Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 06, 23:34)
A kaip tas daroma? Aš kaip supratau, raw yra formatas, kuris iš fotiko ištraukiamas ir konvertuojamas į JPG, o tada tvarkomas su Psh ar iš vis netvarkomas? Kur ko nesuprantu?  g.gif

Nu nežinau, ar viską tiksliai parašysiu - tiesiog prie Canon buvo kompakte softas (jeigu teisingai rašau), tai vat ten ir taisinėju raw formatą, pagrinde taisau šviesumą, ai dar baltą spalvą pataisau.
Gal kas aiškiau parašys, nes kompe tai vyras gaudosi blush2.gif aš tiesiog žinau, kur kas yra ir naudojuosi ta programa.

QUOTE(paprasta @ 2010 11 06, 23:37)
ačiū labai už kritiką  4u.gif  4u.gif  galvojau visai liks nepastebėta  doh.gif jau geriau žiauri kritika nei tyla  doh.gif

Aš ne žiauriai ax.gif
Tempai labai dideli, ne viską spėju komentuoti, todėl rašau komentarus tik ten, kur aiškiai žinau, patinka man ar ne. Jeigu nieko negaliu pasakyti apie foto, tai ir neprigimdau nieko rolleyes.gif

Tiesa, Laukine, sveikinu su blog'u 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 06, 22:39)
As fotike ant displejaus matau uzrasiuka RAW, bet nerandu kaip ji isijungti ar juo "zaisti".  g.gif

paskaityk instrukciją- turi rasti 4u.gif
Atsakyti
Man irgi 50mm 1.4 geris wub.gif as is pradziu visko labai norejau a dabar gerai kaip yra.Beje Laukine25,zinok befotkinant su laiku ir pati pamatysi su kokiu objektyvu fotkinta.Dabar nesinervuok ir fotografuok 4u.gif Paskui igus akis ir pamatysi to ko anksciau nematei.
O tas lindimas i miska doh.gif artodo jau si bei ta zinai,zengi zingsni ir vel kruva info,tada supranti kad tai ka zinai yra visiskai mazai.Ir taip toliau ir taip toliau...
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 06, 22:42)

Aš ne žiauriai ax.gif
Tempai labai dideli, ne viską spėju komentuoti, todėl rašau komentarus tik ten, kur aiškiai žinau, patinka man ar ne. Jeigu nieko negaliu pasakyti apie foto, tai ir neprigimdau nieko rolleyes.gif

uj tikrai ne žiauriai 4u.gif 4u.gif aš tik taip pasakiau, kad geriau sulaukti kokios kritikos.. šiaip jau sau įsivedžiau, kad jei nuotrauka nesulaukia nei teigiamų, nei neigiamų pasisakymų, tai reiškiasi ji visiškai nieko neverta... todėl ir bijau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 06, 21:30)
Aš tada vėl pasimečiau.. Tai koks būtų tada objektyvas optimalus jei modelis arti, patalpa maža, tarkim šviesos mažai, potretinei foto? smile.gif

Pas mane 30mm f1,4. Patalpoj dažniausiai tik su juo ir fotografuoju - tinka ir patinka smile.gif
Atsakyti
Įdėjau savo pasaką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 06, 22:56)
objektyvas 18-135mm...? smile.gif

1:3.5- 5.6 IS

keiciant mm (zoom) keisis ir maziausia f reiksme. tai prie 18 mm gali atverti iki f3.5, prie 135 labiausisi iki 5.6.. pas mane panasiai... 'rasau kaledu seniui laiska'' smile.gif ir vis neapsisprendziu ar 35mm ar 50mm?.. doh.gif
Atsakyti
bet 35mm is arti truputi jau kraipo veida
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 11 06, 23:58)
bet 35mm is arti truputi jau kraipo veida

tai va va... namie, kai naktis nuo ryto, maze bandau fotografuot 18 mm, kad galima butu placiau diafragma atveti tai tada isvis tragedija su proporcijom... 55mm 5.6f - tamsaaaaa..... verysad.gif
Atsakyti
Lapų Pop Art
user posted image
Kritika ir komentarai laukiami 4u.gif
Papildyta:
Aciu visiems, pakomentavusiems pirmaji lapa ir pasidalinusiems patirtimi is fotosesiju - tikrai geru ideju atradau thumbup.gif Reiks dabar draugus ikalbinet fotkintis doh.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 11 06, 20:05)
Iš šiandienos pasivaikščiojimo  ax.gif  Sūnaus draugas  4u.gif Kritikos lauksiu...  blush2.gif
Ir sūnus  ax.gif

Na kaip paskutiniu metu mane visu akys zavi, man niekaip tokios nesigauna unsure.gif Kaip jus jas tokias padarot?

Sunaus draugas patiko. O sunaus foto labai nusveria medis sunkumu i viena sona.

QUOTE(ohara @ 2010 11 06, 10:41)
Rudeninis naktinis pasaulis...

Grazu, noretusi tik kiek maziau medziu ir daugiau dangaus. O kokie nustatymai sios foto?
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 07, 00:13)
Lapų Pop Art
user posted image
Kritika ir komentarai laukiami 4u.gif

Spalvota, kontrastinga, grakštus lapas pasirinktas. Visumoj patiko, tik darnoriu paklausti, kokiu tikslu tokia foto? Smalsu koks buvo pačios autorės užmanymas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 06, 23:16)
Spalvota, kontrastinga, grakštus lapas pasirinktas. Visumoj patiko, tik darnoriu paklausti, kokiu tikslu tokia foto? Smalsu koks buvo pačios autorės užmanymas ax.gif

o man kaip tik kontrastingumo trūksta... ax.gif kažkokio akcento- minties ax.gif

Ačiū, Green_tea u- komentarus 4u.gif Su tavo pastaba sutinku dėl nuotraukėlės, kur žvaigždėtas dangus 4u.gif
Atsakyti