Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2010 11 06, 21:51)
Nezinau kokios info reikia.  doh.gif Nezinau kur parasytas tas objektyvo nr. ar kazkas panasaus.  blush2.gif

ant objektyvo prie tavo 18-135mm turi dar but skaiciuku. Man atrodo f/3.5-5.6, o tai ir reiskia, kad neprizoominus tu gali atverti diafragma iki 3.5. kitiniu objektyvo dazniausiai ir buna 3.5, man rodos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 06 lapkričio 2010 - 21:57
objektyvas 18-135mm...? smile.gif

1:3.5- 5.6 IS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 06 lapkričio 2010 - 21:57
QUOTE(kristukass @ 2010 11 06, 21:51)
Nezinau kokios info reikia.  doh.gif Nezinau kur parasytas tas objektyvo nr. ar kazkas panasaus.  blush2.gif

ant dezutes ziurek kas parasyta? arba ant pacio objektyvo.. turi but kazkas tipo 1:2.8
arba 3.6 - 5.6
Atsakyti
nu google duoda Canon EOS 550D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6, tai manau cia tavo toks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 21:58)
nu google duoda Canon EOS 550D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6, tai manau cia tavo toks smile.gif

tai kad macro is kazkur pas ja
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 06, 22:58)

Tai maziausias ir bus 3.5. smile.gif Mazai. doh.gif biggrin.gif Noriu su 1,4. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 11 06, 22:00)
tai kad macro is kazkur pas ja

nezinau ir kur tas macro biggrin.gif bet vis tiek jauciu maziausias f yra 3.5..
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2010 11 06, 22:00)
Tai maziausias ir bus 3.5.  smile.gif  Mazai.  doh.gif  biggrin.gif Noriu su 1,4.  biggrin.gif

pirk biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(antajo @ 2010 11 06, 21:35)
man regis siand rarity jau fotkinosi pasakai, o tai uzmaciau tokiu foto idomiu  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

kur cia matei? smile.gif

as tai amzinai turiu beda, kad sunku atsimint kas kaip vadinasi SM, kas FB, kas Flickr..
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 06, 22:40)
gal cia MACRO 0.45m/1.5ft ?  mastau.gif

Aha idomu tada ka sis uzrasas reiskia. rolleyes.gif
Atsakyti
Na ir tempai blink.gif Toks jausmas, kad vaikų neauginat lotuliukas.gif ir vyrų neturit pašonėj lotuliukas.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 11 06, 18:25)
mūsų kaimynas turi 85 mm, tai sakė, galima būtų ir miegoti su juo  smile.gif  smile.gif  smile.gif labai gražiai piešia...

lotuliukas.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 11 06, 21:05)
Iš šiandienos pasivaikščiojimo  ax.gif  Sūnaus draugas  4u.gif Kritikos lauksiu...  blush2.gif

Man patiko sūnaus draugas, pačio veido įkomponavima kadre, jo žvilgsnis, j/b čia labai tinka. Nemoku kitų dalykų argumentuotai išsakyti, bet foto patiko 4u.gif
Sūnaus foto... Lyg medis blaško, nors spėju, specialiai taip norėjai įkomponuoti, bet va man nesižiūri, blaško dėmesį, sūnaus portretukas tarsi per mažas lyginant su tuo priartintu medžio kamienu...

QUOTE(paprasta @ 2010 11 06, 22:18)
tuoj susakysiu būtent šių foto taip
50 mm 1,8 objektyvas  ISO 200 F 2.5 ir dienos šviesa ax.gif dar su curves šiek tiek šviesinta... nes man man dabar šviesių nuotraukų periodas ax.gif
ir aš labai laukiu smile.gif

Vis perskaitau, kad šviesumą čia kai kurios merginos pareguliuoja su curves, o kodėl ne su levels g.gif Ir iš viso, kodėl ne raw pasireguliuojat tą šviesumą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 06, 22:28)
Ir iš viso, kodėl ne raw pasireguliuojat tą šviesumą blush2.gif

A kaip tas daroma? Aš kaip supratau, raw yra formatas, kuris iš fotiko ištraukiamas ir konvertuojamas į JPG, o tada tvarkomas su Psh ar iš vis netvarkomas? Kur ko nesuprantu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 06, 22:28)

Man patiko sūnaus draugas, pačio veido įkomponavima kadre, jo žvilgsnis, j/b čia labai tinka. Nemoku kitų dalykų argumentuotai išsakyti, bet foto patiko 4u.gif
Sūnaus foto... Lyg medis blaško, nors spėju, specialiai taip norėjai įkomponuoti, bet va man nesižiūri, blaško dėmesį, sūnaus portretukas tarsi per mažas lyginant su tuo priartintu medžio kamienu...

ačiū labai už kritiką 4u.gif 4u.gif galvojau visai liks nepastebėta doh.gif jau geriau žiauri kritika nei tyla doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 06, 23:28)
Na ir tempai blink.gif Toks jausmas, kad vaikų neauginat lotuliukas.gif ir vyrų neturit pašonėj lotuliukas.gif
lotuliukas.gif
Vis perskaitau, kad šviesumą čia kai kurios merginos pareguliuoja su curves, o kodėl ne su levels g.gif Ir iš viso, kodėl ne raw pasireguliuojat tą šviesumą blush2.gif

As fotike ant displejaus matau uzrasiuka RAW, bet nerandu kaip ji isijungti ar juo "zaisti". g.gif
Atsakyti