Įkraunama...
Įkraunama...

Kaulų lūžiai

QUOTE(Kvapni Fėja @ 2010 12 20, 10:37)
Pas mane buvo luze dubens kaulai ir gaktikaulis abieju saku. Padaryta desinio klubo sanario osteosinteze. Ilgai gydziausi. Apie 10 savaiciu turejau gulima rezima. Paskui 4 savaites vaiksciojau su ramentais, kur desine koja tik 50% mint galejau, veliau dar 4 savaites su vaiksciojau su vienu ramentu mindama abiem kojom po lygiai..Atlaikiau reabilitacijos seansus..Gavau 1 metams laiko 50% nedarbingumo, kuris jau prie menesi pasibaige.. O kojas, dubens kaulus kaip suka skausmas, taip suka..
Sakykite, kiek laiko galima vaikscioti su vidine kaulu sutvirtinimo plokstele? Nes pas mane Balandzio menesi bus jau 2 metai. Daktarai konkreciai nepasako ar traukti ar buti su ja. Mazdaug taip, kad jei nori traukiam, jei ne gali vaiksciot.. g.gif

atrodo kad skaityciau apie save, lygiai taip pat ir man buvo.
i soliariuma pradejau vaiksciot ir jokiu neigiamu rezultatu nesulaukiau, gi tai lygiai tas pats kaip vasara pliaze guleti, tokiu atveju reiskia reik vengti ir saules. man netgi gal geriau paliko pavaiksciojus i soliariuma skausmai apmazejo. aukstakulnius sake kuo reciau nesiot, nes tai ne i nauda man, bet velgi nesioju palei poreiki, kiek galejo daktarai jau padejo, dabar viskas musu rankose,
apie ploksteliu isemima daktarai net nerkalbejo, su jom mane ir po zemem pakas, niekas netrauks ju lauk, nebent jausciau nezmoniska skausma.
dubuo pas mane kreivai sugijo nors ir buvo fiksatorius idetas tai itakojo kad negimdysiu naturaliu budu nes kudikiui nebus vietos pro kur islysti...
Atsakyti
Gal patartumėt, kur (į kokią sanatoriją, reabilitacijos centrą) geriausia važiuoti į reabilitaciją po kaulų lūžių? Miestas nesvarbu, galim važiuoti į Druskininkus, į Palangą ir kt. Vilniuje yra Valakupių reabilitacijos centras - gal žinote, ar čia tinkama vieta reabilitacijai po kaulų lūžių?
Atsakyti
Niekas nieko negalit patarti? verysad.gif
Atsakyti
Labai noreciau pakelti sia tema, ypac merginos, kurios cia pasiraset - kaip jus dabar gyvenat?ar sugijot - ar viskas grizo i senas vezias? 4u.gif Man luzo alkune - isuko varzta, jau dvi savaites po operacijos, bet rankyte lankstyt man sunkiai sekasi, ypac bandant tiesti ja..dar terapistas kazka paminejo, kad galiu visam gyvenimui jos pilnai neistiesti sad.gif Fizio turejau viena konsultacija, kita bus tik po 2 sav - ar ne per retai? Jei yra cia fizioterapistu - gal galetumet patarti kokiu gydimo budu namie, nes maniskis terapistas ddave tik 2 prietimus daryti kas valanda. blush2.gif labai dekoju is anksto jei KAS atsakytumet smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

man prieš keletą metų buvo lužęs šeivikaulis (vienas iš blauzdos kaulų), šiaip tai nebuvo kažkoks baisus lūžis, tik kaulai kažkaip pasislinko vienas nuo kito, dėl to labai ilgai gijo, 3 mėn. prabuvau gipse ir dar 1 mėn. su įtvaru. Tik po gipso nuėmimo gyd. netyčia prasitarė, kad reikėjo operuoti ir kažkaip sujungti tuos kaulus, tada nebūtų reikėję taip ilgai gydytis doh.gif Aišku pasako po laiko... blink.gif
Kadangi taip ilgai negijo tai ėjau konsultuotis privačiai, užtai gavau visą kompleksą procedūrų raudojamaje kryžiuje (kaune) thumbup.gif Vaikščiojau į masažus (raumenys buvo žiauriai sunykę, koja atrodė kaip sudžiūvęs šakaliukas), į mankštas visokias, dar darė procedūras su visokiais ten magnetais ar pan.
Aišku po to dar kreipiausi į poliklinikos reabilitologę, gavau ir ten procedūrų bet jos kaip diena ir naktis skyrėsi nuo tų kurias darė KRK ligoninėj.
Ačiū dievui praėjus keleriems metams nejaučiu jokio skirtumo, na gal tik keičiantis orams.
Ilgą laiką lūžusi koja buvo plonesnė už sveikąją.
Atsakyti
Sveiki,pasidariau kelio traumą,smūgio būta didelio ,bet lūžio nėra.del raiščių plyšimo sake turi išryškėti per dvi ,tris savaites.turiu šildytis eit ,bet nesuprantu kaip man taip padės,sumušimą nuims ? Pasake po 5 dienų ateiti ,ir man laukt tas 5 dienas ,kol dar nepablogės ,jaučiu kad keliui kažkas yra.nos nuo traumos pradžios praėjo 5 dienos ,vis dar sutines kelis yra ,ir jaučiasi trinimasisis ,ir viršutines dalies nežymus girgždejimas judinant. Sake jai ir yra truke kažkaš,tai siuš tirtis .padekite prdšau šiuo klausimu ,kur man kreiptis pagalbos ,o ne laukti kažko .ir nenoriu šildytis,o noriu sužinot ar viskas gerai.
Atsakyti
Sveikutės,

