Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2010 11 08, 11:36)
Tos, kurios fotkina su Nikon D3000[/b], apie kokį abjektyvą svajoja arba kokį jau naudoja (ne kitinį) ir kodėl būten tokį? Ar pasimoka imti dėvėtą, ar kaupti pinigus naujam?  g.gif Labai lauksiu minčių patarimų, "paprotinimų"  bigsmile.gif

Naudoju ne kitini, o 16-85, nes universalus (universalesnis nei kitinis). Svajoju apie zoomini (noreciau ir 70-300, bet ne pagal kisene, tai 70-200 realiau) ir koki nors sviesesni nei maniskis, gal koki 50tuka g.gif na ir zinoma 12-24 labai sauniai suvartociau peizazams, kurie pas mane kol kas dazniausiai fotografuojamas dalykas.

Nesigauna man mano ideja niekaip pasakai verysad.gif Vis dar pasiruosimo stadijoj esu verysad.gif Bandysiu siandien dar karta...
Papildyta:
QUOTE(Cheles @ 2010 11 08, 13:57)
kelios nuotraukos komentarams, kritaikai, patarimams:

Apsvietimas patiko, bet labai truksta ryskumo. Siulyciau islaikyma nustatyti maziausiai 1/50 blush2.gif

QUOTE(gizzy @ 2010 11 08, 15:51)
Na pabandysiu ir as ideti kelias nuotraukas, is vakarykscio pasivaiksciojimo, kritikai ax.gif  Labai jau nedrasu pirma karta kelti nuotraukas kritikai  blush2.gif

Kompozicija patiko, ypac pirmos foto. O spalvos tokios nenaturalios del PS? (as su PS nedraugauju kol kas, tai net nezinau nuo jo cia ar ne nuo jo...)

QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 08, 17:28)
Viena ryta, ejau i susitikima su Uraganu (sinoptikai pranasavo uragana), bet papuoliau i pasimatyma su Saule

Antra labai stipria nuotaika turi, tik man noretusi daugiau apacios, maziau dangaus.
Trecioj spalvos graziai gavosi, bet cia man noretusi maziau apacios, daugiau dangaus. Kelinta cia ryto fotografuota?
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 08, 17:19)
O man sios nuotraukos sviesios ir grazios, isdegimai asmeniskai man visai nemaiso.... Del galuniu kapojimo per laika priprasi... PAti fotografuodama labaiu stenkis apmastyt kompozicine puse ir kad sutilptu viskas... as ispradziu darydavau taip, kad pasakiau sau, jog geriau daugiau i kadra paimti ir po to apkarpyti, nei kazka reikalingo netycia nukirpti... geriau atsitrauk toliau ir su laiku priprasi...

Aciu uz komentara ir patarimus! 4u.gif
mokomes toliau ax.gif

beja, pasaka liux!
Papildyta:
QUOTE(green_tea @ 2010 11 08, 19:13)
Apsvietimas patiko, bet labai truksta ryskumo. Siulyciau islaikyma nustatyti maziausiai 1/50  blush2.gif

islaikymas 1/100... gal su fokusu sugrybavau, del to? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 08, 18:28)
Viena ryta, ejau i susitikima su Uraganu (sinoptikai pranasavo uragana),

komentuot dar nekompetetinga, bet berods ketvirtos dangaus bumerangas patiko! taip ir perbegi akim per debesis.. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2010 11 08, 12:36)
Tos, kurios fotkina su Nikon D3000[/b], apie kokį abjektyvą svajoja arba kokį jau naudoja (ne kitinį) ir kodėl būten tokį?

as irgi is situ smile.gif taip pat dabar svarstau, kokio noriu ir reiktus... kol kas pretendentai 50 mm ir 35 mm, nekitinukai.. nes nu taaaamsu pas mus.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 08, 19:13)
Kompozicija patiko, ypac pirmos foto. O spalvos tokios nenaturalios del PS? (as su PS nedraugauju kol kas, tai net nezinau nuo jo cia ar ne nuo jo...)

