Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-9

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 17, 22:08)
Siaip va grietinele ir dziovintos ismirkytos, sublenderiuotos slyvos, tai super skonis  thumbup.gif beje, yra cia tosk skandalingas tortas "Nemedaus", ten ieina dalis tavo megstamu ingredientu. As tai daryciau taip: sokoladiniai biskvitai, sulieti kokiu nors alkoholiu smile.gif pvz, kokia slyvu trauktine, jei tokios buna biggrin.gif viena krema rinksciausi ta su slyvomis ir grietinele. Kita rinkciausi grietinele ir graikiskus riesutus (toks ir tame nemedaus torte yra sluoksnis). Virsu puosciau sokoladiniu ganasu. Butu ir sokoladinis, ir su slyvom, ir su graikiskais riesutais. Hm.. gal dar kas minti kokia paisulys..

Nu papaskok, kuom jis skandalingas, taip gerai nsukambėjo biggrin.gif

Mes va ką tik paragavom tortuką pagal Olestos receptą, Rafaelo biskvitai su plombyrinės varškės ir grietinėlės pertepimu, su kons. persikais. Tikrai tirpstantis burnoje, tai vaikams gali visai ir patikti, ne per saldus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 17, 21:17)
Nu papaskok, kuom jis skandalingas, taip gerai nsukambėjo  biggrin.gif

Mes va ką tik paragavom tortuką pagal Olestos receptą, Rafaelo biskvitai su plombyrinės varškės ir grietinėlės pertepimu, su kons. persikais. Tikrai tirpstantis burnoje, tai vaikams gali visai ir patikti, ne per saldus.  thumbup.gif


Na jis skandalingas, nes cia buvo pavadintas Cipciuko medutis, tik nemeduciu biggrin.gif nes i lakstelius dedasi kondensuotas pienas, o ne medus. Pertepimui grietine perpus su grietinele, ir atskirai skoniai dziovintu abrikosu, dziovintu slyvu, graikisku riesutu smile.gif
Atsakyti
blondinė ne kitaip doh.gif ten pas mane vakar ne juodas miškas suteptas, o rafaelo g.gif kaži kaip su jo stovėjimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 17, 22:01)
blondinė ne kitaip  doh.gif  ten pas mane vakar ne juodas miškas suteptas, o rafaelo  g.gif  kaži kaip su jo stovėjimu  g.gif


biggrin.gif rafaellas tai nieko man atrodo. Juk ten tokie produktai, kurie ilgai gali stoveti. Aisku proto ribose. O kodel tu klausi, nori islaikyti torta iki sestadienio, ar nebus tiesiog laiko padaryti veliau?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 18, 07:22)
biggrin.gif rafaellas tai nieko man atrodo. Juk ten tokie produktai, kurie ilgai gali stoveti. Aisku proto ribose. O kodel tu klausi, nori islaikyti torta iki sestadienio, ar nebus tiesiog laiko padaryti veliau?

ai.. vienas žmogus pavedė, tai galvojau šeštadienį padruškės gimtadieniui suvalgysim smile.gif ale gavos dar geriau biggrin.gif padruškė šiandien jį į darbą nusivežė biggrin.gif tai išgelbėtas tortas biggrin.gif

ačiū už pagalbą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PONIA BĖ @ 2010 11 17, 20:27)
Gal galit kokį tortuką pasiūlyti norėčiau  kokio ryškaus skonio, gal šokoladinio, saldaus labai mėgstu su graikiškais riešutais ir slyvom, ačiū 4u.gif

bandyk olestos turtinga kavos torta 4u.gif
Atsakyti
sveikos
gal galetumet pakomentuot, kodel neissiplake ganasas? skonis nerealus, o liko toks pats skystis kaip ir pries plakant g.gif
Atsakyti
Tortas "Trys šokoladai" - aš su nauju tortuku 4u.gif Trys šokoladai viename torte - kuris Jums patinka labiausiai: juodas, pieniškas, baltas? Čia rasite kiekvienas pagal savo skonį wub.gif

user posted image

Tortas 28 cm. apvaliai formai (skliausteliuose nurodytas kiekis - 20 cm. formai)

