Mano gimė neišnešiotas, mažo svorio, nugulėta galvytė (kakta). Vystymąsis po to vėlavo, smegenyse irgi buvo per daug skysčių, neišmoko apsiversti... Neišnešiotumas sako daug kartų padidina riziką susirgti autizmu. O gal gimdant aš suspaudžiau tą galvytę, o ne nugulėta buvo, gal tik taip man sakė...Nes, va kai buvau pas ekstrasensę, sakė, kad mano vaikui buvo gimdymo trauma, dėl ko jis ir nekalba ir kt. problemos.
Na va ir visgi...daugelio gimdymai buvo sunkus, sudetingi...
Mes gimem sveiki, lygiai nustayta diena..Bet...Gimdyt bandziau keliolika valandu, viskas baigesi extriniu CP. Nors ivertinti buvom 9 balais maciau,kad maziukas buvo su pamelynavimais aplink burnyte,kurie po poros dienu praejo... O verke nezmoniskai ir pastoviai...Neramus buvo ir miegas, blaskesi lovoje,blaskosi ir dabar..
Mes gimem sveiki, lygiai nustayta diena..Bet...Gimdyt bandziau keliolika valandu, viskas baigesi extriniu CP. Nors ivertinti buvom 9 balais maciau,kad maziukas buvo su pamelynavimais aplink burnyte,kurie po poros dienu praejo... O verke nezmoniskai ir pastoviai...Neramus buvo ir miegas, blaskesi lovoje,blaskosi ir dabar..
Mano gimdymas ir nestumas buvo lengvi. Vaikas pagal Apgar gavo 9 ir 10
Tiesa pernesiotas, o panele irgi dabar pernesiojau. Abu gime 41 savaites.

Tiesa pernesiotas, o panele irgi dabar pernesiojau. Abu gime 41 savaites.
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 03, 07:24)
Nu va, ir okuliste šita pareiskė, kad net autistukams vyzdziai taip zemyn nebuna ir taip nedreba...
Nezinau net del to magnetionio rezonanso.. Nes jei mes autistukai tai ta narkoze tikrai ne i nauda, baisu,kad dar blogiau nebutu...
Dekui uz palaikyma merginos.
Nezinau net del to magnetionio rezonanso.. Nes jei mes autistukai tai ta narkoze tikrai ne i nauda, baisu,kad dar blogiau nebutu...

Dekui uz palaikyma merginos.
Nu jau tu visai, jai... jai... jai..., o jai tu sužinosi po magneto, kad tai visai ne autizmas

QUOTE(linabalt @ 2010 12 03, 14:30)
Siandien nuejome pas suaugusiuju psichiatre - naujai susipazinti, bandysime per ja kazkokia diagnoze islauzti, kad gauti bent koki nors neigaluma. Nu ir.. pirmas jos klausimas buvo - tai kuo skundziates, papasakokite apie sita liga kas tai yra, nes as nieko apie ja nezinau. Gerai kad sedejau, tai tik issizioti beliko... 

Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2010 12 03, 14:41)

O tai jums yra pripazintas neigalumas ne iki gyvenimo pabaigos? Reikia eiti kaip ir del kitu invalidumo grupiu kas keli metai?
Cia tai vis kalba,kad liga visam gyvenimui, tai galvojau,kad jei jau diagnoze-autizmas, kad pripazintas neigalumas visam gyvenimui

Kažką negerai supratai, diagnozė yra VAIKYSTĖS autizmas, o vaikystė anksčiau arvėliau baigiasi
Papildyta:
QUOTE(lod @ 2010 12 03, 14:47)
opapa,cia naujiena.pamenu man neurologe sake, jei sunus tures diagnoze autizmas, tai su ja neskiria neigalumo
mano berniukui buvo pripazine

Nu čia kas per naujiena, prie autizmo visada skiriamas neįgalumas, tik lygis skirtingas