Aciu 4u.gif Taip del Ps, nugrybavau tikriausiai su tom spalvom stipriai blush2.gif na, bet is klaidu mokomasi blush2.gif
Atsakyti
mergaitės nebekankinkit su pasakom, dėkit greičiau essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi.Kri. @ 2010 11 08, 15:42)

ne ant daug matosi skirtumas, bet uzskaitau.. kazkaip keista, kad prie f11 vis tiek neryskus fonas..
Atsakyti
Green_tea, cia apie 7 val ryto
Su peizazais dar tik pradedu susidraugaut. Pasiskolinau is pazystamo placiakampi, filtrus ir varem. Paslydau ant slapiu uolu ir teskiaus uzpakaliu i pelke. Bet gerai, striuke dar biski apsaugojo (labiausiai ne del saves issigandau o pirmoj vietoj apie fotika pagalvojau lotuliukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2010 11 08, 15:51)
Na pabandysiu ir as ideti kelias nuotraukas, is vakarykscio pasivaiksciojimo, kritikai ax.gif  Labai jau nedrasu pirma karta kelti nuotraukas kritikai  blush2.gif

nu su apdirbimu tai rimtai persistengei smile.gif o daba komentarai smile.gif

pirmoj per daug man medzio, nuvagia demesi nuo vyro. antroj per daug kaires. nes kam ji? nieko nesako.. ir virsaus siek tiek kirpciau.. tie medziai fone tai labai man graziai atrodo smile.gif ir spalva jiems tokia tinka.. bet tik ne zmogui siuo atveju. ir jo issiziojimas nepatinka smile.gif trecioj fainas tasgulis. labai jau nuostabi vieta. bet pats priekis tai nepatinka.. seselis be rysio, ant tiltelio nera jau lapu.. jau nebefotogeniska vieta biggrin.gif dar kitoj nepatinka apsvieitimas ant veido: viena akis ruski, o kita sesely. ir kaip du zmones ziuri smile.gif pvz kaire man graziau. tada matosi veido faktura, daugiau vyrisko smile.gif desineje isdeges veidas padaro zmogu jaunesniu biggrin.gif o vyrams, man atrodo, kaip tik reiktu pabrezt ta ju vyriskuma ir faktura biggrin.gif nu randu, usus ir pan smile.gif o paskutine man ne.. nu nezinau, nepatinka man tokios smile.gif

nepyk jei per daug prisnekejau.. tiesiog manau, kad geriau kritikuot, nei girt biggrin.gif nes taip daugiau ismoksti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 08, 18:57)
Green_tea, cia apie 7 val ryto
Su peizazais dar tik pradedu susidraugaut. Pasiskolinau is pazystamo placiakampi, filtrus ir varem. Paslydau ant slapiu uolu ir teskiaus uzpakaliu i pelke. Bet gerai, striuke dar biski apsaugojo (labiausiai ne del saves issigandau o pirmoj vietoj apie fotika pagalvojau  lotuliukas.gif ).

as irgi ne apie tave pagalvojau, kai pasakei, kad kritai biggrin.gif nepyk biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 08, 17:28)
Viena ryta, ejau i susitikima su Uraganu (sinoptikai pranasavo uragana), bet papuoliau i pasimatyma su Saule

nesu labai megeja tokiu foto, bet man fainiausia trecia biggrin.gif nes kaip is kokios pasakos biggrin.gif slibino tik truksta..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 08, 20:04)
nu su apdirbimu tai rimtai persistengei smile.gif o daba komentarai smile.gif