Šokoladiniam biskvitui:

100 gr. miltų (50)
100 sviesto (50)
30 gr. cukraus (sviestui) (15)
100 gr. juodojo šokolado (50)
labai mažas žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
11 gr. kepimo miltelių (5)
4 kiaušiniai (2)
130 gr. cukraus (baltymams) (75)
3-4 v.š. kreminio likerio (šviesaus) (2-3)

Juodojo šokolado musas:

200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!) (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)

Pieniško šokolado musas:

200 gr. pieniško šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)

Balto šokolado musas:

200 gr. balto šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kremino likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)

Papuošimo glajus:

100 gr. balto šokolado (50)
50 ml. grietinėlės (25)
50 gr. sviesto (25)
4 gr. želatinos (3)

Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi (30 gr.) ir vanilinu iki purumo. Įberti druską, supilti ant vandens garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi (130 gr.) iki standumo (paviršius turi būti blizgantis, lygus, baltymai nerentantys iš apversto dubenio). Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku - jei pagaliukas jau sausas - biskvitas iškepęs).

Apipjauname iškepusio ir atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų 1 cm. tarpas). Biskvitas labai trapus - tad atsargiai ji nuiminėkite nuo kepimo popieriaus! Biskvitą sulaistome likeriu ir dedame į šaldymo kamerą (!) tol, kol ruošime musą.

Musai. Visą želatiną (24 gr.) užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.

Darome juodojo šokolado musą. Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta (neužviriname!). Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.

Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Dedame jį į formą nuimamais kraštais (jei Jūsų forma nėra labai sandari - išklokite ją maistine plėvele, kad palei dugną neišbėgtų kremas). Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldymo kamerą.

Pieniško ir balto šokolado musai. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl statome į kamerą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome.

Papuošimo glajus. Želatiną užpilame 1,5 v.š. grietinėlės, paliekame išbrinkti. Grietinėlę pakaitiname kartu su sviestu, kol sviestas ištirpsta. Užviriname. Sudedame baltą šokoladą. Kaitiname, kol ištirpsta. Sudedame išbrinkusią želatiną, visiškai ištirpiname, bet neužviriname. Glajų atvėsiname ir atsargiai supilame ant sustingusio torto, pakreipdami formą į šonus, kad glajus tolygiai pasiskirstytų. Statome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų.

P.S. Šį receptą turėjau jau gal 2 metus, vis maniau, kad labai sudėtingas tortas, bet pasirodo - viskas labai paprasta, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Originaliame recepte autorė rašė, kad jei tortą užšaldyt - jis buna labai panašus į šokoladinius ledus... Bet aš tiesiog nespėjau užšaldyt nė gabaliuko - torto labai greitai nebeliko smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 11 01, 22:21)
Turtingas kavos tortas

Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)


ar galima kepinių margariną dėt??? g.gif labai skonis nukentės?
Atsakyti
Nova aciu,artimiausiu metu isbandysiu si tortuka labai megstu sokolada 4u.gif

Noriu pasidziaugti blush2.gif

Kepiau Snikerso biskvitus 26 cm formoj,gavosi stori perpjoviau laisvai ir dar "kepurytes" nupjoviau thumbup.gif

Ir is puses Snikerso normos kepiau 20x20 cm formoj irgi gavosi 4 biskvitai thumbup.gif
Atsakyti
darau maskarpones tortuka, bet plakant man ta maskarpone su visais ingriedientas kazkaip i grudelius pasoko g.gif kazi kodel... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2010 11 19, 13:59)
darau maskarpones tortuka, bet plakant man ta maskarpone su visais ingriedientas kazkaip i grudelius pasoko  g.gif  kazi kodel...  blush2.gif


Skirtingu temperaturu produktus sudejai.
Atsakyti