Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusVIII

QUOTE(Guduke @ 2011 02 08, 00:45)
Dziugu,kad yra kas pasidalina info.
O sakykit,ir kur imat tokius gerus zemalapius su lankytinais objektais?  Labiausiai,tai aisku,noreciau butent cia jusu pateiktus atsispausdint,kur viskas suzymeta ir apvesta,bet kad labai mazas gaunasi.

zemelapis cia, man sitas didziausias ir patogiausias: http://www.openskies...m/paris-map.jpg
zemelapius susibraizau su PAINT programa, bet galiu ir saviskius persiusti parasykit emaila smile.gif vaiksciojimui mieste Paryziuj susiradom smulkesnius zemelapius, siaip visuose viesbuciuose yra (galima uzeiti i koki pasiimti), o gal oro uoste bus. Nes tie internetiniai gali netureti smulkesniu gatveliu.

QUOTE(Ledum @ 2011 02 08, 06:59)
  Paslydau taip gražiai ir aiškiai viską aprašot, kad net niežti rankos krautis čiumodaną ir važiuot vienai apibėgt ratuką. Nes mano kompanija vis dar nenori į Paryžių.

Apie naktinį Paryžių negaliu kalbėt, nes neteko naktį pasivaikščiot. Bet kituose Europos miestuose jaučiuosi tikrai saugiai. Daug saugiau nei Vilniuj.

Labai skaudu, kad žmonės stengiasi kitiems kuo daugiau padėt, o paskui turi tokius postus skaityt.

Aciu, paciai norisi daug kur nukeliauti, bet kartais tenka megautis tik google vaizdais ir draugu nuotraukomis, nes visur nenukeliausi, tiek galimybiu nera biggrin.gif nors ryanair kainos daznai suvilioja biggrin.gif

Pardes aisku nedirbs, kavines kazkurios gal ilgiau, beto dauguma lauko kaviniu sildomos lempomis, ko pavyzdziui kituose miestuose nera (kad ir gothenburge, labai ieskojom, bet niekur nematem), tai smagu. as vaiksciociau ir po nakti miesta, neiciau i visai atokius uzkampius, o kad nepasiklysti - tai kuo smulkesnis zemelapis turi buti po ranka. Nepasiklystam tokiais atvejais. Jei nebera jegu vaikscioti, is anksto susirasciau koki kluba, ar vietele, kuri ilgiau dirba. Taksi numeriais apsirupinti is anksto geriau. Ar tik atvykus i oro uosta pasiklausti konors.

Beje, po naktini miesta vaiksciojom gothenburge. jautemes saugiai. daug zmoniu. naktiniai barai, klubai dirbo. (aisku reikia atsirinkti malonesni). buvom iki kokiu 2 nakties siaip pasivaikscioti iseje. aisku iki ryto nevaiksciojom, nakvojom

QUOTE(SSDD @ 2011 02 08, 09:30)
kažkas lyg minėjo, kad naktį beauvais oro uostas uždarytas. tai jei žmonės vėlai vakare atskris, o tik ryte reikia išskristi, tai taip ar taip juk reikės kažkur pasidėti  4u.gif jei oro uostas bus uždarytas. tai aš tik susirasčiau kažkur pakišti daiktus, jei tokių bus, ir - trason, be abejo kad verta bent vieną naktelę po Paryžių prasibėgti kai tokia galimybė.

va va, vistiek reikia nakvynes kazkur, nebent tam paciam beauvois (paciam paryziuje 20 euru dazniausiai daugiavieciai, ziurejau dominuoja vistiek apie 30 euru zmogui uz nakti.. dvivieciame kambaryje

QUOTE(sau_lu_te @ 2011 02 08, 10:27)
P.S. paslydau jus man tokia matyta...  4u.gif

galbut smile.gif

QUOTE(milaaa @ 2011 02 08, 10:44)

as tik norejau pasakyti, kad siaip ar taip yra rizika... jei nubludys per toli, o metro nedirbs, jei reiks paeiti, o nenutuokdami atstumo nespes ar pasiklys ir pan.
o kas dar kur bevyks tarkim kokia 2 val g.gif eliziejaus laukai tik skamba graziai, o juk is tiesu, tai eiline gatve, su kioskais vienoje puseje...kavinukes jau greiciausiai nedirbs g.gif nejau tikrai manot, kad del 7 naktiniu valandu verta?

del rizikos, tiesa, reikia labai apgalvoti, kiek pajegia zmones nueiti pesciomis, rankinio bagazo svoris jei nesates kartu, ar turi telefono numerius, jei reikes taksi, pagalbos, pasidometi apie kokia pigia nakvyne, kada pradeda vazineti metro. ar uzteks miego, jegu smile.gif siaip smagi ideja naktini Paryziu pamatyti, ypac jei kitos galimybes ilgeliau jame apsistoti nera. Pirma vakara vaiksciojom iki 23.30, net nustebau kad jau taip velu, o miestas pilnas zmoniu, buvom pirmadieni smile.gif parduotuves uzdarytos, bet vitrinos labai graziai apsviestos. aisku cia smulkmena. bet grozetis yra kuo.

