Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2010 11 10, 20:06)
cepelinai getoni labai, bet super skaniai atrodo. norec daba. obouliu pyradas toks minkshtutis. lyg ir nealkana as, bet apetita suzhadinai.

gal per daug sukontrastinau
Papildyta:
antras dublis lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 10, 19:29)

šitas man atrodo žymiai skaniau smile.gif anie jokių didesnių emocijų nekėlė. manau tai kažką jau reiškia hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinushka @ 2010 11 10, 12:28)
Pakartoju ND 2 - su didenemis foto.

Gerai smile.gif

QUOTE(Vi.Kri. @ 2010 11 10, 12:52)
3 namų darbas.

Uzskaitau smile.gif

QUOTE(Dinushka @ 2010 11 10, 13:42)
ND3

Gerai smile.gif

QUOTE(Dinushka @ 2010 11 10, 14:09)
ND 4
Veikejas tas pats, nustatymai tie patys, tik zoominau su kojom:)

Antroj nuotraukoj kazkur fokusas, mano akimis ziurint, pabeges g.gif

QUOTE(eurikaite @ 2010 11 10, 15:49)
sveikutes perdariau nd , tik va plemukai ant objektyvo pasirode ,kuom jus valot ar spec perkat  serveteles g.gif
dirbt auto

As su servetelem valau 4u.gif
Man prie dirbtinio apvietimo kazkaip ta balta spalva melynuoja ar ka, bet gali buti ir del mano ekrano taip rodosi, ka kitos pasakys? ax.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 11 10, 16:26)
shilti vakarai (neapsisprendziu kuris formatas, man gal apkarpytas geriau, nors nezinau, kaip jums?).

Man graziau neapkarpyta 4u.gif Kaip fainai cia su sviesa suzaidei mirksiukas.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 10, 16:46)
o as vakarienei cepelinais  ax.gif
ir obuoliu pyragu vaisinu

Nu labai jau skani vakariene pas tamsta bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 10 lapkričio 2010 - 19:39
Maggie, man taip pat neapkarpyta 4u.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 10, 19:29)
gal per daug sukontrastinau
Papildyta:

man cepelinas važiuoja žemyn iš lėkštės.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 10, 20:46)
Maggie, man taip pat neapkarpyta 4u.gif
man cepelinas važiuoja žemyn iš lėkštės.... ax.gif

reikejo nusileisti iki jo lygio? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 10, 20:46)
reikejo nusileisti iki jo lygio? rolleyes.gif

manau, kad taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 10, 21:56)
manau, kad taip ax.gif

hm, o kaip padaryt kadra,kad jame nesimatytu kitu dalyku, pvz dujines,spinteles ar dar ko nors? nebent deti ant zemes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 10, 20:59)
hm, o kaip padaryt kadra,kad jame nesimatytu kitu dalyku, pvz dujines,spinteles ar dar ko nors? nebent deti ant zemes biggrin.gif

sutvarkut foną arba pernešti kažkur lėkštę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 10, 22:10)
sutvarkut foną arba pernešti kažkur lėkštę ax.gif

bandysim kita karta,kad neplauktu zemyn rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 09, 23:53)
Man kliūna susilamdęs fonas, bet daugiau dėl techninės pusės nekomentuoju...

Visi fotografuojantys su patirtim,- dėl bendrų žinių ir man ir autorei manau nepakenks, kaip šios foto kadravimas? Ar toks 'centriukas' nėr negerai? Nes pastebėjau, kad viena iš kapojimo priežąsčių apart atstumo, yra būtent tai, kad karpau, jog objektas ar modelis nebūtų centre. Kas kokia nuomonę?

QUOTE(dosa @ 2010 11 10, 00:01)
Man irgi kliuna pasilamdes fonas, kadravimas nekliuna... bet siap tai labai smagi nuotraukyte  thumbup.gif

Fotografuodama fono net nemačiau...o gaila, nes kai pasakėt, kliūna ir man doh.gif Befotografuojant buvau užsiėmus, kad nenukąsti galūnių, kad fokusuotis tarp akyčių, o apie foną net nepagalvojau doh.gif
O gal turit minčių, kaip fono nesuglamžyt g.gif Tą dalį, kuri guli ant grindų, dukrytė tiesiog pasimėgaudama stveria su rankytėmis doh.gif Ta dalis, kuri kabo, na čia gal mano pakabinimo klaida...

