Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-9

QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 08, 21:31)
Sveikutės, turiu čia tokį klasimėlį noriu kalėdoms iškepti tortą, bet dar niekada gyvenime nesu jokio tortuko kepus blush2.gif svarstau tarp medučio ir rafaelo torto, kurį patartumėte kepti?  smile.gif


jei pirmą kartą- kepčiau medutį rolleyes.gif
nes kai kapiau rafaelo pirmą kartą- nesigavo biskvitas, tai jei ką, kad ūpo neprarast biggrin.gif

o šeip tai snikersas labai skanus tortas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Radė: 08 gruodžio 2010 - 21:36
QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 08, 20:31)
Sveikutės, turiu čia tokį klasimėlį noriu kalėdoms iškepti tortą, bet dar niekada gyvenime nesu jokio tortuko kepus blush2.gif svarstau tarp medučio ir rafaelo torto, kurį patartumėte kepti?  smile.gif

Mano pirmasis buvo rafaelo, o tik Kaledoms kepsiu Kirbes meduti 4u.gif Tiesa, tortas gavosi nerealiai skanus, mano mama visa gyvenima pradirbus prie maisto, ji labai isgyre 4u.gif
Atsakyti
aš su prašymu 4u.gif
gal kuri iš senų laikų pamena tortą Dainava?
norėčiau staigmeną draugei padaryt, bet težinau pavadinimą, o kas jo viduj, koks skonis net neįsivaizduoju ax.gif
gal kas pagelbės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2010 12 09, 01:44)
aš su prašymu  4u.gif
gal kuri iš senų laikų pamena tortą Dainava?
norėčiau staigmeną draugei padaryt, bet težinau pavadinimą, o kas jo viduj, koks skonis  net neįsivaizduoju  ax.gif
gal kas pagelbės  4u.gif




o dainava buvo ne varskes pyragas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 08, 09:04)
Taip, as turiu didele tokia, ale kas toki maziuka keksa keps  biggrin.gif 20 lt kaip uz formyte, nenoriu moket, dar kad naudojamos abi butu... o zinau naudotusi tik viena...

Dėl kainos 100 proc. sutinku, baisu lotuliukas.gif
----------
Kaip pirmam kartui kepti, manau, rinkčiausi Kirbės medutį. Ir super paprasta iškept, ir laaabai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Įdedu dengimo masės receptą, kažkada jį radau rusiškame forume, bet nepamenu kuriame ( ačiū recepto autorei)
Dengimo masė
2 šaukštai vandens
1,5 arbatinio šaukštelio želatinos
1,5 šaukšto gliukozės (medus)
2 arbatiniai šaukšteliai glicerino (aliejus)
455 gr cukraus pudros (sveriu svarstyklėmis))
Želatiną užpilti vandeniu, pabrinkinti ir ištirpinti, į dar šiltą želatinos tirpalą įdėti gliukozę ir gliceriną ( aš dar įdedu arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties), išmaišyti ir dėti cukraus pudrą maišant šaukštu, kada bus sunku maišyti šaukštu, tada dedant cukraus pudrą minkyti rankomis.
Gaunasi labai elastinga, nelimpanti masė. Nesu bandžiusi šios masės gaminti keičiant gliukozę medumi, o gliceriną aliejumi. Galima iškočioti labai plonai, aš šia mase uždengiu 26 cm skersmens tortą ir dar lieka. Kočioju ant tupwerware padėklo ir su tuperware kočėlu, niekas nelimpa ir nereikia niekuo barstyti
Jeigu kas bandysite, prašome parašyti atsiliepimus, ir jeigu bus geri, perkelkite receptą į temą be komentarų
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2010 12 09, 07:01)
Labas rytas,
Įdedu dengimo masės receptą, kažkada jį radau rusiškame forume, bet nepamenu kuriame ( ačiū recepto autorei)
Dengimo masė
2  šaukštai vandens
1,5 arbatinio šaukštelio želatinos
1,5 šaukšto gliukozės (medus)
2 arbatiniai šaukšteliai glicerino (aliejus)
455 gr cukraus pudros (sveriu svarstyklėmis))
Želatiną užpilti vandeniu, pabrinkinti ir ištirpinti, į dar šiltą želatinos tirpalą įdėti gliukozę ir gliceriną ( aš dar įdedu arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties), išmaišyti ir dėti cukraus pudrą maišant šaukštu, kada bus sunku maišyti šaukštu, tada  dedant cukraus pudrą minkyti rankomis.
Gaunasi labai elastinga, nelimpanti masė. Nesu bandžiusi šios masės gaminti keičiant gliukozę medumi, o gliceriną aliejumi. Galima iškočioti labai plonai, aš šia mase uždengiu 26 cm skersmens tortą ir dar lieka. Kočioju ant tupwerware padėklo ir su tuperware kočėlu, niekas nelimpa ir nereikia niekuo barstyti
Jeigu kas bandysite, prašome parašyti atsiliepimus, ir jeigu bus geri, perkelkite receptą į temą be komentarų


As turiu tik milteliu pavidalo gliukozes, ar tokia tinka? Kur gaut skystos? g.gif
Atsakyti
[quote=miskouoga,2010 12 09, 09:54]
Netinka, iš internetinių parduotuvių arba bandyti keisti medumi
Atsakyti
[quote=likta,2010 12 09, 09:52]
[quote=miskouoga,2010 12 09, 09:54]
Netinka, iš internetinių parduotuvių arba bandyti keisti medumi
[/quote]

Aisku, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 12 09, 02:01)
o dainava buvo ne varskes pyragas? g.gif

pyragas varškinis draugystė
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2010 12 09, 00:44)
aš su prašymu  4u.gif
gal kuri iš senų laikų pamena tortą Dainava?
norėčiau staigmeną draugei padaryt, bet težinau pavadinimą, o kas jo viduj, koks skonis  net neįsivaizduoju  ax.gif
gal kas pagelbės  4u.gif


Radau toki Dainavos aprasyma:
Tortas Dainava
Riešutinio-baltyminio pusgaminio paplotėliai pertepti sviestiniu-šokoladiniu kremu.
Atsakyti
Mergaites, patarkit kada geriau sutepti torta, kurio reikes kitam sestadieniui ax.gif
Planuoju kepti Asseni napaleona is vaikystes su plikytu kremu ir rududu 4u.gif
Atsakyti