QUOTE(Sylvergirl @ 2010 11 30, 09:53)
aš naudoju distiliuotą vandenį didesnės talpos gaminiuose - kūno losjonuose, rankų kremuose
Tad distiliuoto pasiimsiu iš darbo, dar kokią Vilnietę galiu ir pavaišint jei reik
Užsisakiau ricinos aliejaus, kokosų aliejaus, sviestmedžių sviesto, levandų hidrolato, bičių vaško. Ir nekantrauju, ir prisibijau, kad ko neprimalčiau
QUOTE(Sylvergirl @ 2010 11 30, 06:53)
hidrolatai galioja kelis mėnesius laikant šaldytuve
o kai kurie ir keletą metų laikant ne šaldytuve
Skambanti tyla, nieko baisaus nebus - pamatysi, kaip viskas gausis
sviestai ir aliejai galioja kelis metus, dėl jų galvos nereikia sukti hidrolatai galioja kelis mėnesius laikant šaldytuve
hidrolatai ir ilgiau galioja. kiekviena atskirai reikia ziuret, bet zodziu ir virs puses metu naudojamu turiu
taip, ant pakuočių rašo, kad hidrolatai galioja ilgai, tačiau aš nerizikuoju. Ieškojau internete informacijos apie hidrolatų galiojimą, tai radau info, kad pilstant juos į buteliukus, jie gali lengvai gauti bakterijų, taigi gali greit sugesti, todėl geriau juos sunaudoju greitai juk neturie namie asmeninės laboratorijos, kurioje galėtumėt ištirti ar tikrai hidrolatas nepagedęs, kartais plika akimi ir nepamatysi.
žinoma, tai netaikytina hidrolatams kurie turi antibakterinių savybių, nes patys save "apsisaugo" ))
žinoma, tai netaikytina hidrolatams kurie turi antibakterinių savybių, nes patys save "apsisaugo" ))
Sveikos
Gal žinot, kur galima nusipirkti Epsom druskos? Vaistinėse? Prekybcentriuose? Internetu? [noriu pasigaminti vonios druskų sų eteriniais aliejais, Epsom druską maišant su negyvosios jūros druska, galbūt dar ir kokį pėdų šveitiklį ]
Gal žinot, kur galima nusipirkti Epsom druskos? Vaistinėse? Prekybcentriuose? Internetu? [noriu pasigaminti vonios druskų sų eteriniais aliejais, Epsom druską maišant su negyvosios jūros druska, galbūt dar ir kokį pėdų šveitiklį ]
laba visoms,noreciau pasigaminti sau kremuka veidui,mano oda misri,gal galetumet kuri parasyti receptuka tikslu kiek ko deti,daug kur rasoma kad tai fantazijos reikalas,bet kaip pirma karta labai baisu,norisi tikslios info kiek ir ko,ir dar klausimelis ar gerai supratau kad hidrolata galima tiesiai purksti ant veido?pvz citrinzoles hidrolata raso kad jis tinka misriai poretai odai[mano kaip tik tokia]dekui is anksto uz betkokia info
sviestai ir aliejai galioja kelis metus, dėl jų galvos nereikia sukti hidrolatai galioja kelis mėnesius laikant šaldytuve
turiu gal 7 ar 8 hidrolatus, kai kuriems jau gal net ir metai, pvz paridžatų -nieko nelaikau šaldytuve ir niekas negenda - kvapas tobulas, pojūtis ant odo -irgi. gal kokios šudinos kokybės hidrolatai ir greita genda, bet iš KN dar nei vienas per tiek metų man nesugedo,nepakeitė kvapo
Tas pats ir su aliejais -jokio nelaikau šaldytuve ir viskas, net ir pasibaigus galiojimui, dar ne vieną mėnėsį yra tinkamas naudoti. kažkada buvau nusipirkus pilstomą iš halės -tai jau po 2 savaičių prasmiro.
kokybiškų produktų nėra reikalo kišti į šaldytuvą, ypač tų, kurie kasdien naudojami, nes nuolatinė temperatūrų kaita, drėgmė ir t.t. yra bakterijų šaltinis didesnis
QUOTE(dija480 @ 2010 11 30, 15:00)
laba visoms,noreciau pasigaminti sau kremuka veidui,mano oda misri,gal galetumet kuri parasyti receptuka tikslu kiek ko deti,daug kur rasoma kad tai fantazijos reikalas,bet kaip pirma karta labai baisu,norisi tikslios info kiek ir ko,ir dar klausimelis ar gerai supratau kad hidrolata galima tiesiai purksti ant veido?pvz citrinzoles hidrolata raso kad jis tinka misriai poretai odai[mano kaip tik tokia]dekui is anksto uz betkokia info
misriai odai man atrodo tinkamiausias lazdynu riesutu al., hirdolatas-citrin. verbenos ar hamameliu. pasiziurek pirmoj temos zinutej receptuHidrolata galima viena purksti ant veido, po prausimosi geriausia. jis kaip tonikas
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 11 30, 15:20)
turiu gal 7 ar 8 hidrolatus, kai kuriems jau gal net ir metai, pvz paridžatų -nieko nelaikau šaldytuve ir niekas negenda - kvapas tobulas, pojūtis ant odo -irgi.
