Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios IV

QUOTE(Deissy @ 2010 12 03, 20:20)
tai jie geri sakot. na tada gerai, galvoju pasiklausiu pries perkant.  smile.gif
na stikliniame man kazkaip patikimiau.
o tie plasmasiniuose kazkaip kitaip gal apdoroti, kad jie netinkami jau yra maisto gaminimui?
Kodėl taip sakai? nežinau aš tiksliai, tik pasvarstyti galiu. aliejus juk tas pats pagal idėją, tara tik kita. nors kiek esu pirkusi aliejų, visi stiklinėje taroje (AN), tik sviestai pasirinktinai yra maišelyje/stikliniame indelyje
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 04, 00:10)
Kodėl taip sakai? nežinau aš tiksliai, tik pasvarstyti galiu. aliejus juk tas pats pagal idėją, tara tik kita. nors kiek esu pirkusi aliejų, visi stiklinėje taroje (AN), tik sviestai pasirinktinai yra maišelyje/stikliniame indelyje

na nzn, man taip sake pardaveja sioje parduotuveje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 04, 00:10)

"Sveikuose produktuose" tos pat rūšies yra maistiniai ir kosmetiniai, pvz.:
kanapes maistinis
kanapes kosmetinis
arba
kokosu maistinis
kokosu kosmetinis

Aš perku maistui skirtus ir naudoju ir į save ir ant savęs,, o kaip iš tikro reiktų?
Atsakyti
Aliejus patartina laikyti tamsaus stiklo buteliukuose, Kvapų namuose, AN taip yra laikomi, todėl manęs pvz. tas plastikas nežavi, rinkčiausi tokį, kuris būtų stiliniame inde. Naudoja merginos ir tą atseit tik maistui skirtą kokosų aliejų, nežinau, koks ten skirtumas, šiaip tas pats nerafinuotas aliejus turi tikti tiek vartojimui į vidų, tiek kosmetiniam tikslams. O tokie pardavėjų pasakymai be jokių paaiškinimų tai ką aš žinau, na gal aš kažko nežinau, gal daugiau žinančios merginos paaiškins, kokie čia stebuklingi skirtumai gali būti.
Atsakyti
Perku aliejus iš ten, kur nereikia svarstyti-maistinis ar kosmetinis, kam tinkamas, kam ne. visi jie ir stiklinėse tarose būna, tai man dar nebuvo poreikio gilintis į tokiujs niunasus, bet kalbėta tikrai buvo, tik viena akim praleidau tokias temas. taigi arba paguglinkit, arba laukit kas galės atsakyti, bet gal kitoj temoje-aliejai, ji yra sukurta kažkuriam grožio subforume

Kiek aš pamenu, rodos buvo kalbėta, kad maistinis ir tam, ir tam gali būti naudojama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Etama: 03 gruodžio 2010 - 23:57
QUOTE(Etama @ 2010 12 03, 19:36)
Niekas neturit? Iš AZ. norėčiau pasiimti, tik įdomu ar laiko, gerai dirba?
"Batteur-Mousseur à piles

Etamut, turiu jį - jungsiu prieš Kalėdas, iki šiol mažai reikėdavo, su šaukšteliu susiplakdavau 4u.gif

QUOTE(Etama @ 2010 12 03, 20:09)
Manyciau, pradejau pati visur naudoti hialurona. jis skaitosi kaip laaabai drekinantis ir t.t. tai va ir idomiai, neteko susidurt tai pasvarstyti tik galiu.

dedi ir nejauti? Man kaip jaučiasi ta drėgmė nuo jo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 03, 23:57)
Etamut, turiu jį - jungsiu prieš Kalėdas, iki šiol mažai reikėdavo, su šaukšteliu susiplakdavau  4u.gif
dedi ir nejauti? Man kaip jaučiasi ta drėgmė nuo jo  bigsmile.gif
4u.gif Būtinai pasakyk kaip patiks, aš kažkodėl šnairuoju į jį, galvoju, kad greit subyrės, bet šiaip labai reikėtų, kiek galima mentele malti biggrin.gif
Hidrolate kokiam jaustųsi turbūt labiau g.gif bet kad kremas patinka, tai tikrai, tik nežinau kiek ten hialurono indėlio yra biggrin.gif nes sudėty ir pantenolis, ir sviestmedis, ir dar visokių gėrybių dabar pridėta. visumoj tai labai patinka jausmas po jo, oda kaip persikas mirksiukas.gif

