Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-9

[quote=wavin,2010 11 03, 10:03]
Atnešu savo paprastutį ir lengvai pagaminamą torčiuką
Paprastutis torčiukas

Biskvitas:
4 kiaušiniai
1 st cukraus
1st miltų
1 a.š kakavos
keleta lašų romo esencijos

Kiaušinius plakame su cukrumi, kol padidėja tūris 3-4 kartus. Tuomet atsargiai įmaišome miltus. Biskvito masę padaliname į 2 dalis. Įpilame į formą vieną pusę masės ir kepame biskvitą 180 laipsnių apie 25 min, kitą pusę biskvito sumaišome su sijota kakava ir romo esencija kepame tiek pat laiko kaip ir baltą biskvitą.Man asmeniškai šis biskvitas pats lengviausiai kepamas thumbup.gif

Ačiū labai užbiskvito receptą, neseniai tokį dariau, bet biskvitą pirkau gatavą, o pertepiau grietine, tik želatinos nežinojau kiek ištirpinti, tai per mažai ko gero buvo....nelabai sustingo. Man tokie labai patinka tortai, tik gaila jie labai greitai susivalgo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasajura: 11 gruodžio 2010 - 20:08
labas vakarelis 4u.gif as jusu norejau paprasyti siokios tokios pagalbos.uzsiprase manes torciuko gimtadieniui bet va jubilijate nesenai pagimde leliuka anksciau laiko 7men.ir nori tokio torciuko kuris nepustu pilvuko veliau leliukui nes ji pati nores bent truputi paragaut ax.gif tai man cia ir kaip galvosukis ax.gif gal kas koki receptuka pasiulysit 4u.gif is anksto dekoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2010 12 11, 23:10)
labas vakarelis 4u.gif as jusu norejau paprasyti siokios tokios pagalbos.uzsiprase manes torciuko gimtadieniui bet va jubilijate nesenai pagimde leliuka anksciau laiko 7men.ir nori tokio torciuko kuris nepustu pilvuko veliau leliukui nes ji pati nores bent truputi paragaut ax.gif tai man cia ir kaip galvosukis ax.gif gal kas koki receptuka pasiulysit  4u.gif is anksto dekoju mirksiukas.gif

kadangi mano pirmagimiui LABAI pūtė pilvuką iki tol, kol jam suėjo 3 mėnesiai, tai aš galiu pasidalinti savo patirtimi - jeigu vaikas jau linkęs turėti pilvo skausmus, tai jis ir turės juos. Gali mama vos ne vandeniu būti gyva, bet vistiek vaikiui pilvą pūs. Tiesiog turi praeiti tas laikas.

O dėl torto. Na nemanau, kad yra kažkoks pasirinkimas. Geriausas pasirinkimas - tai jaunoji mamytė tiesiog NEVALGO torto ir vaišina juo svečius. Nes dėsi vaisius - pūs pilvą, grietinė ir varškė kaip pieno produktai gali irgi "parauginti" skranduką.. žodžiu, nu ne problematiškiems atvejams yra tortai 4u.gif

meilikatyte, kur buvai dingus? Pasigedau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2010 12 11, 21:10)
labas vakarelis 4u.gif as jusu norejau paprasyti siokios tokios pagalbos.uzsiprase manes torciuko gimtadieniui bet va jubilijate nesenai pagimde leliuka anksciau laiko 7men.ir nori tokio torciuko kuris nepustu pilvuko veliau leliukui nes ji pati nores bent truputi paragaut ax.gif tai man cia ir kaip galvosukis ax.gif gal kas koki receptuka pasiulysit  4u.gif is anksto dekoju mirksiukas.gif

Nuo poros kasniu bet kokio torto tikrai nepus niekam pilvo doh.gif o jei jau taip bijo, tai tikrai patarimas - tieisog nevalgyti ir vaisinti svecius.
Atsakyti
QUOTE(jumakavec @ 2010 12 11, 15:28)
Sveikos,
o pagal kurį receptą kepate snicersą? radau kelis receptus, bet atsidarius nėra jokio recepto parašyta

matyt ne ten spaudei - viskas atsidaro... pagal šitą tik recepte ten 1 st. cukraus, 2 st. miltų mirksiukas.gif

QUOTE(braaskytea @ 2010 12 11, 15:46)
Siandien tortukas visai ne su skystu kremuku wink.gif Viskas sukietejo. Ir kepiau ne pati prigalvojusi,o taip kaip man uzrase visa receptuka ir labai skanus man to saldumo ne per daug  ir vyras mano kuris saldumo nemegsta ir nevalgytu nieko kas per saldu  sio torto neatsisake dar ir dabar paklausiau ar nesaldus buvo Kaip ir sakiau kiekvienam skirtingai  O tam susitikime torciuko pjuvis atrodo taip kaip dabar atrodo ir manasis
Jei norit galiu ideti foto kaip siandiena atrodo pjuvis

įsigėręs tortukas atrodo super tiesiog thumbup.gif būtinai ir aš išbandysiu padaryt be jokių savų "saldu-nesaldu" manau visad verta paragaut pirmiau taip kaip parašyta, o po to jau koreguotis pagal save jei reik mirksiukas.gif Ačiū labai, kad pasidalinai su mumis tokiu įdomiu nauju receptuku 4u.gif

QUOTE(Olesta @ 2010 12 11, 17:55)
RiMami, reikia ar nereikia ten cukraus, arba imsiu ir ragausiu tada, nes man labai įdomus šis receptas pasirodė ir kai tokia maža karamelinių tortų receptūra, tai šis būtų kaip alternatyva karamelinių tortų asortimentui pasipildyti  ax.gif  4u.gif ačiū už kantrybę  4u.gif

man irgi labai įdomus drinks_cheers.gif aš manau reik paragaut biskvitą - jis čia kogero nėra labai saldus - tuomet logiška, kad kremas saldesnis, mano kur rodžiau saldokas biskvitas buvo tai kremas mažiau saldus, rūgštelėjantis lengvai, o saldumo buvo gana sočiai nuo rududu ax.gif bent jau man....

QUOTE(braaskytea @ 2010 12 11, 19:55)
ir grietinele vietoj grietines pavadinau nes grietine jau buvo isplakta su cukrumi nezinau kaip jus vadinat isplakta grietine as vadinu grietinele  4u.gif

tai čia skirtingi dalykai, nes gali būt tiek grietinė išplakta kone iki standumo ir gali būt grietinėlė išplakta.... tai jūs kremui naudojat ką - grietinę? jei grietinę išplaki ji gi nepatampa grietinėle nuo to lotuliukas.gif

QUOTE(kice @ 2010 12 11, 14:09)
RiMami, nu, pagimdyk nauja receptuka torto su situo kremu, ka? Atrodo labai apetitingai..

mergaičiukės man negaila išgimdyt recepto, bet negaliu čia dėti jo pakol nesu visu 100 procentų patenkinta tuo tortu blush2.gif Man biskvitas kliūna šio torto - du kartus kepiau - du kartus skirtingai gavos, vieną kart kaip ir nieko gavos (kur su vyšniom) tirpo burnoj, antrą kart kepiau taip užtikrintai jį - galbūt ar perkepiau jį ar nedakepiau nieko nesupratau wacko.gif ... kažkoks jis man per "sunkus" susirodė nors tu ką doh.gif nusivyliau juo tada g.gif bisvitas keptas pagal žymiosios Nesmejanos receptą ir supjaustytas įmanomai plonesniais lakštukais, juos sulaisčiau cukraus sirupu su brendžiu gana gausiai. Kitą kart sakiau su Asseni biskvitu šokoladiniu bandysiu arba Juodo princo rolleyes.gif Kremas, kadangi tikrai pasiteisno tai parašau mirksiukas.gif

