QUOTE(Etama @ 2010 11 04, 23:01)
tai as juk ir sakiau, kad kazkuri buvo rasiusi del sviestmedzio
bet galioja manau visiems sviestams, ir apie mangus ta pati rase, kakava ne kazkas isskirtinio
Labai abejoju, kad galioja visiems,nes tai skirtingi dalykai. Su sviestmedžiu jau labai seniai darau ir viskas gaunasi, o su kakavos sviestu - ne.
QUOTE(Eve-line @ 2010 11 05, 09:12)
vat noreciau sumaisyti alieju misinuka "tipo" jaunystes eliksyra galvoju kokie cia aliejai tiktu - argano kaip pagrinda imciau gal, siek tiek ersketroziu, gal moringu? gal dar vit E ideti? ir gal kokiu EA ideti, tik nzn kokiu, kad tiktu 26metu merginai... ar dar kokiu alieju ideti?
Man Monika į tokį patį klausimą atsakė taip: "
Manyčiau būtų neblogas toks mišinys: erškėtrožių aliejus+šaltalankių co2+morkų ea. Čia minimali sudėtis. Jei leidžia kišenė, galima pridėti spanguolių, marulos aliejų, alavijo fitolio, daugiau ea."
Aš dariau taip, erškėtrožių, argano, truputį aviečių sėklų aliejaus, kviečių gemalų, šaltalankių(KN), savo gamybos fitolio sezamo aliejuje, truputį avokado aliejaus. Dar hamamelių hidrolatas (antioksidantas). Čia dariau draugei, kuri rūko nuo labai seniai, į soliariumą eina nuo tada kai jie pasirodė, ne daug būna gryname ore ir turi daugiau odai nedraugiškų įpročių. Sudėjau viską, kas turi daug antioksidantų, vit. E ir A. Dar įdėjau dovanų žalios arbatos, nes irgi geras antioksidantas.
Galvojau dėti vynuogių sėklų aliejaus, bet jai nepatiko kvapas.
Man irgi būtų įdomus patarimai jaunai odai, ypač kokių antioksidantų turinčių aliejų dar galima įdėti, kokie ea geriausia tiktų ir pan.
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 11 05, 09:23)
kakavinį kūno sviestą esu dariusį daug kartų ir niekada nėra buvę jokių grūdelių. Jų gali jaustis dėl mango sviesto, nes jo tokia grūdelinė konsistecija, bet kakava pas mane ištirpsta tobulai.
mano daryti kakaviniai kūno sviestai vos patekę ant odos tiesiog ištirpsta.
Aš kietus aliejus pašildau (sviestmedis pas mane minkstas), tada nuimu nuo ugnies ir dedu visus kitus -maišau maišau, o paskui statau į dubenį su ledukais ir maišau tol kol pradeda stengti. tada išimu ir šiek tiek dar pamaišius supilu jau į indą ir palieku.
Ačiū
bandysiu vėsint. Tikrai ne dėl mango, nes jo nedėjau.