Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios IV

QUOTE(kristinkag @ 2010 12 04, 00:53)
ant ranku dermatitas neuzgyja suskilinejo

arbatmedzio ea.(gal koki 5 ar 10 lasu)

o nuo ko dermatitas? Alergija kažkam?

dėl proporcijų tai gal Etama pagalvos 4u.gif O kodėl pasirinkai arbatmedį? Šiaip daug geriau ir švelniau žaizdeles sugydo kajeputas, švelnus rankoms būtų ramunėlių eterinis aliejus arba CO2 ekstraktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 04, 01:36)
Etama teisi, tai viso labo tara. Yra šiame skyrelyje kažkurioje temoje plačiai išdiskutuota apie plastikus: kad jų būna ne viena rūšis, ką jie daro, kokie gali būti skirti techniniams skysčiams, o kurie tinkami ir maistui - nieko blogo neatsitinka smile.gif

pasakysiu pavyzdį: esi kartą pirkusi maistinio kokosų aliejaus. Tai jis buvo keturkampas, įvyniotas į a la sviestinį popierių ir man atrodė gryni kiaulių taukai, tik visai be kvapo. O kaip kvepia nerafinuotas, neapdorotas kokosų aliejus, mmm  wub.gif

Aš už stiklą smile.gif
Bet, Satura, tu imi tokį pvz, tarp juodo ir balto... tas aliejus yra kepimui skirtas, pagal mane rafinuotas,, o žiūrėk aš turiu va tokį, tai kuom jis blogesnis už kosmetinį? Kvepia skaniai kokosais wub.gif
Man tai kaip tik saugiau pirkt maistinius {nerafinuotus, ekologiškus}, jei tinka į vidų, tai tinka ir ant savęs,, bet iki šiol taip dar manau unsure.gif
Atsakyti
Pirkdama pamiršau konservntą, tad jei makaluosiu ''žieminį'' kremą be konservanto- sviestmedžio sv, kokso aliejus- vandens ko gero nereik tokiam kremui? Tik va kiek galios be konservanto?
Ir jei veido kremui pirmai pradžiai prie tos pačios pačios sudėties dėsiu tik hidrolatą, ar užteks , na pirmai pradžiai nedrįsau prisipirkti daug blush2.gif , ir ko gero laba trumpai galios be konservanto?
Reik kažką pirkt, bet AN nieko nėra, Love eco irgi verysad.gif , gal vaistinėj vit E kapsulių papirkt?
Atsakyti
QUOTE(Ayaan @ 2010 12 03, 16:57)
Nežinau, kokia tavo oda, bet jei poros linkusios kimštis, tai nei valymas pas kosmetologę, nei molio kaukės stebuklų nepadarys, po žalio molio kaukės veidas tikrai pašviesėja, atrodo apvalytas, bet efektas vis tiek laikinas, jei norima tikrai tiesiogine to žodžio prasme išvalyt poras, tai belieka tik mechaninis valymas, nes molio kaukės nėra kažkokios stebuklingos ir nieko neišrauna taip sakant. Čia iš savo patirties, nes mano oda tokia. Aš jei sugalvoju pati mechaniškai pavalyt odą, tai darau tai po kaukės, nes kaukė iškelia inkštirus kažkiek į paviršių ir pašalint nešvarumus yra lengviau.

turbut ir mano tokia oda, nes net mechaninis normaliai neisvale, bandziau ne viena karta. sad.gif ot gaila, na bet vistiek nenuleisiu ranku gal bent kiek pavyks pravalyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 03, 21:09)
Manyciau, pradejau pati visur naudoti hialurona. jis skaitosi kaip laaabai drekinantis ir t.t. tai va ir idomiai, neteko susidurt tai pasvarstyti tik galiu. sviestmedis gal nilinis geriau butu? tik jei jau desi jo, manau dek labai nedaug. o kokia vandens faze desi? cia reikia jau gerai apgalvoti sudeti, kad gautusgeras rezultatas g.gif kai parasei, galvojau kad bus nusausinusi spiritiniais valikliais kokiais smile.gif

O ner blogai tokiais šaltais orais tokį labai drėkinantį preparatą naudoti? Na arba galėtų vakarais teptis g.gif Vandens fazę tai morkų hidrolatą. O dėl nilinio sviestmedžio, tai koks skirtumas, kurį naudoti? rolleyes.gif
QUOTE(Etama @ 2010 12 03, 21:16)
Dolphin, as jai sakyciau veida prausti pirmiausia su pirktiniu vandeniu, jei nuo krano vandens taip darosi. arba jei nera labai galimybes ar pan., bent jau po prausimosi suvilgius vata perbraukti kokiu geru vandenuku ar hidrolatu apsipurksti. nes viena gala gydys, apsisukus vel sausins. cia jau reikia, kad kuo maziau salycio butu krano vandens su oda g.gif
Ir dar del sudeties pagalvojau-neprikrauk labai visko, gal geriau konkretesnes veikliosios medziagos po augiau. koks morku hidrolatas, doze hialurono (daugiau nei vidutiniskai tarkim), nilinio sviestmedzio siokia tokia dalis ir sezamu al. ir jei turi, sakau pantenolis gal nieko butu? jis skaitosi uzdegima nuima ir t.,t., tai turetu ir apraminti jos oda. as isidedu kartais i krema b5 smile.gif

Dėl vandens jau patariau, kad vengtų iš krano mirksiukas.gif B5 neturiu, tam kartui versiuis su haliuronu smile.gif ačiūūūū be galo už pagalbą 4u.gif Aš va linkus dėti kelis aliejus iš karto ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 12 04, 02:21)

dėl proporcijų tai gal Etama pagalvos  4u.gif O kodėl pasirinkai arbatmedį? Šiaip daug geriau ir švelniau žaizdeles sugydo kajeputas, švelnus rankoms būtų ramunėlių eterinis aliejus arba CO2 ekstraktas smile.gif

dar rankų, lupų žaizdeles gerai gydi benzoino eterinis aliejus 4u.gif
Atsakyti
merginos, o ka mante apie ""AROMATIKA eteriniu alieju kokybe....?
Atsakyti
Satura didelis aciu 4u.gif

as ir noriu pasigaminti koki stipriai drekinanti kremuka. taip pat turiu ta blogi - dermatita doh.gif ieskojau levandu e.al. bet neradau doh.gif
Papildyta:
pasiskaiciau apie rozmarinu alieju.
rozmarinų aliejus vartojamas esant įvairioms odos ligoms: dermatitui ir egzemai, inkštirams ir pūliniams, užkrėstoms žaizdoms.

tai kaip suprantu galiu ji panaudoti darydama kremuka. kazi kiek jo lasiuku lasint, gal 2 uztektu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 04, 10:38)
Pirkdama pamiršau konservntą, tad jei makaluosiu ''žieminį'' kremą be konservanto
Jei tik aliejai, tai galios drinks_cheers.gif o jei su vandeniu, tai kaip kada jau, man savaitę išsilaikydavo kažkur (sunaudodavau per tiek laiko, mažus kiekius darydavausi be konserv.)
QUOTE(musonija @ 2010 12 04, 10:38)
turbut ir mano tokia oda, nes net mechaninis normaliai neisvale, bandziau ne viena karta. sad.gif ot gaila, na bet vistiek nenuleisiu ranku gal bent kiek pavyks pravalyt  ax.gif
mėgink karšto rankluosčio, aliejinį valymą. jei oda nebijo, pagarink. padeda sako, man tai su kuperoze yra bėdų, nepraktikuoju labai to būdo
valymas aliejumi

Dolphin, dėl hialurono-kol kremas nesusigeria, netepu mineralinės ir neinu į kiemą drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Deissy @ 2010 12 04, 12:01)
as ir noriu pasigaminti koki stipriai drekinanti kremuka. taip pat turiu ta blogi  - dermatita  doh.gif  ieskojau levandu e.al. bet neradau  doh.gif
Papildyta:
pasiskaiciau apie rozmarinu alieju.
rozmarinų aliejus vartojamas esant įvairioms odos ligoms: dermatitui ir egzemai, inkštirams ir pūliniams, užkrėstoms žaizdoms.
Tai dėl drėkinimo irgi pasiūlysiu hialuroną, dedamas į vandens fazę drinks_cheers.gif
Aš EA lašinu lašą į 15ml. veido kremo maždaug. nepažįstu tos ligos, bet pats rozmarinų EA aktyvina kraujotaką, naudoju jį plaukų šaknims, tai jaučiasi šiluma net pasitepus nuo jo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Etama: 04 gruodžio 2010 - 12:32
QUOTE(Satura @ 2010 12 04, 02:21)

dėl proporcijų tai gal Etama pagalvos  4u.gif O kodėl pasirinkai arbatmedį? Šiaip daug geriau ir švelniau žaizdeles sugydo kajeputas, švelnus rankoms būtų ramunėlių eterinis aliejus arba CO2 ekstraktas smile.gif

Dermatitas man nuo indu plovikliu, kai makximoj dirbau tai kazdien po kokius 10 kartu reikdavo vis kazka issiplauti tai nuo to ir prasidejo, atrodo uzsigydau ir vis is naujo atsiranda
arbatmedi rinkausi nes raso kad naikina bakterijas tai gal sakau geriau pades

Aciu visom merginom uz pagalba, nes darysiu pirma karta, tai bijau sugadinti.
Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 04, 11:38)
Pirkdama pamiršau konservntą, tad jei makaluosiu ''žieminį'' kremą be konservanto- sviestmedžio sv, kokso aliejus- vandens ko gero nereik tokiam kremui? Tik va kiek galios be konservanto?
Ir jei veido kremui pirmai pradžiai prie tos pačios pačios sudėties dėsiu tik hidrolatą, ar užteks , na pirmai pradžiai nedrįsau prisipirkti daug  blush2.gif , ir ko gero laba trumpai galios be konservanto?
Reik kažką pirkt, bet AN nieko nėra, Love eco irgi  verysad.gif , gal vaistinėj vit E kapsulių papirkt?

As dar zalia, bet skaiciau kad sviestmedis laikosi apie 2metus tai manau kremas turetu apie pusantru metu galioti
merginos jei klystu pataisykit, kad neapgauciau

Ir dar skaiciau kad galima is muilo riesutu issivirti indam plovikli bandysiu tai rankom turetu but svelnus juk augalinis muilas, ir skaiciau kad galva galima plaut su juo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 04 gruodžio 2010 - 12:47
Merginos, o kur butu galima ismokti visokiu gudrybiu pajurio gale? Gal kur vyksta kokie kursai apie kremu ir kitu gerybiu gamyba Klaipedoje ar Palangoje? Pradziai uzsimaniau koki krema veidui ir kunui susimaisyt is kakavmedzio, sveistmedzio sviesto ir kokio aliejaus, bet ziuriu kad cia reik nemazai nusimanyt, kad gera kremuka pasidaryt doh.gif. O kur dar duso gelis, skystas/kietas muilas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 12 04, 13:45)
Merginos, o kur butu galima ismokti visokiu gudrybiu pajurio gale? Gal kur vyksta kokie kursai apie kremu ir kitu gerybiu gamyba Klaipedoje ar Palangoje? Pradziai uzsimaniau koki krema veidui ir kunui susimaisyt is kakavmedzio, sveistmedzio sviesto ir kokio aliejaus, bet ziuriu kad cia reik nemazai nusimanyt, kad gera kremuka pasidaryt doh.gif. O kur dar duso gelis, skystas/kietas muilas ir t.t.

manau, kad savaite ar dvi diema is dienos pasedejus internete pastudijavus paskaicius moteru kurios gamino pastebejimus galima badyt daryti, as po pusantros savaites uzsisakysiu ir bandysiu daryti parasciausia kremuka dermatitui be jokiu kaitinimu
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 12 04, 10:02)
o žiūrėk aš turiu va tokį, tai kuom jis blogesnis už kosmetinį? Kvepia skaniai kokosais wub.gif

Man tai kaip tik saugiau pirkt maistinius {nerafinuotus, ekologiškus}, jei tinka į vidų, tai tinka ir ant savęs,, bet iki šiol taip dar manau unsure.gif

na ir pažiūrėjau bigsmile.gif Manau, kad sertifikuotas ir viskas su juo gerai, saugu ant odos naudoti drinks_cheers.gif

tada tu labai susiaurini pasirinkimą dėl valgomų aliejų, nes odai naudojami ir tie aliejai, kurių pas mus nėra ant maisto lentynų, pavyzdžiui argano, dygminų ir pan. wink.gif

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 04, 10:38)
Tik va kiek galios be konservanto?

ko gero laba trumpai galios be konservanto?

apytiksliai iki tiek, kada pasibaigs trumpiausiai galiojančio aliejaus galiojimas smile.gif Bet jei pokyčių nėra, tai ir toliau naudočiau smile.gif

trumpai ir reiks šaldytuve laikyti, kad nesupelytų. Tu imk pavyzdį iš Etamos ir darykis po mažai, po keliolika mililitrų tam kartui wink.gif Ir susinaudos, ir vis šviežią turėsi smile.gif

QUOTE(Dolphin @ 2010 12 04, 11:04)
dar rankų, lupų žaizdeles gerai gydi benzoino eterinis aliejus 4u.gif

tiksliai drinks_cheers.gif

QUOTE(lapuaite @ 2010 12 04, 11:36)
merginos, o ka mante apie ""AROMATIKA eteriniu alieju kokybe....?

prisipažinsiu, kad man ji neaiški g.gif

QUOTE(Deissy @ 2010 12 04, 12:01)

apie daug aliejų taip rašo smile.gif Tokiam šaltam sezonui rozmarinų nelašinčiau, norėčiau ko nors švelniau smile.gif

QUOTE(kristinkag @ 2010 12 04, 12:41)
arbatmedi rinkausi nes raso kad naikina bakterijas

kad tau gydyti reikia odą, o ne bakterijas naikinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 04 gruodžio 2010 - 13:21