GRIETINĖS-RUDUDU KREMAS
400 g grietinės (30%) patarčiau imti įmanomai riebesnę
1 ind. virto kondensuoto pieno (dedu Rududu)

Grietinę išplakti iki purios/standžios konsistencijos (artimos plaktai grietinėlei). Įdėkit standiklio pokelį, jei nesusiplaka mirksiukas.gif Kambario temperatūros rududu iš pradžių paplaku vieną, po to sudėt į grietinę ir suplakt viską kartu. Labai skanu įbert paskrudintų ir susmulkintų riešutų - pagal savo norus ir skonį jau čia. Tokiu kremu pertepant biskvitus būtina sulaistyti. Jei nepavyktų kartais suplakt iki artimos standžiai konsistencijos - tuomet irgi nebėda, kremas labiau įsigers į biskvitus, mažiau laistyt tuomet reikia arba visai nelaistyt rolleyes.gif o tortą tuomet reiktų formuot tortinėje, nes kitaip bėgs per šonus, o mažum taip dar skaniau gautųs kas žino... žodžiu eksperimentuokit ir pasidalinkit savo patyrimais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 gruodžio 2010 - 22:10
Braaskytea, ačiū labai už Tavo kantrybę 4u.gif 4u.gif 4u.gif tikrai bus išbandytas thumbup.gif atrodo super skaniai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 12 12, 09:11)
Braaskytea, ačiū labai už Tavo kantrybę 4u.gif  4u.gif  4u.gif  tikrai bus išbandytas thumbup.gif atrodo super skaniai  mirksiukas.gif

Nu ikalbejot del to torto, bandysiu dukrytes gimtadieniui smile.gif tikiuosi nepasisiuklinsiu biggrin.gif
Atsakyti
Norėjau paklaust,gal kuri žinosit torto receptą smile.gif Vaikystėje teta dažnai atveždavo tokį bandelių tortą,jos būdavo skirtingo kremo pripildytos ir padaryta piramidė.Labai skanus būdavo,atseit firminis vienos kepėjos tortas.Gal sakyčiau,plikytos tešlos bandelės g.gif Žodžiu,gal kuri žinosit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 12 12, 09:54)
Norėjau paklaust,gal kuri žinosit torto receptą smile.gif Vaikystėje teta dažnai atveždavo tokį bandelių tortą,jos būdavo skirtingo kremo pripildytos ir padaryta piramidė.Labai skanus būdavo,atseit firminis vienos kepėjos tortas.Gal sakyčiau,plikytos tešlos  bandelės g.gif Žodžiu,gal kuri žinosit? smile.gif

Tai ten ne bandeles, o plikyti pyrageliai biggrin.gif yra kakzur receptas, reiks veliau paieskot...
Atsakyti
Didelės bandelės būdavo smile.gif Nors gal kaip vaikui ,jos didelės atrodydavo biggrin.gif Vienas kremas rausvas,kitas baltas,berods.Tas su baltu kremu labai mėgdavau
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 12 12, 10:00)
Didelės bandelės būdavo smile.gif Nors gal kaip vaikui ,jos didelės atrodydavo biggrin.gif Vienas kremas rausvas,kitas baltas,berods.Tas su baltu kremu labai mėgdavau

Ten tikrai bus plikyti pyrageliai biggrin.gif su kremu viduje. Ir padarytas kremas, ir jie tieisog sudeti i piramide. As konkretaus recepto dabar kaip ir nerandu, bet zinau, kad tikrai kazkas rase... bet esme ten tokia, kad issikepi pyragelius su kremu (as rinkciausi Cipciuko ekleriu recepta, ir pripildyciau norimu kremu), tada pasidaryciau kokio kremo su zelatina (pvz koks jogurtas, zelatina ir pan.) ir sulipdyciau piramide).
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 12 12, 10:00)

Pagal mane kalba eina apie vestuvini prancuzu pyraga crokenbush

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskouoga: 12 gruodžio 2010 - 10:09