Įkraunama...
Įkraunama...

Kaulų lūžiai

QUOTE(jodie @ 2010 03 07, 16:44)
labukas. patyriau avarija, jau puse metu guliu ligonineje;slaunikaulyje ideta plokstele, kurioje yra pilna varztu; dar traumatologas pasake, kad vienoje vietoje nesuaugo kaulai-reikalinga operacija (spongioplastika),tai tarsi audinio idejimas i tarpa, kad geriau suagtu. siaip visa kita suauge.jau ant pirstu galu galiu truputi atsistoti, bet del nesugijimo stojimas ant visos pedos pristabdomas. gal kas susidurete su sia problema,labai bijau sios operacijos, prasau parasykite.

sveika,man taip pat dwiejuose slaunikauliuose idetos ploksteles ir varztai.viename slaunikauly buwo atwiras luzis.galejau vaiksciot tik po metu,(bet pradejau anksciau)keista kad tau jau po puses metu leido nors kiek atsistot smile.gif sveikatos Tau. Ar jauti,kad tavo kojose yra svetimkuniai? Praejo 1m ir 6men po avarijos,o as dar gydausi. Dar nieko negali isimt,ir skauda ir vaikstau blogai.
Atsakyti
Sveiki, pries 3 men patekau i avarija per kuria mano kaire luzo kelis kartus (slaunikaulis keliose vietose ir kelio girnele sutrupejo). Visa si laika koja prabuvo langeteje istiestoje padetyje. Nesenai vizitavausi pas traumatologe ir ji pasake, kad jau reikia po truputi lankstyti per kielieni koja, nors slaunis dar nera pilnai sugijusi. Beda tame, kad isemus koja is langetes ir bandat ja lenkt, ji ne krust. Atrodo lyg kazkur atsiremia, pasilenkia tik apie 5 laipsnius, ne daugiau, gal zinote ar susidurete su tokia problema, kokius pratimus darete ir pns.. ?! ;/ Labai noriu kuom greiciau islankstyti koja, nors dar langeteje ji prabus apie 2 men, kol pilnai sugis slaunis ;/
Atsakyti
QUOTE(Ingrida1986 @ 2010 09 05, 16:51)
Sveiki, pries 3 men patekau i avarija per kuria mano kaire luzo kelis kartus (slaunikaulis keliose vietose ir kelio girnele sutrupejo). Visa si laika koja prabuvo langeteje istiestoje padetyje. Nesenai vizitavausi pas traumatologe ir ji pasake, kad jau reikia po truputi lankstyti per kielieni koja, nors slaunis dar nera pilnai sugijusi. Beda tame, kad isemus koja is langetes ir bandat ja lenkt, ji ne krust. Atrodo lyg kazkur atsiremia, pasilenkia tik apie 5 laipsnius, ne daugiau, gal zinote ar susidurete su tokia problema, kokius pratimus darete ir pns.. ?! ;/ Labai noriu kuom greiciau islankstyti koja, nors dar langeteje ji prabus apie 2 men, kol pilnai sugis slaunis ;/

Patariu kreiptis į poliklinikos/ligoninės reabilitacijos skyrių.Pasiimti individualios kineziterapijos kokius 10 kartų,įdėmiai žiūrėt kokius pratimus daryt liepia ir po to namie pratęst.Šiaip,jei žaizdų,šašų nebėra,patariu baseine mnakštą daryt,nes sakė kineziterapiautė man,kad daug mažesnė galimybė iš naujo sutraumuoti galūnę vandenyje.
Atsakyti
sveikos merginos,
praejusiais metais patyriau avarija kurios metu luzo dubuo bei skilo stuburas. noreciau suzinoti gal kurios turi informacijos apie tai kadangi internete beveik nieko nerandu, gal yra ir likimo draugiu..
Atsakyti
Man kiek daugiau nei prieš metus buvo atskilęs dubens kaulų kairysis sparnas.Kritau nuo arklio ir ant pilvo tėškiausi.Pradžiai atsirado mėlynė per visą pilvą,skaudėjo labai,bet kadangi tuo metu buvau galima sakyti kaime,tai ligoninėn nevariau,nes kiek draugė sakė-ten tik Šundaktarių pilna,o grįžus iš to "kaimo" iš karto į kelionę išvažiavau,taip ir nežinodama kas nutiko,o mėlynė pilve vis "atsišviežindavo"-vis pribėgdavo naujo kraujo.
Po mėnesio nuo kritimo nuėjau pas ortopedą,nes laaaabai skaudėjo...
Peršvietė ir pasakė,kad skilę viskas,bet per tą mėnesį apgijo jau,nors ir neįtin taisyklingai (šiaip tokiais atvejais minimum mėnuo gulimo rėžimo doh.gif ),bet visai nieko.Reabilitacija buvo ilga.Pusę metų dariausi įv.procedūras (magnetą,mikro bangas,ultragarsą,lazerį,masažus ir tt.).Tai skausmas aprimo maždaug po 9 mėnesių nuo traumos,bet iki šiol būna,kad suduria tą klubą.Realiai sugijo kiek įmanoma idealiai (rentgene minimaliai įmanoma kažką pamatyt) tik kraštas kaulo liko nelygus,nes į vieškelį plojausi.
Atsakyti
o ka daktarai tau leido ir ko ne? kokios viso to pasekmes? ka nors konkretaus apie tokius luzius zinai? pvz gimdymo atveju?
Atsakyti
QUOTE(jasos lolita @ 2010 11 08, 19:06)
o ka daktarai tau leido ir ko ne?  kokios viso to pasekmes? ka nors konkretaus apie tokius luzius zinai? pvz gimdymo atveju?