QUOTE(kristukass @ 2010 11 09, 23:58)
Na del centrinio komponavimo tai yra taisykles, kad jos butu lauzomos. Skaiciau, o ir pati su sia nuomone sutinku, jog norint komponuoti centre, turi buti labai idomi, gera kompozicija, nuotaika ar dar kazkas. Na sunku man labai su minciu raiska rasant.  cool.gif  Bet net jusu idetose nuorodose i knygas, isverstas pamokas  skaiciau apie tai...

Na niekuom neypatinga ta manoji kompozicija... Bet kaip mamai vaikiukas man ypatingas, neleidau sau necentruot blush2.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 10, 00:14)
manau, visai nebloga pradzia, jei nori tu tokiu, kaip cia pavadint, studijuniu vaiko portretu. fonas, aisku, turetu but nepasiglamzes. man asmeniskai per daug tu aksesuaru, bet cia jau skonio reikalas smile.gif

brumbrumai, žinok aš dar nelabai žinau, kokių foto aš noriu ax.gif Ieškau, mėginu, bandinėjuos...

QUOTE(Mustachio @ 2010 11 10, 01:07)
Man po nuotrauka norisi prirašyt - Happy St. Patrics day ...dėl žalumo  biggrin.gif Faina nuotraukytė...pavasarinė...kirmėliukas iš po sąmanos lenda pražiemojęs  wub.gif

Iš tikrųjų kepuriukas tai nuo brolio, jis agurką vaidino darželyje biggrin.gif Mintis buvo, kad su gražiu kepuriuku nufotkint, o kad nebūtų šalta, įvilkau į žalią skarą blush2.gif

Iš ryto vis dėlto sumąsčiau, kas man kliūna...kažkokia be šilumos ši foto... Su mergytės emocijomis viskas tvarkoj, pas mane ji dabar kažkokia rimtuolė, už dyką nesišypso biggrin.gif bet spalvose trūksta šilumos... Gal dar per daug to balto fono, bet norėjaau, kad tilptų visą, tai su 50mm teko iš toliau fotkint, tai kažkaip dukrytė nutolo, tarsi paskęsta fone...

QUOTE(Isila @ 2010 11 10, 11:40)
labas rytas, užsukau tik pasilabinti  4u.gif
gerai, rodau, bet primenu, kad foto tik šeimyniniam albumui, į nieką nepretenduoju  blush2.gif reik gi su fotiku susidraugauti hihihi.gif

Pirmoji man patiko, smagi, su emocija, keliukas horizonte gerai įkomponuotas, gal kiek kairės pusės ir apačios mažoka.

Nu niekaip negaliu prisiregistruoti flickr blink.gif ir nervas ima, kad tiek pasakų foto dar nemačius esu dry.gif
Atsakyti
Sveikutės visos.

Vis knieti čia įlysti pas jus, bet nedrąsu. Tikiuos už kvailus klausimus nesupyksite.... Fotoaparato dar neturiu, bet labai svajoju ir labai noriu. Nelabai suprantu kur ieškoti info apie jų "navarotus", draugės vyras protingesnis už mane, tai užrodė tokį (už mano norimą kainą) . http://www.fotofabri...-mm-DC-KIT.html

Gal jūs galėtumėte mane neišmanėlę apšviesti, kaip ir kas ten turi būti, tada galėčiau ir pati apsišviest labiau. smile.gif
Labai jau noriu ateit mokytis, bet pirma įnagį reikia turėti.
Šiaip renkantis fotoaparatą, didesnės kainos jau nebegaliu sau leisti. Nu kažką gal galima išspaust iki 1400 ? blush2.gif
Fotografuosiu savo vaikus, gamtą, savo gaminamus patiekalus, jeigu kažko išmoksiu, bandysiu meną daryt, nes labai traukia į tą pusę.

AČIŪŪŪŪŪŪ iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 10, 21:58)
Nu niekaip negaliu prisiregistruoti flickr blink.gif ir nervas ima, kad tiek pasakų foto dar nemačius esu dry.gif

o kodel negali? kokia klaida meta?
Atsakyti