QUOTE(e.meskine @ 2010 11 16, 21:09)
o tai kaip tada butu pagal sia schema? i kuria puse? nedasunta kaip galima is schemos isskaityti i kuria puse...
galbūt čia tik mano išsigalvojimas
pagal Jūsų schemą daryčiau /, nes toks yra vienas iš pusinių kryželių ženkliukų schemoje, o kitus tada irgi pagal jį
skaičiau ir aš, kad daug kas daro, jog būtų į tą pačią pusę su kryžiuko viršutiniu siūliuku, bet tose schemose, kurias esu siuvinėjusi iki šiol ir kuriose reikėjo pusinių kryžiukų, jie būdavo žymimi / arba \, tai pagal tai ir darydavau. dažniausiai tai buvo fonas arba kažkokio kontūro paryškinimas, ir man kažkaip nesižiūrėdavo, jei aš juos pradėčiau daryti į kitą pusę, taikydama prie savo kryžiukų
o tai, kad pusiniai nesutampa su viršutinio siūlo kryptim, man visai netrukdo, kaip tik labiau išsiryškina, kur fonas. bet kažkam negražu, tad matyt kiekvienas daro pagal save.
dabar peržiūrėjau kelias schemas, kurias esu siuvinėjusi, ir pasirodo kažkaip taip sutampa, kad mano viršutinis siūlas sutampa su nurodyta pusinio kryželio siuvinėjimo kryptimi (na, ta mano įsivaizduojama
)
pvz, ši schema:
kažkaip automatiškai man norisi siuvinėti //// (pusiniai yra grindys)
arba neseniai baigiau nimuką:
čia irgi žemę man norėjosi siuvinėti ///
beje, šioje schemoje taip pat rodoma, jog kryželius reikia daryti iš pradžių /, o paskui \, o pusiniai - /. tad patys autoriai nori, jog skirtųsi kryptys
o ar to laikytis, ar ne, jau mūsų kiekvienos asmeniškas sprendimas
turbūt tikrai geriausia, kaip
zundyte sakė, žiūrėti į prie schemos pridėtą paveiksliuką. tik aš dėl to nekeisčiau savo kryžiukų krypties, nes, kaip sakiau, man gražu ir kai nesutampa
QUOTE(Peachy_sheila @ 2010 11 16, 21:18)
O dėl baltos spalvos, tai kažkaip pastebėjau, kad jei B5200 spalva būna tai ji taip ir pažymėta, o jei rašo white tai Blanc. Nu bet čia pačiai rinktis, tiek kad Blanc skaitosi pieno baltumo (švalnesnė), o B5200 ryškiai balta. Man mielesnė Blanc.
gali būti ir taip. dabar ir pati atkreipsiu į tai dėmesį