Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(ohara @ 2010 11 06, 09:41)
Rudeninis naktinis pasaulis...

Labai gražu wub.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 06, 15:23)
o kas yra banalu, kas nebanalu?

Banalu būtų 'Batuotą katiną' į batus įkišt smile.gif .... aiškiau? biggrin.gif

O pas mane visą dieną lyja .... lyja ir lyja,ir lyja... doh.gif Nieko nepešiau verysad.gif Man reikėjo pasakos lyja,lyja lietus per karaliaus pietus biggrin.gif ...ar tai ne pasaka mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 06, 19:08)
aš tuoj nervintis pradėsiu... nu niekaip nesuprantu, 3 daiktą man fokusuoja labai gerai (patį tolimiausią), o kitų dviejų - niekaip nesugaudau... ar gali būti dėl pasirinktų daiktų spalvos, dėl apšvietimo, dar dėl ko nors? nu nes jeigu tolimiausią fokusuoja...

gal tu per arti esi ir del to nesufokusuoja. pas mane tai gal min 50 cm turi but, kad fokusuotu. gali isijungti macro rezima, tada bus galima fokusuoti ir is arciau..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 19:15)
gal tu per arti esi ir del to nesufokusuoja. pas mane tai gal min 50 cm turi but, kad fokusuotu. gali isijungti macro rezima, tada bus galima fokusuoti ir is arciau..

gali būt unsure.gif nes viską ant stalo pasidėjau, o jis nėra "never ending", tai gal ir dėl to... ačiū Jums, o Dievai 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
ne aš vis tiek dar kartelį paklausiu, gal va brumbrumai atsakysit prie progos. turiu fotiką Kodak EasyShare M320, turiu tris lakus, kuriuos noriu sutvarkyt 1Nd. Ar aš galiu fotiką stumdyt fokusuojant, ar turiu viską gaudyt iš vieno taško kažkokio? Jaučiu tik iš vieno, ane? Nu nusižudyt man belieka... doh.gif
Atsakyti
va dar pvz kaip suprast mm. pirmo plano vaizdo nekeiciam, bet su skirtingais mm, gaunam skirtingas perspektyvas:

user posted image

ne pats graziausias vaizdas, bet minti gas suprasit smile.gif tai pvz ir fotkinant tik portreta, veida kiekviena karta komponuojant vienodai, fonas uz jo su skirtingais mm kitaip atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 06 lapkričio 2010 - 19:29
QUOTE(Almost @ 2010 11 06, 18:07)
o dabar klausimas dėl 1 nd . pasidėjau tris nagų lakų buteliukus ant palangės, apšvietimas geras. BET nesuprantu, pati nematau skirtumo su fokusu. tai dabar aš galiu daryt šitaip ar ne: sufokusuoju pirmą buteliuką, nufotkinu. šiek tiek pasuku fotiką, sufokusuoju antrą, nufotkinu. ir taip trečiam? ar turiu viską iš vieno taško (nu pvz pasidėjus fotiką ties antru buteliuku, bet toliau atstumo atžvilgiu)? nes man vienas fotikas duoda stumdyt fokuso langą, o kitas - ne... mastau.gif nu tikiuos, kad supratot, ką norėjau paklaust, nes labai jau norėtųsi normaliai pasidaryt bent tą vieną nd...  unsure.gif

1ND turetu buti atliktas is vieno tasko skirtingais rakursais fokusuojami daiktai,
as daug prisikankinau su siuo, nes lygiai taip pat, nebuvo jokio skirtumo tarp antro sufokusuoto ir trecio. tai is visu bandymu galiu pasakyti
1. paziurek kad fone nebutu jokiu seseliu, ar pasaliniu daiktu kad niekas kitas negaudytu automatinio fokusavimo
2. labiau apsviesk daiktus,
3. bandyk deti juos toliau vienas nuo kito
4. pirmame psl yra fotoalbumas su namu darbu pavyzdziais, man jie daug padejo mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 06, 19:27)
ne aš vis tiek dar kartelį paklausiu, gal va brumbrumai atsakysit prie progos. turiu fotiką Kodak EasyShare M320, turiu tris lakus, kuriuos noriu sutvarkyt 1Nd. Ar aš galiu fotiką stumdyt fokusuojant, ar turiu viską gaudyt iš vieno taško kažkokio? Jaučiu tik iš vieno, ane? Nu nusižudyt man belieka...  doh.gif

tai ziurek... sufokusuoji daikta, tada fotika, nenuleidus pirsto nuo siek tiek ispausto mygtuko, atslenki i pradine padeti.. taip darai su visais daiktais. taip gausi vienodai sukmponuotas foto, tik su skirtingais fokusais..

