QUOTE(Audrita @ 2010 11 10, 15:08)
13, rue des jeuneurs (75002, Paris).mano gyvenamasis plotas paryziuje...gal kuri ismananti ir suprantanti galetu paaiskinti kaip geriausia pasiekti eifeli, arka ir panasiai...
siek tiek turiu problemu su zemelapio supratimu:)....
labai didelis dekui
prie to pacio dar noreciau paklausti ar toli nuo gyv vietos invalidu rumai, ir lotynu kvartalas?
ir ar verta i liuksenburgo sodus lapkricio gale...
Nezinau ar pagelbes, bet as esu nusibraizius marsrutuka, kuriuo keliavom Paryziuje.. mes keliavom visur pestute, aisku atstumai dideli, kas neprate geriau ir neiti, bet siaip kad viskas nesunkiai pasiekiama:
Hostelis musu buvo prie eliziejaus lauku. is ryto ejom i eifeli. nuo jo ,per parka, ejom link invalidu rumu, tada liuksemburgo sodais, einant nuo jo lin k notre dame, galima praeiti lotynu kvartala, nes pakeliui, is notre dame, link pompidou, tada galima rinktis ar pasukti link luvro, eiti eliziejaus laukais, tuileries sodais ir gryzti iki triumfo arka (nuo jos berods jusu apartamentai ne taip ir toli), arba musu atveju, mes pasirinkom vykima iki monmarto rajono (i virsu zemelapyj) monmarte sacre cueur baznycia, moulin rouge. gryztant dar pamatem concorde aikste. Luvras ir defence rajonas liko kitai dienai
defence - dangoraiziu rajonas, modernus, kaip koks ateities miestas, eismas po zeme, didele arka stovi, na siaip idomus, modernus rajonas, faina pavaikscioti.
Zodziu, nezinau ar bus kazko naudingo. nes mano marsrutas, tai tik daugmaz isivaizduoti, kur kas randasi. lygiai tas pats ir kelioniu knygutese suzymeta
o jau klaidzioti gatvemis vistiek reieks ismokti naudojantis zemelapiu, jei vazinesit metro, tai irgi svarbu nepaklysti... draugai paskaojo kad ir ne i ta puse buvo nuvaziave, tai atgal nepazai parvaziuoti turejo.
Labai norejau i versalio sodus, jie daug ispudingesni ir grazesni nei liuksemburgo, taciau neuzteko laiko, nes mes turejom tik nepilnas dvi dienas
bet i versalio sodus jau reikia vaziuoti uz miesto