Tas pats ir su aliejais -jokio nelaikau šaldytuve ir viskas, net ir pasibaigus galiojimui, dar ne vieną mėnėsį yra tinkamas naudoti. kažkada buvau nusipirkus pilstomą iš halės -tai jau po 2 savaičių prasmiro.
kokybiškų produktų nėra reikalo kišti į šaldytuvą, ypač tų, kurie kasdien naudojami, nes nuolatinė temperatūrų kaita, drėgmė ir t.t. yra bakterijų šaltinis didesnis
ir siaip, jei produktas geras, nepakite savybes-ar butina mesti lauk? ir mano hamameliai raso galioja iki 12men., bet jau lipu i gruodi ir nesiruosiu mesti lauk, niekas nepakito, naudosiu kol pabaigsiu arba pasimatys gedimo pozymiai
o kur buna pirkti distiliuoto vandens ? as senai tepuosi aliejais veida sumasciau ir krema bandyti gamintis...gaila tik kad aroma zone visi receptai prancuziskai ... o daugiau tiek ju niekur kitur ir nerandu
QUOTE(Atskridus @ 2010 11 30, 18:24)
o kur buna pirkti distiliuoto vandens ? as senai tepuosi aliejais veida sumasciau ir krema bandyti gamintis...gaila tik kad aroma zone visi receptai prancuziskai ... o daugiau tiek ju niekur kitur ir nerandu
Senukuose, auto prekiu parduotuvese
pirmoj temos zinutej ziurejai? keliau man rodos kazkokiu receptu
Koks antplūdis čia
Aciu, ryt begsiu i KN, noriu kvepaliukus dovanu gaminti
As matyt buvau drasi labai, nes mazdaug po puses metu domejimosi susipirkau visas reikalingas priemones ir gaminau nesijauciau nei labai bijanti, nei mazai kompetencijos turinti. Pirmas kremas nesigavo(vanduo atsiskyre del temperaturu neatitikimo), sutepiau kojom - po to tikra pramoga ir atgaiva gaminti jau turiu net savo gerbeju rata drauges naudoja tiek kunui, tiek veidui mano kremukus
Siulau nebijoti gaminti nieko ten baisaus ir be galo smagu! O kokie kvapai naturalus, nepalyginsi su naftiniais. Sekmes, merginos!
per mazi, aciu
Uztenka kompetencijos skaitant bet siulyciau pasinagrineti sudetis, alieju ir eteriniu alieju savybes, gamybos procesa issiaiskinti ir viskas bus ok. Pirmyn!
Mangu sviestas, sviestmedis, kakavmedis as daznai dedu visu triju po truputi
QUOTE(Palomina @ 2010 11 29, 09:56)
as jei gerai pamenu, tai arba 6 lt, arba 10 lt..
Aciu, ryt begsiu i KN, noriu kvepaliukus dovanu gaminti
QUOTE(varnikė @ 2010 11 29, 11:50)
O aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad nėra lengva pradėt daryti kremą pačiai. Ne vienam net ir kursus išklausius, ir priemones brangias susipirkus kol įsidrąsina kažką padaryti tai laiko nemažai praeina. Nėra nei labai sunku nei ką, reikia tik žinių ir miklumo kaikuriose vietose. Nu visi kažkaip drebančiom rankom pirmą kremą daro
aš turiu panašių, tik jie tokie mažučiai, 5 ml, stikliniai, rutuliukas geležinis
aš turiu panašių, tik jie tokie mažučiai, 5 ml, stikliniai, rutuliukas geležinis
As matyt buvau drasi labai, nes mazdaug po puses metu domejimosi susipirkau visas reikalingas priemones ir gaminau nesijauciau nei labai bijanti, nei mazai kompetencijos turinti. Pirmas kremas nesigavo(vanduo atsiskyre del temperaturu neatitikimo), sutepiau kojom - po to tikra pramoga ir atgaiva gaminti jau turiu net savo gerbeju rata drauges naudoja tiek kunui, tiek veidui mano kremukus
Siulau nebijoti gaminti nieko ten baisaus ir be galo smagu! O kokie kvapai naturalus, nepalyginsi su naftiniais. Sekmes, merginos!
per mazi, aciu
QUOTE(blondy-R @ 2010 11 29, 15:22)
laba diena,
skaitau skaitau sitas temeles, ir zaviuosi visomis "kremininkemis" labai noreciau su laiku prisijungti i Jusu buri
Noreciau ir pati pabandyti gaminti kremukus sau, mamai, ir savo kruopai
Ir noriu Jusu pasiklausti- ar uztenka kompetencijos gaminti kremukus "skaitant" ,t.y. naudojantis internetu namuose bet nebaigus jokiu kursu ?
skaitau skaitau sitas temeles, ir zaviuosi visomis "kremininkemis" labai noreciau su laiku prisijungti i Jusu buri
Noreciau ir pati pabandyti gaminti kremukus sau, mamai, ir savo kruopai
Ir noriu Jusu pasiklausti- ar uztenka kompetencijos gaminti kremukus "skaitant" ,t.y. naudojantis internetu namuose bet nebaigus jokiu kursu ?
Uztenka kompetencijos skaitant bet siulyciau pasinagrineti sudetis, alieju ir eteriniu alieju savybes, gamybos procesa issiaiskinti ir viskas bus ok. Pirmyn!
QUOTE(jonike @ 2010 11 29, 22:52)
Sveikos
Gal kas galite patarti kokie ingredientai labiausiai tiktu kremo nuo vėjo ir šalčio gamybai?
Gal kas galite patarti kokie ingredientai labiausiai tiktu kremo nuo vėjo ir šalčio gamybai?
Mangu sviestas, sviestmedis, kakavmedis as daznai dedu visu triju po truputi