Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Isila @ 2010 11 06, 00:28)
merginos, sakau jūsų paklausiu, gal žinot Surado mano mama senas fotiko juostas prifotkintas, sandariai uždarytas, neapšviestas (tikimės). Juostos - nuo caro maro laikų, turbūt 15 metų (ne mažiau) paslėptos buvusios. Ar apsimoka jas bandyt nešt kažkur ryškint ir, jei taip, tai kur?

as tai kazkada ryskinau gal po 6 ar 7 metu.. visai normaliai gavos smile.gif gal kiek sviesesnes, bet normaliai biggrin.gif labai faina buvo atrast.. o ryskinom kazkurioj eilinej fotolaboratorijoj
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 05, 23:33)
o ryškina kur? Bele kur? Nes mąstau ar visur bele kur ryškina? gal sakau jau nebe? Reik "rimtesnės" įstaigos...

Penkis metus jau beveik Lietuvoj negyvenu, nepadėsiu tokiu klausimu. Į kokią foto ateljė reik eit ir klaust smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 06, 01:18)
Aš išvis kompleksuota ir bijau svetimų žmonių,tai bijau pagalvot kaip pvz. fotosesiją aptart reiktų  unsure.gif

ir green tea - as is kitos puses, kaip kliento, galiu siek tiek pasufleruoti... smile.gif
kadangi praeitais metais daaaug fotosesiju turejau (6?), tai apie ispudzius.
pirmiausia tai aisku tikslas - nestuke? vaikiukas? pora?
tuomet aplinka kur fotografuosit - as iskarto visais atvejais sakiau, kad nezinau nei kur, nei kaip fotografuotis nezinau smile.gif Tai cia jau fotografai patare. del rubu taip pat. kai kuriais atvejais net kartu dalyvavo parenkant (pvz priesvetuvines fotosesijos). Dar kas patiko - pries darydami fotosesija, ar net kadra, fotografas papasakodavo istorija, ka nori parodyti ( vel gi - love story).
kiek kitaip turbut pilvuko ir lialiaus... smile.gif del vaikiuko tai patare ka patiems pasiruosti (pasildyti kambari, parinkti laika kada vaikas miega ir pan).
cia tokioms tai aiskumo vardan reiketu sutarti kokia atributika rupinasi fotografas, kokia patys..
o siaip visa ceremonija paprasta.. susitinkat, jei reikia pasiruosti, pvz apranga ar makiazas - pasidarot, ir i sutarta vieta sutarto tikslo igyvendint smile.gif
Atsakyti
Ponė:
user posted image

Ką čia per š... man ant galvos uždėjot??????????? mad.gif

user posted image

Kažkodėl man labai juokinga išraiška jos gavos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 06 lapkričio 2010 - 00:41
QUOTE(Cheles @ 2010 11 06, 00:40)
ir green tea - as is kitos puses, kaip kliento, galiu siek tiek pasufleruoti... smile.gif

neblogai cia tu smile.gif as tai jauciu nemokeciau atsipalaiduoti biggrin.gif ir nemokeciau pozuot.. tada rankos kojos pasidaro kaip nesavos biggrin.gif

kai yra tema, lengviau pozuot. nestuke, tai galvoja apie pilva, ji laiko.. nu ar i ta tema. vestuves tai irgi ten meile tarp ju.. o jau kai neturi minties, o nori tiesiog graziu kadru.. tai jau reik galvot.. geriausia, kai modelis pats kazkiek moka pozuot ir nebijo. yra gi tokiu zmoniu smile.gif o tiems kas nemoka, tai manau, geriausia sakyt.. nu ta prasme, galvok apie liudna, rimta, juokinga. sedek taip, tarsi lauktum ko, butum pavargu ir pan biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 01:46)

