Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(bizyte @ 2010 11 06, 16:38)
nugi parodyyyk ax.gif

būtinai parodysiu 4u.gif ai dar apie sūnų ir fotografiją lotuliukas.gif lotuliukas.gif sūnus pirmą kartą taip jau rimčiau pozavo fotoalias, tai gavo gerą pamoką thumbup.gif po to jau aš jį fotografavau su jo draugu, tai jau sūnus moko draugą būti modeliu : "Matai, tu žiūrėk į tolį kaip kietas bičas" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 06 lapkričio 2010 - 17:09
Kaip kitiem mano wb namu darbas, irgi zaliuoja?
Atsakyti
lipu ant kėdės, labai norėjau pasisakyt ir paklaust smile.gif

QUOTE(ASTYT€ @ 2010 11 06, 01:03)
aha ir man labai įdomu  bigsmile.gif  kaip išjudinti žmones, kurie visą laiką dirbtinai pozuoja, vienodai šypseną "išmeta" ir paskui visos nuotraukos tokios pačios tik aplinka kinta... negaliu žiūrėt į tokias nuotraukas, net nenoriu tokių žmonių fotografuot  biggrin.gif  doh.gif
kad ir ką besakytum, vistiek tas pats .. gal kaikuriems tiesiog nelemta atsipalaiduot ir būt savimi.. o ne kažkokia persikreipusia dirbtina figūra.. ?

neišjudinsi, manyčiau. arba turi labai gerai pažinoti žmogų, kad žinotum, kas jam yra jauku, kas miela..

asmeniškai aš esu dalyvavus vienoj jau kaip ir pripažinto profo fotosesijos ir vienoj pas draugę. tai žodžiu taip lyginant man labiau patiko pas draugę, kadangi ir jaukiau jaučiausi, ir ji žinojo, ką mėgstu, kas man patinka, kokios stipriosios mano savybės, bruožai. tos minties ir laikėmės. nebuvo kažkokių temų ir pan, buvo makiažas, buvo mano išsirinkti rūbai ir bandymas taikyti turimus dalykus miesto vietoms. labai nudžiugino netikėtai pagauti kadrai, apie kuriuos apskritai buvau pamiršus. čia pliusas - du fotografai vienu metu smile.gif šitą dalyką labai užskaitau, labai man patiko. o daugiau tai net nežinau... man mano foto atrodo labai žavios, ypatingos, artimos man, kitiems gal jos ir nepatiktų... smile.gif
o dėl pripažinto fotografo - aišku, buvo labai smagu, kai viską daro profai (makiažas, rūbai, fotosesiją), bet kažkaip pats tas fotkinimas gal nebuvo tiek jaukus dėl mano baimės susitikt su tokiais žmonėm, dėl nežinojimo... bet all in all - asmeniškai man būti fotografuojamai labai patinka ir kažkaip nu noriu tikėt, kad tai žymiai lengvina darbą tiek fotografui, tiek man pačiai. tai patarimas galbūt būtų prie fotografuojant kažką, kol dar nesat žiaurūs profai, susipažint bent šiek tiek artimiau su užsakovais (kelis kartus susitikt prie kavos, aptart viską, o ne skubotai daryt, nes tada ir matau visokias štampofkes tik su skirtingais veidais...) 4u.gif

o dabar klausimas dėl 1 nd . pasidėjau tris nagų lakų buteliukus ant palangės, apšvietimas geras. BET nesuprantu, pati nematau skirtumo su fokusu. tai dabar aš galiu daryt šitaip ar ne: sufokusuoju pirmą buteliuką, nufotkinu. šiek tiek pasuku fotiką, sufokusuoju antrą, nufotkinu. ir taip trečiam? ar turiu viską iš vieno taško (nu pvz pasidėjus fotiką ties antru buteliuku, bet toliau atstumo atžvilgiu)? nes man vienas fotikas duoda stumdyt fokuso langą, o kitas - ne... mastau.gif nu tikiuos, kad supratot, ką norėjau paklaust, nes labai jau norėtųsi normaliai pasidaryt bent tą vieną nd... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almost: 06 lapkričio 2010 - 17:08
Alexso, aš fotografuoju su 100mm f 2,8 Macro, o 50tuką imu tik kai tamsu ar protokolinėms nuotraukoms.Portretams puikus objektyvas (kurio laaabai noriu) yra 85 mm, zoomo nemėgstu nė vieno, mano manymu, negražiai jie piešia ax.gif
Apie koliažus nemažai norėčiau pasakyti, bet gal vėliau parašysiu ar kai susitiksim, jaučiuosi šiek tiek pavargusi po trijų fotosesijų, o rytoj dar pora laukia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 06, 17:15)
Alexso, aš fotografuoju su 100mm f 2,8 Macro, o 50tuką imu tik kai tamsu ar protokolinėms nuotraukoms.Portretams puikus objektyvas (kurio laaabai noriu) yra 85

