Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusVIII

QUOTE(Mella @ 2011 01 11, 16:00)
Va kokius objektus radau nemokamai pirma menesio sekmadieni:
Louvre Museum
Musee d’Orsay
Centre Pompidou
Musée Rodin
Musée National du Moyen Âge
Notre Dame Tower
Sainte-Chapelle
Panthéon

Kadangi nesinori visur begti, reikia issirinkti tris, gal kuri patartu ka pasirinkti apziureti.

Louvra palieku mokamai kitai dienai, nes jam reiketu daugiau laiko skirti manau.
Labai is anksto aciu!!

Na va issirinkau Musee d’Orsay tai tikrai.
Belieka dar salia pora vietu lankomu issirinkti ta diena:
Centre Pompidou
Musée Rodin
Notre Dame Tower
Sainte-Chapelle
Panthéon

Gal kas patarsite ka verciausiai butu aplankyti is sio sarasiuko?
Atsakyti
Laba,
QUOTE(Mella @ 2011 01 12, 09:43)
Notre Dame Tower

Kad šitas nemokamai randu tik jaunimui, neįgaliems ir bedarbiams g.gif O kad sekmadieniais pirmais mėnesio ne schmoll.gif Gal galit nuorodą įmest, nes nesinori be reikalo blaškytis jei ką....
Atsakyti
QUOTE(Mella @ 2011 01 12, 09:43)
Centre Pompidou
Musée Rodin
Notre Dame Tower
Sainte-Chapelle
Panthéon

Sainte Chapelle patiktu, jei megstate keliaudama aplankyti ir baznycias. Bet jei ir nemegstate, del vitrazu ten verta nueiti. Detaliai netyrinedama, daug laiko neuztruksit. I Notre Dame boksta idomu uzkilti, pati to labai norejau, bet deja nesulaukem, kol prades ileidineti, nes atejome is pacio ryto. Sainte Chapelle ir Notre Dame yra netoli vienas kito, todel patogu aplankyti abu. Rodino muziejus idomus jei domites skulpturomis. Mes tik pro sali praejome, uzsukciau ten tik del parkelio blush2.gif Panteonas - zymiu zmoniu kapaviete, man didelio ispudzio nepaliko, bet gal tai del to, kad buvome jau pavarge po visos dienos vaiksciojimo. I Pompidou jau neturejome laiko nueiti, pasilikom kitam kartui, verta nueiti vien del fasado, na ir zinoma, jei megstate modernuji mena. Galbut tai pades atsirinkti, kur noretumete nueiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oliza @ 2011 01 11, 15:21)
Sveikos paryzietes,

Po poros savaiciu planuojam su seima aplankyti si nuostabu miesta  wub.gif 
Aciu labai pasidalinusioms informacija ir ispudziais, jie labai labai pravers  4u.gif
Nuo Beauvais iki Porte Maillot keliausim autobusu, gal zinote ar vaikuciam (2metai)taiko kokias nuolaidas nuo tu 15 Eur?

jei neklystu 2m vaikui bilieto nereikia g.gif Viena karta vaziavome su sunum, ir lyg nemokejome g.gif vaikas turejo atskira vieta, ne ant keliu sedejo, buvo daug zmoniu norejau paimti sau ant keliu, bet vairuotojas neleido, nes visi keleiviai turejo prisisegti dirzus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 01 12, 11:07)
Laba,

Kad šitas nemokamai randu tik jaunimui, neįgaliems ir bedarbiams  g.gif O kad sekmadieniais pirmais mėnesio ne  schmoll.gif Gal galit nuorodą įmest, nes nesinori be reikalo blaškytis jei ką....

Notre Dame Tower – On the 1st Sunday of the month from October-March, there’s no admission fee to climb the North Tower at Notre Dame.
http://www.parislogue.com/free-paris
Papildyta:
QUOTE(Tanite @ 2011 01 12, 11:21)
Sainte Chapelle patiktu, jei megstate keliaudama aplankyti ir baznycias. Bet jei ir nemegstate, del vitrazu ten verta nueiti. Detaliai netyrinedama, daug laiko neuztruksit. I Notre Dame boksta idomu uzkilti, pati to labai norejau, bet deja nesulaukem, kol prades ileidineti, nes atejome is pacio ryto. Sainte Chapelle ir Notre Dame yra netoli vienas kito, todel patogu aplankyti abu. Rodino muziejus idomus jei domites skulpturomis. Mes tik pro sali praejome, uzsukciau ten tik del parkelio  blush2.gif Panteonas - zymiu zmoniu kapaviete, man didelio ispudzio nepaliko, bet gal tai del to, kad buvome jau pavarge po visos dienos vaiksciojimo. I Pompidou jau neturejome laiko nueiti, pasilikom kitam kartui, verta nueiti vien del fasado, na ir zinoma, jei megstate modernuji mena. Galbut tai pades atsirinkti, kur noretumete nueiti smile.gif

aciu labai uz nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mella @ 2011 01 12, 10:43)
Centre Pompidou
Musée Rodin
Notre Dame Tower
Sainte-Chapelle
Panthéon