Nelaido metus ant arklio sėst.Dviračiu važinėt leido tik lygiu paviršium,bėgiot kurį laiką neleido.Pasėkmės-jei gerai sugyja-jų nėra.Ir gimdymas čia ne prie ko,o nėštumo metu,jei gerai sugijo,vėlgi nieko nebus kitko.Tik aš dar turiu problemą dėl gaktikaulio.Dar seniau esu kritus,bet tada dariausi tik juosmens nuotrauką (plojausi ant užpakalio blush2.gif ),tai niekas nežino,kas tam gaktikauliui buvo,nes gaktikaulio abu kaulai turi eiti lygiagrečiai,a la taip : - -,o pas mane taip: - _...ta prasme jie nesusieina.Tai man tik dėl šito kai kada reiks susirūpint truputį..
Atsakyti
tai va o pas mane dubuo visas sugijo nelygiai taip kaip pavaizdavai antru variantu -_
gaila kad daugiau nera merginu su sia problema nes noretusi apie tai suzinoti kuo daugiau

gimdyti naturaliu budu man neleido..
Atsakyti
QUOTE(jasos lolita @ 2010 11 21, 12:14)
tai va o pas mane dubuo visas sugijo nelygiai taip kaip pavaizdavai antru variantu -_
gaila kad daugiau nera merginu su sia problema nes noretusi apie tai suzinoti kuo daugiau

gimdyti naturaliu budu man neleido..

*****,bijau,kad ir man gali dar ką sakyt dėl gimdymo kai kada natūralaus.Gal neužsimena dėl to,kad man tik 18 metų g.gif Bet sakė,kad tas sparnas gerai visai sugijo,tik tas gaktikaulis toks doh.gif doh.gif nei šioks nei toks doh.gif
Atsakyti
Sveikos sulūžėlės,
nusilaužiau blauzdikaulį keliose vietose. Operavo, pridejo plokstelių. Dabar ketvirta diena po operacijos. viskas kaip ir šviesėja. Nuskausminamųjų nebereik beveik, operacija lygtais pavyko... gipso nėr.. gal ryt net namo paleis... zodziu kaip ir liuks.
mane kankina buitiniai klausimai... dabar ligoninėje yra vaikštynė, ant kurios užkritus galiu nustraksėti iki tualeto. kokius 20 metrų, bet tai tikras žygdarbis, po kurio man reik kokia 15 min pagulėti... ligoninėje unitazas vos ne kriauklės lygyje sumontuotas. laikiklių iš visų pusių... auksta lova su štanga už kurios galima pasilaikyti išlipant ilipant...
gal kas gali pasidalinti patirtimi kaip sekėsi po tokių "nevaikščiojimo" traumų namie gyventi: atsisėsti ant standartinio unitazo (zinoma be jokių laikiklių), išlipti iš neaukštos lovos, vaikščioti su ramentais (kolkas nepaeinu su jais - man labai nestabilu). Po kiek laiko atsistatė venų tonusas (kad nuleidus koją neatrodytų, kad ji tuoj sprogs) ir pan. gal dar kokių buitinių gudrybių kaip paprasčiau pasidaryti tą ar aną...

gal kas žino kokių liaudiškų priemonių kaulams padėti sugyti? Nors gyd sako, kad pagrindinis gydytojas bus jaunystė ( biggrin.gif ), nu bet vistiek gal dar senoliai kokių pribumbasų buvo sugalvoję.

jei nesinori pasakotis viešai, tai galit ir į AŽ.
Atsakyti
Sveiki, ar dar lankosi ar stebi dar kas šią temą? 4u.gif
Aš esu po dubens kaulų lužimo. Prieš 2 metus patekau į autoįvykį...

Sakykite, ar po dubens kaulų lūžio Jums buvo leido, kad kaulai patys gytu ar dare dubens kaulų osteosintezę? Ar kai kurie judesiai tapo riboti?

O gal supermamoj yra tema, kurioje bendrauja nariai patyrę osteosintezę? Jei yra, gal galėtumėte mane ten nukeipt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvapni Fėja @ 2010 12 20, 11:02)
Sveiki, ar dar lankosi ar stebi dar kas šią temą?  4u.gif
Aš esu po dubens kaulų lužimo. Prieš 2 metus patekau į autoįvykį...

Sakykite, ar po dubens kaulų lūžio Jums buvo leido, kad kaulai patys gytu ar dare dubens kaulų osteosintezę? Ar kai kurie judesiai tapo riboti?

O gal supermamoj yra tema, kurioje bendrauja nariai patyrę osteosintezę? Jei yra, gal galėtumėte mane ten nukeipt?  4u.gif

Pas mane gijo natūraliai.Sugijo kaip minėjau-sparnas dubens kaulų-normaliai daugmaž,o gatikaulis liko deformuotas.
Judesių ribotumą smarkų turiu,bet čia ne dėl dubens tos traumos,o dėl klubų.
Tokios temos kaip ir nėra,bet jei kas neaišku-klauskit-apie osteosintezę nemažai žinau-esu dalyvavusi operacijose.
Atsakyti