Tai ar patars kas man?
Nu va manskis Ferrero rosche
itin saldus, bet prabangus skonis. permazai sulaisciau biskvita ir deciau grietineles plaktos abu sluoksnius kita karta.
Papildyta:
Aize geriau paprasta kakava dazyti
itin saldus, bet prabangus skonis. permazai sulaisciau biskvita ir deciau grietineles plaktos abu sluoksnius kita karta.
Papildyta:
Aize geriau paprasta kakava dazyti
Speju buvo ne karta kalbeta, bet dabar rask kur . Tad paklausiu : merginos is patirties kokius miltus geriausia naudot biskvitui ?
QUOTE(Bossi @ 2010 12 18, 14:49)
Nu va manskis Ferrero rosche
itin saldus, bet prabangus skonis. permazai sulaisciau biskvita ir deciau grietineles plaktos abu sluoksnius kita karta.
Papildyta:
Aize geriau paprasta kakava dazyti
itin saldus, bet prabangus skonis. permazai sulaisciau biskvita ir deciau grietineles plaktos abu sluoksnius kita karta.
Papildyta:
Aize geriau paprasta kakava dazyti
labai dailus torciukas as irgi svajoju ji isbandyti
siand.vel kepu Rafaelo-MB uzsiprase-jam lb jis patinka
QUOTE(rivera @ 2010 12 18, 14:34)
Speju buvo ne karta kalbeta, bet dabar rask kur . Tad paklausiu : merginos is patirties kokius miltus geriausia naudot biskvitui ?
bet kokius aukščiausios rušies miltus......
Sveikos, kepejeles.
Ir as ateinu pasidalint savo nauju isbandymu, nu skonis buvo tikrai laaaaaaabai skanus, visi gire ir as kaip tortu nemegeja negalejau atsitraukt nuo jo
Tai va parasysiu kaip issidirbau is meducio O issidirbau nes dariaus barbe ir medutis tam buvo kaip ir tinkamiausias, bet beda kad tas medutis visiskai atsibodes
Pagrindas - biskvitai buvo meducio
Pertepimai:
1.Sokoladas su smulkintais riesutais
2. sluoksnis buvo is "snikerio" sokoladas ir plakta grietinele
3.Plykitas kremas su rududu.
Tikrai pabandykit, gavosi super
Beje dar kepiau rafaelo, bet dejau kaip cia kazkas rekomendavo migdoliniu riesutu tai ir sake kad laaaaaabai skanu
"Snikersas" ir labai visiem patiko, man ir skanus, saldus, tik man pagal recepta to karamelinio kremo su riesutais gavosi ziauriai daug uzteko puse normos
Ir as ateinu pasidalint savo nauju isbandymu, nu skonis buvo tikrai laaaaaaabai skanus, visi gire ir as kaip tortu nemegeja negalejau atsitraukt nuo jo
Tai va parasysiu kaip issidirbau is meducio O issidirbau nes dariaus barbe ir medutis tam buvo kaip ir tinkamiausias, bet beda kad tas medutis visiskai atsibodes
Pagrindas - biskvitai buvo meducio
Pertepimai:
1.Sokoladas su smulkintais riesutais
2. sluoksnis buvo is "snikerio" sokoladas ir plakta grietinele
3.Plykitas kremas su rududu.
Tikrai pabandykit, gavosi super
Beje dar kepiau rafaelo, bet dejau kaip cia kazkas rekomendavo migdoliniu riesutu tai ir sake kad laaaaaabai skanu
"Snikersas" ir labai visiem patiko, man ir skanus, saldus, tik man pagal recepta to karamelinio kremo su riesutais gavosi ziauriai daug uzteko puse normos
QUOTE(Bossi @ 2010 12 18, 13:49)
kaip skaniai atrodo Reiks bandyti progai pasitaikius
ačiū už atsakymą
QUOTE(rivera @ 2010 12 18, 14:34)
Speju buvo ne karta kalbeta, bet dabar rask kur . Tad paklausiu : merginos is patirties kokius miltus geriausia naudot biskvitui ?
aš dažniausiai perku karališkus, jie kaip ir tinkamiausi, bet šiaip galima ir paprastus aukščiausios rūšies miltus naudoti
Tortas, prie kavos
Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:
60gr.kakavos
2nubraukti šaukštai tirpios kavos
175ml.karšto vandens
---------------
5kiaušinių tryniai
180gr.cukraus
125ml.aliejaus
---------------
8kiauš.baltymai
45gr.cukraus
---------------
200gr.miltų
2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
1/4šaukštelio sodos
Kremui:
450gr.grietinėlės 35%
1 indelis rududu
nubr.šaukštas kavos tirpios
---------------
3kiaušinių tryniai
pusantros stiklinės pieno
2arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
----------------
150gr.sviesto gero
70 gr.smulkiai tarkuoto pieniško šokolado
Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.
Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos ir maišant kaitinti iki užvirimo, sudėti rududų ir išmaišyti, atvėsinti, išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.
Biskvitą perpjauti į tris dalis(aš truputį sulaisčiau su saldrūkščiu vandeniu, nors jis ir šiaip gaunasi ne sausas)
pertepti gautu kremu, padėti vėsiai nakčiai, kad įsigertų.
Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:
60gr.kakavos
2nubraukti šaukštai tirpios kavos
175ml.karšto vandens
---------------
5kiaušinių tryniai
180gr.cukraus
125ml.aliejaus
---------------
8kiauš.baltymai
45gr.cukraus
---------------
200gr.miltų
2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
1/4šaukštelio sodos
Kremui:
450gr.grietinėlės 35%
1 indelis rududu
nubr.šaukštas kavos tirpios
---------------
3kiaušinių tryniai
pusantros stiklinės pieno
2arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
----------------
150gr.sviesto gero
70 gr.smulkiai tarkuoto pieniško šokolado
Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.
Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos ir maišant kaitinti iki užvirimo, sudėti rududų ir išmaišyti, atvėsinti, išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.
Biskvitą perpjauti į tris dalis(aš truputį sulaisčiau su saldrūkščiu vandeniu, nors jis ir šiaip gaunasi ne sausas)
pertepti gautu kremu, padėti vėsiai nakčiai, kad įsigertų.
koks gabaliukas