Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios IV

Sveikutes, manau, kad jungsiuosi prie jusu smile.gif uzejo toks noras didziulis pasizaist su aliejukais ir visu kuo smile.gif tiksliau mamai uzejo noras naturalumo, o man ziauriai smalsu pasidare kaip ir kas cia smile.gif skaitineju, renkuosi informacija ir ingridientus kolkas smile.gif ir tik ziuriu, kad visose internetinese parduotuvese beda su emulsikliais ir biciu vasku, cia visada taip, ar tik po Janutienes azijotazo? biggrin.gif g.gif
kas apie mililitru matavima, tai manau, kad naudosiuosi svirkstu blush2.gif o kaip su framais issiverciat be svarstykliu (dedat is akies) ar nelabai?
aj o jus va ta biciu vaska naudojat pirktini is e-parduotuviu, apdirbta, ar paprasta, kurio is bitininku galima gaut?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 01 gruodžio 2010 - 22:36
Prasau pagalbos 4u.gif Bandziau mazdaug surinkti ingredientus plauku kaukei, skirtai sausai, pleiskanojanciai galvos odai ir slenkantiems plaukams:
Sviestmedzio svietas
Amlos milteliai
Fitokeratinai
Ciberzoliu daziniu ea
Lauramedziu kilniuju ea
Ekokonservantas

Reiketu dar kazko? Gal galit padeti surasyti proporcijas tarkim 100 ml kaukes?
Aciu labai smile.gif
Atsakyti
Merginos, noriu jusu paklausti ar ivairus aliejai (kokosu, sviestmedzio ir t.t.) turi buti stikliniuose induose ar nieko tokio, jei plastmasiniuose bus? Nes e-parduotuvese issikiria, kad yra ir stikle ir plastmasej. Galvoju gal nelabai gerai plastmasej laikyt g.gif Ir dar noriu pasiteiraut, gal kuri bandete sviestmedzio ir kokosu aliejus is AKOMA? kaip kokybe? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2010 12 01, 21:17)
sveikos.esu visiskai zalia gamyboje blush2.gif nesu ne karto bandziusi pasidayti kazko,bet lb noriu kremuko veidui.gal galetumet parasyti koki receptuka,tiksliai ko deti.butu geriausia ml. ax.gif mano oda yra misri,linkusi riebaluotis. rolleyes.gif is anksto dekoju 4u.gif
gali naudot citrinines verbenos hidrolata, lazdynu alieju ir koki kad ir apelsinu EA. kaip pvz 30ml kremo reiktu apie 1.4gr emuls vasko, o skyscio/aliejaus kokio riebumo nori ziurint. tarkim 40% al, 60% vandens fazes, tai butu 18ml hidrolato ir 12ml aliejaus. i toki kieki lasinciau tik 2 lasus EA.
Primityvus, ekspromtu sugalvotas receptas.
Gaminant su emuls vasku prisiminkit tik kad aliejaus turi buti ne daugiau 60%, vandens tuo tarpu gali buti nors ir 90% (gautusi toks skystas, kaip pienelis).
Emulsini vasko norimam pasigaminti kremo kiekiui imat vidutiniskai apie 0.46gr 10-ciai ml. produkto (kitaip-3gr. 65 ml produkto), o ilgainiui galesit keisti pagal savo poreiki, cia toks startinis var., pagal AN rekomendacija. O skyscio ir aliejaus, kaip ir minejau tikslius %, sudetis ir t.t. renkates laisva valia. nepatingekit paskaityt produktu aprasymu ir jei dedat EA, nepadauginkit taip pat, kad neerzintu odos.
nezinau ka bepridurti dar reiktu
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2010 12 01, 22:33)
visose internetinese parduotuvese beda su emulsikliais ir biciu vasku, cia visada taip, ar tik po Janutienes azijotazo? biggrin.gif  g.gif
aj o jus va ta biciu vaska naudojat pirktini is e-parduotuviu,
gali buti kad ir po jo, naujokiu antpludis tikrai l. jauciamas
gerai ir svirkstas, koks skirtumas drinks_cheers.gif
biciu vaska naudoju is aromanatural
QUOTE(hurricane @ 2010 12 01, 23:05)
Prasau pagalbos  4u.gif Bandziau mazdaug surinkti ingredientus plauku kaukei, skirtai sausai, pleiskanojanciai galvos odai ir slenkantiems plaukams:

pagal fantazija galima butu prikurti N+1 var., tik nemanau, kad to reikia. viskas bandysi pirma karta ar jau atskirai istestavusi? galvos odai sviestmedzio nelabai deciau. nebent l. nedideli kieki misinyje su kitu, lengvesniu aliejum. fitokeratinai tirpus vandenyje. siaip gal ir nieko butu efektas, sunku ka sakyt. svarbiausia tai siulau nesusiversti pirma karta visko ant galvos, nepadauginti ir EA, ir to sviestmedzio jei desi. pirmu atveju maksimalizmas gali pakisti koja, sudirginsi oda, o antru-neisplausi galvos, jei daug prikrausi. siaip jei 100ml nori darytis vien su sviestmedziu kaip baze, tai isivaizduoju koks bus riebalas smile.gif
O nera nurodytu ingredientu normu pirkimo vietoje? as i sampuna pvz vienam plovimui lasinu po kokius 2 lasus EA, o ml. kiek cia butu sunku pasakyti.
Gal geriau issitrauk naudojimo rekomendacijas kiekvieno produkto (AN buna parasyta procentaliai ir t.t.) ir pasideliosi drinks_cheers.gif

Siaip ka pati naudoju tokioms bedoms spresti is EA-rozmarinu, arbatmedzio ir kedru.
Papildyta:
QUOTE(Deissy @ 2010 12 01, 22:15)
gal galetumete pasidalinti kokiu paprastuciu paprasciausiu muilo receptuku? lb noreciau isbandyti  ax.gif  wub.gif
gaila, neturiu. kazkaip nelabai muilo gamintoju cia ir maciau paskutiniu metu. bet jei atmintis neapgauna, pirmoj temoje buvo ant bangos muilo gamyba, pamegink atsiversti (nuoroda pirmoje temos zinuteje) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 02, 00:51)
pagal fantazija galima butu prikurti N+1 var., tik nemanau, kad to reikia. viskas bandysi pirma karta ar jau atskirai istestavusi? galvos odai sviestmedzio nelabai deciau. nebent l. nedideli kieki misinyje su kitu, lengvesniu aliejum. fitokeratinai tirpus vandenyje. siaip gal ir nieko butu efektas, sunku ka sakyt. svarbiausia tai siulau nesusiversti pirma karta visko ant galvos, nepadauginti ir EA, ir to sviestmedzio jei desi. pirmu atveju maksimalizmas gali pakisti koja, sudirginsi oda, o antru-neisplausi galvos, jei daug prikrausi. siaip jei 100ml nori darytis vien su sviestmedziu kaip baze, tai isivaizduoju koks bus riebalas smile.gif
O nera nurodytu ingredientu normu pirkimo vietoje? as i sampuna pvz vienam plovimui lasinu po kokius 2 lasus EA, o ml. kiek cia butu sunku pasakyti.
Gal geriau issitrauk naudojimo rekomendacijas kiekvieno produkto (AN buna parasyta procentaliai ir t.t.) ir pasideliosi drinks_cheers.gif

Smagu kai kazkas paprotina smile.gif O tada plauku kaukei kokia baze geriau naudoti? Kol kas visos mano zinios tik teorines, iskyrus sviestmedi, del to ir delioju viska speliodama.
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2010 12 01, 22:33)
aj o jus va ta biciu vaska naudojat pirktini is e-parduotuviu, apdirbta, ar paprasta, kurio is bitininku galima gaut?

ar iš bitininkų ar iš e-parduotuvių tai turbūt tas pats, nors gal kartais iš eparduotuvių patikimiau, bet aš naudoju patį tikriausią bičių vašką, kuris niekaip nėra apdorojamas (su parduotuviniais yra kažkas daroma)- t.y., tik ką nuo korio akių nuimtas vaškas - jis būna toks balkšvas, dar ir su medum -va tokį ir naudoju ax.gif Pirkti tokių nėra, mano tetis bitininkauja šiek tiek, tai vasarą man jo surinko šiek tiek iki vasaros užteks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 12 02, 00:51)
gali naudot citrinines verbenos hidrolata, lazdynu alieju ir koki kad ir apelsinu EA. kaip pvz 30ml kremo reiktu apie 1.4gr emuls vasko, o skyscio/aliejaus kokio riebumo nori ziurint. tarkim 40% al, 60% vandens fazes, tai butu 18ml hidrolato ir 12ml aliejaus. i toki kieki lasinciau tik 2 lasus EA.
Primityvus, ekspromtu sugalvotas receptas.
Gaminant su emuls vasku prisiminkit tik kad aliejaus turi buti ne daugiau 60%, vandens tuo tarpu gali buti nors ir 90% (gautusi toks skystas, kaip pienelis).
Emulsini vasko norimam pasigaminti kremo kiekiui imat vidutiniskai apie 0.46gr 10-ciai ml. produkto (kitaip-3gr. 65 ml produkto), o ilgainiui galesit keisti pagal savo poreiki, cia toks startinis var., pagal AN rekomendacija. O skyscio ir aliejaus, kaip ir minejau tikslius %, sudetis ir t.t. renkates laisva valia. nepatingekit paskaityt produktu aprasymu ir jei dedat EA, nepadauginkit taip pat, kad neerzintu odos.
nezinau ka bepridurti dar reiktu
gali buti kad ir po jo, naujokiu antpludis tikrai l. jauciamas
gerai ir svirkstas, koks skirtumas drinks_cheers.gif
biciu vaska naudoju is aromanatural

O kaip butu receptukas gaminant su biciu vasku? Namie turiu jo, ekologisko is bitininko ir noreciau pazaisti su kremukais, kol pagausiu kas ir kaip.

ka daryti jeigu plaukai ziaurei elektrinasi?

