bereikalingais patarimais, as ja pasitikeciau. mano vienai draugei buvo tokia pat situacija, kaip tau - embrionai idealus, U stipriai nerekomendavo sodinti daugiau 2. rezultatas - prigijo jai abu smile.gif mano pirmaji karta rekomendavo man deti 3, as pabijojau, pasiemiau tik 2 - neprigijo nei vienas. taip kad manau, pasitikek ja - tiek ji, tiek embriologai blaiviai vertina situacija.
Atsakyti
QUOTE(zirza @ 2010 11 09, 19:03)
Beta1 - labai puikios naujienos. galiu is savo patirties pasakyti, kad U isties nesitasko bereikalingais patarimais, as ja pasitikeciau. mano vienai draugei buvo tokia pat situacija, kaip tau - embrionai idealus, U stipriai nerekomendavo sodinti daugiau 2. rezultatas - prigijo jai abu  smile.gif mano pirmaji karta rekomendavo man deti 3, as pabijojau, pasiemiau tik 2 - neprigijo nei vienas. taip kad manau, pasitikek ja - tiek ji, tiek embriologai blaiviai vertina situacija.

Oi aciu tau uz padrasinima 4u.gif Dabar tik reikia kazkaip to ketvirtadienio islaukti, tikiuosi isaugs tu blastocistu.....Kita vertus jeigu U butu abejojus ar cia kas gausis is tu embrionu butu nesiulius.....As taip pat ja labai pasitikiu.Kazkoks svarus jos zodis.
Atsakyti