Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios IV

QUOTE(agnuta @ 2010 11 24, 14:26)
Kodėl gamindama naudoji ir bičių vašką, ir emulsinį? Bandei juos naudoti atskirai? ax.gif

siaip kai veido kremus gamindavau tai tik emulsini dedavau, bet dabar rankoms norejau riebesnio- su biciu vasku, o dejau ir emulsinio ir biciu vasko, nes toki recepta radau AN:

Pašildyti atskiruose induose - vandens vonelėje 1)bičių vašką 2) vandens fazę iki maždaug 60 laipsnių (kol išsilydo emulsiklis ir kieti aliejai, juos gerai išmaišyti). Tada plakant sumaišyti fazes. Atvėsus maždaug iki 30-40 l. sulašinti eterinius aliejus, įdėti konservantus (jei nenurodyta jų aprašyme kitaip). Kartkartėm pamaišant atvėsinti iki kambario temperatūros, ,

man ir paciai keista pasirode, kad reikia deti ir emulsinio vasko ir biciu vasko g.gif o gal as kazka ne taip supratau..
na bet visvien rankoms kremas pasitepus nelabai malonus, rankos lieka lipnios,letai susigeria
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 11 24, 14:26)
Kodėl gamindama naudoji ir bičių vašką, ir emulsinį? Bandei juos naudoti atskirai? ax.gif

Papildyta:
Su pirmu gaminiu mirksiukas.gif

Gal per daug e.a. įdėjai? Kodėl būtent jį pasirinkai? Gal reikėjo kokį kitą dėt, jei erzina kvapas? smile.gif

lašinau 3 lašiukus kaip ir pagal receptą, bet sekantį kartą tokiam kiekiui manau užteks ir dviejų smile.gif
rinkausi iš internetinės pardės pagal aprašymus, tai pauostyt negalėjau rolleyes.gif čia aprašymas: Mandarinų raudonųjų EA lygina, stangrina odą, patempia suglebusią veido odą, pagerina veido kontūro ryškumą, mažina raukšles, reguliuoja riebios porėtos odos sebumo išsiskyrimą. Tinka strijų profilaktikai. Tonizuoja, gaivina pavargusią odą, gerina odos būklę tamsiuoju periodu, kai mažai saulės ir šviesos (tinka naudoti žiemą). Gydo herpes.
Atpalaiduoja, ramina, padeda įveikti stresą. Stimuliuoja nuotaiką, esant saulės ir šviesos trūkumui, Gerina vitaminų įsisavinimą.
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 11 24, 15:18)
Pašildyti atskiruose induose - vandens vonelėje 1)bičių vašką 2) vandens fazę iki maždaug 60 laipsnių [color=blue](kol išsilydo emulsiklis ir kieti aliejai, juos gerai išmaišyti).

Ne taip supratai smile.gif emulsiklis yra ir emuls. ir biciu vaskas (t.y. surisejas vandens ir aliejines fazes).
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 11 23, 17:19)
Man atrodo, kad ten prekiauja AN produktais  g.gif

Mano manymu, kad su grūstuve būtų sunkiau gamint nei maišant su šaukšteliu ar šluotele, o ir tektų ilgiau laukti, kol viduje esantis hidrolatas ar aliejus įšiltų iki reikiamos temperatūros... smile.gif

Ačiū, tik pamenu kaip universitete makaluodavome tokiose grūstuvėse tepalus smile.gif

O kaži ar būtų galima medetkų fitolį gaminti graikinių riešutų aliejuje?
Atsakyti
Kaip manot, kvieciu gemalu aliejus tiktu lupu balzamui? Paskaiciau kad jame daug vit. A ir E, tai sakau gal ideti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Don&Mart‘a @ 2010 11 24, 17:13)

QUOTE(chemistry @ 2010 11 24, 17:38)
Kaip manot, kvieciu gemalu aliejus tiktu lupu balzamui? Paskaiciau kad jame daug vit. A ir E, tai sakau gal ideti  g.gif

O ko gi turetu netikti smile.gif tik ir kietu al. nepamirsk (sviestu)

Del fitoliu gamybos is tikruju nezinau, kodel dazniausiai sutinkami butent keliu rusiu al., bet buna istraukos ivairiuose aliejuose. siaip nematau kodel turetu buti negalima.
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 11 24, 15:25)
Ne taip supratai smile.gif emulsiklis yra ir emuls. ir biciu vaskas (t.y. surisejas vandens ir aliejines fazes).

TAI GAMINANT SU BICIU VASKU NEREIKIA DETI EMULSINIO VASKO? doh.gif
ot reiskia ne taip supratau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 11 24, 22:10)
TAI GAMINANT SU BICIU VASKU NEREIKIA DETI EMULSINIO VASKO?  doh.gif

Aš nedėčiau, t.y. naudočiau vieną kurį nors, ypač pradedant gamybas visas. Nors Monica aromanatural.lt pažymi, kad "bičių vašką kaip vienintelį emulsiklį siūlyčiau naudoti kremams, į kuriuos įeina ne daugiau kaip 50 proc. skysčių.", tai kaip ir reikštų, kad su bičių vašku tam tikrais atvejais galima naudot ir kitus emulsiklius.

Bet ten, kur citavai, tai kalba ėjo vien apie bičių vašką.
Papildyta:
QUOTE(Don&Mart‘a @ 2010 11 24, 18:13)

Aš graikinių riešutų aliejaus tam reikalui nenaudočiau. Maceravimui tinka sezamų (jis laikomas stabiliausiu aliejum), migdolų, simondsijų. Rinkčiausi kažką iš šitų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 11 24, 21:10)
TAI GAMINANT SU BICIU VASKU NEREIKIA DETI EMULSINIO VASKO?  doh.gif
kaip ir agnuta sako, tavo atveju-ne smile.gif ne taip supratai drinks_cheers.gif
QUOTE(agnuta @ 2010 11 24, 21:29)
Aš graikinių riešutų aliejaus tam reikalui nenaudočiau. Maceravimui tinka sezamų (jis laikomas stabiliausiu aliejum), migdolų, simondsijų. Rinkčiausi kažką iš šitų smile.gif
Man ir paciai idomu. gal daugiau ka nors zinai, konkreciai-kodel? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Praline @ 2010 11 23, 22:40)
As beveik viska siunciuosi is UK - pigiau gerokai wink.gif

Gal gali isduoti is kur?
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 11 24, 23:29)

Hmz, aišku. Dar turiu persikų kauliukų aliejaus, gal šis stabilesnis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 11 24, 23:32)
Man ir paciai idomu. gal daugiau ka nors zinai, konkreciai-kodel? ax.gif

Kiek žinau, domėjausi, maceravimui reikia pasirinkti aukšto stabilumo oksidaciniams procesams ir šilumos poveikiui aliejus. Taigi aliejų, turtingų polinesočiosiomis riebalų rūgštimis omega-3 ir omega-6 šiam tikslui reikėtų vengti smile.gif
Atsakyti