Ka naudoti vietoj tu pirktiniu balzamu, mano plaukai ploni ir labai veliasi, bet galvos oda riebi/

Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2010 12 02, 09:58)
ka daryti jeigu plaukai ziaurei elektrinasi?

Ka naudoti vietoj tu pirktiniu balzamu, mano plaukai ploni ir labai veliasi, bet galvos oda riebi/

mana padeda prieš plovimą ištepti plaukus sezamo aliejum labai. Kadangi kondiškė eina į pabaigą-tai bandysiu su šiuo aliejum pasidaryti, jei patiks -parašysiu receptą.
Atsakyti
Butu labai aciu uz recepta, bet is principo, kaip gaminamas kondicionierius ar balzamas, kad po jo plaukai lieka svelnus ir nesielektrina... nes kol naudojausi parduotuviniais sampunais su balzamais plaukai nesielektrino, o kai nusipirkai eko sampuna, prie jo balzamo nebuvo, vat ir prasidejo mano problemos...
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2010 12 02, 10:34)
Butu labai aciu uz recepta, bet is principo, kaip gaminamas kondicionierius ar balzamas, kad po jo plaukai lieka svelnus ir nesielektrina... nes kol naudojausi parduotuviniais sampunais su balzamais plaukai nesielektrino, o kai nusipirkai eko sampuna, prie jo  balzamo nebuvo, vat ir prasidejo mano problemos...

pakankamai geras yra SAnte firmos balzamas, kuris tikrai padeda kovoti su elektrinimusi - turiu labai ilgus plaukus -tad ši problema man aktuali.
o gaminant naminę kondiškę, yra naudojamas spec emulsiklis BTMS.
Atsakyti
Etama didelis aciu, bandysiu susirast ir ja panaalizuoti 4u.gif

skaitant jusu postus man kolkas kaip aukstoji matematika... ne bet lb paanalizavus ir ja galima ismokt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hurricane @ 2010 12 02, 00:03)
Smagu kai kazkas paprotina  smile.gif O tada plauku kaukei kokia baze geriau naudoti? Kol kas visos mano zinios tik teorines, iskyrus sviestmedi, del to ir delioju viska speliodama.
kazkaip pristabdziau su tais aliejais, siaip pati ka naudojau ir labiausiai patiko-kokosu, kameliju ir sezamu aliejai. galvos odai gal sezamai butu neblogas variantas, jis is tokiu giliai isigerianciu, drekinanciu g.gif sviestmedzio tai gali isideti, bet turint omenyje koks jis riebalas, siulau nepadaugint smile.gif
QUOTE(atograza @ 2010 12 02, 09:58)
O kaip butu receptukas gaminant su biciu vasku? Namie turiu jo, ekologisko is bitininko ir noreciau pazaisti su kremukais, kol pagausiu kas ir kaip.

na o su biciu vasku turek galvoje, kad skyscio fazes turetu but ne daugiau 50%, bet is patirties sakyciau, kad netgi ne daugiau 45 ar 40%. gamyba su biciu vasku aprasyta cia.

Turi galvoje ir vietoj naturaliu pirktiniu balzamu? tokiems plaukams sante brilliant care arba lavera basis sensitiv balzamai einamiausi, pati esu tokiais pat plaukais, pnaudoju sante BC, uzsisakiau ir lavera, tai galesiu veliau palygint. bet cia jau OT. o siaip gal ir purskiklis su hidrolatu ar tiesiog distiliuotu vand. ir lasu silikono butu kaip pakaitalas? g.gif silikonas irgi ne tas sintetinis, jo yra ir AN pirkti.
o siaip jei plaukai riebus prie saknu, tai reiktu ir EA panaudoti, sampuna atitinkama atsirinkti, kaukytes pasidaryti ar pan. balzama as asmeniskai tepu nuo ausu ir net dar zemiau, saknu niekad netepu
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 02, 10:58)
o gaminant naminę kondiškę, yra naudojamas spec emulsiklis BTMS.
drinks_cheers.gif irgi yra AN, isivesk BTMS ir aprasyme bus parasyta kas ten kaip.
Atsakyti