Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusVIII

QUOTE(Kristinakristina @ 2010 12 28, 16:55)
I Paryziu atskridus musu jau lauke autobusas, kasoj lauke susimoki 15 euru uz viena bilieta ir soki i autobusa. Ju buvo ne vienas, tad manau visis suitlpo ir pajudejom link Paryziaus. Mieste paleido Porte Mailot. Ten jau keliavom su minia, nes visi ejo i metro smile.gif Metro tie automatai labai idomus, is pradziu viska pirkom skaitydami kas parasyta prancuzu kalba, nors abu nei bum bum, bet po to suradom kaip persijungti i anglu.  doh.gif

Jei planuojate vazineti daugiau, geriau isigyti 10 bilieteliu komplekta "carnet". Jei pirksit ne is automato, o is kasininkes reik sakyt  "un carnet, s'il vous plait."  biggrin.gif ten kaip suprantu bus 10 atskiru bilieteliu, tik tiek kad pigiau nei atskirai pirkti (vienas bilietelis 1.60 eur, o carnet 11.60).

Dar kazkaip ten galima pirkti bilieta kazkoki kur ir metro ir i muziejus... Bet cia jau reik klaust tu kurios naudojosi...  rolleyes.gif

Dar jei pirksite is automato, kiek pamenu buvo kai kurie kurie priimdavo tik monetas, o kiti popierinius pinigus. Taip kad geriau tureti monetu bilieteliams, nes tu automatu atrodo daugiau buvo...

O kiek vaikams metu? Cia manau reiketu pasiziureti konkreciu muzieju internetiniuose puslapiuose, ten viskas parasyta  4u.gif
O del grizimo atgal, tai mes pabijojome lipti i autobusa velgi uz 15 euru atgal i oro uosta ta kuris buvo prie musu skrydzio, kad netycia nepaveluotumem, tai atejome anksciau.. Ir isedome i autobusa, kuris buvo skirtas ankstesniam skrydziui. Bet kiek pamenu beveik visi zmones sedeje tam autobuse buvo lietuviai  biggrin.gif
Toje stoteleje Paryziuje yra ant kasos langelio uzklijuotas grafikas autobusu, kurie ta diena vaziuos ir parasyta kelinta valanda kuriam skrydziui.  4u.gif

aciu 4u.gif bet koks visdelto paradoksas doh.gif autobusas 80 km kainuoja dvigubai daugiau nei lektuvo bilietas doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 12 28, 20:32)
aciu 4u.gif bet koks visdelto paradoksas doh.gif autobusas 80 km kainuoja dvigubai daugiau nei lektuvo bilietas doh.gif  blink.gif

Man ir buvo be galo gaila sumoketi 30 euru vienam zmogui pirmyn atgal iki oro uosto, bet uz tat labai didelis patogumas, o uz patoguma mokama smile.gif
Yra kita galimybe: su taksi nuvaziuoti iki Baeuvais centro apie 3 eurai ir nuo centro vaziuoja traukinys iki paryziaus, bet jis ilgokai uztrunka ir tiksliai nebeprisimenu kokia to traukinio kaina, bet kazkur apie 8 eurus zmogui.
Atsakyti
QUOTE(zalainga @ 2010 12 29, 14:34)
Man ir buvo be galo gaila sumoketi 30 euru vienam zmogui pirmyn atgal iki oro uosto, bet uz tat labai didelis patogumas, o uz patoguma mokama smile.gif
Yra kita galimybe: su taksi nuvaziuoti iki Baeuvais centro apie 3 eurai ir nuo centro vaziuoja traukinys iki paryziaus, bet jis ilgokai uztrunka ir tiksliai nebeprisimenu kokia to traukinio kaina, bet kazkur apie 8 eurus zmogui.

na taip, uz patoguma tenka susimoketi smile.gif na 30 eur man taip baisiai dar neatrodo, kaip mums numatomas 120 doh.gif blink.gif

QUOTE(Goudute @ 2010 12 29, 14:41)
OOOOOO liuks  thumbup.gif
Mes irgi planuojam  4u.gif
Kovo gale.

na musiske kelione sausio paskutini savaitgali 4u.gif bet kai nebepirma karta, tai labai nestresuojam schmoll.gif tik tiek, kad visiskai neplanuota, nesusilaikiau pries bilietus po 21lt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal zinote, ar yra tiesioginis metro nuo Porte Mailot iki centro? (Tiksliau netoli Eifelio boksto)
Atsakyti
QUOTE(vaiddaa @ 2010 12 29, 22:23)
Sveiki,