Tiesa, rasulo prausiklį susimaišiau vakar, su žalio molio žiupsneliu ir hamamelių hidrolate ištirpintu hialuronu, tai tikiuosi, kad mažiau sausins veidą mirksiukas.gif tik dar neišbandžiau jo.
Prie to paties paklausiu-kame reikalas, kad pasitepus kremu oda labai švelni, aksominė, minkšta atrodo, bet toks truputį kaip kandimas jaučiasi vietomis, kaip adatėlėmis kad badytų? nėra kad erzintų, žandai nors ir l. jautrūs, tačiau neparausta, nesudirgsta. bet klaustukas toks vistiek iškilo. regeneruoja suprask smarkiai, ar kaip? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Etama: 04 gruodžio 2010 - 00:09
QUOTE(Etama @ 2010 12 04, 01:07)

Prie to paties paklausiu-kame reikalas, kad pasitepus kremu oda labai švelni, aksominė, minkšta atrodo, bet toks truputį kaip kandimas jaučiasi vietomis, kaip adatėlėmis kad badytų? nėra kad erzintų, žandai nors ir l. jautrūs, tačiau neparausta, nesudirgsta. bet klaustukas toks  vistiek iškilo. regeneruoja suprask smarkiai, ar kaip? g.gif

Kažkada seniai per kursus girdėjau, jog tai dėl veikliųjų medžiagų poveikio.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 12 04, 00:19)
Kažkada seniai per kursus girdėjau, jog tai dėl veikliųjų medžiagų poveikio.

Kad veikia, tai faktas, tik galvoju ar nebūsiu ko padauginusi g.gif gal gi ne, jei jau būčiau-sudirgtų manau oda. na turtingą paskutinį kremą pasidariau, turbūt bomba ir gavosi smile.gif bet patenkinta šiaip, tik įdomu kas čia taip veikia. gal hialuronas traukia drėgmę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 03, 18:49)
Sumaišykite visus ingredientus viena po kitos į tą patį konteinerį. Sumaišoma švelniai kol gausime vientisą masę.

Taikyti šį plaukų šampūną, įmasažuojant kruopščiai į plaukus.

vertimas tai griūk negyvas, bet aiškus biggrin.gif

QUOTE(Deissy @ 2010 12 03, 20:11)
kai pasakiau kad aliejaus reikia kosmetinem priemonem, tai man pasiule aliejus tokiose plasmasinese permatomuose buteliukuose....kazkaip ju issigandau

Etama teisi, tai viso labo tara. Yra šiame skyrelyje kažkurioje temoje plačiai išdiskutuota apie plastikus: kad jų būna ne viena rūšis, ką jie daro, kokie gali būti skirti techniniams skysčiams, o kurie tinkami ir maistui - nieko blogo neatsitinka smile.gif

pradėkim nuo to, kad tiek plastiko, tiek stiklo gamyba palieka pėdsakų gamtoje. Abu turi pliusų ir minusų. Pavyzdžiui, plastikas yra lengvesnis, transportavimas paprastesnis, ekonomiškesnis. Su stiklu jau sudėtingiau. Jis sunkus, didėja degalų sąnaudos, gali dužti, todėl tikėtina, reikalauja papildomo "įvilkimo" ir t.t.

SP kosmetiniai aliejai yra sertifikuoti Vokietijoje gal. Ir abejoju, kad jų tara būtų bloga, tai yra skirtųsi kažkokios medžiagos į aliejus ir juos blogintų.

jei tau maloniau, visad gali persipilti aliejų į tau patinkantį, patogų stiklinį indelį. Galiausiai, jie abu turi baigti savo gyvavimą vienodai: turi būti išplauti, išrūšiuoti perdirbimui, kad dar labiau neterštume gamtos smile.gif

QUOTE(Deissy @ 2010 12 03, 20:20)
o tie plasmasiniuose kazkaip kitaip gal apdoroti, kad jie netinkami jau yra maisto gaminimui?

kad ne, žinok smile.gif

vėlgi, tikslių argumentų iš senų diskusijų nepamenu, bet merginos ir teoriškai, ir praktiškai įrodė, kad odai geresni yra vadinamieji kosmetiniai aliejai. Jie gaminami, jei taip galima išsireikšti, preciziškiau, mažesniais kiekiais. Jei yra sertifikuojami, jiems galioja labai griežtos priežiūros procedūros ir jeigu jas pažeisi, atia sertifikate...O kas to nori?

aukštos kokybės kosmetinių aliejų apskritai stengiamasi nekeisti, jie dažnai turi ir savo specifinius kvapus, pvz. argano smile.gif O maistui stengiamasi daryti malonesnius, paprasčiau naudojamus: jie dezodoruojami, kad kvapo nebūtų, valomi, kartais rafinuojami ir panašiai. Atitinkamai gerųjų medžiagų kiekis juose mažėja.

pasakysiu pavyzdį: esi kartą pirkusi maistinio kokosų aliejaus. Tai jis buvo keturkampas, įvyniotas į a la sviestinį popierių ir man atrodė gryni kiaulių taukai, tik visai be kvapo. O kaip kvepia nerafinuotas, neapdorotas kokosų aliejus, mmm wub.gif

arba alyvuogių tie visi aliejai? Man jie visi vienodi iš PC. O kai KN uostėm, tai kvepėjo irgi wub.gif

dažnai taip būna, kad norima pataupyti, nusiperkamas koks pigus maistinis aliejus, kuriame nedaug ko gero yra likę ir nusiviliama. Šiaip jau aliejai naudojasi labai taupiai. Todėl geriau įsigyti vieną brangesnį kokybišką nei kelias pigienas wink.gif

apskritai veidas yra tokia labai atvira aplinkai kūno dalis: jis atkenčia ir saulę, karštį, ir vėjus, ir žvarbą, anksčiau ima senti. Dar jame yra daug prakaito liaukų, panašiai kaip ir nugaroje. Tai tepti veidą maistiniais aliejais iš PC, rizikuoti kokiais bėrimais, porų užsikimšimais nelabai norėtųsi, ar ne?

jeigu kyla kokių klausimų, labai nesigąsdink - duok šansą pasisakyti parduotuvės konsultantei, jei ji, aišku kvalifikuota smile.gif Arba mūsų klausk 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Etama @ 2010 12 04, 00:07)
toks truputį kaip kandimas jaučiasi vietomis, kaip adatėlėmis kad badytų? nėra kad erzintų, žandai nors ir l. jautrūs, tačiau neparausta, nesudirgsta. bet klaustukas toks  vistiek iškilo. regeneruoja suprask smarkiai, ar kaip? g.gif

čia tikrai ne hialuronas schmoll.gif Jei esi turėjusi Laveros rožių veido kaukę, tai nuo hialurono pojūtis būtų panašus - jausmas, kad kažkokiu būdu vandens į odą pritepta arba ji pati vandens prisisiurbusi smile.gif

matyt taip daro kažkuri kita veiklioji dalis smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, ir as susidomejau sveika kosmetika, o po tu laidu tai del sveikatos tai jau ir brangu neatrodo. O dar pasiskaiciau kiek geru savybiu turi tai apsisprendziau, nes ant ranku dermatitas neuzgyja suskilinejo noreciau svelnios ranku odos
o receptuka sugalvojau toki tik dar proporciju nezinau, gal kuri patart man gali

sviestmedzio al.
kokosu al.
simondsiju al.
kvieciu gemalu al.
arbatmedzio ea.(gal koki 5 ar 10 lasu)
Atsakyti
Satura, oro_buckis.gif

QUOTE(Satura @ 2010 12 04, 00:36)
vertimas tai griūk negyvas, bet aiškus biggrin.gif

Etama teisi, tai viso labo tara. Yra šiame skyrelyje kažkurioje temoje plačiai išdiskutuota apie plastikus: kad jų būna ne viena rūšis, ką jie daro, kokie gali būti skirti techniniams skysčiams, o kurie tinkami ir maistui - nieko blogo neatsitinka smile.gif
...
vėlgi, tikslių argumentų iš senų diskusijų nepamenu, bet merginos ir teoriškai, ir praktiškai įrodė, kad odai geresni yra vadinamieji kosmetiniai aliejai.
...
čia tikrai ne hialuronas  schmoll.gif Jei esi turėjusi Laveros rožių veido kaukę, tai nuo hialurono pojūtis būtų panašus - jausmas, kad kažkokiu būdu vandens į odą pritepta arba ji pati vandens prisisiurbusi smile.gif

matyt taip daro kažkuri kita veiklioji dalis smile.gif
Prisijuokiu ir aš biggrin.gif bet ką ten betaisysi, kam reikės, atsipaisys mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

O man atbulai užsifiksavę kažkodėl buvo doh.gif

norėjau dabar su traukinuku pasiimti, bet pabijojau-o jei l. patiks, sakau, kur reiks visą gėrį, kurį susipirkusi esu, dėti biggrin.gif
Gali būti ir kokie tamanai, manau g.gif žodžiu, nėra sudirgimo-nėra nervų thumbup.gif

Ačiū už paskaitą flirt.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinkag @ 2010 12 04, 00:53)
Sveikos merginos, ir as susidomejau sveika kosmetika, o po tu laidu tai del sveikatos tai jau ir brangu neatrodo. O dar pasiskaiciau kiek geru savybiu turi tai apsisprendziau, nes ant ranku dermatitas neuzgyja suskilinejo noreciau svelnios ranku odos
o receptuka sugalvojau toki tik dar proporciju nezinau, gal kuri patart man gali

sviestmedžio daugiausia, kitų aliejų kad ir iš akies gali. kokosus gale palikčiau, bet čia asmeniškumai, man jis kažkodėl pradėjo nebepatikti kūnui (nebent jei ant drėgnos odos tepamas). o arbatmedžio EA tai į 20ml produkto pati dėčiau 2-3 lašus
Atsakyti