Įkraunama...
Įkraunama...

Žagarėliai-gėlytės

QUOTE(Vaidosee @ 2011 01 22, 21:33)
Ačiū ,kad pasakėti,jūs mane išgelbėjote,viskas pavyko puikiai  thumbup.gif
O jums didelis ačiū už receptuką,lengva pasidaryti,gražiai iškepė,nepritraukė aliejaus 

Aš kažkada esu dariusi pagal šį receptą, bet man kiek prisigėrė riebalų ir aš nusprendžiau , kad reikėtų į tešlą pilti valgomą šaukštą degtinės, o kad būtų traškūs, dalį miltų keisti krakmolu. Bet dar nebandžiau. g.gif Gal kuri bus greitesnė? Ir dar, kad neperkaistų riebalai, dėti į juos po griežinėlį žalios bulvės, vis ją pakeičiant, kai sukepa. Galima būtų, jei norima traškesnių, bandyti dėti vieną visą kiaušinį, o kito— tik baltymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 22 vasario 2011 - 17:17
QUOTE(Papugele @ 2010 11 13, 21:04)
blink.gif Nieko sau. Va ka reiskia paklausa unsure.gif

Laukiam essen.gif

Taip as irgi pirkau jau uz 18lt,bet man jie siek tiek per mazi,o ir darbo gaunasi daug,nes visada kepu is triju normu,o po to suklijuoju su medum kaip skruzdelyna,i svecius nestis ar kur nors tai super dalykas bet darbo prie jo tai daug,kepu 2.5val ir tai dviese.
Atsakyti
Šiauliuose šiandien vyksta šventė "Ant rubežiaus" Ten kaip tik pjaustyklių firma prekiauja tomis gėlytėmis, drugeliais ir širdelėmis, po 15lt, o pasiderėjus ir po 14lt. mirksiukas.gif Taip kad šiaulietės, jei kas spėjote paskaityti mano žinutę ir labai reikia tos formelės, pustykit padus ir bėkit į bulvarą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
tikrasis saldŽiųjų VOVERUŠKŲ receptukas, kuriuo tiek ilgai ieškojus ir bandžius negaliu nepasidalinti.

Voveruškos

Reikia:

3 kiaušinių
0.5 stiklinės vandens
Žiupsniuko druskytės
Miltų (tešla turi būti kiek tirštesnė nei lietiniams, reikia paieškoti viduriuko)
Riebalų virimui
Virbo su formele ant galo
Cukraus pudros (pabarstymui)

Iš šio kiekio gausite nediduką "skrusdėlynuką" jei krūvą voveruškų apliesite medumi ir apibersite aguonomis. Jei viską dvigubinsite pasidžiaugsite didesniu 4u.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 liepos 2011 - 17:29
Mergaitės turiu tokią senovinę gėlyčių formą kur reikia į įkaitintą aliejų ją pamirkus tešloje iškepti.Gal kuri turit receptą?Žinau kad vienoje tokioje geltonoje šeimininkių knygoje buvo, kai maža buvau mama ją turėdavo.O dabar per karaustymus jos neberandu, turiu tik pačią formelę.Gal jūs kartais turit?Ačiū jei kuri pagelbėsit 4u.gif .
Atsakyti
taigi receptai temos 1 psl 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau ir aš galiu pasigirti:

user posted image

Atsakyti
Merginos, radau šaunią nuorodą, kur galima kreiptis dėl formelių kepiniams -

http://seija-keptuve.....0kepimo forma

Telefonas užsakymams: +37068535453
El. paštas: seija_zig@yahoo.com

Atsakyti
ir as kepiau... ir nesigavo ziauriai...
niekaip neatkibdavo nuo formeles...
bandziau ir tirstesne ir skystesne tesla, ir salta ir kaitinau formele bet vis vien neatkibdavo
o prisimenu vaukysteje tai tiesiog ant akiu putesi ir atsokdavo...
nu kaip liudna tai negaliu....
Atsakyti
QUOTE(justacka @ 2012 11 05, 21:43)
ir as kepiau... ir nesigavo ziauriai...
niekaip neatkibdavo nuo formeles...
bandziau ir tirstesne ir skystesne tesla, ir salta ir kaitinau formele bet vis vien neatkibdavo
o prisimenu vaukysteje tai tiesiog ant akiu putesi ir atsokdavo...
nu kaip liudna tai negaliu....

Atkibimas priklauso nuo to, ar ne per giliai panardinat formelę į tešlą, t.y. reikia nardinti tik formelės storį, neleidžiant tešlai apgaubti nė kiek formelės viršaus, net menkiausias tešlos užlipimas ant viršaus užrakina formelę tešloje.. Ar ne tame bėda buvo?
Atsakyti
Gal kas galite patarti, ką ne taip darau, kad man ta tešla labai dažnai prilipusi atšoksta nuo gėlytės formos dar bliūde būdama, iki puodo su aliejum nespėju nunešti g.gif Rodos, įkaitinu gerai, nes jau ta gėlytė tešloje pasidaro g.gif

Susinervinau, nebekepu verysad.gif Kurios išėjo, tai tos labai skanios, kaip vaikystėje. Kepiau pagal receptą kiaušiniai, stiklinė pieno ir miltai.
Atsakyti
QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2012 12 23, 14:38)
Gal kas galite patarti, ką ne taip darau, kad man ta tešla labai dažnai prilipusi atšoksta nuo gėlytės formos dar bliūde būdama, iki puodo su aliejum nespėju nunešti  g.gif Rodos, įkaitinu gerai, nes jau ta gėlytė tešloje pasidaro  g.gif

Susinervinau, nebekepu  verysad.gif  Kurios išėjo, tai tos labai skanios, kaip vaikystėje. Kepiau pagal receptą  kiaušiniai, stiklinė pieno ir miltai.

manau kad beda bus tame ,kad nenuvarvinat riebalu nuo formeles buna kaip sakoma permirkusi aliejumi, ir dar gali taip nutikti kai per daug ikaitinat formele tada gelyte lieka susiformavusi tesloje ir jos negalima net iki virimo indo danest ax.gif
Atsakyti