Gal zinote, ar yra tiesioginis metro nuo Porte Mailot iki centro? (Tiksliau netoli Eifelio boksto)

nera, ten isvis vaziuoja tik vienas metro marsrutas 1-geltonas, poto reiketu persesti i 6 zalia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddaa @ 2010 12 29, 22:23)
Sveiki,

Nereikia bijoti persedimu, nes su vienu metro mazai kur nuvaziuosi i reikiama vieta. Mes nuolatos persesdavome vis i kita metro, juk ju laukti beveik nereikia, vaziuoja kas minute jei kartais ne dazniau lotuliukas.gif O pabuvus kelias dienas is vis taip igundi, kad nori nenori susirandi trumpiausia marsruta su metro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 12 29, 15:05)

na musiske kelione sausio paskutini savaitgali 4u.gif bet kai nebepirma karta, tai labai nestresuojam schmoll.gif tik tiek, kad visiskai neplanuota, nesusilaikiau pries bilietus po 21lt doh.gif  lotuliukas.gif

smagu thumbup.gif
ne pirma karta ir man kelione i Paryziu, o vyrui pirma. tai va noriu jam gimtadieni ten organizuot 30 ax.gif

o kur tokios kainos?
Atsakyti
Planuojancioms kelione i Paryziu smile.gif Kaledinis paryzius mano ir mano brangiausiojo akimis smile.gif
user posted image

Eifelio boksto pirmama aukste mus pasitiko nemokama ciuozykla smile.gif jausmas pasakiskas, kai paryzius tau ant delno o tu ciuzineji su paciuzomis! Pasaka
user posted image

Eliziejaus laukai
user posted image

user posted image

Kaledine muge eliziejaus laukuose, su karstu vynu smile.gif
user posted image

Ant kiekvieno kampo stebino nuostabus prancuziskas subtilumas smile.gif
user posted image

Stai koks nuostabus Paryzius mus pasitiko pries pat kaledas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Goudute @ 2010 12 29, 23:31)
smagu  thumbup.gif
ne pirma karta ir man kelione i Paryziu, o vyrui pirma. tai va noriu jam gimtadieni ten organizuot 30  ax.gif

o kur tokios kainos?

gimtadieniai paryziuje labai smagu 4u.gif pirmasyk vaziavom per maniski, veliau ten buvo tarpine stotele skrendant i dominyka, dar po metu skridome per MB gimtadieni. dabar vel MB gimtadienis :ax:ta proga eidavom vakarieniauti i tokia viena miela kavinuke lotynkvartalyje wub.gif o dar vienas man malonus sutapimas, kad tuo metu paryziuje, kaip as vadinu, masiniai ispardavimai, viskam po 70proc. bigsmile.gif pernai gerai apsipirkau, siemet irgi tokiu planu turiu doh.gif

o kainos tokios Ryanaire 4u.gif 42lt vienam zmogui i abi puses bigsmile.gif tai manau super kaina, iskaitant, kad tai savaitgalis- nuo sestadienio iki pirmadienio 4u.gif
Atsakyti
Skaičiau temą kelis kartus, bet va užstrigo - vienas metro bilietas galioja dvi valandas, ar aš klystu? g.gif Gal galėtumėt priminti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neturetivardas @ 2010 12 30, 00:29)
Skaičiau temą kelis kartus, bet va užstrigo - vienas metro bilietas galioja dvi valandas, ar aš klystu?  g.gif  Gal galėtumėt priminti...  4u.gif

metro bilietelis galioja kol neiseisit pro vartus is pacio metro, persest i skirtingus traukinukus galit kad ir 100kart, del valandu galiojimo sunku pasakyti, bet per valanda laiko paryziu skersai isilgai isvazinesit, taigi del ilgumo nesukit galvos, tikrai nuvaziuosit kur reikia, tik kai jau iseisit pro vartelius, ieinant kita karta vaziuoti reikes kito bilieto. aisku, kitos raso, kad ir su tuo paciu galima, ne visur veikia, ne visur pasizymi ir pan, bet as nebandziau, nes kadangi prancuzu kalbos nei bum bum, tai nafik galvoju, kai prisikabins paskui kontrole dar kokia del 1.60eu, tai as kaip ir priklauso saziningai zymejau smile.gif
Atsakyti
nu jus man tundrai paaiskinkit, kaip jus tokius pigius bilietus gaunat:)
juk visokie mokesciai, sudokesciai?
ko as nezinau ka:)?gal kazka reikia tureti papildomao:)
labai dekui uz ats.
Atsakyti