pagooglinau, jetau, kaip uzsimaniau i naktini Paryziu:

Notre dame naktinis vaizdas:
user posted image

Louvro naktinis vaizdas:
user posted image

Invalidu rumai nakti:
user posted image

eliziejaus laukai (taip, tai paprasta gatve, su prabangiomis parduotuvemis, ir kavinemis)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paslydau: 08 vasario 2011 - 14:03
Sveikutes 4u.gif as irgi rasausi i Paryziaus myletoju kluba ,nors dar tik ruosiuosi pirmajai kelionei,bet jau svajoju ,planuoju ir aisku kyla begales klausimu,perskaiciau beveik visas temas supermamoj ir jau beveik jauciuosi pabuvus Paryziuje thumbup.gif aciu visoms kas dalinasi informacija,dabar jauciuosi daug tvirciau nors jaudulys vis dar lieka.Musu kelione nuo vasario16 iki 19,atvaziuosim 16d vakare,isvyksim 19d.ryte.Labiausiai neraminantis klausimas siuo metu kaip nusigaut anksti ryte i aeruosta Beauvais,nes musu skrydis 9.15val.Klausimelis nuo keliu valandu pradeda vazineti metro?
Atsakyti
QUOTE(sincera @ 2011 02 08, 15:03)
.Labiausiai neraminantis klausimas siuo metu kaip nusigaut anksti ryte i aeruosta Beauvais,nes musu skrydis 9.15val.Klausimelis nuo keliu valandu pradeda vazineti metro?

nesigilau ar tiksli info, bet matau parasytasitaip:
Hours

The metro runs Mon.-Thurs. and Sun. from 5:30 a.m. to 1:15 a.m., and Fri.-Sat. from 5:30 a.m. to 2:15 a.m. Arrive at the station approx. 30 minutes before closing, as last trains depart at different times depending on the station.

nuoroda kur perskaiciau si:

http://goparis.about...and_Buses_5.htm
Atsakyti
Toks gan kvailas klausimas kilo.
Aš čia pagooglinau ir pamačiau, kad iš tos stotelės, kurioj stoja autas vežęs iš oro uosto (Porte Maillot), iki kokios triumfo arkos pėstute tik ~15 min kelio.
Tai gal tada nereikia to metro? Ar ten pėsčiom negalima? biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(paslydau @ 2011 02 08, 15:15)
nesigilau ar tiksli info, bet matau parasytasitaip:
Hours

The metro runs Mon.-Thurs. and Sun. from 5:30 a.m. to 1:15 a.m., and Fri.-Sat. from 5:30 a.m. to 2:15 a.m. Arrive at the station approx. 30 minutes before closing, as last trains depart at different times depending on the station.

nuoroda kur perskaiciau si:

http://goparis.about...and_Buses_5.htm

aciu 4u.gif jauciu kad gali prireikt taxi paslaugu g.gif nes musu viesbutis Monmarte,tai reikalingi persedimai,bijau kad galim nespet i lektuva,nes skaiciau kad autobusas isvyksta is Porte Maillot 6.15 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paslydau @ 2011 02 08, 14:01)
zemelapis cia, man sitas didziausias ir patogiausias: http://www.openskies...m/paris-map.jpg
zemelapius susibraizau su PAINT programa, bet galiu ir saviskius persiusti parasykit emaila smile.gif /513ce0951a40.jpg[/img][/url]

Aciu 4u.gif Susizymejau dabar svarbiausiu objektus pati. Ryt islekiam. thumbup.gif
Vis paskaitinedavau sita tema, bet kadangi niekad nemeau ruost namu darbu, tai ir dabar taip-anei jokio plano-tik susizymejau ka noreciau aplankyti, o kaip kur, kiek pavyks, tai jau palieku savieigai.
Atsakyti
QUOTE(*Eridė* @ 2011 02 08, 15:57)
Toks gan kvailas klausimas kilo.
Aš čia pagooglinau ir pamačiau, kad iš tos stotelės, kurioj stoja autas vežęs iš oro uosto (Porte Maillot), iki kokios triumfo arkos pėstute tik ~15 min kelio.
Tai gal tada nereikia to metro? Ar ten pėsčiom negalima? biggrin.gif  g.gif

taip. pestute ten prie pat. ten jau pats centras. mes nevaziavom metro
Atsakyti
QUOTE(*Eridė* @ 2011 02 08, 16:36)
Taaaaaip gerai!!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Sutaupysim bent šičia biggrin.gif

kai norit suzinoti koki atstuma, ir kiek minuciu truks nueiti, iveskit objektus i google map. smile.gif
http://maps.google.com/

suvedu marsruta, pasirenku kad skaiciuotu - pesciomis (nupiestas zmogutis) ir parasyta, kad atstumas 1,1 km - 15 minuciu pesciomis. smile.gif

ir taip bet koki atstuma galit ten pasiskaiciuoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 02 08, 10:44)
o kodel klausiat? siaip, manau, kad kiek daugiau nei jums, bet nedaug smile.gif
o taip rasiau, nes Paryziui buvau ne viena syki, ir ne taip ir trumpai. ryanairinio keliavimo patirties taippat turiu pakankamai(pigiu bilietu pagavimo irgi) 4u.gif

mirksiukas.gif Paryškinau ankstesnėj žinutėj.