pirmoj per daug man medzio, nuvagia demesi nuo vyro. antroj per daug kaires. nes kam ji? nieko nesako.. ir virsaus siek tiek kirpciau.. tie medziai fone tai labai man graziai atrodo smile.gif ir spalva jiems tokia tinka.. bet tik ne zmogui siuo atveju. ir jo issiziojimas nepatinka smile.gif trecioj fainas tasgulis. labai jau nuostabi vieta. bet pats priekis tai nepatinka.. seselis be rysio, ant tiltelio nera jau lapu.. jau nebefotogeniska vieta biggrin.gif dar kitoj nepatinka apsvieitimas ant veido: viena akis ruski, o kita sesely. ir kaip du zmones ziuri smile.gif pvz kaire man graziau. tada matosi veido faktura, daugiau vyrisko smile.gif desineje isdeges veidas padaro zmogu jaunesniu biggrin.gif o vyrams, man atrodo, kaip tik reiktu pabrezt ta ju vyriskuma ir faktura biggrin.gif nu randu, usus ir pan smile.gif o paskutine man ne.. nu nezinau, nepatinka man tokios smile.gif

nepyk jei per daug prisnekejau.. tiesiog manau, kad geriau kritikuot, nei girt biggrin.gif nes taip daugiau ismoksti smile.gif

Labai aciu, kad nepatinegjai ir tiek prirasei 4u.gif Pabandysiu patvarkyti truputi ka eina, tikiuosi dar labiau nenugrybausiu blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 08, 19:04)
graziai atrodo smile.gif ir spalva jiems tokia tinka.. bet tik ne zmogui siuo atveju. ir jo issiziojimas nepatinka smile.gif trecioj fainas tasgulis. labai jau nuostabi vieta. bet pats priekis

ka cia norejau pasakyt, tai pati nezinau biggrin.gif
Atsakyti
Na bandau ideti su naturaliom spalvom ir truputi apkarpyta, tikiuosi dabar geriau bus blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 11 07, 21:51)
siand buvaz teatro fotkint.. mmmm kaip man patiko.. nuo repeticijos, paskui grimas.. paskui pats spektaklis.. ech.. laukiu nesulaukiu pasiimt juostu - nu dar nenunesiau bet jau laukiu kada pasiimt galesiu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Na turetu buti idomios foto, lauksim smile.gif

QUOTE(Ievukis @ 2010 11 07, 21:55)
Dosa super emocija tik labai noretusi sviesesnes mergaites.Ir dar kad nebutu tiesiai uz jos medis.Bet taip kaip yra tik pasviesint,nes emocija  thumbup.gif

Jo, medzio jau nepastumsiu, reiks pasviesint.... as nesuprantu su lightroom programa tvarkau RAW-kompe jinai sviesi, o vat kai konvertuoju in JPG-dingsta tas ryskumas i tokia blausi pasidaro doh.gif

QUOTE(bizyte @ 2010 11 08, 09:57)
emocija tai gerai pagauta, tik mergaitė tamsoka atrodo ir kiek pasimeta tam medžio fone, nesimato krentančių lapų beveik ax.gif

Nu tikrai, tamsoka jin, aciu 4u.gif

QUOTE(Cheles @ 2010 11 08, 11:57)
kelios nuotraukos komentarams, kritaikai, patarimams:

Vat man ir kliuna nukapotas virsugalvis ir pirsciukai, bet esmej liuks, saunuole smile.gif

QUOTE(gizzy @ 2010 11 08, 13:51)

Jau labai su spalvom persudei mano akimis ziurint-nenaturaliai kazkaip jau ax.gif

QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 08, 15:28)

Man trecia graziausia-dangaus spalvos, saules spinduliai-liuks wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 08 lapkričio 2010 - 19:46
QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 08, 18:28)

Man pirmos trys grazios rolleyes.gif

QUOTE(dosa @ 2010 11 08, 20:45)
Jau labai su spalvom persudei mano akimis ziurint-nenaturaliai kazkaip jau ax.gif

Sutinku, tikrai persudziau blush2.gif doh.gif
Atsakyti