Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cheles @ 2010 11 07, 20:37)
ideja idomi, bet man ne iki galo aiski... kasdieni po betkokia betkokia nuotrauka? ar kazkokia tema, na ale fotodienorastis ar kaip?.. ar cia kaip pats susigalvoji? smile.gif

O mane užkabino idėja, kažkaip aš neieškau čia aiškumo rolleyes.gif Į dieną po kadrą ir ne po nuspaustą vieną pykšt, bet po kadrą su mintim, tava mintim.

QUOTE(rarity @ 2010 11 07, 21:27)
Labai ačiū už pagyras mano fotosesijai  4u.gif 

Ne veltui mane sudomino spalvotos nuotraukos, nu man jos geresnės, nei j/b. Spalvotose daugiau matosi jausmo, kažkaip per spalvas vat atsiskleidžia man daugiau.
Šaunuolė 4u.gif

QUOTE(DI @ 2010 11 07, 21:53)
As irgi ikelsiu kelias foto is PASAKOS, si kart ne gautoji, o mano pacios..

Atspėjau pasaką bigsmile.gif Šauniai padirbėjai, patiko prie balos kur ir kur stovi prie ežero su skara rankoj.

QUOTE(green_tea @ 2010 11 07, 22:00)
Oho, pati apie tai net nepagalvojau blush2.gif

Na mėlynas fonas - žiema, žalias - pavasaris ir t.t.

help.gif
Žinau, kad dabar valdo PASAKOS biggrin.gif bet padėkit kas man susivokti tarp foto dydžių. Konkrečiai aktualu darant koliažus. Kaip išlaikyti gerą nuotraukos formatą, kad padarius koliažą fotolaboratorijoj nebūtų baltų kraštų/neapkarpytų viso koliažo g.gif Darau su Photoscape, ten pilna visokiu 5:4, 4:5 ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 07, 23:02)
3. buvo jau kalbeta apie tai, kai kurios sake, kad yra spec kortele,pagal kuria nustato, kitos sake i akies obuoli nustato (kaip? neisivaizduoju) smile.gif

cia turbut jau kai kompu koreguoja wb pagal ji ziuri:)
o siaip tai berods maggie rase, kad wb nureguliavo pagal puodeli vakarelio metu, taip kad itariu svarbu kazkoki balta butent tam apsvietime turet..
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 11 07, 22:55)
Kadangi mėlynuoja, tai gal kas atsakysit į mano klausimus ir pagelbėsit  smile.gif

zinai ka? - nu nemelynuoja niekas, objektas biski geltonuoja, fonas grynai pilkas smile.gif.
jei sviesos mazai, padek fotika ant stalo su kad ir 1/10 islaikymu ir iseksponuok normaliai, kad nebutu tamsu, dek balta daikta i juoda fona kad gerai suveiktu auto ekspozicija. Jei visgi nori balta baltame, daryk kokia +1EV ekspozicijos kompensavima, arba manual rezima rinkis.

pas mane fotiko manuale raso kad reikia padengti centrini fokuso taska (canon 500d), skaityk kas pas tave, tikrai turi but parasyta. Fokusas kaip ir nera svarbu, spalva bus +- tas pats.

praktikoje wb niekada nenustatineju situo budu.

DI, grazi tavo pasaka, darbo irgi ideta, nepatingeta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 07 lapkričio 2010 - 22:15
QUOTE(robobebras @ 2010 11 07, 23:14)
zinai ka? - nu nemelynuoja niekas,

Mano laptopas mėlynai rodo bigsmile.gif Patikrinau ant kito monitoriaus - tikrai gražiau.
Tai va, pasižaidžiau su ISO. Man čia jau lyg gerai (t.y. nebemėlynai atrodo), tiek kad tamsoka.
user posted image

Bet perdariau ir kitoj aplinkoj.
Rankinis/ Lemputė/ Auto
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 07 lapkričio 2010 - 22:42
QUOTE(Cinside @ 2010 11 07, 22:40)
Bet perdariau ir kitoj aplinkoj.

manau, gerai, nebevark smile.gif
Atsakyti
Kaip smagu kad tokia gyva tema, gaila kad. Eprisijungiau prie jusu dabar kuriamu pasaku( guliu su maziuku ligoninej sad.gif ) betsiandien isleido valandiukei dicki apla kyti o as ir fotika prigriebiau, gal pavyks ka iamzinti.
Rasau ir as savo technika: canon 40D 17-55 mm f/2.8 kartais 50 mm f/1.8
Kiek maciau pasaku visos patiko, tikrai pasistenget
Del koliazo su laisku man gal noretusi kad pacios nuotraukos nebutu vienodo dydio , na taip sudetos, o bisa kita liuks
Atsiprasau kad neivardijau kam ka rasau, dar nepamenu o per telefa sunkoka pacituo
Atsakyti
Flickr gal neteršiu,tai dedu čia.... mano ,siūlytojos, "Jūratės ir Kastyčio" versija ....

user posted image

Pirmiausia išvažiavom be gintarų doh.gif Antriausia pas mane atsirado dar didesnis Respectas Rarity Jūratei,užtai,kad išsirengė... Mano vizija buvo kiek kitokia nei rodo foto...diedas turėjo įbrist jūron... ir megztinį nusirengt ,bet jis drebėjo kaip mergytė ir pyko užtai,kad ant akmens pasodinau biggrin.gif Todėl mano versija labiau panaši į "Senis ir jūra" .... doh.gif biggrin.gif ...Ir noiso per daug užkroviau g.gif Cepelinai burbuliuoja puode,tai priebėgom prie kompo redagavau foto .... blush2.gif
Atsakyti
Oi negaliu kaip prajuokino sita foto lotuliukas.gif gera versija kastycio ir jurates lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 07, 22:42)
manau, gerai, nebevark smile.gif

Puiku biggrin.gif Galima bus eit ramiai miegot vacation1.gif
Natūraliam apšvietime tai tik savaitgalį pasirodysiu, nes anksčiau nebus kada dienos šviesą ne darbo metu pamatyti biggrin.gif
Bet tikiuosi patapt pilnateise temos dalyve. Trys metai turiu veidroduką, bet dorai su juo fotografuoti vis nesimokau doh.gif Pagaliau nusprendžiau, kad JAU laikas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 07, 23:54)
Pirmiausia išvažiavom be gintarų  doh.gif Antriausia pas mane atsirado dar didesnis Respectas Rarity Jūratei,užtai,kad išsirengė... Mano vizija buvo kiek kitokia nei rodo foto...diedas turėjo įbrist jūron... ir megztinį nusirengt ,bet jis drebėjo kaip mergytė ir pyko užtai,kad ant akmens pasodinau  biggrin.gif Todėl mano versija labiau panaši į "Senis ir jūra" ....  doh.gif  biggrin.gif ...Ir noiso per daug užkroviau  g.gif Cepelinai burbuliuoja puode,tai priebėgom prie kompo redagavau foto ....  blush2.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , bet tai jūsų diedų gerumas, nerealu...

Nu, bet ir užkibom su tom pasakom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif negaliu atsidžiaugti yahoo.gif , kaip vaikas per Kalėdas sėdžiu ir laukiu, tikrinu ar vėl kas neįkėlė.
SMAGUMA

Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 07, 23:00)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , bet tai jūsų diedų gerumas, nerealu...

Nu, bet ir užkibom su tom pasakom thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif negaliu atsidžiaugti yahoo.gif , kaip vaikas per Kalėdas sėdžiu ir laukiu, tikrinu ar vėl kas neįkėlė.
SMAGUMA

Aš tai jau imu nervintis, kad mano pasaka suaugusiems bus ne į temą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 07, 22:54)
Flickr gal neteršiu,tai dedu čia.... mano ,siūlytojos, "Jūratės ir Kastyčio" versija ....

Pirmiausia išvažiavom be gintarų  doh.gif Antriausia pas mane atsirado dar didesnis Respectas Rarity Jūratei,užtai,kad išsirengė... Mano vizija buvo kiek kitokia nei rodo foto...diedas turėjo įbrist jūron... ir megztinį nusirengt ,bet jis drebėjo kaip mergytė ir pyko užtai,kad ant akmens pasodinau  biggrin.gif Todėl mano versija labiau panaši į "Senis ir jūra" ....  doh.gif  biggrin.gif ...Ir noiso per daug užkroviau  g.gif Cepelinai burbuliuoja puode,tai priebėgom prie kompo redagavau foto ....  blush2.gif

Aprašymas prajuokino iki ašarų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti