Taigi rašau torto Sacher recepta.
Biskvitui: 140g sviesto,
160g cukraus,
180g šokolado be priemaišų,
120g miltų,
8 kiaušinių trynių,
10 baltymų,
abrikosų arba rabarbarų džemo.
Glazūrai200g cukraus,
1,5l vandens,
200g šokolado be priemaišų
Biskvitui sviestą išsukti, kad būtų purus, sudėti cukrų, šokoladą, po vieną dėti trynius, po to miltus ir galiausiai iki putų išplaktus baltymus. Masę atsargiai išmaišyti ir pilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą torto formą. Kepti apie 1,5val. 150 laipsnių karštumo orkaitėje Išimtą iš formos tortą atvėsinti ir perpjauti. Sutepti džemu, po to aptepti juo ir torto viršų. Ant džemo pilti šokolado glazūrą, po to aptepti šonus.
Glazūrai: ištirpinti cukrų vandenyje, virti, kol cukrus prades temptis kaip siūlas.Sudėti šokolada, užvirti,iškošti. Užvirti dar kartą, gerai išmaišyti ir pilti ant torto.
Jei išbandysit, parašykit atsiliepimus