[quote=wavin,2010 11 03, 10:03]
Atnešu savo paprastutį ir lengvai pagaminamą torčiuką
Paprastutis torčiukas
Biskvitas:
4 kiaušiniai
1 st cukraus
1st miltų
1 a.š kakavos
keleta lašų romo esencijos
Kiaušinius plakame su cukrumi, kol padidėja tūris 3-4 kartus. Tuomet atsargiai įmaišome miltus. Biskvito masę padaliname į 2 dalis. Įpilame į formą vieną pusę masės ir kepame biskvitą 180 laipsnių apie 25 min, kitą pusę biskvito sumaišome su sijota kakava ir romo esencija kepame tiek pat laiko kaip ir baltą biskvitą.Man asmeniškai šis biskvitas pats lengviausiai kepamas
Ačiū labai užbiskvito receptą, neseniai tokį dariau, bet biskvitą pirkau gatavą, o pertepiau grietine, tik želatinos nežinojau kiek ištirpinti, tai per mažai ko gero buvo....nelabai sustingo. Man tokie labai patinka tortai, tik gaila jie labai greitai susivalgo
labas vakarelis as jusu norejau paprasyti siokios tokios pagalbos.uzsiprase manes torciuko gimtadieniui bet va jubilijate nesenai pagimde leliuka anksciau laiko 7men.ir nori tokio torciuko kuris nepustu pilvuko veliau leliukui nes ji pati nores bent truputi paragaut tai man cia ir kaip galvosukis gal kas koki receptuka pasiulysit is anksto dekoju
QUOTE(meilikatyte @ 2010 12 11, 23:10)
labas vakarelis as jusu norejau paprasyti siokios tokios pagalbos.uzsiprase manes torciuko gimtadieniui bet va jubilijate nesenai pagimde leliuka anksciau laiko 7men.ir nori tokio torciuko kuris nepustu pilvuko veliau leliukui nes ji pati nores bent truputi paragaut tai man cia ir kaip galvosukis gal kas koki receptuka pasiulysit is anksto dekoju
kadangi mano pirmagimiui LABAI pūtė pilvuką iki tol, kol jam suėjo 3 mėnesiai, tai aš galiu pasidalinti savo patirtimi - jeigu vaikas jau linkęs turėti pilvo skausmus, tai jis ir turės juos. Gali mama vos ne vandeniu būti gyva, bet vistiek vaikiui pilvą pūs. Tiesiog turi praeiti tas laikas.
O dėl torto. Na nemanau, kad yra kažkoks pasirinkimas. Geriausas pasirinkimas - tai jaunoji mamytė tiesiog NEVALGO torto ir vaišina juo svečius. Nes dėsi vaisius - pūs pilvą, grietinė ir varškė kaip pieno produktai gali irgi "parauginti" skranduką.. žodžiu, nu ne problematiškiems atvejams yra tortai
meilikatyte, kur buvai dingus? Pasigedau
QUOTE(meilikatyte @ 2010 12 11, 21:10)
labas vakarelis as jusu norejau paprasyti siokios tokios pagalbos.uzsiprase manes torciuko gimtadieniui bet va jubilijate nesenai pagimde leliuka anksciau laiko 7men.ir nori tokio torciuko kuris nepustu pilvuko veliau leliukui nes ji pati nores bent truputi paragaut tai man cia ir kaip galvosukis gal kas koki receptuka pasiulysit is anksto dekoju
Nuo poros kasniu bet kokio torto tikrai nepus niekam pilvo o jei jau taip bijo, tai tikrai patarimas - tieisog nevalgyti ir vaisinti svecius.
QUOTE(jumakavec @ 2010 12 11, 15:28)
Sveikos,
o pagal kurį receptą kepate snicersą? radau kelis receptus, bet atsidarius nėra jokio recepto parašyta
o pagal kurį receptą kepate snicersą? radau kelis receptus, bet atsidarius nėra jokio recepto parašyta
matyt ne ten spaudei - viskas atsidaro... pagal šitą tik recepte ten 1 st. cukraus, 2 st. miltų
QUOTE(braaskytea @ 2010 12 11, 15:46)
Siandien tortukas visai ne su skystu kremuku Viskas sukietejo. Ir kepiau ne pati prigalvojusi,o taip kaip man uzrase visa receptuka ir labai skanus man to saldumo ne per daug ir vyras mano kuris saldumo nemegsta ir nevalgytu nieko kas per saldu sio torto neatsisake dar ir dabar paklausiau ar nesaldus buvo Kaip ir sakiau kiekvienam skirtingai O tam susitikime torciuko pjuvis atrodo taip kaip dabar atrodo ir manasis
Jei norit galiu ideti foto kaip siandiena atrodo pjuvis
Jei norit galiu ideti foto kaip siandiena atrodo pjuvis
įsigėręs tortukas atrodo super tiesiog būtinai ir aš išbandysiu padaryt be jokių savų "saldu-nesaldu" manau visad verta paragaut pirmiau taip kaip parašyta, o po to jau koreguotis pagal save jei reik Ačiū labai, kad pasidalinai su mumis tokiu įdomiu nauju receptuku
QUOTE(Olesta @ 2010 12 11, 17:55)
RiMami, reikia ar nereikia ten cukraus, arba imsiu ir ragausiu tada, nes man labai įdomus šis receptas pasirodė ir kai tokia maža karamelinių tortų receptūra, tai šis būtų kaip alternatyva karamelinių tortų asortimentui pasipildyti ačiū už kantrybę
man irgi labai įdomus aš manau reik paragaut biskvitą - jis čia kogero nėra labai saldus - tuomet logiška, kad kremas saldesnis, mano kur rodžiau saldokas biskvitas buvo tai kremas mažiau saldus, rūgštelėjantis lengvai, o saldumo buvo gana sočiai nuo rududu bent jau man....