kai yra tema, lengviau pozuot. nestuke, tai galvoja apie pilva, ji laiko.. nu ar i ta tema. vestuves tai irgi ten meile tarp ju.. o jau kai neturi minties, o nori tiesiog graziu kadru.. tai jau reik galvot.. geriausia, kai modelis pats kazkiek moka pozuot ir nebijo. yra gi tokiu zmoniu smile.gif o tiems kas nemoka, tai manau, geriausia sakyt.. nu ta prasme, galvok apie liudna, rimta, juokinga. sedek taip, tarsi lauktum ko, butum pavargu ir pan biggrin.gif

patikek, pries pirma fotosesija tai beveik nemiegojau biggrin.gif irgi maniau, kad fu fu nemoku, nesuprantu, nepatinka, nenoriu smile.gif tada labai padejo fotografai - viska sureguliavo, susutate, pasake kur ziuret ir t.t. smile.gif buvo roooojus tokiai kaip man smile.gif
kitu atveju kai nebuvo konkrecios temos (su draugem norejom turet tiesiog graziu nuotrauku kur visos kartu), buvo sunkiau, bet cia padejo aplinka kur galima kazka veikti... na ir cia jos iniciatores turejo visokiu idejo, t.y. vizija ko nori. pasirupino atributika, kuri dave veiksmo. tai turbut tokiu dalykus reiktu pradalvoti...
o siaip tai labai idomu isgirsti ir jau patyrusiu profu kaip ir kas .. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 11 06, 00:55)
patikek, pries pirma fotosesija tai beveik nemiegojau biggrin.gif irgi maniau, kad fu fu nemoku, nesuprantu, nepatinka, nenoriu smile.gif tada labai padejo fotografai - viska sureguliavo, susutate, pasake kur ziuret ir t.t. smile.gif buvo roooojus tokiai kaip man smile.gif
kitu atveju kai nebuvo konkrecios temos (su draugem norejom turet tiesiog graziu nuotrauku kur visos kartu), buvo sunkiau, bet cia padejo aplinka kur galima kazka veikti... na ir cia jos iniciatores turejo visokiu idejo, t.y. vizija ko nori. pasirupino atributika, kuri dave veiksmo. tai turbut tokiu dalykus reiktu pradalvoti...
o siaip tai labai idomu isgirsti ir jau patyrusiu profu kaip ir kas .. smile.gif

aha ir man labai įdomu bigsmile.gif kaip išjudinti žmones, kurie visą laiką dirbtinai pozuoja, vienodai šypseną "išmeta" ir paskui visos nuotraukos tokios pačios tik aplinka kinta... negaliu žiūrėt į tokias nuotraukas, net nenoriu tokių žmonių fotografuot biggrin.gif doh.gif
kad ir ką besakytum, vistiek tas pats .. gal kaikuriems tiesiog nelemta atsipalaiduot ir būt savimi.. o ne kažkokia persikreipusia dirbtina figūra.. ?
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 06, 01:10)
Kritikai ir komentarams:

Paskutinis feniksas
Man idomu nuo ko pradet - na susitikot, apsirenget ir ka tada? Baisiai sudetingas ir keblus man sis reikalas atrodo  unsure.gif

Na bent jau man tai buvo taip, jog zengiu zingsni, ir pamatau "nebloga kadra", einu toliau ir vel. kazkas galvon ateina. biggrin.gif Manau, kad taip ir turetu buti. Reikia tiesiog pamatyti ir isivaisduoti... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 06 lapkričio 2010 - 01:05
QUOTE(Cheles @ 2010 11 05, 23:40)
pirmiausia tai aisku tikslas - nestuke? vaikiukas? pora?
tuomet aplinka kur fotografuosit - as iskarto visais atvejais sakiau, kad nezinau nei kur, nei kaip fotografuotis nezinau smile.gif Tai cia jau fotografai patare. del rubu taip pat. kai kuriais atvejais net kartu dalyvavo parenkant (pvz priesvetuvines fotosesijos). Dar kas patiko - pries darydami fotosesija, ar net kadra, fotografas papasakodavo istorija, ka nori parodyti ( vel gi - love story).
kiek kitaip turbut pilvuko ir lialiaus... smile.gif del vaikiuko tai patare ka patiems pasiruosti (pasildyti kambari, parinkti laika kada vaikas miega ir pan).
cia tokioms tai aiskumo vardan reiketu sutarti kokia atributika rupinasi fotografas, kokia patys..
o siaip visa ceremonija paprasta.. susitinkat, jei reikia pasiruosti, pvz apranga ar makiazas - pasidarot, ir i sutarta vieta sutarto tikslo igyvendint smile.gif

