Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-9

QUOTE(Olesta @ 2010 11 12, 06:44)
nueini į Maximą ir klausi, laba diena, norėčiau užsisakyti tortą Esmeraldą, visi labai giria kadf skanus, o kokia ten jo sudėtis??? g.gif  lotuliukas.gif


Ir pasakys pagrindinisu ingredientus, o kaip daryti ne biggrin.gif
Atsakyti
aš bandžiau išsiaiškinti zacherio torto receptą, kurį kepa viena kepykla, nu dieviškas skonis wub.gif alia pasakė tik ingridientus, bet jų kiekio ne. bandžiau eksperimentuot. nete receptą susiradau. ir š... nu ne tas ir viskas. nusispjoviau, daugiau nekepsiu verysad.gif
Atsakyti
Aš savo užrašuose radau tortas "Sacher". Gal cia tas? Čia vaikystės užrašai,nusirašyta iš kažkokio laikraščio iškarpos. Kai turėsiu laiko galėsiu parašyt
Atsakyti
QUOTE(JET @ 2010 11 12, 11:53)
Aš savo užrašuose radau tortas "Sacher". Gal cia tas? Čia vaikystės užrašai,nusirašyta iš kažkokio laikraščio iškarpos. Kai turėsiu laiko galėsiu parašyt

jei šokoladinis su abrikosu džemu, tai tas ax.gif
būtų idomu ax.gif
nes iš interneto porą bandžiau ir nesigavo schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
gal jau kazkur ir kalbejot, bet gal kas gali patart, kokio torto biskvitus geriausia kept, kai reikia staciakampio formos, t.y. kai bizkvita reik kept ne apvalioj formoj, kuri graziai atsidaro ir viskas issiima, o paprastoj skardoj? nesu bandzius, tai kazkaip baisu... ir kaip kiekius pasiskaiciuot? juk turbut reikesz visko siek tiek daugiau???? g.gif is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
Taigi rašau torto Sacher recepta.
Biskvitui:
140g sviesto,
160g cukraus,
180g šokolado be priemaišų,
120g miltų,
8 kiaušinių trynių,
10 baltymų,
abrikosų arba rabarbarų džemo.
Glazūrai
200g cukraus,
1,5l vandens,
200g šokolado be priemaišų

Biskvitui sviestą išsukti, kad būtų purus, sudėti cukrų, šokoladą, po vieną dėti trynius, po to miltus ir galiausiai iki putų išplaktus baltymus. Masę atsargiai išmaišyti ir pilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą torto formą. Kepti apie 1,5val. 150 laipsnių karštumo orkaitėje Išimtą iš formos tortą atvėsinti ir perpjauti. Sutepti džemu, po to aptepti juo ir torto viršų. Ant džemo pilti šokolado glazūrą, po to aptepti šonus.
Glazūrai: ištirpinti cukrų vandenyje, virti, kol cukrus prades temptis kaip siūlas.Sudėti šokolada, užvirti,iškošti. Užvirti dar kartą, gerai išmaišyti ir pilti ant torto.
Jei išbandysit, parašykit atsiliepimus smile.gif
Atsakyti
Man kepimo laikas visai nepatinka. Sudetis, kaip braunio. O jie kepami kur kas trumpiau, po tokio laiko turetu buti visiskai sausas doh.gif
Atsakyti
Kepimo laikas ir man labai ilgai atrodo, bet juk galima ankščiau pažiūrėt ar iškepė,su mediniu pagaliuku.
Atsakyti
QUOTE(JET @ 2010 11 12, 15:48)
Kepimo laikas ir man labai ilgai atrodo, bet juk galima ankščiau pažiūrėt ar iškepė,su mediniu pagaliuku.

Taip ir padaryciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Ligita33, neturiu jokios atsegamos stačiakampės skardos, tiesiog iškloju visą orkaitės arba tefloninės skardos dugną kepimo popieriumi ir kepu biskvitus kaip bet kuriuos kitus apvalius...nėra jokių subtilybių ar gudrybių...
Atsakyti
Mergaites, turiu klausima. Ar vaikam patinka snikersas, tikras su zemes riesutais. Kalbu apie vaikus 10-13 metu. Gal kas zino? Dare tokiems vaikams ir pan. Kazi, ar valgytu jie toki torta
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2010 11 13, 09:32)
Mergaites, turiu klausima. Ar vaikam patinka snikersas, tikras su zemes riesutais. Kalbu apie vaikus 10-13 metu. Gal kas zino? Dare tokiems vaikams ir pan. Kazi, ar valgytu jie toki torta

aš dariau 11-12 ,bet dėjau lazdyno riešutus,sakė dingo migiai biggrin.gif
Atsakyti