QUOTE(robobebras @ 2010 11 07, 00:57)
eurikaite, man tai wb negeras
del objektyvu tai pirkau 50mm f1.8 nesukdamas galvos, vien del kainos. f1.4 jau 4 kartus brangesnis. Zinoma nepatinka bokeh pentagonai, bet kainos ir kokybes santykis konkurentu neturi. Akivaizdu, kad kuo brangiau moki, tuo geresni daikta gauni, pagal tai ir renkiesi.
Kas del mm, tai Loretoidas sneka siek tiek is kitos varpines, nes pas ja fullfreimas, todel jai 85 geriausias. 50mm cropui pats tas portretams, man taip atrodo.
del objektyvu tai pirkau 50mm f1.8 nesukdamas galvos, vien del kainos. f1.4 jau 4 kartus brangesnis. Zinoma nepatinka bokeh pentagonai, bet kainos ir kokybes santykis konkurentu neturi. Akivaizdu, kad kuo brangiau moki, tuo geresni daikta gauni, pagal tai ir renkiesi.
Kas del mm, tai Loretoidas sneka siek tiek is kitos varpines, nes pas ja fullfreimas, todel jai 85 geriausias. 50mm cropui pats tas portretams, man taip atrodo.
Visiškai sutinku, pradžiai tikrai 50mm f1,8 geriausias objektyvas, vienintelė bėda, kad jis labai trumpalaikis - daug fotografuojant neišvengiamai kur stukteli, trinkteli... ir jau normaliai nefokusuoja. Dar manau, kad kiekvieno mėgstamiausias objektyvas yra tas, prie kurio priprantame. 100mm buvo mano pirmasis ir mėgstu aš jį nors tu ką O fotografavau tada ne su fullfreimu, o su Canon 20D Beje, dabar mano mažoji (dvylikametė) fotografuoja su juo ir 50mm f1.8. - raw farmatu ir visad manual, tik taip jai parodžiau ir nieko, labai greit perprato ir susitvarko