Oj,ačiū 4u.gif Kažkaip panašiai ir galvojau,kad visgi fotografas pagrindinis viskuo pasirūpintojas smile.gif Va tas mane ir neramina,kad reik daug kalbėt,aptart detales...aš pvz. gal ir matyčiau vizijas ar detales fotosesijos po pasitarimo,bet tas jų suderinimas,ieškojimas....jaučiu apsiimčiau viskuo pasirūpint pati ir tik paskui pradėčiau galvot kur gaut visa tai??? doh.gif biggrin.gif Nu, bet čia jau vidinės bėdos,kurias turiu išmokt išsigydyt smile.gif Suvokiu,kad reik kartu su 'užsakovu' viską derint ir ieškot,bet tas noras....atsiprašau už išsireiškimą- 'sulyst į subinę' doh.gif Ištikro ne tai norėiau pasakyt,bet šiuo paros metu tinkama frazė nešauna galvon .... biggrin.gif O dar tas sugebėjimas viską padaryt teisingai....
Esu dalyvavus vienoj vienintelėj fotosesijoj savo gyvenime - kone erotinėj,bet ir tada fotografas nieko nedarė,tik spaudė mygtuką (fotoaparato) doh.gif Visa kitą turėjau pasiruošt pati....ištikro tai man nepatiko. Mano diedui dar labiau...plius jis fotgrafą apšaukė apsišaukėliu,nes nuotraukas gavau visas Raw formatu doh.gif ir turėjau pati persidarinėt į jpg. Tai buvo gyvenimiškas pavyzdys,koks fotografas būt neturi smile.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 05, 23:40)

Ponė gera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 06, 01:05)
Esu dalyvavus vienoj vienintelėj fotosesijoj savo gyvenime - kone erotinėj,bet ir tada fotografas nieko nedarė,tik spaudė mygtuką (fotoaparato) doh.gif Visa kitą turėjau pasiruošt pati....ištikro tai man nepatiko. Mano diedui dar labiau...plius jis fotgrafą apšaukė apsišaukėliu,nes nuotraukas gavau visas Raw formatu  doh.gif ir turėjau pati persidarinėt į jpg. Tai buvo gyvenimiškas pavyzdys,koks fotografas būt neturi  smile.gif
Ponė gera  biggrin.gif

cia tai gera istorija biggrin.gif o koks fotografas?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 06, 01:05)

Esu dalyvavus vienoj vienintelėj fotosesijoj savo gyvenime - kone erotinėj,bet ir tada fotografas nieko nedarė,tik spaudė mygtuką (fotoaparato) doh.gif Visa kitą turėjau pasiruošt pati....ištikro tai man nepatiko. Mano diedui dar labiau...plius jis fotgrafą apšaukė apsišaukėliu,nes nuotraukas gavau visas Raw formatu  doh.gif ir turėjau pati persidarinėt į jpg. Tai buvo gyvenimiškas pavyzdys,koks fotografas būt neturi  smile.gif

ojei doh.gif jau ir taip tas išsirengimas turėtų būti nejaukus, o jei dar fotografas nieko nepadeda ir atmosferos malonios nesukuria... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 00:07)
  koks fotografas?smile.gif

Žinok nebeatsiminsiu dabar,Airijoj viskas vyko,bet fotografas lietuvis buvo...berods Saulius vardu g.gif Nemanau,kad jis koks nors žinomas...laikrašty skelbėsi ir tiek....Aš ir pati žalia buvau visame kame kas su fotografija susiję,tenorėjau gražių,meniškų fotografijų.... negavau to biggrin.gif Turiu beveik visas ,saugau biggrin.gif ...kaip labai blogą pavyzdį sau pačiai,ateičiai biggrin.gif
Atsakyti