Kadangi nemokamai, tai visur bus nerealios eilės sad.gif. O dar su ta metalo detektorių patikra, įleidimas į Paryžiaus muziejus užtrunka visą amžinybę. Todėl abejoju ar jums pavyks aplankyt tris objektus. Manau kad lengviausia, kaip nekeista, būtų patekti į Luvrą, nes ten keli įėjimai. Luvre tebuvau 1,5 valandos per savo du vizitus Paryžiuj, bet tai nežmoniško dydžio muziejus, jam skirk nors savaitę, vis tiek neužteks. O "tris svarbiausias Luvro moteris" laiko pamatyt užtenka ir poros valandų.
Iš trijų didžiųjų muziejų man labiausiai patiko Orsay, mažiausiai Pompidou, tačiau matyt todėl, kad šiuolaikinio meno nesuprantu ir beveik negerbiu. Antra vertus, buvau perdaug pavargus ir nebenuėjau į Brancusi dirbtuves kieme ir nepamačiau "Bučinio" verysad.gif.
user posted image
O Rodeno muziejus nuostabus, mažiukas smile.gif Tikra atgaiva.
Mano patarimas - tą objektą, kurio labiausiai norit, "šturmuokit" iš pat ryto, kol dar ne visi turistai bus spėję suvalgyt savo kruasanus biggrin.gif

Atsakyti
Gal galėtumetė parekomenduoti savaitgalio pigią nakvynę Paryžiuje 4 asmenims. Nebūtina visų privalumų, gal kas žinote kokį butuką? Būčiau dėkinga. Pasidalinite kas žinote.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 01 12, 21:05)
Kadangi nemokamai, tai visur bus nerealios eilės sad.gif. O dar su ta metalo detektorių patikra, įleidimas į Paryžiaus  muziejus užtrunka visą amžinybę. Todėl abejoju ar jums pavyks aplankyt tris objektus. Manau kad lengviausia, kaip nekeista, būtų patekti į Luvrą, nes ten keli įėjimai. Luvre tebuvau 1,5 valandos per savo du vizitus Paryžiuj, bet tai nežmoniško dydžio muziejus, jam skirk nors savaitę, vis tiek neužteks. O "tris svarbiausias Luvro moteris" laiko pamatyt užtenka ir poros valandų.
Iš trijų didžiųjų muziejų man labiausiai patiko Orsay, mažiausiai Pompidou, tačiau matyt todėl, kad šiuolaikinio meno nesuprantu ir beveik negerbiu. Antra vertus, buvau perdaug pavargus ir nebenuėjau į Brancusi dirbtuves kieme ir nepamačiau "Bučinio"  verysad.gif.
O Rodeno muziejus nuostabus, mažiukas smile.gif Tikra atgaiva.
Mano patarimas - tą objektą, kurio labiausiai norit, "šturmuokit" iš pat ryto, kol dar ne visi turistai bus spėję suvalgyt savo kruasanus biggrin.gif

Dekui, as jau pasirinkus Orsay muzieju pirmu numeriu.
Atsakyti
Būtų smagu, jei kas pasidalintų adresiukais, kur galima apsitoti Paryžiuje savaitgalį už normalią kainą (gal kokį viešbutuką žinote už nesikandžiojančią kainą)Ką patartumėte aplankyti ir kaip ten yra su nemokamias įėjimais į muziejus pirmą sekmadienį ar kitaip? Būsiu dėkinga.
Atsakyti
Ankstesniuose forumuose padedavot viena kitai kaip nuo Porte Maillot su metro pakliuti i viesbuti blush2.gif tai gal ir man kas pagelbetu blush2.gif ax.gif bijau kad galiu nesusigaudyti 4u.gif
http://www.garden-ho...h/location.html
Atsakyti
beje gal galite kas rekomenduoti kokia miela nebrange kavinuke, kurioje galima pavakarieniauti ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintare @ 2011 01 15, 13:50)
Ankstesniuose forumuose padedavot viena kitai kaip nuo Porte Maillot su metro pakliuti i viesbuti  blush2.gif  tai gal ir man kas pagelbetu  blush2.gif  ax.gif  bijau kad galiu nesusigaudyti  4u.gif
http://www.garden-ho...h/location.html

Kaip supratau is zemelapio, jusu viesbutis Garden Hotel? Jei taip, tai mano galva artimiausia stotele yra Voltaire. Sioje stoteleje vaziuoja 9 metro marsrutas. Kad jum dasigaut iki cia nuo porte mailot, reikia is Porte Mailot pirmu (Nr 1) marsrutu (Chateau de Vincennes kryptimi) vaziuoti iki Franklin D. Roosvelt stoteles. Ten islipti ir persesti i 9 metro marsruta (kryptis - Mairie de Montreuil) ir vaziuoti iki pat savo Voltaire stoteles.
4u.gif

Jei kas neaisku - klauskite mirksiukas.gif
Atsakyti