ar aiskiai pasakiau? smile.gif jei ne, klausk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 19:31)
tai ziurek... sufokusuoji daikta, tada fotika, nenuleidus pirsto nuo siek tiek ispausto mygtuko, atslenki i pradine padeti.. taip darai su visais daiktais. taip gausi vienodai sukmponuotas foto, tik su skirtingais fokusais..

ar aiskiai pasakiau? smile.gif jei ne, klausk smile.gif

nu aiškiai, tai aiškiai, bet klausimas, ar nevilties apimtai man pavyks? mastau.gif nu pasiėmiau dabar kitą fotiką, Kodak EasyShare Z712 IS, nu jis leidžia tą fokusą stumdyt bišk, bet kas iš to išeis man, tai aš jau nebežinau doh.gif

Zirzilja - ačiū už patarimus, bandau kankintis toliau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 06, 19:33)
nu aiškiai, tai aiškiai, bet klausimas, ar nevilties apimtai man pavyks? mastau.gif nu pasiėmiau dabar kitą fotiką, Kodak EasyShare Z712 IS, nu jis leidžia tą fokusą stumdyt bišk, bet kas iš to išeis man, tai aš jau nebežinau  doh.gif

tai nebutina tau stumdyt fokuso, stumdyk fotika. nusistatai centrini fokuso taska, atsuki ji i daikta, ispaudi mygtuka, bet ne iki galo, taip uzfiksuoji fokusa, ir tada jau atslenki fotika i pradine padeti ir nuspaudi mygtuka iki galo..

va cia dar apie mm, kam idomu.. CIA Reik uzvest pele ant tu skaiciuku. ir matysis kaip baznycia arteja biggrin.gif

idomu tie mm.. todel renkantis objektyva tikrai reiketu atkreipt demesi, kokios perspektyvos tikiesi fotkindamas pvz portretus..

Arba:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 06 lapkričio 2010 - 19:45
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 21:41)

idomu tie mm.. todel renkantis objektyva tikrai reiketu atkreipt demesi, kokios perspektyvos tikiesi fotkindamas pvz portretus..

Tai brumbrumai (mano plaukų spalva šviesi), tai vadinas, jei pas mane patalpa maža, atstumas iki modelio mažas, verta rinktis šimtuką? Ane?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 19:41)
tai nebutina tau stumdyt fokuso, stumdyk fotika. nusistatai centrini fokuso taska, atsuki ji i daikta, ispaudi mygtuka, bet ne iki galo, taip uzfiksuoji fokusa, ir tada jau atslenki fotika i pradine padeti ir nuspaudi mygtuka iki galo..

ačiū Tau!! nu ką, išbandžiau, gal pavyko... bent jau mano akiai matosi skirtumas tarp bandymo atlikt šį ND užvakar ir dabar... mastau.gif

prisiduodu su 1ND

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almost: 06 lapkričio 2010 - 19:52
QUOTE(nanuk @ 2010 11 06, 19:46)
Tai brumbrumai (mano plaukų spalva šviesi), tai vadinas, jei pas mane patalpa maža, atstumas iki modelio mažas, verta rinktis šimtuką? Ane?

neee... su 100mm reiskia, kad kai tu ziuresi pro akute, viskas bus arti arti... jei kambarys mazas, matysi iskart siena.. reik platesnio, 35mm pvz. tada reiskia, kad apglebsi daugiau vaizdo
Papildyta:
QUOTE(Almost @ 2010 11 06, 19:47)
ačiū Tau!! nu ką, išbandžiau, gal pavyko... bent jau mano akiai matosi skirtumas tarp bandymo atlikt šį ND užvakar ir dabar... mastau.gif

geeerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 06 lapkričio 2010 - 19:51
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 19:50)

clap.gif buvo labai sunku hihihi.gif bet su aiškiais paaiškinimais viskas įgyvendinama 4u.gif 4u.gif šiaip dabar pabandžiau tą patį padaryt ir su kitu fotiku, tai viskas irgi iškart gavosi gerai ir aiškiai.. nu Tu auksas esi 4u.gif 4u.gif
Atsakyti