Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 11 07, 00:57)
eurikaite, man tai wb negeras

del objektyvu tai pirkau 50mm f1.8 nesukdamas galvos, vien del kainos. f1.4 jau 4 kartus brangesnis. Zinoma nepatinka bokeh pentagonai, bet kainos ir kokybes santykis konkurentu neturi. Akivaizdu, kad kuo brangiau moki, tuo geresni daikta gauni, pagal tai ir renkiesi.
Kas del mm, tai Loretoidas sneka siek tiek is kitos varpines, nes pas ja fullfreimas, todel jai 85 geriausias. 50mm cropui pats tas portretams, man taip atrodo.

Visiškai sutinku, pradžiai tikrai 50mm f1,8 geriausias objektyvas, vienintelė bėda, kad jis labai trumpalaikis - daug fotografuojant neišvengiamai kur stukteli, trinkteli... ir jau normaliai nefokusuoja. Dar manau, kad kiekvieno mėgstamiausias objektyvas yra tas, prie kurio priprantame. 100mm buvo mano pirmasis ir mėgstu aš jį nors tu ką lotuliukas.gif O fotografavau tada ne su fullfreimu, o su Canon 20D tongue.gif Beje, dabar mano mažoji (dvylikametė) fotografuoja su juo ir 50mm f1.8. - raw farmatu ir visad manual, tik taip jai parodžiau ir nieko, labai greit perprato ir susitvarko 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif vis klauiu ar uzskaitot nd bet taip vis jokiu ziniu is jusiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠahadAaa @ 2010 11 07, 10:47)
Sveikos  4u.gif  vis klauiu ar uzskaitot nd bet taip vis  jokiu ziniu is jusiu verysad.gif

Kažkaip praleidau tavo ND, o dabar nerandu blush2.gif

Iš vakarykštės fotosesijos

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
rarity- FANTASTIŠKA. Tokia nuotaika gera pirmoj ir trečioj. Dangus kamuolinis tą nuotaiką dar labiau paryškina. Labai labai bigsmile.gif

Nesiimu spręst techninės pusės- per maža dar tam, bet tai ką matau, man labai patinka...
tačiau, kai žinau, kad fotkinta vakar, tai darosi šalta į modelį pažiūrėjus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 07 lapkričio 2010 - 11:28
QUOTE(rarity @ 2010 11 07, 11:17)
Iš vakarykštės fotosesijos

user posted image

Kokia šita graži wub.gif bigsmile.gif ilga suknelė, kanklės... ir veidas toks ilgesingas matosi.. labai labai man patinka šita. Jaučiu tavo vietoj būčiau tik ją ir panaudojus pasakai wub.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Ne, ir antra labai. Visos trys bigsmile.gif
Atsakyti
Cia jei ka henrika_are 4u.gif
Papildyta:
rarity, labai patiko nuotraukos 4u.gif
Atsakyti
Labai graži pasaka.
Mane labai domina techninė pusė. Gal galima būtų plačiau sužinoti, kaip buvo fotografuota. Kokie nustatymai, kas su PH daryta (kiek suprantu, J/B, kontrastas)?

Ir dar noriu patarimo. Turiu senučiuką jau Pentax'ą K100D ir jo kitinuką 18-55mm. Negaunu su juo to, ko norėčiau (ir mažai dirbu, žinoma blush2.gif ). Tai dabar galvoju, ar verta pirkt objektyvą, ar geriau taupyt bodžiui naujam ir tada pirkt objektyvą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 11 07, 11:48)
Labai graži pasaka.
Mane labai domina techninė pusė. Gal galima būtų plačiau sužinoti, kaip buvo fotografuota. Kokie nustatymai, kas su PH daryta (kiek suprantu, J/B, kontrastas)?

Ir dar noriu patarimo. Turiu senučiuką jau Pentax'ą K100D ir jo kitinuką 18-55mm. Negaunu su juo to, ko norėčiau (ir mažai dirbu, žinoma  blush2.gif ). Tai dabar galvoju, ar verta pirkt objektyvą, ar geriau taupyt bodžiui naujam ir tada pirkt objektyvą  g.gif

Žinoma, kad galima. Fotografuota buvo Canon 40D, objektyvas 24-70 f 2.8. Fotografuota su f 3.5 (maždaug), ISO 100, išlaikymas pagal situaciją. Su ph ekspozicija, curves, levels, gradient map (vertimas į jb) ir dar triukšmų šiek tiek. Tai tiek.
Dėl fotoaparato - jei neplanuoji keisti religijos, t.y. vėl pirksi pentax, tai objektyvą gali pirkti ir dabar. O jei keisi, tai tada jau neverta.
Atsakyti
QUOTE(ŠahadAaa @ 2010 11 07, 12:36)
Cia jei ka henrika_are  4u.gif
Papildyta:
rarity, labai patiko nuotraukos 4u.gif

man atrodo, kad gerai, kiek pamenu rolleyes.gif
Atsakyti
as tai supratau siandien, kad visiskai nemoku fotkint. nemoku matyt sviesos, modelio ir aplinkos... veee.. slykstus jausmas. nu bet vis tiek nemesiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 07, 14:21)
as tai supratau siandien, kad visiskai nemoku fotkint. nemoku matyt sviesos, modelio ir aplinkos... veee.. slykstus jausmas. nu bet vis tiek nemesiu biggrin.gif

Ka tada man sakyt.Nufotkinau pasaka, o det bijau, nes po Irmoskos ir A.S belieka tik issitrint is SM, is Flikro, ir kaip sake Laukine-eit grioviu kast.

O ka sake Zolubas apie gelyte?

Ir kas tau pasake visa tai, ar pati susvaigai? biggrin.gif
Atsakyti