Liepos mėnesį gimdžiau savo antrą vaikiuką. Gimdymai skirėsi kaip diena ir naktis. Pirmą sūnų gimdžiau KMUK,o antrą Kėdainiuose.Per pirmą gimdymą mane prižiūrėjo rezidentė(tik kartelį skyriaus vedėjas buvo atėjęs),o Kėdainiuose patyrusi komanda. Aišku daugumą nulemia pačios moters pasirengimas, fiziologija,vaikiuko dydis ir t.t.,bet tikrai didelį indelį,(bent mano atvejais) įdeda ir akušerė su daktaru.
Visą nėštumą lankiausi pas gyd. D. Kaminską.Buvau prižiūrėta ir rami dėl visko kas vyksta visus 9 mėn. Visada viskas buvo aišku.Gimdyme gydytojas taip dalyvavo,jam talkino akušerė Laima. Akušerė, nuostabi moteris, kiek galėdama padėjo apmalšint skausmus,nuraminti mane,o ir gimdant,tik jos dėka nereikėjo manęs nei kirpti,nei siųti,nors vaikelis tikrai nemažas gimė(4 kg svorio)
Priežiūra po visko nereali. Vaikiukui,kol gulėjom ligoninėj,nei kartelio nevaliau užpakaliuko
,ne dėl to kad nemokėčiau,nenorėčiau ar dar kas,bet paprasčiausiai sesutės atlėkusios taip greitai ir vikriai viską sutvarkydavo,kad nesuspėdavau net sureaguot.
Akušerės visos taip pat labai malonios ir rūpestingos,į dieną po kelis kartus vis ateidavo pasiteiraut kaip mums sekasi.
Pirmą parą vaikiuką laikė suvystę,antrą parą leido aprengti savais rūbeliais.Mama gali persirengti ir naudotis higieniniai paketais,tik parvežta iš gimdyklos.
Sėkmės visoms gimdančioms ir renkantis gimdymo namus.