Šokoladinis, šokoladinis tortasBiskvitas: juodojo misko (dariau is vienos porcijos biskvito, 15 cm skersmens)
Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.
Kremas:
70 gr. migdolu
70 gr. cukraus
90 gr. sviesto kambario temperaturos
340 gr. sokolado (dejau puse per puse juodo ir pienisko)
200 gr. grietineles 36 %
Glazuros sluoksnis:
100 gr. pienisko sokolado
50 ml. grietineles
Spirales: cukrus
Eiga: Issikepti juodojo misko biskvita. Atvesinti, padalinti i 3 dalis ir sulaistyti kavos sirupu.
Migdolus, cukru sudeti i puoda ir ant silpnos ugnies virti, kol istirps cukrus ir pasidarys karamele. Gauta mase ispilti ant pergamentinio popierio, palaukti kol atves, ideti i maiseli ir su kocelu susmulkinti. Issukti sviesta iki purumo. Isplakti grietinele. Ant garu voneles istirpinti sokolada. Ji truputi atvesinti ir po sauksta imaisyti sviesta i sokolada ir riesutu griliaza, paskui atsargiai po sauksta imaisyti grietinele. Siuo kremu pertepti biskvita, ir plonu sluoksniu sonus. deti i saldytuva 2-3 val.
Ant garu voneles istirpinti glazurai skirta sokolada su grietinele ir uzpilti ant torto.
Spirales: keptuveje ant silpnos ugnies istirpinti cukru ir siek tiek atvesinti, kad mase butu tasi ir vynioti ant peiliams galasti skirto pagalio. jei cukrus likes keptuveje sukietes, vel pasildyti ir kartoti procedura is naujo.
Komentaras: Nesu megeja sokoladiniu tortu totaliai, taciau sis vertas "grieko". Jo uztenka mazo gabaliuko ir sirdis dziaugiasi Ir dar: suteps du sluoksnius, kremo liko dar vienam sluoksniui.