mūsų kaimynas turi 85 mm, tai sakė, galima būtų ir miegoti su juo smile.gif smile.gif smile.gif labai gražiai piešia...
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 06, 18:15)
Apie koliažus nemažai norėčiau pasakyti, bet gal vėliau parašysiu ar kai susitiksim, jaučiuosi šiek tiek pavargusi  po trijų fotosesijų, o rytoj dar pora laukia rolleyes.gif

butu smagu ir cia paskaityti, jei kada minutele turesite... blush2.gif
Atsakyti
Loretoidas, manau meete jausiesi kaip vestum seminarą smile.gif užversime klausimais tave smile.gif

Klausimas dėl Flickr'io...kodėl ten vienų nuotraukos išsisaugoja normaliai, o kitų neleidžia? Kur nustatyti, kad lengvai kopinti (į pc) nebūtų galima? g.gif
Atsakyti
ai ir dar vienas klausimas dėl 1nd (čia bus prie to pirmojo): ar galima jį atlikti dirbtiniam apšvietime pvz dabar su lempa iš viršaus, ar reik laukti būtinai dienos šviesos? mastau.gif nu žiauriai užėjo noras fotkint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 06, 19:13)
ai ir dar vienas klausimas dėl 1nd (čia bus prie to pirmojo): ar galima jį atlikti dirbtiniam apšvietime pvz dabar su lempa iš viršaus, ar reik laukti būtinai dienos šviesos? mastau.gif nu žiauriai užėjo noras fotkint  biggrin.gif

galima, svarbu be blico wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 06, 17:15)
Alexso, aš fotografuoju su 100mm f 2,8 Macro, o 50tuką imu tik kai tamsu ar

mano manymu, negražiai jie piešia  ax.gif

Apie koliažus nemažai norėčiau pasakyti, bet gal vėliau parašysiu ar kai susitiksim,

jaučiuosi šiek tiek pavargusi  po trijų fotosesijų, o rytoj dar pora laukia rolleyes.gif

Aš nieko neišmanau apie objektyvus, bet ar šimtukas reiškia kad gali iš toliau fotkint objektą nei su penkiasdešimtuku? doh.gif (kvailų klausimų nėr).

Nesuprantu kaip Jūs iš foto suprantat su kuo ji padaryta, nu neįtikėtina smile.gif

O aš labai visa tai norėčiau išgirst. Man baisiai gražu koliažai..

Sakykit, klausimas iš kitos operos: kaip jūs jaučiatės po tiek fotosesijų? Po tiek žmonių, jausmų, emocijų? Ar Jūs fotografuojate savo namuose? Na gal anksčiau fotografavote? Kaip jausdavotės, kai tiek žmonių pereina per jūsų namus? Ar emociškai tai labai sudėtinga? Juk pradedantys fotkint ne visi turi patalpas, studijas.. Eina arba į namus arba kviečia pas save.. Fotkint nėštukes, kūdikius svetimuose miegamuosiuose, matyti žindančius mažiukus... tokios intymios scenos, ar tai nekerta per stogą? Aš klausiu kaip jautrus žmogus, bijau kad tai yra gana sunki emociškai profesija... (nežinau ar supratot klausimą, sunku teisingai suformuluot mintis) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 06 lapkričio 2010 - 18:38
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 06, 16:15)
Alexso, aš fotografuoju su 100mm f 2,8 Macro, o 50tuką imu tik kai tamsu ar protokolinėms nuotraukoms.Portretams puikus objektyvas (kurio laaabai noriu) yra 85 mm, zoomo nemėgstu nė vieno, mano manymu, negražiai jie piešia  ax.gif

Loretoidas, jei ne paslaptis, kokia diafragma pas tave 85mm? Pritariu del zoomo, turiu 24-70 f2.8 bet jis nepiesia taip graziai kaip 50mm fixas. Dairaus dabar 85mm
Atsakyti
aš tuoj nervintis pradėsiu... nu niekaip nesuprantu, 3 daiktą man fokusuoja labai gerai (patį tolimiausią), o kitų dviejų - niekaip nesugaudau... ar gali būti dėl pasirinktų daiktų spalvos, dėl apšvietimo, dar dėl ko nors? nu nes jeigu tolimiausią fokusuoja...

user posted image
Atsakyti