Įkraunama...
Įkraunama...

Kaulų lūžiai

QUOTE(mamamiya @ 2009 02 04, 20:23)
Ačiū Saule100 už patarimus. Man labai svarbu gydytojos patarimai, nes kažkaip mano draugų rate medikų nėra. Jūs taip pat siūlote Gemma vadinasi žinote jog tai rimta įstaiga. Gal galite dar kažką apie joje dirbančius gydytojus parašyt?
Aš kiek sugebėjau ieškoti internete, tai Vilniuje tokios specializuotos kitos privačios klinikos neradau.

Nėra už ką 4u.gif
matau, kad reiktų esmę labiau išdėstyti 4u.gif

Po sunkių traumų, galūnių, stuburo kitų kaulų (išskyrus kaukolės), sergant osteoporoze, stuburo išvarža, osteochondroze neapseinama be reabilitacijos. Nuo ko ji prasideda? Nuo neurologo ar kineziterapeuto konsultacijos.
Ką jie daro?, ogi ištiria raumenų tonusą, pagal Lovetto sistemą, ištiria neurologinius simptomus: Neri, Lasego, Sikaro. Tik nuodugniai ištyrus pacientą skiriama reabilitacinės priemonės: pradedam nuo vandens procedūrų-mankštos vertikalioj vonioj prižiūrint kineziterapeutui, povandeninio masažo, po to seka masažai, po to fizioterapinės procedūros (šiluma, šaltis, pagal reikalą), po to individuali kineziterapija, prižiūrint kineziterapeutui. Tik taikant visą kompleksinį reabilitacinių priemonių paketą galima pasiekti gerų rezultatų. 4u.gif bigsmile.gif

Tai labai rimta įstaiga, kitaip nerekomenduočiau. Džiugu, kad ji startuoja, nes tokių paslaugų mūsų pacientams labai trūksta 4u.gif
Atsakyti
kineziterapija tūrėtų būti taikoma kiek įmanoma anksčiau. Net esant imobilizuotai galūnei, galima ją taikyti, todėl nėra net kalbos, kad ji turi būti taikoma iškart, nuėmus įtvarą.
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2009 02 04, 20:44)
kineziterapija tūrėtų būti taikoma kiek įmanoma anksčiau. Net esant imobilizuotai galūnei, galima ją taikyti, todėl nėra net kalbos, kad ji turi būti taikoma iškart, nuėmus įtvarą.

kai gulėjau ligoninėje ateidavo seselė dayti pratimu kartą per savaitę. Kiek dabar žinau, tai tas pats kaip nieko. Skaudu ir pikta prisimint. Dėmesio gaudavau tik tada kai į kišenę įdėdavau...................
O jog vandens procedūros reikalingos tik dabar iš Saulės sužinojau. Pasitikėjau poliklinikos gydytojais todėl net nesigilinau.
Labai ačiū visoms už patarimus. Skambinau vakar į Gemą, tai net telefonu patarė šį tą. Bet aišku užsiregistravau ir pirmadienį važiuosiu jau pasirodyti ten gydytojams.

Kažkur ktoje temoje skaičiau kad "privačiai tik pinigus paimt...." Žiūrėjau Gemos kainas, tai galiu pasakyti kad brangiau tik apie 30proc gaunasi nei ligoninėje i kišenę tekdavo visiems dėti. Ir jų ten tiek daug buvo, kad kartais jau nežinodavau ar tam moku ar ne. Aišku galėjau ir nedėt, bet tai gal dabar visai be kojos būčiau??? Kartu gulėjo moteris 55metų po klubo operacijos kuri neturėjo kuo mokėt, tai gaila buvo žiūrėt. Gaudavo tik valgyt ir vaistų suleisdavo kurie priklauso.
Atsakyti
baisu doh.gif Sėkmės tau, būtinai parašyk kaip sekėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Turime problemą, neradau jokios panašios temos, todėl rašau čia, gal kas ką nors kiek patars.
Mano mama susilaužė žąstikaulį ir rankos kaulą nuo peties. Darė operaciją, paaiškėjo, kad prispaustas nervas. Rankos (dešinės) dabar ji nevaldo. Ranka įtvare. Chirurgas sakė, kad kada nors ranka atsigaus, turi praeiti laiko. Operacija daryta prieš dvi savaites. Be to, mama diabetikė, dar ir dėl to gijimas sunkesnis. Vakar ją parsivežė į namus, bet namuose visai nežinia ką daryti. Iš ligoninės lovos dar šiaip taip buvo kelis kartus išlipusi, bet namie nieko neišeina. Ji nepakelia savo rankos, kai keliasi, blogumas ima širdį nuo skausmo ar nuo tų vaistų, kurių ligoninėje labai daug buvo. Gal kas skaitėte kokios literatūros, kaip padėti tokiems ligoniams atsikelti, kaip apskritai padėti atsigauti. Suprantu, kad kiekvienas atvejis yra individualus, bet kartais juk užtenka ir menkos užuominos. Kaip suprantu, ji išgyvena ir didžiulį vidinį skausmą, nes iki šiol dirbo, net ir trauma darbe įvyko, o dabar viena negali net į WC nueiti. Lankiau ją du kartus ligoninėje (gyvename kitame Lietuvos gale), o po grįžimo net nekalbėjome. Kaip suprantu, jai visai nėra jėgų ir ūpo. Tėtė vienas su ja. Ir jo gaila, ir mamos.
Iki Vilniaus toli.
Atsakyti
Po avarijos man buvo sutrupintas kojos kaulas ties čiurna. Gydytojai praktiškai sudėjo iš naujo. Labai abejojo ar vaikščiosiu. Po operacijų ir gijimo prasidėjo reabilitacija. Tada man neleido persitempti, bet kaip dabar atsimenu tas dienas ir naktis, kai per ašaras dariau pratimus, jaučiausi, kad laužau koją vėl, nes bijojau sėdėti vėžimėlyje. Iš tikrųjų, tai netikėjau, kad taip blogai tikrai gali būti. Jei nebūčiau to dariusi, dabar nevaikščiočiau. Taigi, mano patarimas - nepasiduok! Žinau ką tai reiškia. Laikykis! Svarbiausia mankštink koją tiek, kiek gali ir dar daugiau.
Atsakyti
labuka,
noreciau jusu paklausti,kas turejote ciurnos luzi,po kiek laiko visiskai astistete? as patyriau atvira ciurnos luzi ir dar paprasta blausdikaulio.jau du menesius nesioju gipsa(tiksliau metalines konstrukcijas) verysad.gif kiek laiko truko reabilitacija? kiek domejausi tai pats sunkiausias ir bus reabilitacinis periodas.vieni sako kad normaliai pradejo vaikscioti tik po metu,kiti po puses...
Atsakyti
QUOTE(lietuvaiteee @ 2009 10 04, 15:39)

