QUOTE(Cheles @ 2010 11 05, 23:40)
ir green tea - as is kitos puses, kaip kliento, galiu siek tiek pasufleruoti...
kadangi praeitais metais daaaug fotosesiju turejau (6?), tai apie ispudzius.
pirmiausia tai aisku tikslas - nestuke? vaikiukas? pora?
tuomet aplinka kur fotografuosit - as iskarto visais atvejais sakiau, kad nezinau nei kur, nei kaip fotografuotis nezinau
Tai cia jau fotografai patare. del rubu taip pat. kai kuriais atvejais net kartu dalyvavo parenkant (pvz priesvetuvines fotosesijos). Dar kas patiko - pries darydami fotosesija, ar net kadra, fotografas papasakodavo istorija, ka nori parodyti ( vel gi - love story).
kiek kitaip turbut pilvuko ir lialiaus...
del vaikiuko tai patare ka patiems pasiruosti (pasildyti kambari, parinkti laika kada vaikas miega ir pan).
cia tokioms tai aiskumo vardan reiketu sutarti kokia atributika rupinasi fotografas, kokia patys..
o siaip visa ceremonija paprasta.. susitinkat, jei reikia pasiruosti, pvz apranga ar makiazas - pasidarot, ir i sutarta vieta sutarto tikslo igyvendint
Oj,ačiū
Kažkaip panašiai ir galvojau,kad visgi fotografas pagrindinis viskuo pasirūpintojas
Va tas mane ir neramina,kad reik daug kalbėt,aptart detales...aš pvz. gal ir matyčiau vizijas ar detales fotosesijos po pasitarimo,bet tas jų suderinimas,ieškojimas....jaučiu apsiimčiau viskuo pasirūpint pati ir tik paskui pradėčiau galvot kur gaut visa tai???
Nu, bet čia jau vidinės bėdos,kurias turiu išmokt išsigydyt
Suvokiu,kad reik kartu su 'užsakovu' viską derint ir ieškot,bet tas noras....atsiprašau už išsireiškimą- 'sulyst į subinę'
Ištikro ne tai norėiau pasakyt,bet šiuo paros metu tinkama frazė nešauna galvon ....
O dar tas sugebėjimas viską padaryt teisingai....
Esu dalyvavus vienoj vienintelėj fotosesijoj savo gyvenime - kone erotinėj,bet ir tada fotografas nieko nedarė,tik spaudė mygtuką (fotoaparato)
Visa kitą turėjau pasiruošt pati....ištikro tai man nepatiko. Mano diedui dar labiau...plius jis fotgrafą apšaukė apsišaukėliu,nes nuotraukas gavau visas Raw formatu
ir turėjau pati persidarinėt į jpg. Tai buvo gyvenimiškas pavyzdys,koks fotografas būt neturi
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 05, 23:40)
Ponė gera