Papildyta:
QUOTE(vega2 @ 2010 12 03, 15:00)
Čia panašiai aš su mažuoju kai nuėjau pas neurologę, norėjau paklausinėti apie vyresnyjį tuo pačiu, tai ji išpūtė akis. Oi, sako: cituoju:
"aš stengiuosi būti kuo tokiau nuo autistų ir kitokių dar visokių nukrypimu. Esu mačiusi konferencijoje vienoje paauglius autistus, tai jie ten reiškėsi, šūkavo, emocijas rodė, nu tokie neprognozuojami. Pas mane lankosi vaikučiai, kurie telpa į normos rėmus.
.( Vot ir neurologė) O tu nenusimink, sako, nu gal antrasis sveikas bus. Bet žiūriu irgi toks distoniškas, matyt smegenys ne visai gerai vystosi. Nu bet viskas gerai, žinok. Bet jau mankštų mirštant reikia, o ir per echoskopą žiūrint, smegenys papilkėjusios
(o prieš pasakant apie vyresnįjį, mažąjį apžiūrėjo, tai sakė viskas laabai gerai
ir echoskopas ir tonusas, kai papasakojau apie vyresnįjį autistą viskas apsivertė). Tai va iš jos kabineto išėjau biski daugiau nei šokiruota
. Daugiau pas ją neisiu. Paskui ėjom pas reabilitologę, sakė ir tonusas geras ir viskas kitkas gerai
. Bet nuotaiką sukniso ji man ilgam, iki šiol galvoju ar TIKRAI viskas gerai mažiukui...
"aš stengiuosi būti kuo tokiau nuo autistų ir kitokių dar visokių nukrypimu. Esu mačiusi konferencijoje vienoje paauglius autistus, tai jie ten reiškėsi, šūkavo, emocijas rodė, nu tokie neprognozuojami. Pas mane lankosi vaikučiai, kurie telpa į normos rėmus.

Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 03, 16:48)
Sveika prisijungusi..sprendziant is pasakojimo jus man labiau primenate Asperbergiukus...
Nors as pati dar laaabai naujoke situose reikaluose..

Aspergeriukus

QUOTE(cezi @ 2010 12 03, 20:17)
Nu jau tu visai, jai... jai... jai..., o jai tu sužinosi po magneto, kad tai visai ne autizmas
Neįsikibk tu į tą autizmą taip, susidaro įspūdis, kad tu jo nori 

Niu sorry-viska atiduociau,kad tu butum teisi, cezi...Supranti manau gerai,kad tikrai as JO nenoriu, o tai, kad laikausi taip "isikibusi" kaip tu sakai, tai taip-gi sakau-mano vaiko raida daug atsilieka...Ir viskas butu dzin jei ne tas ABSOLIUTUS zvilgsnio vengimas, sukimas akiu zemyn, i sali...Nereagavima si varda..Na nebesikartosiu, suprantu, kad kai kuriom is jusu jau atrodau visiskai nuprotejusi- ir suprantu jus puikiai del to... Bet kolkas tokia musu realybe , kuri vadinasi "įtariami įvairiapusiai raidos sutrikimai", deje...

Cezi, matai Anglijoje ir suauge autistai yra autistai. Ir liga cia pripazystama visam gyvenimui, tad manau,kad ir neigalumas.
Euphoria_mi, linkiu jums kuo greiciau suzinoti diagnoze
Zinau,kaip tokia nezinia zudo...
Euphoria_mi, linkiu jums kuo greiciau suzinoti diagnoze

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 03, 22:54)
Niu sorry-viska atiduociau,kad tu butum teisi, cezi...Supranti manau gerai,kad tikrai as JO nenoriu, o tai, kad laikausi taip "isikibusi" kaip tu sakai, tai taip-gi sakau-mano vaiko raida daug atsilieka...Ir viskas butu dzin jei ne tas ABSOLIUTUS zvilgsnio vengimas, sukimas akiu zemyn, i sali...Nereagavima si varda..Na nebesikartosiu, suprantu, kad kai kuriom is jusu jau atrodau visiskai nuprotejusi- ir suprantu jus puikiai del to... Bet kolkas tokia musu realybe , kuri vadinasi "įtariami įvairiapusiai raidos sutrikimai", deje... 