prieš kelias dienas paslydau, parkritau ir susilaužiau ranką, tiksliau stipinkaulio galvą.. Lūžis buvo labai skausmingas, taigi iš to streso ir skausmo, neišsiklausinėjau gydytojo, kiek maždaug trunka gydymas, kiek nedarbingumas? Man sugipsuota visa ranka, nuo peties iki plaštakos, sakė vėl apsilankyti traumų punkte po 3 sav., o kas toliau? kiek laiko ranka gipse bus? ar ilgai taip skaudės? Nepaklausiau..

Labai prašau, jei kas susidūrėt, parašykit kaip toliau viskas klostosi unsure.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasvita25 @ 2010 02 21, 13:01)
Labutis,mergaites. Senuosius metus uzbaigiau ne kaip,pacia paskutiniaja diena susilauziau desine ranka,  rieso srityje. Nors luzis buvo uzdaras,bet ganetinai sudetingas,septynias savaites buvau gipse,tai tikrai ne koks malonumas. Dabar dziaugiuosi is gipso islaisvinta ranka,tik... kol kas ji nelabai manes klauso,raumenys atrofavosi...  Galbut kam nors teko tokia nemaloni patirtis ,tad noriu paklausti kaip vadavotes is jos,kokias proceduras reikia daryti ,kai nuima gipsa???

Sveiki,čia mano atvejas.Tik plius lūžo stipinkaulis.Plaštaka išsinėrė nuo rankos.Dabar ranka sutvirtinta metaliniu stripu.Taip bus apie 6 savaites.Plaštaka visa nutirpus /net ramiai pabūt negaliu/. Po pirštus ,,laksto skruzdelės,, pirštus vos pajudinu.
gal kas turėjot panašią problemą,per kiek laiko atsigauna pirštai,praeina tirpimas,ar po gijimo galit suspausti kumštį,normaliai paimti daiktus.kaip gydėtės,domina viskas.
AČIŪ PASISAKIUSIEMS
Atsakyti
Sveiki,
Esu ergoterapeutė ir dirbu būtent po rankų traumų: stipinkaulio, alkūnkaulio, žastikaulio lūžių, patempimų sausgyslių ar raiščių, nervų pažeidimų, išnirimų, būklių po įvairių operacijų, tokių kaip riešo kanalo sindromas ir pan. Stipinkaulio lūžis yra vienas iš populiariausių. Tokiais atvėjais reikalinga tikslinga rankos mankšta ir ją būtina pradėti kuo anksčiau po gipso nuėmimo. Netgi dar esant gipse reikia mankštinti pirštus, kad ir jie nesustingtų. Pirštų tirpimas yra dažna komplikacija, taip atsitinka todėl, kad užspaudžiamas nervas. Nieko nedarant ranka stingsta, būna atvejų kai prireikia dar vienos operacijos, kad atlaisvinti nervą. Esu susidūrusi su daugybę atvėjų. Pasekmės kievieno lūžio yra skirtingos, vieniems atsistato greitai, kitiems užtrunka ilgiau. Tikslingai reabilituojant dažniausiai daugiau ar mažiau atsistato, tačiau reikia žinoti kada ką daryti bei tikslingai parinkti krūvį. Vieniems atsistato 100 proc kitiems maksimumo nebūna. Tai priklauso nuo to ar ranka operuota, koks lužis, su poslinkiu ar be ir pan.
Šiais klausimais konsultuoju ir vedu procedūras individualiai. El. paštas: jurgita.gelnait@gmail.com, tel 8608(du)2668
Atsakyti
Sveiki, nelaimingai nikstelėjau koją, kažkas atitrūko, koja gipse 3 sav. Gal kas žinote ar po to būna dar kokia reabilitacija? Šiuo metu praėjo 2 sav, kojos atrodo, kad neskauda.
Atsakyti
Ar normalu, kad po lūžių ( daugybiniai delnikaulių) kyla temperatūra?
Nuo lūžio praėjo 2 paros. Chirurgas antibiotikų neskyrė. Tik uždegimą mažinančius "Dolmen". Kol veikia vaistai - temperatūra normali. Po kiek laiko vėl kyla iki 38... Ranka langetėj - laukia operacija kai praeis tinimas. Baisoka nieko nesiimti... Gal prasidėjo uždegimas?

Atsakyti
Manau, kad organizmo reakcija į lūžimą. Man buvo dilbis sutrupėjęs, tai 4 dienas temperatūra "kliedėjo". Antibiotikus tik kiek pamenu suleido į raumenį ir viskas 4u.gif
Viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti