Labas rytas,
Įdedu dengimo masės receptą, kažkada jį radau rusiškame forume, bet nepamenu kuriame ( ačiū recepto autorei)
Dengimo masė
2 šaukštai vandens
1,5 arbatinio šaukštelio želatinos
1,5 šaukšto
gliukozės (medus)
2 arbatiniai šaukšteliai glicerino (aliejus)
455 gr cukraus pudros (sveriu svarstyklėmis))
Želatiną užpilti vandeniu, pabrinkinti ir ištirpinti, į dar šiltą želatinos tirpalą įdėti gliukozę ir gliceriną ( aš dar įdedu arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties), išmaišyti ir dėti cukraus pudrą maišant šaukštu, kada bus sunku maišyti šaukštu, tada dedant cukraus pudrą minkyti rankomis.
Gaunasi labai elastinga, nelimpanti masė. Nesu bandžiusi šios masės gaminti keičiant gliukozę medumi, o gliceriną aliejumi. Galima iškočioti labai plonai, aš šia mase uždengiu 26 cm skersmens tortą ir dar lieka. Kočioju ant tupwerware padėklo ir su tuperware kočėlu, niekas nelimpa ir nereikia niekuo barstyti
Jeigu kas bandysite, prašome parašyti atsiliepimus, ir jeigu bus geri, perkelkite receptą į temą be komentarų