Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios IV

QUOTE(juste85 @ 2010 11 04, 19:47)
na nesugirdejusi, kad istirpinus vel deti i saldytuva. as jei ka darau su kakavos sviestu, man uztenka ji istirpinti, susidedu likusius ingridientus ir gerai ismaisau. atveses neturi jokiu gumuliuku.

Aš ir nesu girdėjusi biggrin.gif Kažką ne taip supratau, matyt. O kiek proc. maždaug dedat, kiek ilgai maišot? Aš irgi tą patį darau ir man iš pradžių viskas būna gerai, bet kitą dieną atsiranda tokių kaip drožlyčių mažų ir kietų. O gal jos gali būti nuo gėlių vaško tada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evut @ 2010 11 04, 20:08)
Aš ir nesu girdėjusi biggrin.gif Kažką ne taip supratau, matyt. O kiek proc. maždaug dedat, kiek ilgai maišot? Aš irgi tą patį darau ir man iš pradžių viskas būna gerai, bet kitą dieną atsiranda tokių kaip drožlyčių mažų ir kietų. O gal jos gali būti nuo gėlių vaško tada? g.gif

Seniai bedariau, bet pamenu, kad laaabai ilgai maišiau, gal apie valandą. Dar dabar tą sviestą tebeturiu ir jokių grūdelių, tolygi konsistencija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 11 04, 20:41)
Seniai bedariau, bet pamenu, kad laaabai ilgai maišiau, gal apie valandą. Dar dabar tą sviestą tebeturiu ir jokių grūdelių, tolygi konsistencija smile.gif

Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evut @ 2010 11 04, 17:57)
Tai man reikėtų pašildyti kakavos sviestą su taukmedžiu ir dėt į šaldytuvą? Nelabai suprantu, gal galit smulkiau papasakot?  blush2.gif

Stai, DG komentaras http://www.supermama...?...&p=40923993
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 11 04, 21:24)

Tai čia apie sviestmedį. Aš su juo visą laiką ir darau, nes nesigauna su kakavos sviestu. Pabandysiu greičiau vėsint nei prieš tai, gal ir kakavos sviestui padės. Ačiū :]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evut: 04 lapkričio 2010 - 21:18
QUOTE(Evut @ 2010 11 04, 21:17)
Tai čia apie sviestmedį. Aš su juo visą laiką ir darau, nes nesigauna su kakavos sviestu. Pabandysiu greičiau vėsint nei prieš tai, gal ir kakavos sviestui padės. Ačiū :]

tai as juk ir sakiau, kad kazkuri buvo rasiusi del sviestmedzio smile.gif bet galioja manau visiems sviestams, ir apie mangus ta pati rase, kakava ne kazkas isskirtinio drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kiek kofeino % dedate i paakiu kremukus?
Man reikia pasidaryti lengva paakiu kremuka su kofeinu. o gal ir visa veida patepciau, ypac juoko rauksles. maz padetu biggrin.gif
Atsakyti
vat noreciau sumaisyti alieju misinuka "tipo" jaunystes eliksyra galvoju kokie cia aliejai tiktu - argano kaip pagrinda imciau gal, siek tiek ersketroziu, gal moringu? gal dar vit E ideti? ir gal kokiu EA ideti, tik nzn kokiu, kad tiktu 26metu merginai... ar dar kokiu alieju ideti?
Atsakyti
QUOTE(Evut @ 2010 11 04, 17:57)
Tai man reikėtų pašildyti kakavos sviestą su taukmedžiu ir dėt į šaldytuvą? Nelabai suprantu, gal galit smulkiau papasakot?  blush2.gif

kakavinį kūno sviestą esu dariusį daug kartų ir niekada nėra buvę jokių grūdelių. Jų gali jaustis dėl mango sviesto, nes jo tokia grūdelinė konsistecija, bet kakava pas mane ištirpsta tobulai.
mano daryti kakaviniai kūno sviestai vos patekę ant odos tiesiog ištirpsta.
Aš kietus aliejus pašildau (sviestmedis pas mane minkstas), tada nuimu nuo ugnies ir dedu visus kitus -maišau maišau, o paskui statau į dubenį su ledukais ir maišau tol kol pradeda stengti. tada išimu ir šiek tiek dar pamaišius supilu jau į indą ir palieku.
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 11 04, 23:01)
tai as juk ir sakiau, kad kazkuri buvo rasiusi del sviestmedzio smile.gif bet galioja manau visiems sviestams, ir apie mangus ta pati rase, kakava ne kazkas isskirtinio drinks_cheers.gif