Tai pasidaryk ta MRT ir būsi tikra, kad tam nėra neurologinės priežasties, ypač jai okulistė tvirtina, kad čia neurologija. Aš labai gailiuosi, kad nesugebėjau anksčiau išsireikalauti to MRT
Sveikos, salta
Gime pridusintas, skatintas, melynas bet gavo 10/10.
Ne i tema, o jusu visu vaikuciai buvo neramus, maniskis tai labai klykdavo, nuo pat pirmuju valandu...
As ir buvau pas ziniuone, su vaiku, tai pasake kad indigo, bet pridusintas (kas is tikruju yra), sake dar kad emigruosim i uzsieni po keliu metu, ir mano vaikas ten atras save, kad yra labai kurybingas, apdovanotas talentu |(dar neatrastas), ir kad prades kalbeti.
Va ziesim, ar issipildys.
Labanakt. O susirinkimai buna tik Kaune???

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 03, 19:41)
Prasom pasisakyti visoms, kokie buvo jusu gimdymai?Ar manot kad galbut mes turim savo autistiskus dziaugsmus del sunkiu, baisu gimdymu ir traumu ju metu?????
Gime pridusintas, skatintas, melynas bet gavo 10/10.
Ne i tema, o jusu visu vaikuciai buvo neramus, maniskis tai labai klykdavo, nuo pat pirmuju valandu...
QUOTE(vega2 @ 2010 12 03, 20:19)
Mano gimė neišnešiotas, mažo svorio, nugulėta galvytė (kakta). Vystymąsis po to vėlavo, smegenyse irgi buvo per daug skysčių, neišmoko apsiversti... Neišnešiotumas sako daug kartų padidina riziką susirgti autizmu. O gal gimdant aš suspaudžiau tą galvytę, o ne nugulėta buvo, gal tik taip man sakė...Nes, va kai buvau pas ekstrasensę, sakė, kad mano vaikui buvo gimdymo trauma, dėl ko jis ir nekalba ir kt. problemos.
As ir buvau pas ziniuone, su vaiku, tai pasake kad indigo, bet pridusintas (kas is tikruju yra), sake dar kad emigruosim i uzsieni po keliu metu, ir mano vaikas ten atras save, kad yra labai kurybingas, apdovanotas talentu |(dar neatrastas), ir kad prades kalbeti.
Va ziesim, ar issipildys.
Labanakt. O susirinkimai buna tik Kaune???
QUOTE(misis.zd @ 2010 12 04, 01:29)
Tėvų susitikimai yra kiek žinau ir Klaipėdoje ir Vilniuje.
QUOTE(cezi @ 2010 12 04, 00:41)
Tai pasidaryk ta MRT ir būsi tikra, kad tam nėra neurologinės priežasties, ypač jai okulistė tvirtina, kad čia neurologija. Aš labai gailiuosi, kad nesugebėjau anksčiau išsireikalauti to MRT
O kas tas MRT?
Dėl gimdymo- buvo trauminis šokas, reanimacijoje praleidome 8 paras, tada išvežė į Kauną.Gimimas įvertintas ,atrodo, 3 balais.Kažkada bandžiau įrodyti, kad gimdymas turi įtakos vaiko diagnozei, bet gydytojai teigė, kad mano vaikas nenormaliai gimė, nes jau pilvelyje buvo ne toks.
Mato svoris buvo 4kg 70 gr. ,o mano normalus svoris 52 kg. Aš per visą nėštumą buvau priaugusi apie 10kg. Kaune gydytojai teigė, tokiu atvėju būtuinas cezaris, būta išvengta baisios traumos...
Antram vaikui cezarį patys siūlėsi atlikti, nes dukrytė gimė dar didesnio svorio.