na man buvo čiurnos sąnario (šeivikaulio) dvigubas lūžis, tai iki šiol (praėjo beveik metai) negaliu normaliai atsitūpt ant tos kojos, šiek tiek problemų su achilo sausgysle atsirado. bet tai manau, kad čia arba liks visam gyvenimui tos problemos dėl atsitūpimo, arba nežinau, kiek turėtų laiko praeit, nes ir reabilitacijas praėjau, ir vaikštau tikrai daug, bet vis tiek sulenkt normaliai negaliu...
o šiaip turėjau labai didelį norą eit, kai tik nuėmė gipsą, tai iš pradžių buvo labai labai sunku, o po to po truputį pripratau prie jausmo - vos ne iš naujo mokiausi stovėt ant kairės kojos 4u.gif
Atsakyti
man kartais tokia baime apima,kad mano kojyte neatsigaus,kai daktarai pamate tai tik galvom linkciojo ir sake, jo rimtas luzis.bet sake vaiksciosiu,tik va pasekmes liks visam gyvenimui,skausmus jausiu.sulauziau tiesiai per sanari doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lietuvaiteee @ 2009 10 04, 15:49)
man kartais tokia baime apima,kad mano kojyte neatsigaus,kai daktarai pamate tai tik galvom linkciojo ir sake, jo rimtas luzis.bet sake vaiksciosiu,tik va pasekmes liks visam gyvenimui,skausmus jausiu.sulauziau tiesiai per sanari doh.gif

nebijokit, viskas bus gerai, tik reikia labai labai norėti 4u.gif man kai pirmą kartą nuėmė gipsą (reikėjo pertvarstyt, nes Palangoj daktarai, kai tik dėjo gipsą, nei bintu apvyniojo koją, nei uždėjo binto ant gipso, tiesiog drėbė masę ant kojos ir tiek, tai kulną nugraužė po kiek laiko) ir kai pamačiau koją, tai vos nenualpau ant to stalo - visa sukūdus, išbąlus buvo. o po to, kai nuėmė su visam, tai tepiau kremu, kuriam esu žiauriai dėkinga - po dviejų savaičių maždaug atsigavo visa oda, nes buvo taip, kad bijojau ją liest, kadangi oda du mėnesius oro nematė... o dėl skausmo tai nu taip, tokie dalykai - ne piršto patempimas... bet jei jau nutiko, tai nieko nepakeisit ir bijot tikrai nereikia 4u.gif
Atsakyti
Labutis,mergaites. Senuosius metus uzbaigiau ne kaip,pacia paskutiniaja diena susilauziau desine ranka, rieso srityje. Nors luzis buvo uzdaras,bet ganetinai sudetingas,septynias savaites buvau gipse,tai tikrai ne koks malonumas. Dabar dziaugiuosi is gipso islaisvinta ranka,tik... kol kas ji nelabai manes klauso,raumenys atrofavosi... Galbut kam nors teko tokia nemaloni patirtis ,tad noriu paklausti kaip vadavotes is jos,kokias proceduras reikia daryti ,kai nuima gipsa???
Atsakyti
labukas. patyriau avarija, jau puse metu guliu ligonineje;slaunikaulyje ideta plokstele, kurioje yra pilna varztu; dar traumatologas pasake, kad vienoje vietoje nesuaugo kaulai-reikalinga operacija (spongioplastika),tai tarsi audinio idejimas i tarpa, kad geriau suagtu. siaip visa kita suauge.jau ant pirstu galu galiu truputi atsistoti, bet del nesugijimo stojimas ant visos pedos pristabdomas. gal kas susidurete su sia problema,labai bijau sios operacijos, prasau parasykite.
Atsakyti