QUOTE(braaskytea @ 2010 12 11, 19:55)
ir grietinele vietoj grietines pavadinau nes grietine jau buvo isplakta su cukrumi nezinau kaip jus vadinat isplakta grietine as vadinu grietinele
tai čia skirtingi dalykai, nes gali būt tiek grietinė išplakta kone iki standumo ir gali būt grietinėlė išplakta.... tai jūs kremui naudojat ką - grietinę? jei grietinę išplaki ji gi nepatampa grietinėle nuo to
QUOTE(kice @ 2010 12 11, 14:09)
RiMami, nu, pagimdyk nauja receptuka torto su situo kremu, ka? Atrodo labai apetitingai..
mergaičiukės man negaila išgimdyt recepto, bet negaliu čia dėti jo pakol nesu visu 100 procentų patenkinta tuo tortu Man biskvitas kliūna šio torto - du kartus kepiau - du kartus skirtingai gavos, vieną kart kaip ir nieko gavos (kur su vyšniom) tirpo burnoj, antrą kart kepiau taip užtikrintai jį - galbūt ar perkepiau jį ar nedakepiau nieko nesupratau ... kažkoks jis man per "sunkus" susirodė nors tu ką nusivyliau juo tada bisvitas keptas pagal žymiosios Nesmejanos receptą ir supjaustytas įmanomai plonesniais lakštukais, juos sulaisčiau cukraus sirupu su brendžiu gana gausiai. Kitą kart sakiau su Asseni biskvitu šokoladiniu bandysiu arba Juodo princo Kremas, kadangi tikrai pasiteisno tai parašau
GRIETINĖS-RUDUDU KREMAS
400 g grietinės (30%) patarčiau imti įmanomai riebesnę
1 ind. virto kondensuoto pieno (dedu Rududu)
Grietinę išplakti iki purios/standžios konsistencijos (artimos plaktai grietinėlei). Įdėkit standiklio pokelį, jei nesusiplaka Kambario temperatūros rududu iš pradžių paplaku vieną, po to sudėt į grietinę ir suplakt viską kartu. Labai skanu įbert paskrudintų ir susmulkintų riešutų - pagal savo norus ir skonį jau čia. Tokiu kremu pertepant biskvitus būtina sulaistyti. Jei nepavyktų kartais suplakt iki artimos standžiai konsistencijos - tuomet irgi nebėda, kremas labiau įsigers į biskvitus, mažiau laistyt tuomet reikia arba visai nelaistyt o tortą tuomet reiktų formuot tortinėje, nes kitaip bėgs per šonus, o mažum taip dar skaniau gautųs kas žino... žodžiu eksperimentuokit ir pasidalinkit savo patyrimais...
Braaskytea, ačiū labai už Tavo kantrybę tikrai bus išbandytas atrodo super skaniai
QUOTE(Olesta @ 2010 12 12, 09:11)
Braaskytea, ačiū labai už Tavo kantrybę tikrai bus išbandytas atrodo super skaniai
Nu ikalbejot del to torto, bandysiu dukrytes gimtadieniui tikiuosi nepasisiuklinsiu
Norėjau paklaust,gal kuri žinosit torto receptą Vaikystėje teta dažnai atveždavo tokį bandelių tortą,jos būdavo skirtingo kremo pripildytos ir padaryta piramidė.Labai skanus būdavo,atseit firminis vienos kepėjos tortas.Gal sakyčiau,plikytos tešlos bandelės Žodžiu,gal kuri žinosit?
QUOTE(eliss @ 2010 12 12, 09:54)
Norėjau paklaust,gal kuri žinosit torto receptą Vaikystėje teta dažnai atveždavo tokį bandelių tortą,jos būdavo skirtingo kremo pripildytos ir padaryta piramidė.Labai skanus būdavo,atseit firminis vienos kepėjos tortas.Gal sakyčiau,plikytos tešlos bandelės Žodžiu,gal kuri žinosit?
Tai ten ne bandeles, o plikyti pyrageliai yra kakzur receptas, reiks veliau paieskot...
Didelės bandelės būdavo Nors gal kaip vaikui ,jos didelės atrodydavo Vienas kremas rausvas,kitas baltas,berods.Tas su baltu kremu labai mėgdavau
QUOTE(eliss @ 2010 12 12, 10:00)
Didelės bandelės būdavo Nors gal kaip vaikui ,jos didelės atrodydavo Vienas kremas rausvas,kitas baltas,berods.Tas su baltu kremu labai mėgdavau
Ten tikrai bus plikyti pyrageliai su kremu viduje. Ir padarytas kremas, ir jie tieisog sudeti i piramide. As konkretaus recepto dabar kaip ir nerandu, bet zinau, kad tikrai kazkas rase... bet esme ten tokia, kad issikepi pyragelius su kremu (as rinkciausi Cipciuko ekleriu recepta, ir pripildyciau norimu kremu), tada pasidaryciau kokio kremo su zelatina (pvz koks jogurtas, zelatina ir pan.) ir sulipdyciau piramide).
QUOTE(eliss @ 2010 12 12, 10:00)
Didelės bandelės būdavo Nors gal kaip vaikui ,jos didelės atrodydavo Vienas kremas rausvas,kitas baltas,berods.Tas su baltu kremu labai mėgdavau
Pagal mane kalba eina apie vestuvini prancuzu pyraga crokenbush