O aš nemačiau laidos, o šiaip senokai domiuos, bet nedrįstu kremo veidui pasigamint. Atrodo tiek daug visko reik susipirkt,o po to dar ir išmokt gamint tą kremą, nesinori, kad didelė dalis atsidurtų šiukšliadėžėje.
QUOTE(Sense @ 2010 11 27, 00:13)
O aš nemačiau laidos, o šiaip senokai domiuos, bet nedrįstu kremo veidui pasigamint. Atrodo tiek daug visko reik susipirkt,o po to dar ir išmokt gamint tą kremą, nesinori, kad didelė dalis atsidurtų šiukšliadėžėje.
nera ko taip bijoti o jei baisu sugadinti pirma gamini, pravartu tureti termometra. eksperimentavimams gali naudoti pirmiausia vandeni, bet koki alieju ir emulsini vaska. darydama mazais kiekiais, su pigiais produktais, ir sutaupysi, jei nepavyks netycia, ir igudziu igausi
Jei teisybe sakant, esu ismetusi tik 1 gamini-plaukams kauke, kadangi supelijo. o jei kremuose atsiskiria vanduo papdeda pakaitinimas is naujo ar tiesiog paplakimas buteliuko. dabar kreme atsiskyre aliejus, nu ka padarysi, paplaku ir pasitepu, negi mesti lauk viska. juolab kad ir tokiam buteliuke, su dozatorium-lengva ir plakti, ir pasitepti. nieko baisaus nematau. nedidelis kiekis, greit pabaigsiu ir sekanti karta pastebesiu temperatura, kad is akies nebedaryti.manau tai ir bus priezastis
dar del islaidu-kaip ir minejau, pirmasyk daryk elementaru "krema", kad tik susivokti, pasibandyti pati faziu (aliejaus ir vandens) jungimosi principa. emulsinis vaskas tarkim, kaip pvz. 240-ciai ml. kremo iseigos tekainuoja 4lt su centais, aliejus (tik pasibandymams, 100k. aptartu kokybes atzvilgiu)-aliejus.com irgi kapeikos, priklausomai kiek pirksi. keli litai zodziu. vanduo-tebunie net ne distiliuotas, o is krano. indeliai kaitinimui-tiesiog puodeliai kokie gali buti, maisyti su kokia medine mentele/sauksteliu. indukas kremui susipilti. termometras va nebent, jei jau nori tikslumo ir t.t. viskas, nieko daugiau. pigiau negali buti
iš savo patirties galiu pasakyti, kad nėra sunku kremą gaminti, jei yra bent elementarių žinių. Tai jei perskaitėt visus lengviausiai prieinamus šaltinius, galit drąsiai gamint aš norėčiau nueiti į kremo gaminimo pamokas vien dėl teorinės dalies, nes praktinę išsiaiškinau jau namuose ir nebijokit vieną kitą daiktą nusipirkti, nes visi natūralūs dalykai yra labai universalūs, jei nepasigaminsit kremo, tai tikrai susitepsit susipurkšit grynus ir šeimos narių nepamirškit
mane visi šiti natūralūs dalykai atvedė prie gilesnio domėjimosi aromaterapija, labai džiaugiuos dėl to
ir kad jau pradėjau rašyti, tai džiaugiuos, kad toji žurnalistė nuo politinių ir kt. tyrimų perėjo prie tikrai naudingų istorijų ir didžioji dalis visuomenės, taip mėgstančios tokias laidas bus informuoti apie naudingus dalykus, o ne apie tai kaip jonai atrai bobute apvogė
ir dar, dėl dantų valymo, turiu knygą Saugi aplinka, ten rašo, kad dantis puikiai valo soda ir net balina. Taip ir yra, skonis toks gan keistas, bet man, nemėgstančiai mėtinių pastų, jis netrukdo. Darau dabar eksperimentą ir valau jau savaitę taip dantis, matosi, kad jie baltėja, o jausmas po išsivalymo toks pats, kaip po odontologo, kai akmenis nuo dantų nuvalo.
