lipu ant kėdės, labai norėjau pasisakyt ir paklaust
QUOTE(ASTYT @ 2010 11 06, 01:03)
aha ir man labai įdomu
kaip išjudinti žmones, kurie visą laiką dirbtinai pozuoja, vienodai šypseną "išmeta" ir paskui visos nuotraukos tokios pačios tik aplinka kinta... negaliu žiūrėt į tokias nuotraukas, net nenoriu tokių žmonių fotografuot
kad ir ką besakytum, vistiek tas pats .. gal kaikuriems tiesiog nelemta atsipalaiduot ir būt savimi.. o ne kažkokia persikreipusia dirbtina figūra.. ?
neišjudinsi, manyčiau. arba turi labai gerai pažinoti žmogų, kad žinotum, kas jam yra jauku, kas miela..
asmeniškai aš esu dalyvavus vienoj jau kaip ir pripažinto profo fotosesijos ir vienoj pas draugę. tai žodžiu taip lyginant man labiau patiko pas draugę, kadangi ir jaukiau jaučiausi, ir ji žinojo, ką mėgstu, kas man patinka, kokios stipriosios mano savybės, bruožai. tos minties ir laikėmės. nebuvo kažkokių temų ir pan, buvo makiažas, buvo mano išsirinkti rūbai ir bandymas taikyti turimus dalykus miesto vietoms. labai nudžiugino netikėtai pagauti kadrai, apie kuriuos apskritai buvau pamiršus. čia pliusas - du fotografai vienu metu
šitą dalyką labai užskaitau, labai man patiko. o daugiau tai net nežinau... man mano foto atrodo labai žavios, ypatingos, artimos man, kitiems gal jos ir nepatiktų...
o dėl pripažinto fotografo - aišku, buvo labai smagu, kai viską daro profai (makiažas, rūbai, fotosesiją), bet kažkaip pats tas fotkinimas gal nebuvo tiek jaukus dėl mano baimės susitikt su tokiais žmonėm, dėl nežinojimo... bet all in all - asmeniškai man būti fotografuojamai labai patinka ir kažkaip nu noriu tikėt, kad tai žymiai lengvina darbą tiek fotografui, tiek man pačiai. tai patarimas galbūt būtų prie fotografuojant kažką, kol dar nesat žiaurūs profai, susipažint bent šiek tiek artimiau su užsakovais (kelis kartus susitikt prie kavos, aptart viską, o ne skubotai daryt, nes tada ir matau visokias štampofkes tik su skirtingais veidais...)
o dabar
klausimas dėl 1 nd . pasidėjau tris nagų lakų buteliukus ant palangės, apšvietimas geras. BET nesuprantu, pati nematau skirtumo su fokusu. tai dabar aš galiu daryt šitaip ar ne: sufokusuoju pirmą buteliuką, nufotkinu. šiek tiek pasuku fotiką, sufokusuoju antrą, nufotkinu. ir taip trečiam? ar turiu viską iš vieno taško (nu pvz pasidėjus fotiką ties antru buteliuku, bet toliau atstumo atžvilgiu)? nes man vienas fotikas duoda stumdyt fokuso langą, o kitas - ne...
nu tikiuos, kad supratot, ką norėjau paklaust, nes labai jau norėtųsi normaliai pasidaryt bent tą vieną nd...