Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cinside @ 2010 11 07, 20:43)
3 ND

negerai. tu pasirink viena pagrindini daikta. ir zoomindama ziurek, kaip fonas keiciasi. nes jau bent trecioj foto, tai fokusas i zurnala.

4 ND tai jau geriau, matosi skirtumas. jei supranti kas turi kisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 11 07, 21:10)
Man uzkliuvo vienintelis dalykas-tai, kad matosi adresas, manau to nereik. smile.gif
Merginos, jus SAUNUOLES smile.gif

mes kaip tik siekėme, kad adresas matytųsi.. merginai tai svarbūs prisiminimai ax.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 07, 21:22)

Man tavo koliažas irgi patiko.. bet irgi nedėčiau kažkurios foto- ar kur laiko rakose laiškus ar kur skaito ant bėgių. O labai graži foto kur stovi prie bėgių tokia visa raudona.

ačiū už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2010 11 07, 20:53)
*as irgi nekirpciau smile.gif
neklysta tik Dievas, o Zulubas tik zmogus smile.gif Cia skonio reikalas tongue.gif

**As irgi ikelsiu kelias foto is PASAKOS, si kart ne gautoji, o mano pacios..

*nu as irgi manau, kad cia labiau skonio reikalas. todel nepuolu karpyt biggrin.gif o is esmes cia tik gele, o ne kazka rimta dariau..

**sita man tavo serija labai labai patinka.. taip svariai.. nera jokiu pasaliniu, nera daiktu nusakanciu laika.. tik ta mergina. nu kaip is pasakos viskas smile.gif isvis tu man labai patinki, ka jau cia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 07, 22:25)
negerai. tu pasirink viena pagrindini daikta. ir zoomindama ziurek, kaip fonas keiciasi. nes jau bent trecioj foto, tai fokusas i zurnala.

4 ND tai jau geriau, matosi skirtumas. jei supranti kas turi kisti smile.gif

Ačiū už atsakymą. Aš trečią darydama neįsiskaičiau, kad būtinai į vieną objektą turi būti fokusas. Dėl to kur auto fokusavo, ten ir palikau. biggrin.gif
Einu perdaryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 07, 21:22)
Blyn. Ar jums yra taip buvę, kad turi vieną šansą nufotkint tai, ko ilgai laukėt, ateina tas momentas ir Jūs nufotkinat. Iš jaudulio, kad tas momentas atėjo <...> grįžtat namo, perkeliat viską į kompą ir suprantat- praleidot ir šansą ir susimovėt.
Nebežinau ką daryt su pasaka, nes šiandien išnaudojau šansą ir matau, kad nepavyko... galų gale ir pačia pasakos realizavimo idėja nebeesu tikra. unsure.gif

tu gal nurimk.. leisk susigulet. o paskui vel is naujo viska perziurek. manau, bus geriau smile.gif nebent tik viena foto nufotkinai, tai tada ne kas biggrin.gif bet jei daug, tikrai rasi geru wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Cinside @ 2010 11 07, 21:31)
Ačiū už atsakymą. Aš trečią darydama neįsiskaičiau, kad būtinai į vieną objektą turi būti fokusas. Dėl to kur auto fokusavo, ten ir palikau.  biggrin.gif
Einu perdaryt  biggrin.gif

nebutinai vienas. gali but ir ta pati kruva. bet svarbu visada tas pats daiktas/kruva turi but fokuse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 07, 21:33)
tu gal nurimk.. leisk susigulet. o paskui vel is naujo viska perziurek. manau, bus geriau smile.gif nebent tik viena foto nufotkinai, tai tada ne kas biggrin.gif bet jei daug, tikrai rasi geru wink.gif
Papildyta:

nebutinai vienas. gali but ir ta pati kruva. bet svarbu visada tas pats daiktas/kruva turi but fokuse smile.gif

Padariau keturis kadrus. Gavosi tokie- atsistok prie sienos. Nu, atsistojau. Pykšt, ok, nufotkinau,- laisvas. Va tas nervina.
Parodyčiau dabar ir jums, bet kadangi čia tik viena iš trijų sudedamųju (bet pagrindinė), tai dar padarysiu tas antraplaes, kurios bent kiek pasaka turėtų apibūdint. Nu žiūrėsim, esmė, kad susimoviau. Bet save nugalėjau. Parašysių šitos foto istoriją į savo blogą, galėsiu nukopint ir čia, suprasit ką turėjau omenyje. ax.gif
Atsakyti
3 ND:
18mm
user posted image
35mm
user posted image
55mm
user posted image

Esmę supratau tikrai, tik nežinau ar ant nedidelių foto tas akivaizdžiai matosi smile.gif
Atsakyti
Laukine25, buk rami... buna manau daug kam taip, bent jau man beveik visada biggrin.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 07, 22:30)
*nu as irgi manau, kad cia labiau skonio reikalas. todel nepuolu karpyt biggrin.gif o is esmes cia tik gele, o ne kazka rimta dariau..

**sita man tavo serija labai labai patinka.. taip svariai.. nera jokiu pasaliniu, nera daiktu nusakanciu laika.. tik ta mergina. nu kaip is pasakos viskas smile.gif isvis tu man labai patinki, ka jau cia biggrin.gif

blush2.gif labai malonu, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 07, 21:38)
Padariau keturis kadrus. Gavosi tokie- atsistok prie sienos. Nu, atsistojau. Pykšt, ok, nufotkinau,- laisvas. Va tas nervina.
Parodyčiau dabar ir jums, bet kadangi čia tik viena iš trijų sudedamųju (bet pagrindinė), tai dar padarysiu tas antraplaes, kurios bent kiek pasaka turėtų apibūdint. Nu žiūrėsim, esmė, kad susimoviau. Bet save nugalėjau. Parašysių šitos foto istoriją į savo blogą, galėsiu nukopint ir čia, suprasit ką turėjau omenyje.  ax.gif

nu tikrai laukiu istorijos smile.gif nes nu tikrai idomu kaip ten viskas buvo.. o tai nesupratau, cia tu fotkinai, o tau liepe stot prie sienos?smile.gif ar kazko nepagaunu..
Atsakyti
5 ND:
Nieko geriau neišeina. O dienos šviesos matyt teks laukti net iki kito savaitgalio, nes po darbo jau tamsu.
Auto
user posted image
Lemputė
user posted image
Rankinis:
user posted image

Kadangi mėlynuoja, tai gal kas atsakysit į mano klausimus ir pagelbėsit smile.gif

Beje, labai nemažai nuorodų iš pirmos žinutės nebeveikia jau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 07 lapkričio 2010 - 21:59
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 07, 21:49)
nu tikrai laukiu istorijos smile.gif nes nu tikrai idomu kaip ten viskas buvo.. o tai nesupratau, cia tu fotkinai, o tau liepe stot prie sienos?smile.gif ar kazko nepagaunu..

Nu parašysiu kaip viskas buvo, tada bus aiškiau. Čia ganėtinai painu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 11 07, 22:25)
Gal kas atsakysit, kaip koreguojat baltos spalvos balansą?
Man kartais išeina, kartais ne, nors, rodos, visada darau tą patį. Ir nelabai suprantu kodėl nevisada pavyksta.
1 klausimas: ar turi fotoaparatas sufokusuoti tą baltą lapą? Nes, kaip žinia, auto jis to nedaro, o rankinį irgi gan keblu nusistatyti, jei tik lygi plokštuma.
2 klausimas: ar reikia, kad visa erdvė būtų vien tik lapas, ar užtenka kokios mažos "špargalkės", kuri užimtų dalį ploto?
3 klausimas: kaip naudojat tai praktiškai, t.y. ar visad turi švarų popieriaus lapą (nešiotis nepatogu, susilankstyti gali, dėl ko atsiranda šešėliai ir pan) ar kažkokį stebuklingą būdą turit? biggrin.gif

1. fotoaparatas nefokusuoja balto lapo, nes fokusas fokusuoja linijas, net yra pamoka ten pirmam psl, - blog'e, apie fokusavima
2. mano fotikui nustatnt balansa nereikia fotkinti, pasirenku kur yra set ties balansu, atsiranda toks mazas kvadraciukas, va jis visas turi buti baltam lape,o jei jau reikia fotkinti, tai manau visas kadras turi buti baltas.
3. buvo jau kalbeta apie tai, kai kurios sake, kad yra spec kortele,pagal kuria nustato, kitos sake i akies obuoli nustato (kaip? neisivaizduoju) smile.gif
Atsakyti