Paryžiuj ir aš buvau ne vieną sykį, bet tik pravažiuodama po dieną. lotuliukas.gif Ten važiuočiau ir važiuočiau..., o jei turėčiau galimybę paslankiot per naktį, tai būtinai taip ir padaryčiau. wub.gif ax.gif Man Paryžius iki šiol pats žavingiausias miestas.

Aišku, būtinai reikia pasigooglinti ir susirasti kokį visą parą dirbantį kampą. drinks_cheers.gif Kažkada buvom Amsterdame, norėjom visą naktį pravaikščioti. Tai iki 3 valandos viskas pilnu tempu veikė, o paskui benamiai pradėjo trauktis miegmaišius ir rangytis kas kur. unsure.gif doh.gif rolleyes.gif Naktinis gyvenimas taip staiga ir baigės.

O aš dar naujokė keliavime su Ryanairu. Jei ne SM merginos ko gero niekad nebūčiau ir ryžusis tokiai aferai. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 02 08, 19:20)
mirksiukas.gif  Paryškinau ankstesnėj žinutėj.

Paryžiuj ir aš buvau ne vieną sykį, bet tik pravažiuodama po dieną.  lotuliukas.gif  Ten važiuočiau ir važiuočiau..., o jei turėčiau galimybę paslankiot per naktį, tai būtinai taip ir padaryčiau. wub.gif  ax.gif Man Paryžius iki šiol pats žavingiausias miestas.
O aš dar naujokė keliavime su Ryanairu. Jei ne SM merginos ko gero niekad nebūčiau ir ryžusis tokiai aferai.  lotuliukas.gif

na mes ten aplanke visus reikalingus lotuliukas.gif objektus, ir ne po karta doh.gif
bet kazkas zodziais nenusakomo vercia grizti, ir grizti ten kasmet nuo pirmo apsilankymo wub.gif man Paryzius kol kas taippat pats zavingiausias miestas wub.gif
gal del to, kad jis mums jau gerai pazystamas, slankiot per nakti nenoreciau ax.gif

mes visada gyvendavom centre priesais notrdama ir beveik kiekviena vakara 21-22val. eidavom pasivaikscioti senos krantine, i sala, po sutemusi surmuliuojanti lotynkvartali, bet visa tai budavo arti namu, nei metro, nieko nereikedavo smile.gif

paskutiniais metais pradejom derinti malonumus su nauda bigsmile.gif skrisdavom i Paryziu tom dienom, kai ten prasidedavo ispardavimai, po kokiu 70proc. apsipirkdavom visokiais geriais ir taip iki kitu metu biggrin.gif

o su ryanairu pirma syki skridau jau po savaites nuo jo atsiradimo Lietuvoje blink.gif net nepamenu...gal pries 6 ar 7 metus. ir dabar pagavusi gerus skrydzius, pasinaudoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 02 08, 20:40)
o su ryanairu pirma syki skridau jau po savaites nuo jo atsiradimo Lietuvoje blink.gif net nepamenu...gal pries 6 ar 7 metus. ir dabar pagavusi gerus skrydzius, pasinaudoju smile.gif

blush2.gif O aš agentūrų klientė. doh.gif lotuliukas.gif Nors ir dabar galvoju, kad savarankiškai galiu važiuot tik EU ir nuomojantis automobilį. Toliau dar vis nedrąsu. blush2.gif

Visa laimė , kad čia galima rasti informacijos ir apie Paryžiaus visuomeninį transportą. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 02 09, 02:22)
blush2.gif O aš agentūrų klientė. doh.gif  lotuliukas.gif Nors ir dabar galvoju, kad savarankiškai galiu važiuot tik EU ir nuomojantis automobilį. Toliau dar vis nedrąsu.  blush2.gif

Visa laimė , kad čia galima rasti informacijos ir apie Paryžiaus visuomeninį transportą.  thumbup.gif

drasiau! is anksto pasidomejus, labai paprasta savarankiskai keliauti. jei butu kokie persedimai, vaziavimai per miestus, tai sudetingiau, o i koki Paryziu ziauriai viskas paprasta. Tik mieste susigaudyti ir nepasiklysti reikia, o pasiklydus klausti zmoniu - paprasta. Jei angliskai niekas nemoka, uzejus i koki viesbuti, tikrai kasnros paaiskins biggrin.gif
Atsakyti