Labai abejoju, kad galioja visiems,nes tai skirtingi dalykai. Su sviestmedžiu jau labai seniai darau ir viskas gaunasi, o su kakavos sviestu - ne. smile.gif

QUOTE(Eve-line @ 2010 11 05, 09:12)
vat noreciau sumaisyti alieju misinuka "tipo" jaunystes eliksyra  galvoju kokie cia aliejai tiktu - argano kaip pagrinda imciau gal, siek tiek ersketroziu, gal moringu?  gal dar vit E ideti? ir gal kokiu EA ideti, tik nzn kokiu, kad tiktu 26metu merginai... ar dar kokiu alieju ideti?

Man Monika į tokį patį klausimą atsakė taip: "Manyčiau būtų neblogas toks mišinys: erškėtrožių aliejus+šaltalankių co2+morkų ea. Čia minimali sudėtis. Jei leidžia kišenė, galima pridėti spanguolių, marulos aliejų, alavijo fitolio, daugiau ea."
Aš dariau taip, erškėtrožių, argano, truputį aviečių sėklų aliejaus, kviečių gemalų, šaltalankių(KN), savo gamybos fitolio sezamo aliejuje, truputį avokado aliejaus. Dar hamamelių hidrolatas (antioksidantas). Čia dariau draugei, kuri rūko nuo labai seniai, į soliariumą eina nuo tada kai jie pasirodė, ne daug būna gryname ore ir turi daugiau odai nedraugiškų įpročių. Sudėjau viską, kas turi daug antioksidantų, vit. E ir A. Dar įdėjau dovanų žalios arbatos, nes irgi geras antioksidantas. biggrin.gif Galvojau dėti vynuogių sėklų aliejaus, bet jai nepatiko kvapas.
Man irgi būtų įdomus patarimai jaunai odai, ypač kokių antioksidantų turinčių aliejų dar galima įdėti, kokie ea geriausia tiktų ir pan.

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 11 05, 09:23)
kakavinį  kūno sviestą esu dariusį daug kartų ir niekada nėra buvę jokių grūdelių. Jų gali jaustis dėl mango sviesto, nes jo tokia grūdelinė konsistecija, bet kakava pas mane ištirpsta tobulai.
mano daryti kakaviniai kūno sviestai vos patekę ant odos tiesiog ištirpsta.
Aš kietus aliejus pašildau (sviestmedis pas mane minkstas), tada nuimu nuo ugnies ir dedu visus kitus -maišau maišau, o paskui statau į dubenį su ledukais ir maišau tol kol pradeda stengti. tada išimu ir šiek tiek dar pamaišius supilu jau į indą ir palieku.

Ačiū smile.gif bandysiu vėsint. Tikrai ne dėl mango, nes jo nedėjau.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
gaminuosi ir aš ekologišką ir natūralią kosmetiką pati. Padariau mažą kremo gaminimo fotosesiją. Gal kam pravers mirksiukas.gif
Kremo gaminimo procesas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 05 lapkričio 2010 - 13:05
QUOTE(varnikė @ 2010 11 05, 14:04)
Sveikos merginos  4u.gif
gaminuosi ir aš ekologišką ir natūralią kosmetiką pati. Padariau mažą kremo gaminimo fotosesiją. Gal kam pravers  mirksiukas.gif
Kremo gaminimo procesas

dekui, smagu, kad yra zmoniu, norinciu pasidalinti savo ziniomis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste85: 05 lapkričio 2010 - 13:25