Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VI tema

QUOTE(Moliūtė @ 2011 03 18, 13:53)
Tos, su kuria skiedžiu. Pyliau kažkada į indų ploviklį, tai net nžn, kaip ten su tuo rankų sausinimu buvo, turbūt nesausino, kad neužkliuvo...
Kai įpilu į vandenį grindim plauti, tai nelieka jokio kvapo, na gal koks neužuodžiamas smile.gif

labai ačiū už atsakymą 4u.gif reikės tuomet ir man to skysčio išsivirti, labai tikiuosi, kad pasiteisins smile.gif
nusipirkau pabandymui Ecoleaf WC valiklį, nu nevertas nė lito jis man g.gif pakvėpintas vanduo, kuris labai jau greitai nusigaruoja..
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2011 03 17, 12:56)
Sveiki,

jau daugiau nei men. vaiko rubelius skalbiu ekologisku SODASAN Sensitiv skalbikliu. Mane domina sudietis, gal kas gali pakomentuoti ja, ar yra cia ingredientu galiciu sukelti alergija?  unsure.gif

Ingredients: >30% water,organic vegetable oil soap (anionic surfactant), <5% sugar surfactant (nonionic surfactant), iminodisuccinate, polyaspartate, citrate, alcohol (ethanol), Surfactants natural origin.

Lyg ir ne.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 03 18, 09:04)
o alkoholis taip pat gali būti kaip eko koncervantas, tik šiaip gana dažnai netoleruojamas dėl jautrios odos ir pan.

Siaip jau benzilo alkoholis priskiriamas prie medziagu, galinciu sukelti alergija. Bet daznai sutinkamas eko priemonese.

QUOTE(Diva:) @ 2011 03 18, 11:18)
Labai laukiu Pikkolo nuomones apie tokio skalbiklio sudeti  4u.gif  4u.gif 

Sudetis: Maziau kaip 5 proc. polikarboksilatu,fosfanatu, parfum - Linalool, optiniai balikliai, enzimai( amylase, protease, lipasel) ,benzisothiazolinone, Phenoxyethanol .

Dekavone isankstine  4u.gif  4u.gif

P.S. Cia ekologiskas skalbiklis  biggrin.gif

Man tai dar truksta pavirsiaus aktyviu medziagu. Optiniai balikliai yra gana stiprus alergenai. Ir phenoxyethanol - konservantas apie kuri randu tik labai priestaringa informacija (kad kancerogenas, dirginantis ir pan., kitur kad viskas gerai su juo).
Atsakyti
Pikkolo, gal butu nesunku pakomentuoti si balikli. Idomu ar yra kokiu blogybiu ir ar su tokia sudetim jis man ka nors balintu g.gif Atsiliepimai lyg neblogi

Natural clays, percarbonate oxygen bleach, vegetable fiber chelators, natural anti-corrosive compounds, grapefruit seed and pulp extract, soda ash, sodium sulfate, and zeolites.

Contains No: Phosphate, chloride, ammonia, petroleum solvents, alcohol, butyl glycol ether, SLS or SLES, EDTA, DEA. No SARA Title III, CA 65, or EPA priority pollutants, No materials listed by the ACGIH as hazardous.
NUORODA smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 19 kovo 2011 - 01:16
QUOTE(šarlotė @ 2011 03 19, 01:16)
Pikkolo, gal butu nesunku pakomentuoti si balikli. Idomu ar yra kokiu blogybiu ir ar su tokia sudetim jis man ka nors balintu g.gif Atsiliepimai lyg neblogi

Natural clays, percarbonate oxygen bleach, vegetable fiber chelators, natural anti-corrosive compounds, grapefruit seed and pulp extract, soda ash, sodium sulfate, and zeolites.

Contains No: Phosphate, chloride, ammonia, petroleum solvents, alcohol, butyl glycol ether, SLS or SLES, EDTA, DEA. No SARA Title III, CA 65, or EPA priority pollutants, No materials listed by the ACGIH as hazardous.
NUORODA smile.gif

Su sudetim tai viskas gerai, o del plovimo efektyvumo, tai teks paciai isbandyti. Vis tik geriausi balikliai yra chloro pagrindu, bet jie labai zalingi gamtai, zmogui ir audiniui, tad praktiskai jau nebenaudojami.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 03 18, 23:32)
Lyg ir ne.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 03 19, 12:22)
Su sudetim tai viskas gerai, o del plovimo efektyvumo, tai teks paciai isbandyti. Vis tik geriausi balikliai yra chloro pagrindu, bet jie labai zalingi gamtai, zmogui ir audiniui, tad praktiskai jau nebenaudojami.

aciu 4u.gif tada drasiai bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2011 03 18, 13:53)
Kai įpilu į vandenį grindim plauti, tai nelieka jokio kvapo, na gal koks neužuodžiamas smile.gif

O kai grindis plaunat i ta skysti taip pat kazko pilat ar nieko?

Dar turiu klausimeli... Raso, kad muilo riesutai patikrinti dermotologais ir jie negali alergizuoti. O yra is cia isbandziusias skalbti muilo riesutais, pastebejusias pas vaikus berimus nesiojant iskalbtus rubelius ar tiesiog lieciant teveliu rubelius? Nu gal ir kvailas klausimas, bet man labai idomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2011 03 19, 16:40)
O yra is cia isbandziusias skalbti muilo riesutais,  pastebejusias pas vaikus berimus nesiojant iskalbtus rubelius ar tiesiog lieciant teveliu rubelius? Nu gal ir kvailas klausimas, bet man labai idomu  blush2.gif

Skalbiu su muilo riešutais jau senokai, jokių alerginių reakcijų nepastebėta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2011 03 19, 17:02)
Skalbiu su muilo riešutais jau senokai, jokių alerginių reakcijų nepastebėta  schmoll.gif

Tiesiog mano sunelis alergiskas maistui, bent taip tyrimai rode, o paskutiniu metu atopinis dermatitas blogeja ir berimu daugeja. Produktu alergizuojanciu jam neduodu, o berimai yra... Pradejau itarti weledos dantu pasta, galvojau gal skalbiklis Sodasan ar muilo riesutai, ar dar kas, sunku atsekt kas jam vis del to netinka unsure.gif Nes man irgi atrodo, jei parasyta, kad muilo riesutai nesukelia alergijos, tai gal ne jie kalti... del to uzklausiau cia, gal netycia ka nors panasaus irgi pastebejo 4u.gif
Atsakyti
Dar turiu klausimeli... Raso, kad muilo riesutai patikrinti dermotologais ir jie negali alergizuoti. O yra is cia isbandziusias skalbti muilo riesutais,  pastebejusias pas vaikus berimus nesiojant iskalbtus rubelius ar tiesiog lieciant teveliu rubelius? Nu gal ir kvailas klausimas, bet man labai idomu  blush2.gif

as pati esu alergiska, bet pradejus skalbt riesutais odos bukle pagerejo, tad reiskia nealergizuoja.

Anadien suvalgiau sauja "Kregzdutes" saldainiu, ryskai persistengiau lotuliukas.gif Ryte pabudau sutinusiu, raudonu, nieztinciu veidu doh.gif o atrodo maistui nesu alergiska
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 19 kovo 2011 - 18:47
O kai grindis plaunat i ta skysti taip pat kazko pilat ar nieko?

Muilo riešutų skysčio pilu į vandenį (na, kaip kokio ploviklio), ir juo plaunu grindis. Daugiau nieko nepilu, nebent kartais arbatmedžio ea įlašinu.

Alergijos muilo riešutam nebuvo, bet namie labai alergiškų žmonių nėra.
Atsakyti