mane visi šiti natūralūs dalykai atvedė prie gilesnio domėjimosi aromaterapija, labai džiaugiuos dėl to
ir kad jau pradėjau rašyti, tai džiaugiuos, kad toji žurnalistė nuo politinių ir kt. tyrimų perėjo prie tikrai naudingų istorijų ir didžioji dalis visuomenės, taip mėgstančios tokias laidas bus informuoti apie naudingus dalykus, o ne apie tai kaip jonai atrai bobute apvogė
ir dar, dėl dantų valymo, turiu knygą Saugi aplinka, ten rašo, kad dantis puikiai valo soda ir net balina. Taip ir yra, skonis toks gan keistas, bet man, nemėgstančiai mėtinių pastų, jis netrukdo. Darau dabar eksperimentą ir valau jau savaitę taip dantis, matosi, kad jie baltėja, o jausmas po išsivalymo toks pats, kaip po odontologo, kai akmenis nuo dantų nuvalo.
QUOTE(sige @ 2010 11 27, 09:00)
iš savo patirties galiu pasakyti, kad nėra sunku kremą gaminti, jei yra bent elementarių žinių.
Darau dabar eksperimentą ir valau jau savaitę taip dantis, matosi, kad jie baltėja, o jausmas po išsivalymo toks pats, kaip po odontologo, kai akmenis nuo dantų nuvalo.
Darau dabar eksperimentą ir valau jau savaitę taip dantis, matosi, kad jie baltėja, o jausmas po išsivalymo toks pats, kaip po odontologo, kai akmenis nuo dantų nuvalo.
aš gaminau žiūrėdama love-eco filmuką, jei nebūčiau paskubėjus supilti konservantų, būtų pavykę iš pirmo karto. nu nepavyko iš pirmo, pavyko kuo puikiausiai iš antro dariau po 15 ml abu kartus, tai labai nenusiskriaudžiau sugadinus pirmąjį bandymą
gal galima plačiau: kaip tai vyksta? tiesiog paimi sodos ir trini dantis? maišai ją su vandeniu ar kaip? kokiu santykiu?
QUOTE(sige @ 2010 11 27, 10:00)
o ar tikrai tinka toks dantu valymo budas kasdien? nebraizo emalio ir pan.? Kazkaip visada maniau, kad kasdien tai tikrai negalima
Dėkui merginos už padrąsinimą.
Su soda negerai valytis dantis
QUOTE(Sense @ 2010 11 27, 09:47)
čia tik pati taip manai ar turi kokių rimtų argumentų, kodėl negerai?
apie dantų valymąsi soda
QUOTE(Delicious @ 2010 11 27, 10:18)
gal galima plačiau: kaip tai vyksta? tiesiog paimi sodos ir trini dantis? maišai ją su vandeniu ar kaip? kokiu santykiu?
turiu atskirą indelį dantų valymo sodai, tai tiesiog šepetėlio šerelius padengiu soda ir valau, kaip su pasta.
QUOTE(Palomina @ 2010 11 27, 10:30)
o ar tikrai tinka toks dantu valymo budas kasdien? nebraizo emalio ir pan.? Kazkaip visada maniau, kad kasdien tai tikrai negalima
bepastebėjau, kad braižytų, kaip tik jaučiuosi švaresniais, geriau išvalytais dantimis
QUOTE(Delicious @ 2010 11 27, 10:55)
tai mane ir įkvėpė pabandyti
Dabar taip greit neberandu skaitytų straipsnių.
Soda balintis nėr jau labai blogai, ji turi mažiau ambrazyvinių dalelių, nei kitos balinimo priemonės. Bet kasdien valytis su soda kiek skaičiau nėr gerai.
Va tik tokį atsakymą radau, paieškosiu rimtesnių straipsnių
Mitas: Valantis dantis su soda, jie taps baltesni.
Taip, tačiau soda kenkia dantų emaliui. Valytis dantis su soda galima ne dažniau, kaip kartą per savaitę. Be to, akinamai baltų dantų efekto tikėtis neverta. Iš tikrųjų soda tik nuvalys dantis, jie pastebimiau blizgės. Toks pats rezultatas bus ir dantis valantis su pastomis, į kurių sudėtį įeina sodos bikarbonatas. Tik ten abrazyvinės sodos dalelės gerokai mažesnės, jos švelniau nuvalo dantis, mažiau žaloja emalį. Jei nuolat geriate kavą, juodąją arbatą, ar niekaip nepavyksta mesti rūkyti, galite rinktis ir pastą, į kurios sudėtį įeina dėmes tirpdančių fermentų. Tokia pasta neturi abrazyvinių dalelių, tačiau ją reikia vartoti labai saikingai, pageidautina ne kasdien, kombinuoti su kitų rūšių pastomis.
http://mama.balsas.lt/show-article/3499/kasdiene-dantu-prieziura-mitai-ir-tiesa
Soda balintis nėr jau labai blogai, ji turi mažiau ambrazyvinių dalelių, nei kitos balinimo priemonės. Bet kasdien valytis su soda kiek skaičiau nėr gerai.
Va tik tokį atsakymą radau, paieškosiu rimtesnių straipsnių
Mitas: Valantis dantis su soda, jie taps baltesni.
Taip, tačiau soda kenkia dantų emaliui. Valytis dantis su soda galima ne dažniau, kaip kartą per savaitę. Be to, akinamai baltų dantų efekto tikėtis neverta. Iš tikrųjų soda tik nuvalys dantis, jie pastebimiau blizgės. Toks pats rezultatas bus ir dantis valantis su pastomis, į kurių sudėtį įeina sodos bikarbonatas. Tik ten abrazyvinės sodos dalelės gerokai mažesnės, jos švelniau nuvalo dantis, mažiau žaloja emalį. Jei nuolat geriate kavą, juodąją arbatą, ar niekaip nepavyksta mesti rūkyti, galite rinktis ir pastą, į kurios sudėtį įeina dėmes tirpdančių fermentų. Tokia pasta neturi abrazyvinių dalelių, tačiau ją reikia vartoti labai saikingai, pageidautina ne kasdien, kombinuoti su kitų rūšių pastomis.
http://mama.balsas.lt/show-article/3499/kasdiene-dantu-prieziura-mitai-ir-tiesa
QUOTE(ugne77 @ 2010 11 26, 22:49)
na va, ir jums apyvarta pakilo, viskas tik i gera ...
Na aš eko parduotuvėje dirbu, tai tikrai atsirado daug pirkėjų, ieškančių dantų pastos be fluoro, šampūnų be SLS ir pan. Smagu, kad daugėja žmonių į mūsų gretas
O as pasigaminau savo pirmaji muila, zinoma, ne is muilo baziu, o istirpindama paprasta muila ir pridedama sio bei to. Gavosi visai nieko, bet esu patenkinta, kad isvis kasnors gavosi. Esu pasigaminus kiek seniau vazelina, bet kadangi labiau megstu gryna shea butter tepti, tad vazelina reciau ir naudoju. Kita stotele - vonios bombos bei koks veido valikliukas. Gal kuri ka esate gaminusi imaisant dubmliu hidrolata?
QUOTE(bulletproof @ 2010 11 27, 13:28)
O as pasigaminau savo pirmaji muila, zinoma, ne is muilo baziu, o istirpindama paprasta muila ir pridedama sio bei to. Gavosi visai nieko, bet esu patenkinta, kad isvis kasnors gavosi. Esu pasigaminus kiek seniau vazelina, bet kadangi labiau megstu gryna shea butter tepti, tad vazelina reciau ir naudoju. Kita stotele - vonios bombos bei koks veido valikliukas. Gal kuri ka esate gaminusi imaisant dubmliu hidrolata?
Tai kad jis taip dvokia, kad ojojoj